X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku - do buca ide tak naprawde po to, zeby przedluzyl mi zwolnienie, bo te wizyty sa totalnie bez sensu. Jutro ma mi łaskawie pierwszy raz w tej ciazy sprawdzic szyjke. Płci nie odgadł do tej pory :d
    Magda - dokladnie o nia chodzi.
    Lami - ja do tych komentarzy to juz jestem przyzwyczajona... Tesciowa i jej siostry nie omieszkaly skomentowac, ze cc to nie porod, ze ona to rodzila z miesniakiem, ze tamta zyciem ryzykowala, ale urodzila naturalnie itd :D Jednym uchem wypuscilam drugim wylecialo. W tym co opisywala ta dziewczyna bylo o wiele wiecej niedopuszczalnych rzeczy, ale wiadomo, ze czesc moze tez nie byc prawda.
    Przyznaje, ze zabladzilam w necie, szukalam info o tym jak miesniaki zachowuja sie po porodzie i bach... ale macie racje, nie mozna opierac sie na czyims doswiadczeniu. Sa szpitale gdzie za wszelka cene unika sie cesarki (chocby ten najblizej mnie), ale wierze w ta Karowa. I w doktora W. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 08:45

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja wstałam z bólem głowy i znowu 8. Do tego mój mnie wnerwia,te z chodzi jakiś polamany. Jedyny plus to,że dzisiaj przyjdą paczki z BF ;p

Nona moja już dawno sama smarka, sznurowek nie nosi póki co jak ja,więc nie miałam na czym uczyć ale pomyślę o tym;)

Nona lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, zajmę się i 4 dzieciaczkami żebyś mogła się zdrzemnac ❤️😂

blair., przedszkolanka:), Słoneczko123 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko a nie myślisz o tym, żeby tę 8 wyrwać?

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, rozejrzyj się, proszę. Może teraz jest jakoś lepiej niż w zeszlym roku jak szukałam. Niby ktoś się tam ogłasza na słupach etc ale ja wezmę tylko z polecenia. Choć o sytuacji w branży najlepiej świadczy fakt, że u nas na osiedlu od zawsze była jedna pani sprzątająca a jak się zwolniła to firma nie może już od paru miesięcy nikogo znaleźć, ciągle sprząta ktoś inny, włącznie z wlascicielką. Na klatkach syf, bo z doskoku nikt nie robi porzadnie.

Ja nie mam w sobie wiele z perfekcyjnej pani domu, ale bałagan jaki teraz u nas zapanował mnie tak drażni, że nie wiem.

Nikodemko, nie czytaj złych historii porodowych, szukaj tych dobrych. Są miejsca gdzie dziewczyny się nimi dzielą.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko ja na wioske , las, polna drogę polecam mój Thule Glide 😂 Dodatkowo gondola jest taka duza , ze ostatnio mój Mikołaj w niej siedział bo Hanka nie chciała 🤦‍♀️Koła duże 14' pompowane, amortyzatory mega dobre , mój to nawet po schodach nim zjeżdża ( ja się boje ) No i na każdy najwyższy chodnik wjeżdża. I jak by Ci się nudziło zawsze możesz z dzieckiem pobiegać 🏃‍♀️ Myć można na myjni samoobsługowej , No tylko wygląd większości nie pasuje , jest trochę duży i długi ale składa się jedna ręka i dość lekki mój już ma przebieg ok 10000 km wiec nie do zdarcia .

• Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o kciuki za wizytę. Dobrze, że mam ją tak rano, bo za bardzo się stresuję..

Nikodemka, alex0806, Wik89, madziorek86, przedszkolanka:), Szczęściara, blair., Meggs, Nona, tęczova, Malinowa91, Kijanka, talku lubią tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczko kciuki 😊

Nikodemko Karowa ma raczej dobre opinie, ale to Meggs wiecej będzie mogła powiedziec.
    Ja mialam tam skierowanie ale wykpili się brakiem miejsc.

Ruszam na poszukiwania obrusa na swieta...

