Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
jusci wrote:No ja też się zbieram do niego, ale lista badań i ich ceny mnie przerażają... 🙄😣
My lekka ręka wydaliśmy w tym roku coś koło 50k - chociaż boje się liczyć, bo pewnie wyszłoby więcej..
Wiec jak to nie zabrzmi, ale kilka tysięcy w jedna czy w druga mi już różnicy nie robi, jeżeli ma to doprowadzić do ciąży 🤦🏼♀️ Kolejna nieudana procedura wyjdzie drożej ...02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
nick nieaktualny
-
Najmłodsza, ja się na immunologii nie znam, ale mam nadzieję że Paśnik Wam pomoże bo będziecie wiedzieli co robić żeby komórki przetrwały.
A jak na razie trzymam kciuki za tego jutrzejszego.
No i mnie uspokoiłas trochę tym co napisałaś. Bo ja się wzięłam teraz ostro za wyprawkę i robię doktorat z kremów, pieluch i fotelików dziecięcych. A i tak ojciec pewnie pomyli krem do pupy z kremem do twarzy a dziecko przeżyje bez uszczerbku na zdrowiu 😊😊
Nikodemko, także chyba najlepiej jak sobie zrobisz listę i będziesz z niej stopniowo wykreślać. Ja tak naprawdę w zeszłym tygodniu zamówiłam wszystko. W poniedziałek ubranka, we wtorek zrobiłam listę do apteki, w środę pieluchy tetrowe/flanelowe/bambusowe, w czwartek termometr, nebulizator i takie elektryczne/elektroniczne, dzisiaj Rossman i jestem w szoku jak wszystko szybko poszło. Aaa i jeszcze na DobreLiski zamówiłam jakieś zwieszki do smoczków, smoczki, otulacze itp.
Także teraz naprawdę można wszystko kupić przez neta i czekam na te wszystkie przesyłki w tym tygodniu. Bardzo ułatwiła mi to gotowa lista na kartce -
Dzieki dziewczyny, bede Was meczyc przy zakupach, jestem pewna
Talku - a powiedz mi, co kupowalas z elektronicznych rzeczy oprocz nebulizatora i termometru?
Nebulizator jest wedlug Was konieczny czy na poczatek moge go sobie darowac?
-
Słoneczko lekarz który wypisze mocniejsze leki na refluks bo czasami zagęszcz to za mało a refluks przybiera forme patologii a nie fizjologi. Te wyginanie to typowe od refluksu bo przełyk pali dziecko. Ale oczywiście do neurologa też warto się pokazać aby nic nie przeoczyć. Pociesze że będzie lepiej przy rozszerzaniu diety
Słoneczko123 lubi tę wiadomość
-
Słoneczko, pewnie refluks, karmienie jak najbardziej w pionie, odbijanie ok 5-10 minut po jedzeniu, nie mieszać dzieckiem po jedzeniu, nie przebierać, zero leżenia na brzuchu, układanie na boku do spania i dokładanie czegoś, żeby się nie obróciło spowrotem i uczciwe dodawanie zagęszczacza, nie mniej i 7 minut przed jedzeniem musi zgestnieć. U nas tydzień bez zagęszczacza, więc 3,5 miesiąca ulewania.
Zaraz nadrobię 😘😘😘Słoneczko123 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
A ja juz chyba czuje ruchy
CO do wyprawki to mam powazne obawy...
Mnie sie nic !!! nie podoba ( to juz chyba jakas choroba )
Zawsze mi sie wydawalo,ze TYLE tego i takie ladne a teraz jak nawet symbolicznie bym cos chciala kupic to NIC
PierwiastkaZuza, Nikodemka, Słoneczko123, talku, madziorek86, Dośka, blair., Meggs, Kijanka, Nona, Cabrera, tere-fere lubią tę wiadomość
-
Beti - jak wczesnie! Co czujesz?
Ja mam podobnie. Przed zajsciem myslalam, ze bede szalec, bo tyle jest pieknych rzeczy dla dzieci, a teraz wszystko wydaje mi sie kiczowateDlatego juz mi przeszlo i nie patrze czy ladne, tylko czy praktyczne.
-
Nikodemka wrote:Beti - jak wczesnie! Co czujesz?
Ja mam podobnie. Przed zajsciem myslalam, ze bede szalec, bo tyle jest pieknych rzeczy dla dzieci, a teraz wszystko wydaje mi sie kiczowateDlatego juz mi przeszlo i nie patrze czy ladne, tylko czy praktyczne.
ALe chyba to to haha
Takie bulgotki z jednej strony
No mam nadzieje ,ze to to haha
No dokladnie zwlaszcza dla dziwczynek mam wrazenie ,ze kiczowate hahha dla chłopców ladniejsze sa
Chyba bede odkladac kase i kupie wszystko na wiosne ,bo i tak teraz promocje to sa rzeczy ziomowe a takich nie kupie bo nie mam pojecia jaki rozmiar -
Ja na początku myślałam że to ruchy ale to były jelita 😂😂 ale ja mam tłuszczyk więc atmoryzował, Ty Beti jesteś szczupła laska, możesz już czuć bulotki. Fajne, nie?
Ja ostatnio się zastanawiałam to czuję już ruchy od 8tygodni. Dwa miesiące już! Jak ten czas zapyla.
