Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Talku powodzenia jutro!
I ja właśnie robię rafaello 🥰 to będzie największy grzech tych świąt 😁😁
Meggs A nie wiesz,że dobra kucharka że wszystkiego zrobi cis pycha? Mąż wierzy w Ciebie:D
Lami Ninka ma ochotę na tulaski, jak mój Olo właśnie;pNona, Meggs, talku lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Meggs - mistrz 😂
Ja kupiłam sobie grzańca bezalkoholowego, pomarancze i gozdziki, bede sie raczyc w swieta.
A co do ciast i fanek 3 bita to ja robie taka swiateczna wersje, w tamtym roku bylo hitem.
Polecam tez sernik mascarpone na spodzie brownie, tez z kwestii smaku. Mniam!Nona, przedszkolanka:), jusci lubią tę wiadomość
-
Hej probuje nadrobic po calym weekendzie..
U mnie przedswiateczne szalenstwo, jak i u Was widze 😁
Talku powodzenia jutro na wizycie!
Najmlodsza kciuki zacisniete!!!
Teczova no jako dlugoterminowa staraczka moge z przekonaniem stwierdzic, ze jeśli biochem, bo to dobry znak! Ja nie mialam jeszcze nigdy biochema i oczywiscie nie napisze, ze bym chciala, bo nie o to chodzi, ale jednak taka swiadomosc, ze moge zajsc, mysle ze by mi pomogla... nie wiem zreszta... w kazdym razie obys juz niedlugo zobaczyła te szczesliwe II kreski na dobre:)
My czekamy na styczniowa operacje meza ale w sumie jakos mi sie wcale nie dluzy, tyle u mnie roboty ostatnio, czas zapieprza mam nadzieje, ze wszystkim nam uda sie urodzic w 2020 😁
tęczova, talku, tere-fere lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Aaaaa Domi, wszystkiego co najlepsze rocznicowo, żeby "stary" tak nie irytował 😉 ja mogę wstać do Sajmona, ale wiesz, na jednym drinku nie skończyłyśmy 😉 mama pyta "pijemy metaxę czy wino maryjne?", aż się uśmiałam, że ma same "płodne" trunki
Wiki, znikające krechy nic fajnego ale dają jakąś małą iskierkę nadziei. Rodzimy na bank w 2020!Magda - mbc lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Ja robie zupe grzybową i ryby (nie karpie) i pierogi z farszem grzybowym, bo mnie ta kapusta denerwuje Ciast nie pieke, nie kreci mnie to
U mnie w domu robi się wszystko w wigilie rano, bo ma być na swiezo. Jedzenia jest malo, bo to co napisalam wyzej plus kawa i jakies 2 ciasta, ktore przyniesie ciocia. Mama jeszcze robi kapiste z grochem. Nie ma sledzi, salatek, barszczu, krokietow itp. Tylko grzyby
W tym roku Wigilia u tesciowej wiec przynosze swoje smaki, a ona robi wlasnie barszcz, krokiety i upiecze sernik. Do tego wczoraj kroila juz salatke. Wg mnie za wczesnie przy takich pogodach +9. Nie bede jej jadla
W ogole ograniczam ostatnio tel. do minimum, ale oczywiscie podczytuje ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2019, 05:39
Biegającą-mama, Nona, Pestkaa lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Domi wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ! Widzę, ze swietowaliscie jak należy 😋
Meggs No to poszalas w kuchni 😉
Ja tez dopiero dziś wieczór zacznę robić ciasto : 3 bit , snickers bez pieczenia , sernik z biała czekolada i szarlotka z kwesti smaku bita śmietanę dopiero przed podaniem robie - trochę dużo ale niosę do mojej mamy a będzie ok 20 osób. Dania wigilijne dopiero jutro rano i tak jak Magda z samych grzybów uszka a pierogi złososiem dla gosci i zmieniałam dla mnie hehe . Obiad u mnie w domu w drugi dzień swiat wiec wtedy będę na świeżo znów robiła : jedno bardziej "wykwintne" danie" plus jakas wyszukana sałatka . Nie lubię jak zostaje jedzenie po świętach , nie chce nic wyrzucać wiec jak komuś za mało niech sobie "doje" w domu 😂Nona, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My sałatkę jarzynowa też robiliśmy wczoraj 🙈🙈🙈
Ale to dlatego, żeby ją już dzisiaj zacząć jeść. Ja strasznie nie lubię "zostaw to na Święta". W tym roku spędzamy je po raz pierwszy w Krakowie, po raz pierwszy w swoim mieszkaniu i po raz pierwszy w pasażem na gapę w brzuchu 😛
Dlatego dla mnie Świętowanie zaczyna się już dzisiaj. Jak M wróci z pracy, odpalamy kolędy i świąteczne piosenki, winko, dobry film. On jeszcze zrobi dwie sałatki i krokiety i to by było na tyle. Kładziemy się na kanapę i relaks 😉
Jutro mama z siostrą i bratem przyjdą (mam dużo młodsze rodzeństwo) i w I dzień świąt siostra jedzie do ojca więc zostaniemy w czwórkę. Także baaardzo na spokojnie. Ale przy moim samopoczuciu to odpowiada mi to.Nona, Beti82, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Ja jedzenie tylko dla nas robię,bo na Wigilię idziemy na gotowe;p A nie będę stala w Święta przy garach
Magda my mamy właśnie uszka (mama) z samych grzybów ,tak robi teściowa mojej siostry. Z tym,że ja tylko je w sumie zjem "nie swoje" :p zupa grzybowa u teściowej ale nie zjem ;p
A robicie kompot z suszu? Moja teściowa robi,bleeeee -
Lami, Kark... łączę się w bólu. Próbowałam nadrobić i coś mądrego napisać, ale Laura od 3 dni przechodziła samą siebie. Dzisiaj rozpoczynamy 4 dzień A ja po raz pierwszy od niepamiętnych czasów mam z nią nieprzespaną noc. Wczoraj 2 drzemki po 25 minut to był luksus. Przedwczoraj w ogóle nie spała i ryk, wrzask. Tylko na rękach, gdzie zwykle jej nie noszę w domu. Odłożyć się nie da. Trzeba nosić. Ktokolwiek to robi to jest spoko, ale ona chce być w pionie, najlepiej przodem do świata. Wózek ją parzy. Także to chyba skok. Najgorszy ze wszystkich do tej pory. Dzisiaj co chwilę się budziła. Teraz padła na drzemkę ale pewnie za 3 minuty oczy jak 5 zł i dalej impreza... ciekawi mnie ile to potrwa.
tere-fere lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Wejście na forum grozi obślinieniem🤤🤤 tyle tu jedzenia.. My spędzamy święta z rodziną. Robię sałatkę śledziową, rybę po grecku, sałatkę meksykańską i cynamonowe szczęście.. Reszta teściowa i inni😁😁
alex0806, przedszkolanka:), Dośka, blair., Biegającą-mama, tere-fere lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Dzięki Dziewczyny! ❤️
Czy tylko ja jestem taka leniwa, że nic w tym roku nie robię do jedzenia? 😂 Teściowa sobie wszystko ogarnęła, u moich rodziców tymczasowo mieszka siostra z siosfrzenicą to coś pomogą. W tym roku robię sobie wolne 🙈przedszkolanka:), talku, Nona, blair., Pestkaa, madziorek86, tęczova lubią tę wiadomość