X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ej zapomniałam napisać rano, że miałam sen!
    Siedziałam w parku i pilnowałam Szymka oraz dwóch wózków - w jednym był chłopczyk w tęczowym bodziaku, a w drugim śniada dziewczynka z ciemną czuprynką-taka śródziemnomorska uroda 😍😍 było gorąco jak cholera a ja piłam zupę z termosu 🙄🙈
    Zgadnijmy czyje to mogą być dzieci :p
    Łatwizna ;p chłopczyk pizzovej a czupryniasta dziewczynka to Basia ☺️

Nona lubi tę wiadomość

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zgaduje dalej. W termosie miałaś pomidorową 😜

Domi_tur lubi tę wiadomość

• talku Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    oo talku, mnie to fascynuje jakim cudem mozna nic nie przytyc, zajebiscie :-)

Nona, wszyscy tu widzieli moje fotki jak dorodnie wyglądam więc po prostu miałam zapas tłuszczu 😂😂 który mój organizm teraz wykorzystał do produkowania człowieka. Mięśni też trochę miałam bo ja jestem #teamsport 😊
    Więc spadły mi mięśnie, zużyłam zapas tłuszczu i robię człowieka 😁
    Chociaż czuje że teraz zacznę przybierać bo apetyt ma za dwóch ostatnio.
    Myślę, też że praca do piątku dużo mi dawała. Całe dnie w ruchu. Potrafiłam zrobić a nogach 6-7-8km.

Czytam Was regularnie, widzialam piękne i duże dzieci. Rosną jak na schabowych a to tylko mleczko, chyba że śmietanka :)

Widzę rozterki Beti odnośnie wózka. Ale niewiele pomogę bo ja poszłam w komfort nade wszystko, a zupełnie zostawiałam z boku design. Już za miesiąc będziemy skręcać nas wózek 😊😊

Ale na więcej nie mam czasu bo tonę w kartonach. Niestety nie mam dużo siły i max dwa kartony i padam. Zaczyna mnie boleć i spinać się brzuch, więc siadam i odpoczywam. Jak siadam to patrzę na te kartony, więc zaraz wstaje i zaczynam rozpakowywać zapominając jak byłam 10 minut temu zmęczona, więc znowu siadam. I tak w kółko.

Nona lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko, a ile ważył ostatnio jak miałaś robione pomiary? Jak wychodził na siatce centylowej?
    Robiłaś USG III trymestru?

To moja pierwsza ciąża, więc doświadczenia nie mam. Ale mój chłopiec jest mały. Nie sądzę że to kwestia mojego braku tycia, bardziej genów bo oboje jesteśmy z metra cięci. Ale hipotrofia ma związek chyba ze słabymi przepływami a nie tyciem mamy?

relgi09kukfprg92.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pizzovą się zgadza, z pomidorową też 😂 ale śniada córa kogoś innego 😁😁😁

Pestkaa lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 23:39

Wik89, Pestkaa, tere-fere, Domi_tur, Arashe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 23:39

talku, tere-fere, przedszkolanka:), Arashe lubią tę wiadomość

• Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Słoneczko, a ile ważył ostatnio jak miałaś robione pomiary? Jak wychodził na siatce centylowej?

To moja pierwsza ciąża, więc doświadczenia nie mam. Ale mój chłopiec jest mały. Nie sądzę że to kwestia mojego braku tycia, bardziej genów bo oboje jesteśmy z metra cięci. Ale hipotrofia ma związek chyba ze słabymi przepływami a nie tyciem mamy?

Talku, w piątek miałam połówkowe i mały ważył 391 g i z tą wagą jest 5 dni do przodu.

U mnie na razie 1,5 kg na plusie, czyli też niewiele. I w sumie za dużego apetytu nie mam :D

talku lubi tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, synek Tęczuś i córeczka Betinka :D weż niech Ci się moje bobo przyśni! :)
    Fajnie Wam dziewczyny z tym wybieraniem wózków, zazdroszczę :D Beti no ładny ten pudrowy róż. Może czyhaj na olx

Nona, zdrówka! I piątka, ja też @ i też L4 (ale i tak pracuję:/)

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 00:57

Nona lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku hipotrofia to nie tylko złe przepływy. U Nas były bardzo dobre przepływy a mała słabo przybierała.. Cukrzyca ciążowa też nie ułatwiała zadania.. Teraz wydaje mi się że cukrzyca jest łaskawsza niż z córką😋😋

