Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Cabrera, to fakt Szymek je bardzo często ale za to takie ilości 120-150 ale czasem i 90ml.
Mojemu dziecku idą zęby... Dziąsła przy dolnych trojkach są spuchniete... U nas chyba wszystko będzie na opak🤦♀️Cabrera, przedszkolanka:), alex0806 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLami wrote:Hej cabrera, jasne, że przyjmujemy, jeśli gdzieś poprzednio umknęła Twa wypowiedź, to się nie gniewaj 😊
Może pojawić się głód, bo nutramigen już jest tak przerobiony, że trawi się raz dwa. Ile Staś zjada? Ile waży? Porównam z moją, bo ona też na nutramigenie już 5 tygodni. Może też być skok i się zbiegł ze zmianą mleka.
Staś wazy 4,5 kg, dotychczas byliśmy na Hipp ha i zjadał tam 90 ml co Ok 3 h (plus wspomniana pierś: czasem więcej, czasem mniej -generalnie trudno mi jest zaakceptować, ze mały nie chce piersi i/lub ze nie mam mleka).
Pediatra tez zaleciła karmienie częściej mniejsza ilością, bo to mały ulewacz. Wiec nutramigentu tez dajemy 90 ml, a ten krzyczy ze jest głodny co 2 h 😱
Edit. Właśnie wsunął 120 ml (a 2 h temu jadł 90 ml odciągniętego mojego mleka!)
Beti, rodziłam na Polnej (i bardzo się cieszę, bo skończyło się pilnym cc ze względu na zanik tętna- nie chce myśleć co by stało gdybym czekała w domu na mocniejsze skurcze, lub wybrała inny szpital) - wiadomo, ze to duży szpital, tzw. przemiał, ale przynajmniej opieka dla malucha najlepsza!)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 12:28
-
Cabrera wrote:Staś wazy 4,5 kg, dotychczas byliśmy na Hipp ha i zjadał tam 90 ml co Ok 3 h (plus wspomniana pierś: czasem więcej, czasem mniej -generalnie trudno mi jest zaakceptować, ze mały nie chce piersi i/lub ze nie mam mleka).
Pediatra tez zaleciła karmienie częściej mniejsza ilością, bo to mały ulewacz. Wiec nutramigentu tez dajemy 90 ml, a ten krzyczy ze jest głodny co 2 h 😱
Edit. Właśnie wsunął 120 ml (a 2 h temu jadł 90 ml odciągniętego mojego mleka!)
Beti, rodziłam na Polnej (i bardzo się cieszę, bo skończyło się pilnym cc ze względu na zanik tętna- nie chce myśleć co by stało gdybym czekała w domu na mocniejsze skurcze, lub wybrała inny szpital) - wiadomo, ze to duży szpital, tzw. przemiał, ale przynajmniej opieka dla malucha najlepsza!)
Nie umiem tego wytlumaczyc ale tam poprostu sie...dzieje
I kogo o cos nie zapytasz ,poprosisz to pomoze
Jak bylam w innym szpitalu to 1 babka na oddziale lezala.Jedna pielegniarka i 1 sprzataczka na caly oddzial hahah Lekarza musialam ze swieczka szukac
Staremu sie podobalo bo kameralnie .A ja wolalam ten szpitalny gwar na Polnej -
nick nieaktualny
-
Jeju dziewczyny jak Wy dzisiaj naskrobałyście😲😲
Beti 5 tys na wózek..wow.. Dla mnie 3 tys to już sporo tymbardziej że wózek traci na wartości.. Najlepiej pojechać i zobaczyć na żywo.. Ja jestem z tych żeby wózek nie tylko wyglądał a był praktyczny, lekki i nie drogi..
Coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam🤷♀️🤷♀️przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Kark mam pytanie do Ciebie. Bo Ty też malutko przytyłaś w ciąży.. Powiedz mi czy lekarz nic nie mówił że tak mało?? U mnie waga stoi w miejscu cały czas 7 kg na plusie tylko.. Młody rośnie bardzo ładnie. Nie chodzę głodna a moja waga ani drgnie😲😲 nie wiem czy się cieszyć czy spawdzic to😒😒
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLami wrote:Cabrera, nie waży dużo, pozwól mu jeść ile potrzebuje. Ulewa tak naprawdę, czyli cieniutka stróżka kącikiem ust, czy chlusta i wszystko do przebrania?
No urodził się dość mały bo 2680 gram, a jego ulewanie to raczej cos pomiędzy...ale na pewno jest do przebrania potem
-
Sloneczko - ja tez patrze na to, zeby wozek nadawal sie na trudniejsze podloza i moim zdaniem ten Bebetto sie sprawdzi. Moze masz gdzies w poblizu Smyka, w ktorym jest mozliwosc przetestowania wozka na roznych podlozach? My wlozylismy do srodka lalke i sprawdzilismy kilka modeli. Zdaniem moim i meza Bebetto ma naprawde dobre amortyzatory
Jesli pozniej spacerowka z niego by sie nam nie sprawdzala, to upatrzyłam sobie Oyster Zero, leciutki i poreczny.
Co do gadzetow, to jestem team Domi. Uwazam, ze jesli powstalo cos, co moze ulatwic zycie i sprawic, za zaoszczedzimy czas, ktory przeznaczymy na cos wazniejszego niz sprzatanie czy gotowanie, to chce to miec. Maz i tesciowa sa z branzy gastro i stety albo niestety Thermomix w restauracjach to czesto spotykany widokDla mnie, to po prostu kilka sprzetow w jednym, ktore i tak trzeba kupic.
Jestem zła na maksa. Mieszkam w totalnej dziurze. Jest tu jedna jedyna szkola rodzenia, robia trzy grupy na krzyz przez caly rok i tyle. Przed chwila zadzwonilam, zeby sie zapisac, a ona mi mowi, ze zajecia zaczynaja sie 05.02... Bede wtedy w 35 tc, rownie dobrze moge na dniach rodzic. Porazka. -
To, co Cabrera napisała o wadze stelaża to też bardzo ważne... Ja najpierw ten aspekt olewałam, myśląc, że skoro mieszkam w domu i nie będę wózka nosić to nie ma znaczenia, a do auta 'jakoś' dźwignę. Po czym najpierw w ciąży wyszedł mi z przeciążenia ganglion na nadgarstku (coś jak torbiel), a teraz wysiada mi kręgosłup od ciągłego pochylania się nad łóżeczkiem, przewijakiem itp. I ilekroć pakuję stelaż z gondolą i wpinam fotelik do auta to chwalę sobie wybór i najlżejszego fotelika (gdzie ja miałam głowę jak napaliłam się na Cybexa, który od Avionauta był cięższy o 3 kg?!) i lżejszy niż planowany wózek.
I mimo, że mieszkam w centrum miasta, do Rynku mam 3 km, więc w zasięgu spaceru mam niby wszystko - sklepy, aptekę, przychodnię, park itp. to jakoś tak wychodzi, że ciągle muszę też gdzieś podjeżdżać autem.Cabrera lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 18:07
Słoneczko123, Nona, Pestkaa, Cabrera, Meggs, Wik89, Lami, Nikodemka, Martek&M, blair., tere-fere, Szczęściara, Malinowa91, Beti82, przedszkolanka:), tęczova, Biegającą-mama, alex0806, Arashe lubią tę wiadomość
-
Madziorek, dzielnie się trzymacie! Już niewiele zostało, kciuki
A Malutka urocza
Nikodemko, właśnie miałam napisać, że poprzeglądałam te wózki w necie i w sumie Bebetto mi odpowiada (dziękuję Domi :* )Teraz tylko muszę znaleźć sklep, w którym go przetestuję. U mnie jest Smyk, ale chyba wózków nie mają, bo za mała powierzchnia sklepu. Nad jakim modelem się zastanawiasz?
