Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Wizyta w porządku. Pani doktor bardzo fajna, kontaktowa. Rozmwiałyśmy też o szpitalu w którym chcę rodzić i ona tam pracuje. O położnych.
Nie odmówiła mi prowadzenia ciąży wręcz powiedziała że bardzo jej miło że ją wybrałam.
No to za dwa tygodnie z wynikami badań, na USG i wszystkie inne pomiary.
Bo dzisiaj tylko tak kontrolnie że z młodym jest ok.
W tym Medicoverze to nawet robią KTG w gabinecie położnej. Jestem w szoku. Może nie trzeba będzie na IP jeździć po terminieblair., Nikodemka, Cabrera, alex0806, Beti82, Niezapominajka2, Szczęściara, tęczova, Kijanka, Malinowa91 lubią tę wiadomość
-
Było nowe zdjęcie Lilianki? Chyba się nie załapałam 😢
Meggs tak jak Reset mówi, pediatra powiedział że nawet do 7 dni jest normalne 🙂
I wreszcie byliśmy na pomiarze bilirubiny, bilirubinometr pokazał na czółku 8,1 , na skroni 6,0 i na klatce piersiowej 7,6 🙂 Więc nareszcie spada bo ostatnio było 10,5!!! Uffffff 🙂 Cieszę się, że to sprawdziliśmy człowiek od razu spokojniejszy 🙂
Samych radości dla wszystkich Dziewczyny z okazji Mikołajek! 🎅🏻Meggs, blair., Cabrera, alex0806, Niezapominajka2, Szczęściara, tęczova, Kijanka, tere-fere lubią tę wiadomość
-
Napisałam do swojej lekarki i kazała mi podjechać do niej na oddział. Zostaję na weekend i będę miała podawany magnez dożylnie, by wyciszyć macicę i mieć spokojne święta. Taki sobie prezent na Mikołajki sprawiłam 😀🎁🎅
-
Dośka super! Ładnie poziom spada! Jeszcze troche i będzie po żółtaczce! A krew pobieraliście? U nas bilirubinometr zawyżał zawsze wynik 😊
Słoneczko najważniejsze że sprawdzone i skontrolowane. A weekend szybko zleci i wrócisz spokojniejsza do domku ✊Dośka, Słoneczko123 lubią tę wiadomość
-
Meggs wrote:Dośka super! Ładnie poziom spada! Jeszcze troche i będzie po żółtaczce! A krew pobieraliście? U nas bilirubinometr zawyżał zawsze wynik 😊
Słoneczko najważniejsze że sprawdzone i skontrolowane. A weekend szybko zleci i wrócisz spokojniejsza do domku ✊
Wiesz co właśnie się zastanawiam, ale chyba nie będziemy już jej kłuć. Mieliśmy mieć wczoraj pobraną, ale nas źle poinformowali na infolinii kiedy jest pielęgniarka, która bierze takim maluszkom. Na szybko szukałam w necie i znalazłam właśnie szkołę rodzenia gdzie robią ten pomiar od ręki. Widzę że jest tendencja spadkowa więc chyba damy jej spokój 😉 Pediatra ostatnio mi mówiła, że zażółcenie może być nawet do 12 tygodnia i sama polecała ten bilirubinometr. Też dopytałam, bo też słyszałam że może przekłamywać i mówiła, że można nim skontrolować sobie poziom bilirubiny, a warto porównać z krwi jak wynik wyszedłby podejrzany.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 13:31
-
nick nieaktualny
-
Dośka wrote:Wiesz co właśnie się zastanawiam, ale chyba nie będziemy już jej kłuć. Mieliśmy mieć wczoraj pobraną, ale nas źle poinformowali na infolinii kiedy jest pielęgniarka, która bierze takim maluszkom. Na szybko szukałam w necie i znalazłam właśnie szkołę rodzenia gdzie robią ten pomiar od ręki. Widzę że jest tendencja spadkowa więc chyba damy jej spokój 😉 Pediatra ostatnio mi mówiła, że zażółcenie może być nawet do 12 tygodnia i sama polecała ten bilirubinometr. Też dopytałam, bo też słyszałam że może przekłamywać i mówiła, że można nim skontrolować sobie, a warto porównać z krwi jak wynik wyszedłby podejrzany.
Dośka lubi tę wiadomość
-
Nona, nawet nie wiesz jak dobrze się czuję, że mam takiego lekarza ☺
Jestem pozytywnie nastawiona do tego pobytu tutaj i wiem, że do poniedziałku niedaleko. ☺
Ogólnie to zaczęliśmy się zastanawiać nad imieniem i może to być trudny wybór haha Ale może jakoś damy radę 😀
Madziorek, Lileczka urocza i taka drobniutka 😍 Sama słodycz 😘Pestkaa, madziorek86, Nona, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Sloneczko - dobrze zrobilas, bedziesz sobie lezec i pachniec, magnez Cie uratuje i glowa bedzie spokojna na swieta
Moze pomoc Ci w wyborze imienia? :d -
Nikodemko - chociaż przez ten weekend ograniczę słodycze haha bo nie wypada wcinać słodyczy w szpitalu 😁
Jak masz ochotę to możesz pomóc 😀 Zostały nam trzy imiona: Ignacy, Szymon i Wiktor, a mi się jeszcze podoba Marcel i Aleksander ☺ Wiem, że wcześniej byłaś team Marcel 😀Pestkaa, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Ja team Marcelek Precelek, jak chrzesniak mojego męża i oczywiście Wiktor, jako że sami rozważalismy
A tak naprawdę to wszystkie te imiona są super, mozesz zrobic wyliczankę
U nas Kacpi juz musi zostac, nie wymienię koralików w zawieszce :d
Meggs, alex0806, Kijanka, tere-fere, madziorek86, Wik89, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Szczesciaro - oczywiscie ali :d Raczej bedzie sluzyla za ozdobe w pokoju, jest dosc ciezka.
Szczęściara lubi tę wiadomość