Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ignasiów teraz dużo. #teamMarceli 🦋
Ale skoro z trzech trzeba wybrać to może Ignacy Aleksander?
P.S. Pestka, ja w ogole myslalam, ze mamy takie niespotykane teraz imie dla synow. A co slysze, ze ktos jest w ciazy z chlopcem, to Jerzy 🤦🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 16:28
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ej a jak to jest bo nam przy wypisie ze szpitala powiedzieli ze z racji wcześniactwa przysluguja nam darmowe szczepienia to gdzie mam sie tego dowiedzieć? I jak to w ogole jest? Bo nas przychodnia zapisała na 17 grudnia na szczepienie i tyle, nie powiedzieli nic co na co, jaka szczepionka, czy oni ja maja, czy mam kupic, zadnej recepty 🤷♀️ jak to było u was?
-
Niezapominajko ale kicha z tym terminem
my w trybie pilnym i tak czekamy ponad miesiąc 🤦🏻♀️ Nam nikt szczepionek nie wstrzymywał, pomimo braku konsultacji neurologicznej 🙄
Z brzuszkiem lepiej jakoś jak mały skończył 1,5 mies, przeszły te najgorsze momenty histerii. Teraz nadal jest płaczliwy, ale to na pewno przez to, że jest totalnie rozstrojony tym początkowym bólem życia, trudami kp, brakiem snu. Totalny chaos. Teraz nocki w miarę ogarniamy już z 1-2 pobudkami. W ciągu dnia dużo gorzej, bo kp nie jest ustabilizowane, a drzemka jeśli jest to przy cycu, na siłę wylulana przeze mnie albo na spacerze. Także się tak bujamy. -
Madzia u nas na imię zazwyczaj mocne zdziwko, ale raczej pozytywne 😉 Często ktoś komentuje, że ojej takie zapomniane. Panie położne w szpitalu były zachwycone. A ja uwielbiam uzupełniać rubryczki z jego pełnym nazwiskiem, uważam że brzmi świetnie 😆
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Kark dzieci urodzone po skonczonym 37 to też wczesniaki?? Słyszałam że nazywane są późnymi wczesniakami ale nie wiem ile w tym prawdy..
Jezu przed chwilą złapał mnie taki konkretny skurcz🤪🤪 bosz niech już będzie 14 bo będę się bała nawet ruszyć.. O czopie to nie będę pisać bo dzisiaj było go dosyć dużo.. Swoją drogą ile może go być??🤔🤔
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Widzę, że zdania podzielone ☺ Do Marcelka musiałabym męża bardzo przekonywać 😀 Ignaś średnio podchodzi wszystkim, którym mówiliśmy o naszych typach. Z tych trzech, ktore pozostały najlepiej przypadł do gustu wszzystkim Wiktorek 😀 Ale mamy jeszcze czas na decyzję ☺
Magda, gdyby mój teść nie miał na imię Jurek to też rozważałabym to imię 😊Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Szczęściaro dzieci urodzone w 37+0 i później poniżej 3kg to też niejako wcześniaki. Domniemywa się wtedy hipotrofie i daje się skojarzone. Późne wcześniaki to dzieci 34-36
a erly term infant to 37+0 do 39+6 i te dzieci w wiekszosci beda miec cechy wczesniacze. U nas to sie zgodzilo, Jurek 38+2 i cechy wczesniacze mial.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 18:53
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny szybka odpowiedz powiedzcie mi czy stawianie macicy może być od ruchów synka?? Od dobrych 15 min twardnieje mi brzuch i co jakiś czas pojawiają się bóle w ledzwi.. Synek bardzo aktywny już nie wiem czy to skurcze czy tylko przez aktywność synka.. Magnez wzięty.. Pierwszy raz coś takiego czuję😥😥
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Dziewczyny do ktorego tygodnia robi sie polówkowe?
Dzisiaj dzwonilam i mnie zapisali na 30 stycznia to bede wtedy jakies 22+4
Wczoraj bylam u gina i on powiedzial ,ze mam sie zapisac za 7-8 tyg wiec w sumie by tak wyszlo .Te w rejestracji zawsze licza same na kiedy -
Beti82 wrote:Dziewczyny do ktorego tygodnia robi sie polówkowe?
Dzisiaj dzwonilam i mnie zapisali na 30 stycznia to bede wtedy jakies 22+4
Wczoraj bylam u gina i on powiedzial ,ze mam sie zapisac za 7-8 tyg wiec w sumie by tak wyszlo .Te w rejestracji zawsze licza same na kiedy
Jest ok. Ja miałam 22+0
Beti, jak się czujesz?
Mijają mdłości?
Mało Cię tutaj coś. Jak z pracą?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 19:27
-
Szczęściara wrote:Dziewczyny szybka odpowiedz powiedzcie mi czy stawianie macicy może być od ruchów synka?? Od dobrych 15 min twardnieje mi brzuch i co jakiś czas pojawiają się bóle w ledzwi.. Synek bardzo aktywny już nie wiem czy to skurcze czy tylko przez aktywność synka.. Magnez wzięty.. Pierwszy raz coś takiego czuję😥😥
Szczęściaro, ja doświadczenia nie mam. Ale licz koniecznie te skurcze. Może się połóż albo wejdź do wanny.
Jak przejdzie to chyba nie poród a jak nie przejdzie...
Masz jak podjechać na IP?