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomidorówka pewnie mojej roboty, robię zajebistą 😂😘
    Synek w tęczowym bodziaku, mąż się na to nie zgodzi😂

przedszkolanka:), Arashe lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki ja Cie doskonale rozumiem bo mam podobny charakter i wkurzam się jak komuś komu powinno zależeć robi w mojej ocenie "mało". Niestety niewiele mozesz z tym zrobić taka prawda. Zmusic by ktoś myslal i postępował według naszych wzorców się nie da więc lepiej dla Twojego zdrowia psychicznego obniżyć oczekiwania. Twój M z pewnością nie zrobił tego złośliwie, ani żeby Cie wkurzyc tylko po prostu taki jest. Swoją drogą zawsze uwazam że szczera rozmowa o naszych oczekiwaniach i tym co nas boli jest dobrym pomyslem. Ale podejrzewam że taką już odbyliście nie jedną.
    I najważniejsze nie mozesz się poddawac! Uda się Wam z pewnością! Nawet jakby to miała być druga połowa 2020... nie będzie miec to znaczenia.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, Słoneczko i Szczęściaro pomyliłam Was :)

Te pytania miały być do. Szczęściary:
    a ile ważył ostatnio jak miałaś robione pomiary? Jak wychodził na siatce centylowej?

Ale Szczęściaro dobrze, że młody tak przybiera ładnie.
    A jak Twoje bóle? Minęły?

relgi09kukfprg92.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, dzięki <3
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 00:57

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki myślę że faceci właśnie nie są za bardzo wylewni w tych tematach.. Myślą że jak się raz powiedziało to wystarczy. My kobiety jesteśmy inne chcemy wiedzieć na czym stoimy.. Czujemy się bezpieczniej jak mamy jakiś plan.. Najważniejsze żebyscie nie tracili zapału😘😘

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    O matko, Słoneczko i Szczęściaro pomyliłam Was :)

Te pytania miały być do. Szczęściary:
    a ile ważył ostatnio jak miałaś robione pomiary? Jak wychodził na siatce centylowej?

Ale Szczęściaro dobrze, że młody tak przybiera ładnie.
    A jak Twoje bóle? Minęły?
    Talku na usg 3 trymestru ważył 1620 był prawie na 50 precylu. tydzień temu 2300 czyli dosyć ładnie jak na 33 tydzień.. Według siatki był na 60 precylu ale wiadomo że to są tylko pomiary..
    Co do boli ciągle łapią mnie skurcze.. Po tych skurczach odchodzi czop po trochu🤪🤪

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy taki kolor moze byc dla dziewczynki???

61133e8fae19.jpg

Tu akurat chyba dziewczynka siedzi hah
    To wozek easywalker harvey2
    nie slyszalam nigdy o takich.Godola tez jest nisko ale mozna dokupic adapter i podwyzszyc

Magda - mbc, Nona, tęczova lubią tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs,

Powiedz mi proszę, Wikuś jest zażółcony tylko na buźce czy na tułowiu też? Będziemy szli na kontrolę w czwartek dla spokoju

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti ja mam easywalkera. Inny model ale nad tym też sie zastanawiałam. Mój Charley się świetnie składa i jest leciutki tu jestem zachwycona. Ale mój ma małe kółka i słaba amortyzatory, ogólnie słabo wypada w miejskiej dżungli, liczyłam na większy komfort. Harvey podobno prowadzi się o wiele lepiej ma też opcje kół na trudniejszy teren. Ale to są niskie wózki w sensie że gondola od podłogi jest nisko osadzona mimo adapterów. Spacerówka na adapterach to akurat super przy maluszku, ale gondola jest nisko. W moim wg mnie jest lepsza spacerówka bo rozkłada się na płasko (lepiej dla dziecka) a w harveyu kubełek niepolecany przez fizjo. Ale wózek jako tako uważam że jest uroczy, zgrabny. I są też różowe ☺️

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkaa wrote:
    Beti ja mam easywalkera. Inny model ale nad tym też sie zastanawiałam. Mój Charley się świetnie składa i jest leciutki tu jestem zachwycona. Ale mój ma małe kółka i słaba amortyzatory, ogólnie słabo wypada w miejskiej dżungli, liczyłam na większy komfort. Harvey podobno prowadzi się o wiele lepiej ma też opcje kół na trudniejszy teren. Ale to są niskie wózki w sensie że gondola od podłogi jest nisko osadzona mimo adapterów. Spacerówka na adapterach to akurat super przy maluszku, ale gondola jest nisko. W moim wg mnie jest lepsza spacerówka bo rozkłada się na płasko (lepiej dla dziecka) a w harveyu kubełek niepolecany przez fizjo. Ale wózek jako tako uważam że jest uroczy, zgrabny. I są też różowe ☺️
    Pestka pokaz swoj hah
    Wizualnie jak dolozyli te adaptery to wydaje sie wysokosc spoko,ale wiadomo trzeba zobaczyc na zywo.
    A Ty masz biale te kola?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 18:54

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
‹‹ 2187 2188 2189 2190 2191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