X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • talku Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    29 lat skończyłam więc nie taka młoda jak na pierwsze dziecko. Urodzę mając 30! To chyba jednak stara dupa ze mnie.
    Ale fakt, nie wyglądam staro 😁 co ma plusy i minusy.
    Ale chyba ta nowa bluza mnie odmłodziła. Jutro idę w niej na shopping skoro taka ze mnie dziewczyneczka. Do tej mam kręcone włosy które też odmładzają, nie Beti? 😝

Nona, tęczova, Beti82 lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z kolei same Antki! Każdy kogo zna a rodzi lub rodził niedawno ma Antka :) i Zuzię!

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 22:40

talku, tęczova, Wik89 lubią tę wiadomość

• tęczova Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, Wiki, miło, że pytacie 😊 ale ciężko opowiedzieć jak się czuję, bo wiem, że to moja psychika wariuje. Dopiero jak zobaczę dwie krechy to uwierzę w swoje objawy. Mogę zameldować jedynie kłucia brzucha, cycki jak kamienie, lekkie mdłości na głodniaka i kłótnie z mężem - czyli jak zwykle przed @ 😉

Wik, ja to czekam na zabieg Twojego M, czuję, że odmieni to wszystko!

Ja dziś powalczyłam z moim największym kompleksem - ch*jowymi, okropnie cienkimi włosami - zagęściłam i troszkę przedłużyłam czuprynę 😁 a co, trzeba zrobić coś dla siebie!

Wik89, talku, Beti82, Magda - mbc, przedszkolanka:), Słoneczko123, Cabrera lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku, Ty też widzę team #mam30tkęnakarkuapytająmnieodowód 😁

Wik89, talku, przedszkolanka:), Kijanka lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • reset Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczova, pytałaś mnie ostatnio o zabieg, tylko wtedy nie miałam jak odpisać, a potem zapomniałam. Ja histerolaparoskopię robiłam na NFZ w szpitalu uniwersyteckim w Krakowie . Historia jest taka, że ja w ogóle byłam nastawiona na to, że jeśli miałoby u nas wejść w grę in vitro to ja najpierw chcę taki zabieg, by wykluczyć ewentualne fizyczne bariery i zwiększyć szanse ivf (uważałam, że szkoda zdrowia i kasy na ivf jeśli np. nie sprawdzę, czy nie ma jakiejś przegrody, polipa, stanu zapalnego endometrium itp.). Potem byliśmy w klinice niepłodności, gdzie po skopanej stymulacji (tak, lekarz rozwalił mi tak hormony, że nawet laboratorium zadzwoniło, że chyba jest błąd w próbce, bo patrzą na mój pesel i to nie może być mój wynik...) pan doktor zaproponował, że może skoro nie ma owulacji w tym cyklu (to był wtorek) to niech pani przyjdzie w piątek na histeroskopię, zrobimy sobie ją u nas (i zainkasujemy 2 tyś...). Wtedy się wkurzyłam, poszłam gdzie indziej i lekarz ze szpitala uznał, że robimy zabieg od razu hurtowo (mimo raptem 14 m-cy starań - ale jak zobaczył, ile mam przebadane i jak do tego podchodzę to uznał, że działamy).
    Kauteryzacja przy AMH 11 jest wskazana - u mnie poprawiła jakość owulacji.

A sam zabieg sobie chwalę nie tylko ze względu na ciążę, ale na to, że dzięki niemu wiem, że mam endometriozę, co pozwala na zupełnie inne planowanie starań - m.in. przez to starałam się jak mogłam uniknąć cc (endometrioza lubi potem blizny po cc), choć ze względu na kręgosłup miałam wskazania, do tego wiem, że jeśli mamy mieć drugie dziecko to starania trzeba będzie zacząć niebawem albo niestety powtórzyć laparoskopię i czyszczenie wszystkiego... No i wiem, na co kiedyś zwrócić uwagę mojej córce.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz prawie 33 a wyglądam jak córka mego brata która ma UWAGA 13 lat 😭😭

Przedszkolanko co tam szyjesz, ze taka zajęta ? Co słychać?