Domi, a Ty jaki masz model?madziorek86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Też uważam że lidlomix/thermomix/biedromix to nie jest gadżet powielający inne sprzęty. Chociaż mojemu musiałam skłamać, że obiera też ziemniaki, bo nie chciał kupić 🥔🥔🥔 😂😂😂
Dopóki się nie ma i faktycznie nie używa, to człowiek nie wie ile rzeczy moze zrobić, czasu i miejsca zaoszczędzić. I że po prostu rzeczy robione w tym są smaczne i często smaczniejsze niż robione tradycyjnie 😊 Soku przecierowego ala Kubusia nie zrobisz w żadnych mikserach. Ale tu mówię, nie ma co przekonywać. Trzeba samemu posiedzieć dwa dni z takim sprzętem i zobaczyć 😊 Chałka na śniadanko z samemu zrobionym masełkiem, a wszystko w 10 minut plus pieczenie. Ciasto na pierogi 2 minuty wyrabiania i czyste rączki.
Ale kto nie pozna, ten nie zazna 😁
Miałam Nikodemko Tobie napisać boski przepis na ciasto jogurtowe, jest świetną podstawą do wszystkiego, jabłeczników, budyniowca, albo same przepyszne. Spróbuj sobie na święta.
400 mąki
180 oleju
180 jogurtu
180 cukru (ale śmiało można 120/100 bo słodkie jest, tym bardziej jak dojdą jabłka albo budyń)
3 jajka
2 łyżeczki proszku i cukry waniliowego
Wyrzucasz wszytko i 2 min/obr 2, piekarnik 180st 45 minut bez termoobiegu. Takie wilgotne, pychota!madziorek86, Nikodemka lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
O, dzieki Lami! Screen polecial
Ja wydrukowalam sobie przepisy z cookido i zalozylam segregator. Podobno smigaja na lidlomixie, musze przetestowac. Jest tam caly dzial z przepisami dla dzieci.
Sloneczko - ja biore model Luca Pro
Edit: Lilianko, jaki z Ciebie cukiereczek 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 13:20
madziorek86, Słoneczko123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLami wrote:Też uważam że lidlomix/thermomix/biedromix to nie jest gadżet powielający inne sprzęty. Chociaż mojemu musiałam skłamać, że obiera też ziemniaki, bo nie chciał kupić 🥔🥔🥔 😂😂😂
Dopóki się nie ma i faktycznie nie używa, to człowiek nie wie ile rzeczy moze zrobić, czasu i miejsca zaoszczędzić. I że po prostu rzeczy robione w tym są smaczne i często smaczniejsze niż robione tradycyjnie 😊 Soku przecierowego ala Kubusia nie zrobisz w żadnych mikserach. Ale tu mówię, nie ma co przekonywać. Trzeba samemu posiedzieć dwa dni z takim sprzętem i zobaczyć 😊 Chałka na śniadanko z samemu zrobionym masełkiem, a wszystko w 10 minut plus pieczenie. Ciasto na pierogi 2 minuty wyrabiania i czyste rączki.
Ale kto nie pozna, ten nie zazna 😁
Miałam Nikodemko Tobie napisać boski przepis na ciasto jogurtowe, jest świetną podstawą do wszystkiego, jabłeczników, budyniowca, albo same przepyszne. Spróbuj sobie na święta.
400 mąki
180 oleju
180 jogurtu
180 cukru (ale śmiało można 120/100 bo słodkie jest, tym bardziej jak dojdą jabłka albo budyń)
3 jajka
2 łyżeczki proszku i cukry waniliowego
Wyrzucasz wszytko i 2 min/obr 2, piekarnik 180st 45 minut bez termoobiegu. Takie wilgotne, pychota!
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 23:37
-
nick nieaktualny