Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti, oddaj mamie to co możesz. Zobaczysz, że sam fakt, że masz wsparcie, sprawi, że będziesz miała więcej siły.
Wiem, o czym piszesz, bo ja jestem na swoim, ZUS mnie kontroluje, od lipca jestem bez kasy i lada chwila, żeby cokolwiek mieć będę musiała wrócić do prowadzenia swojej działalności. Na szczęście mamy oszczędności, mój mąż zarabia, ale sam fakt, że jestem w takiej sytuacji, że nie mogę po prostu sobie leżeć, jest przytłaczający.Beti82 lubi tę wiadomość
-
rzepakowepole wrote:Beti, oddaj mamie to co możesz. Zobaczysz, że sam fakt, że masz wsparcie, sprawi, że będziesz miała więcej siły.
Wiem, o czym piszesz, bo ja jestem na swoim, ZUS mnie kontroluje, od lipca jestem bez kasy i lada chwila, żeby cokolwiek mieć będę musiała wrócić do prowadzenia swojej działalności. Na szczęście mamy oszczędności, mój mąż zarabia, ale sam fakt, że jestem w takiej sytuacji, że nie mogę po prostu sobie leżeć, jest przytłaczający.
Bo nie chcialam jej dokladac ale widze i wiem,ze ona chce pomoc a ja musze sie nauczyc korzystac z tego -
Beti tak jak Lami pisze... Ja też mam całe G na macierzyńskim, bo mi się podwyżka nie wliczyła ;( najważniejsze było dla mnie zajście w ciążę i urodzenie, a nie jakaś kariera zawodowa. I dobrze mi z tym
po macierzyńskim chce uderzyć w coś swojego, może się uda
Byłyśmy na drugim badaniu bioderek, wszystko okkolejne za 8 tygodni. Myślałam że są 2 badania A są 3
Beti82, Malinowa91 lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
tere-fere wrote:
Meggs, My mieliśmy przed szpitalem 16, na przyjęciu 18.5 i lampy. Potem 15.2 i dalej lampy. Następnie 2 dni pod rząd bez lamp 12.6 i 12.5 i wtedy wyszliśmy. 3 dni później pojechaliśmy do labu i wynik 16 😵👿 Ale karmiliśmy się dużo, z zegarkiem w ręku i zeszło powoli.
Aha, jak wynik był wtedy te 16 to 2 dni później na oko pediatra i położna też na ok 10 wyceniły Julka (buzia i brzuszek tylko żółte niby) i kazały nie badać z krwi.
U nas w szpitalu dobiło do 15 i 2 dni lampy, zeszło do 10.7 i nas wypisali. Kontrola po 4 dniach i 11 , po kolejnych 4 10.1 i teraz mielismy sprawdzic po skonczonym miesiacu. Mam nadzieje ze podskoczyc nie podskoczyła ale spada jak coś chyba mega wolno... -
Kark, nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałam, ale za czas przebywania na wychowawczym nie nalicza się urlop. Tylko za czas L4 i macierzyńskiego. Czyli jak np. byłaś w 2018 na wychowawczym to za ten rok nie masz urlopu zaległego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 18:49
-
Niezapominajko, weź doradcę do domu. Do nas przyjechała dziewczyna, pokazała dwa wiązania, potem na lalce wiązałam ja, po mnie mąż a na koniec wiazalismy sobie Szymka. Później pożyczyła nam chustę na tydzień, którą trzymałam dwa miesiące bo zapomniałam oddać 😂 ale nie pokochałam się z chustą tzn parę razy wiązałam Małego, ale męczyła mnie dokładność plus stres czy nie wiążę za lekko. A mój syn szybko przyzwyczaja się do dobrego i potem był jeszcze bardziej nieodkładalny 🙈
-
Domi, Szymuś je więcej coś?
Jak moja tak płacze co pobudkę, to mam nieodparte wrażenie, że będzie taką beksą o wszystko 🙈 Bo wstała, bo za mało jedzenia, bo za dużo jedzenia, a zaraz zakres płaczu bez powodu się rozszerzy 😂 Usnęła 10 minut temu, zobaczymy czy na noc czy drzemka.
Niezapominajko, czuję cały czas tak jakbym miała skurcz, cała łydka napięta no i puchnie mi noga i prawa dłoń. Obrączkę noszę na lewej, tak po amerykańsku 😂
Dzięki rzepakowe! Zobaczę jakie terminy, bo na macierzyńskim na pewno nie idę, lekarka mówiła że we Wrocławiu ok 3 lat oczekiwania, dla mnie najlepiej byłoby rok 😁Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Jeny, Kark, stół jak stół, pomieścicie się, ale Ty mi powiedz jak to robisz, że podłoga tak lśni przy 4 dzieci 🙄 Wszystkie od dawna podejrzewamy Cię o konszachty z jakim biesem 😁
Nona, Beti82, alex0806, Arashe, tere-fere, tęczova lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Meggs ale uśmiechnięty słodziak 😍 body ma jak mój Olek,mamy komplet tych misiów i praktycznie już za male:O
Ładnie wazycie!
Kark mój ma lovi ale bierze kiedy chce. Raz pociumka A raz się krzywi i wypycha jakby to była cytryna😂
Ale zamówiłam ten i zobaczymy
Dzisiaj dwie drzemki po 30min.znowu aleeee..chyba wiem czemu-mamy skok 8 tygodnia! Może jutro będzie już lepiej i oby bo jutro muszę do ZUS i ten nieszczęsny dentysta..Meggs lubi tę wiadomość
-
Lami, średnio ale przestałam już wiązać ten stan z zabiegiem... On po prostu jest teraz tak rozkojarzony jak je, że głowa mu lata na wszystkie strony. Dlatego w nocy się budzi często, nadrabia. W ciągu dnia pyka po 60-90ml, a to kupę zrobi i dalej już nie je, a to za oknem światełko, a to pies przeszedł 🙈 dorasta mi ten Synuś i nie ma czasu na pierdoły🤦♀️
-
Niezapominajko, pisze do Ciebie ten post chodząc z moją małą w chuście, haha. My w czwartek ostatni mieliśmy wizytę w domu - 250 zł i chusta na tydzień. Dziewczyna najpierw nam pokazała na palce, potem my motalismy lalkę a dopiero potem każde z nas Marianke. Myślałam że nie ograniemy ale od tego czasu już kilka razy była Montana i jest super. Młoda się wycisza a ręce nie mdleją. My się nauczyliśmy kieszonki. Ja się zakochałam w chuście i już zamówiłam swoją.
Arashe, Malinowa91 lubią tę wiadomość