U nas pfu pfu Hanka się zmieniła w tym tygodniu w o 180 stopni. Cały czas na kocyku leży i chichocze , nawet jak zostaje sama, prawie jej nie podnoszę , nie licząc 3 h spaceru w chuscie 😂 Za to przez katar nocki słabsze bo ciężko oddychać. Dodatkowo wpływ miga być turbo drzemki , bo od 13 wczoraj przysypiała tylko przy cycku i po 5 min znów już uśmieszki i tak do 21

Meggs, przedszkolanka:), Kijanka lubią tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    29 lat skończyłam więc nie taka młoda jak na pierwsze dziecko. Urodzę mając 30! To chyba jednak stara dupa ze mnie.
    Ale chyba ta nowa bluza mnie odmłodziła. Jutro idę w niej na shopping skoro taka ze mnie dziewczyneczka. Do tej mam kręcone włosy które też odmładzają, nie Beti? 😝
    ahahahahahahahahaha, ja mam 32 💪🏻 super wiek na dziecko!
    a na porodowce mysleli ze mam 23 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 06:46

Meggs lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Haha Talku ja bym Ci dala max 25 lat 😉
    Mamy sie wczoraj pytalam czy ja napraede tak zle wygladam ???hahah
    Bo co w pracy konus powiem ,ze w ciazy jestem to mi kazdy tak dziwnie odpowiada ,ze nooo widac ale w sensie nie ,ze brzuch tylko na twarzy sie zmienilam...Ale to nie jest komplement hahahha To juz chyba wole powiedziec, ze w ciazy jestem przynajmniej beda wiedziec dlaczego zbrzydlam 😂😂😂

talku lubi tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • talku Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laski! :)
    No czuje się młodo, ale chyba przez starania poczułam się stara, zorientowałam się ile czasu ucieka i że już dawno miałam tulić moje dzieci a tu nic z tego.
    Zwłaszcza jak dookoła zachodziły w ciążę 23,24,25 latki to ciągle mi się wydawało, że do 40stki się z pierwszym dzieckiem nie wyrobię.
    Dodam, że oboje tak smarkato wyglądamy, M jest drobny i szczupły więc pewnie na porodówce wezmą nas za małolatów 😁😁

Ale jak widziałam tutaj Wasze co poniektóre fotki to wszystkie wyglądacie młodziutko. A niektóre były po porodzie! Ooo na przykład Pestka. Czy Ty Pestko nie masz jeszcze mniej lat niż ja? 😁😁

Tęczova, podobają mi się Twoje objawy 😍
    Kiedy test? Pewnie już pisałaś ale coś mi umknęło.

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Haha Talku ja bym Ci dala max 25 lat 😉
    Mamy sie wczoraj pytalam czy ja napraede tak zle wygladam ???hahah
    Bo co w pracy konus powiem ,ze w ciazy jestem to mi kazdy tak dziwnie odpowiada ,ze nooo widac ale w sensie nie ,ze brzuch tylko na twarzy sie zmienilam...Ale to nie jest komplement hahahha To juz chyba wole powiedziec, ze w ciazy jestem przynajmniej beda wiedziec dlaczego zbrzydlam 😂😂😂

No to jaka Baśka będzie piękna! 😍😍😍

Choć mimo wszystko Ci nie wierzę. Dawaj fotkę to ocenimy czy zbrzydłaś. W pracy to Ci zazdroszczą 😏

relgi09kukfprg92.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te Wasze młode wyglądy śniło mi się, że w Żabce proszą mnie o dowód osobisty, a ja mam tak daleko do domu, a tu zimne browarki się grzeją ni potrzebnie w koszyku. I im mówię, że ja to młodo jak koleżanki z fioletowej nie wyglądam, a na dowód, że nie mam mniej niż 18 lat mogę pokazać rozstępy po ciąży 🤦🤦🤦

Biegającą-mama, talku, Cabrera, Wik89, Nona, tęczova, Kijanka lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie tutaj takie młode i piękne, o dowód pytają ;p jak ją z brzuchem chodziłam i włosy związała w kucyk to stare babki się patrzyły jak na 13 łatkę która się puściła i zaszła^^ A mam 27. O dowód też mnie zawsze pytają, mojego męża tak samo jak się ogoli;p

