Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 18:08
przedszkolanka:), Niezapominajka2, Słoneczko123, Lami, Nona, Kijanka, Wik89, blair., tęczova, Malinowa91, Meggs, Magda - mbc, Biegającą-mama, Szczęściara, talku, alex0806, tere-fere, Domi_tur, Beti82, Nikodemka, Cabrera, Dośka, Arashe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jej, jej, jaki okruszek ♥️♥️♥️ Cudna jesteś Liluniu!
Już mam wrażenie, że nieswojo bym się czuła trzymając takie maleństwo. Ostatnio nie pamiętam która (talku?) pisała o ciężkiej lalce 3 kg z warsztatów chustonoszenia - dziadziusia do 4 kg wg mnie w ogóle nie czuć na rękach, a takiego 3 kg po urodzeniu to już w ogóle.
Nonka, duphaston i lecisz!Nona, madziorek86, talku lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Miśka, ja szczepie 6w1 - Hexacima. Nie zastanawiałam się nad tym, która lepsza szczerze mówiąc. Ja chciałam szybko robić szczepienia dodatkowe wiec dla mnie mniej wkluć jest fajne
edit. meldunek po MenB: #nicsieniestalo 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 06:32
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Kark podziwiam Cie niezmiennej ze ogarniasz 4. Rozumiem starsze i grzeczne, ale masz tez Basię która prawie ma tyle co mój Miki. Ja pare dni sama z nimi i ogarnąć wieczorne usypianie, kąpiel, kolacje i karmienie .... chciałam jechać wczoraj do sklepu bo lodówka pusta ale akumulator się rozładował , już podłączyłam i się ładuje wiec może dziś zjem coś innego niż zapasy herbatników z masłem orzechowym 😂
tere-fere lubi tę wiadomość
-
Madziorek fajnie że się odezwałaś.. Z dnia na dzień będzie dużo lepiej☺️☺️
Lileczko jakaś Ty piękna😘😘
Lami co do okruszka może wydawać się że jest drobniutka ale takie dzieci też są silne.. Moja córeczka urodziła się o 100g mniej niż Lili ale ten instynkt sam przychodzi i nie boisz się brać takiego maleństwa😉😉madziorek86 lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Madziorek, przepiękna Lilianka 😍😍
Super że tak dobrze zniosłaś CC.
Kiedy idziecie do domku?
Lami, tak, ja pisałam o 3.5kg lalce 🙈🙈
No wydawała mi się dość duża i ciężka. Ale może dlatego że dwie moje najbliższe przyjaciółki trzy i pięć miesięcy temu urodziły dzieci 2600 i 2800 kg więc jednak ta lalka przy nich wydawała mi się sporym bobaskiem.
Idę dzisiaj na wizytę. Do nowego lekarza.
Zobaczę co słychać u mojego syna.
I zobaczę czy mi lekarz podpasuje.
Obawiam się że może się nie zgodzić zacząć prowadzić mojej ciąży od 26 tygodnia. Gdzieś wyczytałam że lekarze to tak niechętnie przejmują już na takim etapie. Zobaczymymadziorek86 lubi tę wiadomość
-
Liluniu słodziak z Ciebie
U nas po szczepionce dzień wyjęty z życia. Marudziła, stękała, ciągle mama. Ale wydaje mi się że ją męczył brzuch do tego i gazy. Wieczorem podałam jej sab Simplex ale tylko połowę dawki. I kurde wypierdziała się i od razu wrócił dzidziuś. Przypuszczam że z tego lamentu się nałykała powietrza czy coś. Na szczęście gorączki nie było, 37.7 przez chwilę i tyle.
Ja się wczoraj z mężem poklocilam. Miałam ochotę go zamordować. Nie poszanował mojego wieczornego rytuału z Laurą. Biedna przez niego zasnąć nie mogła bo on akurat musiał coś w jej pokoju przyklejać na telefon, bo tam najlepsze światło itd. A ja chciałam karmić i usypiać bo nie spała cały dzień i o 18 padała. Zrobiłam mu taką awanturę że mnie 50 razy przepraszał... Chyba dotarło jak później zrobiłam mu wykład o rytuałach waznych dla dziecka (Bo się po jakimś czasie wybudziła przez to że niespokojnie zasypiała), o szacunku do mnie, mojego zdania. Kurde już dawno nie mieliśmy tak pouczającej dla niego kłótni! Mam nadzieję że dotarło.madziorek86, Kijanka lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
U znajomych za 4 miesiące rodzi się dzidziuś i chyba właśnie będę bała się trzymać. Ze swoim to zupełnie inaczej było 😁
Opowiem Wam jeszcze jak rozwikłała się sprawa u koleżanki. Po teście pappa wyszły bardzo kiepskie prawdopodobieństwa wszystkich trzech trisomii plus zawyżona przezierność karkowa. Genetyk po wielu staraniach namówił ich na amniopunkcje. Dali znać, że trisomie zostały wykluczone o reszcie wyników już nie mówili. I teraz na połówkowym USG wyszło, że pępowina jest dwu- zamiast trzynaczyniowa. Być może to to zaburzyło wyniki pappy.
Później to usunę.
Ale po tej historii można wyciągnąć wnioski, że nawet jeśli pappę uznajemy jako niewiarygodne źródło, które stresuje, to jednak te naprawdę złe wyniki można wiązać z jakimiś komplikacjami, które wychodzą w czasie ciąży. Więc tak jak pierwszy raz zrobiłam te pappę trochę pod namową lekarki, to następnym razem zrobię na pewno.Szczęśliwa siódemka ❤️
-
W tematach okołoremontowych pokaże Wam moje cudeńka ♥️ trochę na zdjęciu kolor się wzmocnił, ale na żywo są jak podłoga.
Magda - mbc, alex0806, Beti82, Nona, madziorek86, tere-fere, Nikodemka, talku, blair., Pestkaa, Kijanka, Cabrera, Dośka, Arashe lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Meggs u nas wczoraj było to samo. Zagazowana po korek. Podałam sab simplex ale to to samo co nasz polski espumisan. Tylko zamiast 15 kropel dałam 7 i poszło po 10 minutach, pierdy i kupa. Od razu inne dziecko. Może spróbuj espumisan?Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Madziorek gratulacje
To mamy malą Mikołajkę a nie siostre Jezuska haha
Sliczna jestmadziorek86 lubi tę wiadomość