Kiedy myślałam, że dla dziewczynek te kokardki, koronki, pastele ahhh że takie piękne. Teraz już się cieszę na syna bo jednak wolę jakieś takie stonowane kolory. Dużo mam neutralnych wzorów i kolorów, biel, szarość, jakieś beże, wzory geometryczne, motywy natury. Nie poszłam w koparki i dinozaury bo też mi się nie podobało nic.
Słoneczko, ja ręcznie napisałam tą listę i dziś już jest tak podkreśloną że nic nie byś nie odczytała. Ale wzorowałam się na listach z neta. W google wpisałam "wyprawka niemowlęca" i przeczytałam 5-6 list i na tej podstawie zrobiłam swoją z podziałem mama, dziecko, kosmetyki, apteka, ubrania, elektronika, meble, inne.
Nikodemko, jakoś ze dwa tygodnie temu chyba o to tutaj pytałam. Hmmmm. Nona polecała Phillipsa nebulizator a w ogóle dziewczyny napisały, że lepiej wcześniej mieć niż później byle jaki. Przeczytałam u Pana Tabletki artykuł i wzięłam w końcu Medela.
Kupiłam jeszcze termometr bezdotykowy i termometr/higrometr taki elektroniczny do pomieszczenia, żeby sprawdzać wilgotność i temp. Bo się teraz nie zdecydowałam na nawilżacz powietrza ale mam gdzieś tam screena co chcę kupić gdyby powietrze było z suche. Na razie mamy 55-65% wilgotności więc wygląda że ok.
No i na Misia Szumisia się skusiłam bo była gdzieś promka 🙈🙈 ale to już moje widzi mi się, bo pewnie bez tego da się żyć.
Laktator to już wcześniej razem kupiliśmy-jeszcze nie doszedł.
Aaaa i Katarek do nosa z takich większych. Ale to w sumie już nie elektronika.Słoneczko123, Nikodemka lubią tę wiadomość
-
Talku mam wrazenie ,ze sa 2 rodzaje tych bulgotków hahahha
I jedne to jelita takie bardziej intensywne a drugie to ruchy
Odrozniam tym,ze niby jelita to mam wrazenie,ze mi sie przemieszcza to a jak sie nie przemieszcza to ruchy haahha
Nie wiem moze sobie wkrecam ale wydaje mi sie ,ze to jednak to
Ja szczupla? Mama wczoraj do mnie patrzac na brzuch ale sie roztylas hahahah
Ona chyba myslala,ze w 9 miesiacu mi wyskoczy dopieroALe ja mam wąskie biodra baaardzo wiec wiedzialam,ze mi brzuch wyskoczy
talku, Kijanka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Nie wiem czy to odpowiedni wątek do mojego pytania ale nic innego nie znalazłam.Staramy sie z mężem o dziecko. Ostatnie miesiączki miałam jak w zegarku. W tym miesiącu mialam dziwną miesiączkę. Przyszła 4 dni za wcześnie. Miała kolor ciemno brązowy, lekko czerwony. Była skąpa i bezbolesna. Ani nie bolał mnie brzuch ani piersi tak jak zawsze. "miesiaczka" skończyła sie w sobotę a dzisiaj boli mnie brzuch trochę piersi i jest mi nie dobrze. Nie wiem czy sobie coś wkręcam czy coś jest na rzeczy. Jutro planuje zrobić test. Może cos podpowiecie?199607
-
Czytam Was codziennie, ale brak czasu i weny do pisania. Oczywiście znowu przeziębienie, więc jutro wizyta u rodzinnego. Przez te choroby decyduje sie na detektor.. wiec ponawiam pytanie CZY KTÓRAŚ Z WAS MA I CHCE SPRZEDAĆ DETEKTOR?58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
Talku, dzieki, musialam przeoczyc rozmowe o nebulizatorze
A powiedzcie mi jeszcze jak od strony praktycznej wyglada sprawa z wanienka? Kąpanie dziecka w wanience stojacej w wannie czy na podlodze jest chyba niewygodne? Zastanawiam sie czy kupowac taka ze stelazem czy po prostu stawiac wanienke na stole. Niestety w lazience nie bedziemy mieli takiego duzego blatu. -
Nikodemka wrote:Talku, dzieki, musialam przeoczyc rozmowe o nebulizatorze
A powiedzcie mi jeszcze jak od strony praktycznej wyglada sprawa z wanienka? Kąpanie dziecka w wanience stojacej w wannie czy na podlodze jest chyba niewygodne? Zastanawiam sie czy kupowac taka ze stelazem czy po prostu stawiac wanienke na stole. Niestety w lazience nie bedziemy mieli takiego duzego blatu.
Ja nie mam wanny
Narazie wydaje mi sie ,ze na tym stojaku jest chyba wygodnie .Tym bardziej ,ze mozna sobie to do pokoju przeniesc przy takim maluszku.
Ktos tak robi? hahah -
A powiedzcie mi jeszcze przewijak kupowalyscie jako osobny mebel? Ja nie chce wstawiac łózeczka do sypialni wiec przewijanie na lozku odpada.Tylko sie zastanawiam czy jest sens kupowac typowy przewijak czy taki nakladany na lozeczko wystarczy
-
Beti82 wrote:A powiedzcie mi jeszcze przewijak kupowalyscie jako osobny mebel? Ja nie chce wstawiac łózeczka do sypialni wiec przewijanie na lozku odpada.Tylko sie zastanawiam czy jest sens kupowac typowy przewijak czy taki nakladany na lozeczko wystarczy
Beti, ja mam łóżeczko i do tego nakładany przewijak i daje radę. Woodies’aBeti82 lubi tę wiadomość