Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Słoneczko123 wrote:Dziekuje za wszystkie gratulacje 😘
Przepraszam, ale nie odniosę się dziś do nikogo, bo muszę jakoś sobie to wszystko przetrawić.
Przedszkolanko, pytałam i kolejny lekarz to olał... Dobrze, że we wtorek mam wizytę u gin to wtedy o wszystko zapytam. Pierwszy raz pójdę z listą pytań na wizytę.
A jeszcze czytam sto razy Twoja wiadomość i gratulacje i kurczę ja nie widzę albo co..gdzie pisałaś,ze synuś? -
Nikodemko super,że cukrzycy nie ma
Ja niepijąca,0 zł.na Alko to szaleć mogę
Lami piękna królewna,to już 3 miesiące
Malinowa super,że testy wyszły dobre,odetchnij!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 19:22
Lami, Malinowa91 lubią tę wiadomość
-
Ja upolowalam kilka rzeczy w hm na -20%, w tym kolejna misiowa bluze :d
I wlasnie wyszlismy ze Smyka na Targówku, testowalam bebetto, raczej jestem zdecydowana.przedszkolanka:), Domi_tur, talku, Kijanka, Malinowa91, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Domi, ja też nie wierzę. Mogłabym zwalać, że Ola jest nieodkładalna na fakt, że jest hnb, ale dwie fizjoterapeutki wyraźnie mi powiedziały, że ona chce być na rękach, bo na leżąco na płasko jej nie wygodnie, przez słaby brzuch i asymetrię.
Podobnie jest z karmieniem. Niby to normalne, że noworodek wisi na piersi, ale nie do końca. To może być oznaką tego, że się słabo najada przy jednym karmieniu i zaraz chce znów. W efekcie wyjdzie na swoje i przybiera dobrze, ale je tak, bo się męczy na dłuższą metę.
Wszystko co niepokojące trzeba skonsultować, tzn. ja tak robię.przedszkolanka:), Domi_tur, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Nikodemko, zagryzaj gofra bitą śmietaną i jedz na co masz ochotę, rozpieszczajcie się 😍
Malinko, wyniki papy nie mogły być inne 🤗🤗🤗
Beti, Malinko, dzięki Wam i Waszym brzuszkom nim się obejrzymy już będzie lato 🏝️👙☀️
Aż strach pomyśleć jak Ninka będzie wyglądać jak już kotlety zacznie jeść 😂 Po prostu wtedy będzie caaała mama haha 😂 Czarne tło to kocyk minky.
19.30 bejbik śpi! Juhuu! 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 19:46
Nikodemka, Beti82, Malinowa91, Magda - mbc, madziorek86 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Nikodemko, możesz wjeżdżać z tymi goframi a śniadanie, obiad i kolację 😂😂
Dobrze, że ja nie mam gofrownicy. Chociaż zawsze chciałam.
Kupię Staśkowi za dwa lata na urodziny 😂😂
Miśka, ja też bym pytała wprost przed wizytą czy wszyscy zdrowi. Raczej nie połamią. Ale ja jestem taka bezpośrednia.
Beti, ale to zmęczenie powinno mijać. Mój chłop ostatnio rzekł "wolałem chyba ten I trymestr, leżałaś, wymiotowałas, sił Ci brakowało żeby nawet gadać, a teraz latasz od rana do nocy i ciągle się czegoś czepiasz, chyba z nadmiaru energii" 😁😁
Także nie tylko ja się czuję po stokroć lepiej ale i widać że jestem żwawsza.
