X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku - do buca ide tak naprawde po to, zeby przedluzyl mi zwolnienie, bo te wizyty sa totalnie bez sensu. Jutro ma mi łaskawie pierwszy raz w tej ciazy sprawdzic szyjke. Płci nie odgadł do tej pory :d
    Magda - dokladnie o nia chodzi.
    Lami - ja do tych komentarzy to juz jestem przyzwyczajona... Tesciowa i jej siostry nie omieszkaly skomentowac, ze cc to nie porod, ze ona to rodzila z miesniakiem, ze tamta zyciem ryzykowala, ale urodzila naturalnie itd :D Jednym uchem wypuscilam drugim wylecialo. W tym co opisywala ta dziewczyna bylo o wiele wiecej niedopuszczalnych rzeczy, ale wiadomo, ze czesc moze tez nie byc prawda.
    Przyznaje, ze zabladzilam w necie, szukalam info o tym jak miesniaki zachowuja sie po porodzie i bach... ale macie racje, nie mozna opierac sie na czyims doswiadczeniu. Sa szpitale gdzie za wszelka cene unika sie cesarki (chocby ten najblizej mnie), ale wierze w ta Karowa. I w doktora W. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 08:45

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja wstałam z bólem głowy i znowu 8. Do tego mój mnie wnerwia,te z chodzi jakiś polamany. Jedyny plus to,że dzisiaj przyjdą paczki z BF ;p

Nona moja już dawno sama smarka, sznurowek nie nosi póki co jak ja,więc nie miałam na czym uczyć ale pomyślę o tym;)

Nona lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, zajmę się i 4 dzieciaczkami żebyś mogła się zdrzemnac ❤️😂

blair., przedszkolanka:), Słoneczko123 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko a nie myślisz o tym, żeby tę 8 wyrwać?

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, rozejrzyj się, proszę. Może teraz jest jakoś lepiej niż w zeszlym roku jak szukałam. Niby ktoś się tam ogłasza na słupach etc ale ja wezmę tylko z polecenia. Choć o sytuacji w branży najlepiej świadczy fakt, że u nas na osiedlu od zawsze była jedna pani sprzątająca a jak się zwolniła to firma nie może już od paru miesięcy nikogo znaleźć, ciągle sprząta ktoś inny, włącznie z wlascicielką. Na klatkach syf, bo z doskoku nikt nie robi porzadnie.

Ja nie mam w sobie wiele z perfekcyjnej pani domu, ale bałagan jaki teraz u nas zapanował mnie tak drażni, że nie wiem.

Nikodemko, nie czytaj złych historii porodowych, szukaj tych dobrych. Są miejsca gdzie dziewczyny się nimi dzielą.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko ja na wioske , las, polna drogę polecam mój Thule Glide 😂 Dodatkowo gondola jest taka duza , ze ostatnio mój Mikołaj w niej siedział bo Hanka nie chciała 🤦‍♀️Koła duże 14' pompowane, amortyzatory mega dobre , mój to nawet po schodach nim zjeżdża ( ja się boje ) No i na każdy najwyższy chodnik wjeżdża. I jak by Ci się nudziło zawsze możesz z dzieckiem pobiegać 🏃‍♀️ Myć można na myjni samoobsługowej , No tylko wygląd większości nie pasuje , jest trochę duży i długi ale składa się jedna ręka i dość lekki mój już ma przebieg ok 10000 km wiec nie do zdarcia .

• Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o kciuki za wizytę. Dobrze, że mam ją tak rano, bo za bardzo się stresuję..

Nikodemka, alex0806, Wik89, madziorek86, przedszkolanka:), Szczęściara, blair., Meggs, Nona, tęczova, Malinowa91, Kijanka, talku lubią tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczko kciuki 😊

Nikodemko Karowa ma raczej dobre opinie, ale to Meggs wiecej będzie mogła powiedziec.
    Ja mialam tam skierowanie ale wykpili się brakiem miejsc.

Ruszam na poszukiwania obrusa na swieta...

