X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, ja rozumiem, ze Abra kocha pilnowac. Jest ONkiem wiec mnie to nie dziwi. Ale dla mnie pies ma byc ze mna na kanapie. Dlatego mam buldożka :)

haha Kark, masz sunie, to musi byc modna, a co!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 06:11

przedszkolanka:), blair., Meggs, tere-fere, Beti82, tęczova, Lami, Cabrera, Domi_tur, madziorek86, alex0806 lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • talku Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    hahaha Nona! Wiedzialam! Jakby pies polizal Twojego syna noworodka po buzi, to bys rozszarpala 🤣🤣

Ja też 🙈🙈🙈
    Dlatego w ogóle nie mogę tego pojąć co piszecie. Moje dwie najbliższe przyjaciółki to mega psiary więc temat mi bardzo znany, ale jak je odwiedzam to się zwyczajnie... brzydzę.
    Niby się staram pieska pogłaskać, ale żeby jakoś się przytulać. Eeee nie. Ręce co chwilę myje.
    A jak tydzień temu chciała do mnie przyjechać z psem to zapytałam czy mogłaby bez.
    Jak moja mama całuje swojego psa to mam przed oczami obraz że potem będzie całowała moje dziecko. Albo wpuszcza psa do łóżka,a ja tam położę dziecko.
    Może to się jakoś leczy 😂😂

Nona, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah Talku. Nie, tego się nie leczy. Każdy jest inny i to jest super!

Moje dziecko leży z psem odkąd wróciłam z
    nim ze szpitala, bo tak nam pasuje. Nie każdemu musi :)

talku, Kijanka lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 08:11

talku lubi tę wiadomość

❤💙❤💙
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba zależy od charakteru psa, bo nasz z racji tego że od szczeniaka mieszka w mieszkaniu jest typem kanapowca. U teściów w ogrodzie jest zdezorientowany i zachowuje się jak dzika małpa a po godzinie piszczy bo chce wrócić do mieszkania na swoje posłanie.
    Jest posłuszny więc nigdzie nam nie ucieka, w lesie się pilnuje, nie ma instynktów łowieckich jak długowłosa suka mojej znajomej - ta to na kilometr wyczuje sarny i ucieka.
    Nasz pies jest na tyle inteligentny, że po powrocie ze szpitala z Małym, przestał wchodzić na kanapę i nasze łóżko, wiedział jaka jest chierarchia . Kupa zdarzyła mu się pierwszy raz od czasów szczenięcych i był tak skruszony, że na samą myśl pęka mi serce.

Znam sporadyczne przypadki kiedy pies się na podwórku dobrze czuje, a tysiąc takich gdzie pies jest tylko do pilnowania a jedyna atrakcja to szczekanie na ludzi i wąchanie własnych szczochów.

No ale wiadomo, każdy ma swoje podejście do tematu. Ja ze swoim psem jeżdżę w góry, poza sezonem nad morze głównie po to by sprawić mu radochę z biegania po plaży, kopania dołków i łapania pyskiem fal😂
    Jak mi smutno, albo jestem mega zmęczona po całym dniu to leżę z nim na podłodze i przytulam się, mam wrażenie że wyciąga ze mnie wszystkie złe emocje.
    Pierwszy biegnie do płaczącego Szymka, jest naszym kudłatym synusiem i jestem mu mega wdzięczna za to, że jest wyrozumiały nie oczekując ode mnie nazbyt dużo uwagi teraz❤️

Magda - mbc, Cabrera lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Ja też 🙈🙈🙈
    Dlatego w ogóle nie mogę tego pojąć co piszecie. Moje dwie najbliższe przyjaciółki to mega psiary więc temat mi bardzo znany, ale jak je odwiedzam to się zwyczajnie... brzydzę.
    Niby się staram pieska pogłaskać, ale żeby jakoś się przytulać. Eeee nie. Ręce co chwilę myje.
    A jak tydzień temu chciała do mnie przyjechać z psem to zapytałam czy mogłaby bez.
    Jak moja mama całuje swojego psa to mam przed oczami obraz że potem będzie całowała moje dziecko. Albo wpuszcza psa do łóżka,a ja tam położę dziecko.
    Hahaha raz spotykałam się z takim chłopakiem i kiedyś jak mnie odwiedził to jak pogłaskał mojego psa to poszedł umyć po tym ręce ...i już więcej się z nim nie umówiłam 😋😋