Udanej imprezki 😊😊Beti82 lubi tę wiadomość
-
Rzepakowe dokładnie myślę tak samo. Wczoraj neurologopeda sama zauważyła, że Szymek uspokaja się gdy trzyma się mu rękę na buzi, albo wtula jego buźkę w siebie/kocyk/poduszkę, wycisza się gdy domyka się mu delikatnie buźkę ręką. I mogłabym wszystkim mówić, że moje dziecko śpi na brzuchu bo po prostu tak ma, a ja wiem że to konsekwencje problemów z wędzidełkiem i kontakt twarzy z materacem go wycisza. No i łatwiej się mu oddycha. Jeszcze muszę zahaczyć o laryngologa bo mi wczoraj babeczka podsunęła trop, że otwarta buźka może być też wynikiem polipow/krzywej przegrody itp. Co prawda Szymi oddycha nosem, ale jak patrzę na fotki to od urodzenia spal z otwartą buźką i lepiej to też skontrolować.
Także może się ktoś dziwi po co tyle latać z dzieckiem po lekarzach skoro je, spi i robi kupy. Ale póki mam czas, siły i pieniądze to zadbam o jego komfort życia i rozwojuprzedszkolanka:), Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
A ja się pochwalę że dzisiaj postanowiłam zaufać i pozwoliłam mojemu dziecku samemu decydować kiedy i ile ma ochote zjeść , bez budzenia, ważenia i butelki.
I mój syn SAM , całkiem sam poprosił o pierś 12 razy! 😳😳😳 nie mam pojęcia ile zjadł , ale duma tak mnie rozpiera jak mleko moje przepełnione cycki 😁🤩Domi_tur, tere-fere, alex0806, przedszkolanka:), blair., Słoneczko123, Kijanka, Malinowa91, talku, Dośka, Magda - mbc, Biegającą-mama, Szczęściara, madziorek86, Lami, Beti82, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Domi, dziękuję, że opisujesz swoje wędzidełkowe doświadczenia. Dzięki temu byłyśmy dziś u neurologopedy i w przyszłym tygodniu ciachamy wędzidełko. U nas byłby problem z pokarmami stałymi i mową prawdopodobnie. Ona ma takie silne tylnie wędzidełko i mocno jej język trzyma. Wprawdzie daje radę pić z piersi, ale z tego też mogą wynikać jej problemy brzuszków - za bardzo się napina.
-
Meggs❤️❤️❤️ wiedziałam, że w końcu się przelamiesz a Wikuś będzie cycusiowym synem! Teraz życzę Wam tylko cudownych wspólnych 12 karmień dziennie 😁😁😁
Pierwiastko, cieszę się, że na coś się przydaje to moje "wymądrzanie". U nas też Szymi sobie super radził z piersią. Aż nagle kończąc 2 miesiące przybrał tylko 150g w dwa tygodnie, gdzie wcześniej było i po 500g. Okazuje się, że wraz z rozwojem dziecka, wędzidełko utrudniało mu normalne jedzenie, przez co siedziałam całymi dniami z cyckiem na wierzchu i przyklejonym, placzacym dzieckiem. Pierwszy miesiąc wspólnego życia był super a potem coraz gorzej...
Mam nadzieję, że będziecie mieć szybką poprawę ❤️
Ej chyba zasłużyłam w naszej klinice na gabinet wędzidełkowy wróżenia płci ze szklanej kuli? 😂
Jakby któraś jeszcze zastanawiała się jak wygląda krótkie wędzidełko, a może chciałaby się zagłębić w temat to polecam stronę na Fb: https://www.facebook.com/Ankyloglossia-kr%C3%B3tkie-w%C4%99dzide%C5%82ko-2104557272902676/
Magda - mbc, Meggs, Biegającą-mama, Niezapominajka2 lubią tę wiadomość
-
Z tym przybieraniem też mi zwolniła ostatnio bo w miesiąc tylko 640g gdzie wcześniej kilogram. Jeszcze raz dziękuję! Dawaj znać jak u Was postępy po zabiegu i jak Szymi je i się czuje 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 23:03
-
Ej, Nikodemko, musiałyśmy się minąć na targówku 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 00:18
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
A ja, z racji posiadania sklepu internetowego, nienawidzę black friday 😉 a przed nami jeszcze cyber monday 😱
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 00:19
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”