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana ;)
    Słoneczko kciuki za wizytę ;)
    Ja to dzisiaj mam rocznicę. Okresu ;p rok temu 3 grudnia miałam ostatni okres^^ mogę którąś zaczarować żeby to był jej ostatni ;)

Wik89, przedszkolanka:), Pestkaa, Cabrera, tęczova, Kijanka, talku lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex no ja wlasnie mam @ to poprosze :)

alex0806 lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowe jestem coraz bliżej myśli wyrwania..

Słoneczko kciuki! <3

Mówią w DDTVN ile powinno spać dziecko😂

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit: Domi Turbo drzemki po 20-30 min.sa normalne;)

tere-fere lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, ten Easywalker Harley 2 brałam mocno pod uwagę i gdyby nie kubełkowa spacerówka to bym go wzięła zamiast mojego Mutsy. Ale kubełek mnie nie przekonuje i ze względu na porady fizjoterapeuty i ze względu na fakt, że moja córka w spacerówce spędzi zimę mając około roku i jak sobie wyobraziłam ją w słabo obudowanym kubełku w zimie to zrezygnowałam z tego wózka. Ale lekki i prowadzi się bajecznie!

Ja ze ścierkami robię tak jak Niezapominajka, co więcej - tak sam zrobiłam z pieluchami flanelowymi dla Małej. Kupiłam flanelę na metry w taki wzór, jaki mi pasował i pocięłam w takie wielkości jakie mi wydawały się przydatne (czyli i większe np. na przewijak czy na wagę u lekarza i mniejsze do ulewania itp.).

Nona, Pestkaa, Beti82 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Wszystko jest jak najbardziej w porządku, a szyjka ma 33 mm! Także stres już schodzi. Mam się nie przemęczać i dużo odpoczywać 😊 Cieszę sie jak nie wiem co 😀 A i mały już nie jest wcale tak nisko i zrobił się naprawdę ruchliwy, bo czuję go dosyć często 😊

Dziękuję za kciuki 😘

alex0806, tere-fere, Nona, Cabrera, przedszkolanka:), Pestkaa, blair., Niezapominajka2, tęczova, Malinowa91, Szczęściara, Magda - mbc, madziorek86, Lami, Meggs, Nikodemka, Wik89, Dośka, Biegającą-mama, Beti82, Kijanka, talku lubią tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, w takim razie to twój ostatni okres <3 wiruski przesyłam #$@%!^*&@^%$**@

Słoneczko świetne wieści ;)

Moja Lauretta chyba zrezygnowała z turbodrzemek. Spi po 40-50 minut, a czasem i 1.5 h się zdarzy. I tak samo z jedzeniem, jak piła po 5-7 minut czasem tak Teraz 20-25. Chyba będzie znowu gwałtownie rosnąć;) niektore pajace juz 68 mamy! I body tak samo, 62-68

Słoneczko123, Wik89 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 22:10

tęczova, Słoneczko123, Beti82, talku lubią tę wiadomość

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymi jaki ty klawy gościu jesteś!!! Fajny misio 🐻

Słoneczko i po co było się tak denerwować 😉 super niech maluszek zdrowo rośnie 💙

Słoneczko123 lubi tę wiadomość

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Beti, ten Easywalker Harley 2 brałam mocno pod uwagę i gdyby nie kubełkowa spacerówka to bym go wzięła zamiast mojego Mutsy.
    Mi się też te nazwy myliły, Charley to z tymi małymi kółkami, Harvey 2 z czarnymi.

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 03:38

Słoneczko123, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że może niepotrzebnie się tak stresowałam, teraz już na spokojnie 😊 I czuję, że jestem w dobrych rękach, a to chyba najważniejsze 😊 W razie czego mam dzwonić.

Niezapominajko, jeżeli chodzi o ten ból to na usg nic niestety nie widać. Możliwe, że po prostu jakieś więzadło lub mięsień się rozciąga i dlatego boli. Możliwe też że po prostu po tej lewej stronie mam jakąś asymerię względem prawej i dlatego mocniej tam wszystko czuję.

Nona, sprezentowałam sobie nowy komplet - czapkę, szal i rękawiczki 😁 I chyba jeszcze mam ochotę na ptysia haha

tere-fere, przedszkolanka:), blair., Nona, Pestkaa lubią tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
‹‹ 2191 2192 2193 2194 2195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