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana ;)
    Słoneczko kciuki za wizytę ;)
    Ja to dzisiaj mam rocznicę. Okresu ;p rok temu 3 grudnia miałam ostatni okres^^ mogę którąś zaczarować żeby to był jej ostatni ;)

Wik89, przedszkolanka:), Pestkaa, Cabrera, tęczova, Kijanka, talku lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex no ja wlasnie mam @ to poprosze :)

alex0806 lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowe jestem coraz bliżej myśli wyrwania..

Słoneczko kciuki! <3

Mówią w DDTVN ile powinno spać dziecko😂

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit: Domi Turbo drzemki po 20-30 min.sa normalne;)

tere-fere lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, ten Easywalker Harley 2 brałam mocno pod uwagę i gdyby nie kubełkowa spacerówka to bym go wzięła zamiast mojego Mutsy. Ale kubełek mnie nie przekonuje i ze względu na porady fizjoterapeuty i ze względu na fakt, że moja córka w spacerówce spędzi zimę mając około roku i jak sobie wyobraziłam ją w słabo obudowanym kubełku w zimie to zrezygnowałam z tego wózka. Ale lekki i prowadzi się bajecznie!

Ja ze ścierkami robię tak jak Niezapominajka, co więcej - tak sam zrobiłam z pieluchami flanelowymi dla Małej. Kupiłam flanelę na metry w taki wzór, jaki mi pasował i pocięłam w takie wielkości jakie mi wydawały się przydatne (czyli i większe np. na przewijak czy na wagę u lekarza i mniejsze do ulewania itp.).

Nona, Pestkaa, Beti82 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Wszystko jest jak najbardziej w porządku, a szyjka ma 33 mm! Także stres już schodzi. Mam się nie przemęczać i dużo odpoczywać 😊 Cieszę sie jak nie wiem co 😀 A i mały już nie jest wcale tak nisko i zrobił się naprawdę ruchliwy, bo czuję go dosyć często 😊

Dziękuję za kciuki 😘

alex0806, tere-fere, Nona, Cabrera, przedszkolanka:), Pestkaa, blair., Niezapominajka2, tęczova, Malinowa91, Szczęściara, Magda - mbc, madziorek86, Lami, Meggs, Nikodemka, Wik89, Dośka, Biegającą-mama, Beti82, Kijanka, talku lubią tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, w takim razie to twój ostatni okres <3 wiruski przesyłam #$@%!^*&@^%$**@

Słoneczko świetne wieści ;)

Moja Lauretta chyba zrezygnowała z turbodrzemek. Spi po 40-50 minut, a czasem i 1.5 h się zdarzy. I tak samo z jedzeniem, jak piła po 5-7 minut czasem tak Teraz 20-25. Chyba będzie znowu gwałtownie rosnąć;) niektore pajace juz 68 mamy! I body tak samo, 62-68

Słoneczko123, Wik89 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 22:10

tęczova, Słoneczko123, Beti82, talku lubią tę wiadomość

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymi jaki ty klawy gościu jesteś!!! Fajny misio 🐻

Słoneczko i po co było się tak denerwować 😉 super niech maluszek zdrowo rośnie 💙

Słoneczko123 lubi tę wiadomość

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Beti, ten Easywalker Harley 2 brałam mocno pod uwagę i gdyby nie kubełkowa spacerówka to bym go wzięła zamiast mojego Mutsy.
    Mi się też te nazwy myliły, Charley to z tymi małymi kółkami, Harvey 2 z czarnymi.

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 03:38

Słoneczko123, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że może niepotrzebnie się tak stresowałam, teraz już na spokojnie 😊 I czuję, że jestem w dobrych rękach, a to chyba najważniejsze 😊 W razie czego mam dzwonić.

Niezapominajko, jeżeli chodzi o ten ból to na usg nic niestety nie widać. Możliwe, że po prostu jakieś więzadło lub mięsień się rozciąga i dlatego boli. Możliwe też że po prostu po tej lewej stronie mam jakąś asymerię względem prawej i dlatego mocniej tam wszystko czuję.

Nona, sprezentowałam sobie nowy komplet - czapkę, szal i rękawiczki 😁 I chyba jeszcze mam ochotę na ptysia haha

tere-fere, przedszkolanka:), blair., Nona, Pestkaa lubią tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
‹‹ 2191 2192 2193 2194 2195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