X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczowa, mój syn od owu śmigał na desce snowboardowej, a groźne upadki zapijał grzanym winem 😉
    Ktoś kiedyś powiedział, ze dzieci lubią szczęśliwe mamusie, wiec skoro trampolina daje ci szczęście to ja bym skakała codziennie 😊

tęczova, Kijanka lubią tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczova u mnie to dopiero wgryz Wroclaw-Berlin-Wroclaw a tam sa plyty i co chwile podskakujesz 🤦🏻‍♀️

Nona, tęczova, Kijanka lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam regułę wstrząsów na zagnieżdżenie 😁. U nas nie podróż, a remont (szykowaliśmy mieszkanie pod wynajem) i ostro latałam na drabinie.

tęczova lubi tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę się wam rozejrzeć na grupie z Kiełczowa, bo tu często pytają i sobie polecają panie. Ale z własnego doświadczenia to hmmm... W kryzysowych sytuacjach zapraszam moją mamę 😂

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczova potwierdzam że mój synek wgryzał się na trampolinie😁😁 jak widzisz synowie lubią takie wstrząsy😂😂

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, wczoraj caly wieczor mialam mega twardy brzuch, jakies ciagniecia... Nie potrafie odroznic czy to jakies stawianie sie macicy itp czy po prostu maly sie tak uklada :/
    Jutro mam wizyte u buca... Nawet jakbym o to zapytala to i tak niczego sie nie dowiem.
    Wizyte u dr W. mam 27.12, Teczova zadzialala ❤️
    Wczoraj trafilam na artykul, w ktorym jedna z instagramerek opisywala swoj porod na Karowej. Miala wskazanie do cc ze wzgledu na miesniaka i nie chcieli jej tej cesarki zrobic. Obrazali ja, ze jest leniwa i dlatego nie chce rodzic naturalnie. Wiem, ze pewnie z kazdego szpitala znajdzie sie taka historia, ale juz mi weszlo na banie -_-

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko nie czytaj i nie zaprzataj sobie głowy takimi historiami. Pamiętaj że swoje historie w internecie głownie opisują osoby niezadowolone , Ci zadowoleni nie zaprzataja sobie tym głowy. A i myśle że o każdym szpitalu można usłyszeć te dobre jak i negatywne opinie, o porodówce już zwłaszcza... jak będziesz miała skierowanie na cc , umówiony zabieg na dany dzień to nikt do porodu sn nie będzie Cię zmuszał spokojnie 😊 sporo moich koleżanek miało cesarki na karowej i nikt z im problemu z nimi nie robił, nawet jak wskazanie medyczne było od psychiatry 😋 ja z tego szpitala również byłam mega zadowolona, choć u mnie było sn.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka, chyba nawet wiem o kim piszesz. Wyrwane z kontekstu? Czytalam to zaraz po jej porodzie...

Lami, rozejrzyj się proszę. Ale zależy mi na kimś serio porządnym :)

Nikodemka lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przed wizytą u gastroenterologa zrobić jakieś badania? Nie wiem czy uda mi się wyłapać kupę, żeby była rano przed zamknięciem labo. Siku bym ogarnęła,chyba 🙆 jakieś badania z krwi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 22:09

Magda - mbc, Lami, alex0806, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• talku Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, ja często wieczorami mam taki twardy brzuch. Myślałam że to normalne... Po całym dniu jestem zmęczona, młody się robi aktywny więc ćwiczy tam karate, no i to już taki etap, że macica ćwiczy skurcze do porodu.
    Biorę magnez, kładę się wtedy, najczęściej idę spać i rano jest lepiej.
    Na szczęście jeszcze dobrze śpię 😊😊

Proszę Cię, nie czytaj tych historii w necie! Przecież tam można wyczytać wszytsko o każdym szpitalu. Będziesz miała skierowanie na cesarkę i zrobią Ci cesarkę.
    Fajnie, że wizyta u dr. W już tuż tuż, będziesz spokojniejsza. I przygotuj sobie zestaw wszytskich pytań które Ci chodzą po głowie żeby doktor Cię uspokoił.
    A do tego buca to tak tylko kontrolnie sprawdzić Kapselka? Tylko nie bierz sobie do siebie jakby Ci znowu czegoś nagadał 😊

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w kontekscie snu mi wczoraj przyszło do głowy...
    Jak rozwiązujecie temat kiedy M idzie na rano do pracy, np. na 5-6 i dzwoni mu budzik a Wy z dzieckiem śpicie obok.
    Dzieci się nie budzą jak tata szykuje się do pracy?
    Może żaden chłop nie pracuje tak na rano jak mój ale serio się od wczoraj nad tym zastawiam 🤔🤔

relgi09kukfprg92.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, zawsze ktoś coś powie, trzeba się na to psychicznie uzbroić i chyba przygotować ripostę. U mnie tak samo - nie tyle na patologii ciąży podważyli zasadność cc, co po prostu zapytał czy nie chce sn i trochę pogadaliśmy o tym, ale to była rzeczowa rozmowa. Dziewczyna, z którą leżałam na sali, trafiła do szpitala ze wskazaniem do CC tokofobią. Anastazjolog jak przyszedł robić wywiad zdecydował się na wycieczkę osobistą kwitując "za moich czasów na studiach to nawet takiego terminu w książkach nie było, teraz sobie ludzie powymyślali". Ona wyczuła, że pewnie by wchodził w dyskusję, więc powiedziała: no trudno, przejdźmy dalej. I koleś nie brnął, choć widać było, że miał chęci.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku mojego nic nie rusza 😋 żadne budziki i hałasy, ale nie będzie to trwało wiecznie z pewnościa 😋

talku lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HAHAHA Cioteczki, kończę dziś 4 miesiące, jeszcze kilka i Mama pozwoli mi chodzić na imprezy ❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 11:14

Nona, alex0806, Nikodemka, Pestkaa, przedszkolanka:), Biegającą-mama, blair., VianEthel2, Wik89, madziorek86, Szczęściara, Słoneczko123, Cabrera, Niezapominajka2, Malinowa91, tęczova, tere-fere, Dośka, Kijanka, talku, Arashe lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 2190 2191 2192 2193 2194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