Beti82, Magda - mbc, Domi_tur, talku, Lami, Nona, Cabrera, alex0806 lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M uwielbia koty. Marzy o kocie... Aaa kotów to ja już w ogóle nie toleruje.
    W czasie studiów mieszkałam na stancji gdzie koleżanka w pokoju obok miała kota. Wiedziałam o tym wynajmując ten pokój bo ona pytała czy jej kotek może chodzić po całym mieszkaniu. Mówię luzik, może wszędzie chodzić ale wolałabym żeby nie łaził po mojej pościeli. Wszytsko było wspaniale, nawet nic ten kot nie zniszczył, gruby był, powolny, chyba niezbyt inteligentny 🙈🙈 czasami miauczał strasznie ale do przeżycia.
    Aż któregoś dnia odwiedził mnie M, mega początki naszej znajomości, stęsknieni za sobą szybko wskoczyliśmy do łóżka na szybki numerek. Zawsze zamykaliśmy drzwi bo mnie drażniło że kot się na nas w trakcie patrzy 🙈 a tym razem jakoś tak było szybko, że drzwi zostały otwarte. My tutaj w pełni uniesienia a kto wskoczył na łóżko i zrzygał się prosto na nas!!! Myślałam, że go wrzucę z balkonu!
    Od tamtego czasu nienawidzę kotów.

Nona lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem kociara wielka. Kot w domu z małymi dziećmi, podgryza w główkę, zostawią sierść na przewijaku. :P

Starszej córce tłumaczymy, że ma go nie ganiać i nie tłuc, bo to członek naszej rodziny i bicie kota to jak bicie mamy albo siostry.

Myślę, że jeszcze parę lat i rodzina powiększy nam się o psa. Marzę o beaglu. Z jednej strony bardzo chciałabym adoptować ze schroniska a z drugiej wiem, że przy malutkich dzieciach taki psiak o nieznanych cechach może być kłopotem.

Magda - mbc, Domi_tur, Lami, Cabrera lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

My tez wpuszczamy na łóżko,ale tylko jak jest specjalny kocyk :p
    Ale ja wychowałam się z psami, jak nocowalam u babci jako dziecko to jeden pies grzał mi nogi a drugi spał na poduszce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 08:57

Magda - mbc, talku, Meggs, Lami, Beti82, przedszkolanka:), blair., Niezapominajka2, Cabrera, madziorek86, Szczęściara, Biegającą-mama, alex0806 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, piękne zdjęcie. :)

Domi_tur lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, rozplynelam sie. To jest PIES, nie to co moja świnia! :D

talku, Domi_tur lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 14:26

talku lubi tę wiadomość

• talku Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te Wasze psiaki 😊
    Domi, jaką on ma sierść! Marzenie.
    Na zdjęciach są fantastyczne 😊😊

A to Maltańczyk mojej mamy:
    fab1136ae249.jpg

Domi_tur, przedszkolanka:), Niezapominajka2, Lami, madziorek86 lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży wspierał mnie tak :
    A jak był mały to zrobił nam najazd na kibel 😂😂🙈 wkurzył się, że wyszliśmy z domu bez niego i kibel sprowadził na swój koc buhahaha :

Dobra już nie spamuje bo o psach to ja mogę tygodniami gadać 🙈🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 08:58

talku, przedszkolanka:), blair., Niezapominajka2, Lami, Cabrera, Meggs, madziorek86, Szczęściara, VianEthel2, alex0806 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 08:11

Domi_tur, Niezapominajka2, Magda - mbc, Szczęściara lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Ja też 🙈🙈🙈
    Podpisuje się jak pod swoimi slowami😁🙈
    Ani psy ani koty A jak byłam w ciąży i u koleżanki sunia się do mnie zbliżała,kladla do brzucha lub zwyczajnie chciała buzi to miałam ochotę wyjść:p

Nona mój mąż ma tak samo jak Ty. Ja odkąd mam dzieci również zwracam uwagę na to.

Edit; ale psiaki macie słodkie- BO wasze 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 22:13

Nona, talku lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

talku, Lami, Kijanka lubią tę wiadomość

• talku Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszko, Nona dobrze że jesteście uff!
    Mi całe życie wmawiano że jestem nieczuła, niewrażliwa i w ogóle dzika bo nie przepadam za zwierzętami... Teraz wiem, że niektórzy tak mają i to jest ok!
    A Wasze dzieciaki nie domagają się zwierząt w domu?

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 08:12

Magda - mbc lubi tę wiadomość

❤💙❤💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

talku lubi tę wiadomość

‹‹ 2236 2237 2238 2239 2240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