Ja dzisiaj na 12.40 do gina. Ciekawe czy ten no name się okaże spoko i ogarnie tę infekcję. Żeby dał coś co przy kp można...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lami Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku, ale masz apartament! No pięknie wyglądacie! ♥️♥️♥️

Tęczova ♥️ Tak bardzo chcę, żebyś znalazła już teraz swój garnuszek że złotem. 🌈

Wczoraj cały dzień szorowałam, Nina była łaskawa i zasnęła głębokim snem 12-15, więc zwiekszyłam obroty. Rozłożyłam choinkę jutro może pojedziemy ubierać, chciałabym porobić jakieś zdjęcia, więc muszę być gotowa wizualnie, a dzisiaj gotowości nie czuję 😂

talku, tęczova lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek gratulacje!!! Wiem, wczas 😁😂

Jakoś nie mam weny na pisanie, młody ciągle wisi na cycku a drugą ręką bawię się plastikową Peppą więc tak mi dni upływają.

Nona, madziorek86 lubią tę wiadomość

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku wlasnie mi sie dzisiaj snilo,ze mloda do mnie podobna byla i mowie nieee do ojca mialas byc hahah ale z cycka ladnie jadla chociaz 😂Mnie sie zawsze syn snil ,teraz dopiero jak juz mam i wiem to corka.Mam nadzieje,ze mnie kiedys nie zabije za krecone wlosy 😂

Wik89 lubi tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • talku Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, dobry sen 😂😂
    Rozstępy po ciąży 😂😂

Oo Alex wiedziałam, że tutaj są jakieś bardziej smarkate niż ja 😝

Ja właśnie się zbieram z chłopem po choinke. A potem z mamą i siostrą na świąteczne zakupy prezentowe.

Olivkowa, u mnie były dwie przyjaciółki w tym tygodniu z 3 i 5 miesięcznym bobasem. Ponawiam się z dziećmi grzechotkami 15 minut i pytam jak długo jeszcze się trssba bawić? Zaczęły się śmiać, że w sumie tak im mijają wszystkie dni 🙈🙈
    Przeraziłam się nie na żarty bo ja lubię taki etap jak się układa klocki, coś buduje burzy, wkłada wyjmuje. A nie kiedy machasz dziecku grzechotką 😬😬😬 mam nadzieję że szybko zleci.
    Także ja pewnie za jakiś czas też nie będę miała weny na pisanie od tego machania zabawkami przed nosem Staśka 😊😊

Wik89 lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Talku wlasnie mi sie dzisiaj snilo,ze mloda do mnie podobna byla i mowie nieee do ojca mialas byc hahah ale z cycka ladnie jadla chociaz 😂Mnie sie zawsze syn snil ,teraz dopiero jak juz mam i wiem to corka.Mam nadzieje,ze mnie kiedys nie zabije za krecone wlosy 😂

Kręcona córeczka to cud miód 😍 😍
    Ja mam nadzieję, że mnie syn nie zabije za kręcone włosy. Chociaż mój M ma kręcone i uwielbia swoje loczki, twierdzi że laski też to uwielbiają taaa 😬

Słoneczko123, Beti82 lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku - moj tez moze miec krecone :) Ja tez jestem z teamu loczki. A jak odziedziczy po dziadku (moim tacie), to bedzie afro 🤭

talku, Beti82 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loki są fajne, mój syn ma na czubku głowy jednego loka, nie możemy go zaczesać ;)

A ja wam popsuje statystyki wiekowe, mam 35 lat. Staro nie wyglądam, ale jak szlam do porodu to mi się w szpitalu zapytali kto rodzi (brzuch miałam stosunkowo mały ;))

Nina, gdzie robisz fotoksiążke??wiesz może, Jakie maja terminy realizacji? Nie wiem, czy zdążę ze swoją przed świetami :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 10:03

‹‹ 2212 2213 2214 2215 2216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