Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA u nas Medela Calma niestety się nie sprawdziła
efektywne ssanie powodowało u młodego zachłystywanie opisane przez Meggs - młody ssał tak mocno, ze finalnie się zachlystywal (tak, ze młody robił się wiotki 😢 - Ps. Meggs, nie ma w tym żadnej twojej winy, a dla uspokojenia konsultowałam to z pediatrami i samym mlekiem dziecko nie jest w stanie zrobić sobie krzywdy...odkrztusi samo).
Butelka Lansinoh to według mnie taka butelka, co jak się przechyli to samo mleko kapie / Tomme Tippie ma tak miękki smoczek, ze mały nie umie pic..
My skończyliśmy na Avent Natural - wiec jak widać co dziecko to inna opinia
Talku, w kwestii krwawienia, to u mnie po cc ok 10 dni dość intensywnie, ale plamienia były nawet do 6 tygodniale ja podkładów porodowych używałam tylko przez pierwsze 2 dni (sa wąskie, a długie), później przerzuciłam się na zwykle podpaski ze skrzydełkami (te podkłady tez mnie przerażały
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2019, 22:57
talku lubi tę wiadomość
-
Kurcze, Nonka może masz rację z tym kaszlem i oby tak było. No ja też sobie pochrumkam rano, bo jednak człowiek leży ileś godzin. W środę mamy szczepień ciąg dalszy i spróbuję się jutro do lekarza dostać, jak osłucha i powie, że ok to się nie będę nakręcać, może coś mądrego podpowie. Schizuje trochę, bo w mieszkaniu mieliśmy ciepło, w sensie pokój 20 m2, w którym toczyło się caaała życie, wystarczyło zapalić świeczkę czy zrobić tosty w piekarniku i już było gorąco. Teraz mamy 20-21stopni, więc temperatura ok, no ale czuję że jest chłodniej, to powietrze ciepłe się rozchodzi jakoś.
No a z prądem dzwonię zgłosić na 991 a tam od razu komunikat, że jest awaria i 4 wsie nie mają prądu. U nas często takie numery, a Tauron motywuje to np "siadajacymi na transformatorach ptakach". We Wrocławiu też są ptaki i jakoś całe miasto nie gaśnie 5 razy w ciągu dnia na 5 sekund, a tu to norma. Ciemnogród normalnie.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Co do Calmy jeszcze to u nas tak objawiało się ze przecieka. Momentalnie Wiki zaczynał się krztusić i kaszleć albo lało mu się po policzkach bo nie nadążał z przełykaniem. Najlepiej Nikodemko zakupiłabym ze 3 różne butelki i sprawdzała co i czy w ogóle podpasuje Kapselkowi 😊
Nona , my rok temu byliśmy na Dominikanie gdzie podobno jest Zika. Ale on groźny jest tylko dla ciężarnych (grozi wadami płodu - wady oun, małogłowiw) a wtedy w ciąży nie byłam. W ciąży bym nie pojechała, ale tak to spokojnie 😊Nona lubi tę wiadomość
-
Nikodemko kciuki za dziś!!;*
Co do butelek to ja tylko Tomme Tippe
Meggs tak jak dziewczyny napisały,jesteś najlepsza mama Wikusia pod słońcem! A niestety takie incydenty będą się zdarzać..
Po świętach na wadze mniej niż przed,mimo że zarlam ciacho bez opamiętania:D no ale 2x hot body bylo ;p Biegajaca a Ty jak?
dzisiaj przyjeżdża przyjaciółka na ploty (termin ma na luty) z córką w wieku Poli,będą sie bawić A my plotkowac 🤗 a zaraz jadę do Rossmanna na zakupki:D
Miłego dnia!
-
U mnie tez butelkami Tommy tippe została nie używana po Mikusia ( tak jak Nona ja mleka nie podawałam w butelce , po 6m pomiędzy karmienia , warzywa, przetarte owoce, potem kaszka, mus, jogurt) teraz dostaje butelke raz dziennie na noc i jej to nie zaburza ssania. Powiem wam, ze już czekam na rozszerzanie diety i mam mniejsze parcie na kp , chyba dlatego, ze od 2016 cały czas jestem tryb ciaza-karmienie- ciaza
Przedszkolanko ja odpuściłam ćwiczenia bo za bardzo nie było kiedy bo wczoraj do wieczora teście, a dziś nie wiem czy się uda bo idę zaraz z Mikim na basen 😎 Ale weszłam na wagę i jest mniej niż przed świetami ( chyba woda zeszła )Nona lubi tę wiadomość
-
Magda - mbc wrote:A propos butelek Nikodemko, to jeszcze ta nie została wymieniona: https://kidy.pl/mimijumi_butelka_dla_niemowlat_240_ml.html
Beti, szklane ma difrax. Ja używam butelek difraxa. -
Szczesciaro to moze bedzie Sylwester
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, a u mnie @. Jestem juz przyzwyczajona.. Przynajmniej nie musiałam testowac
No a poza tym Święta Święta i po Świętach, nie bralam urlopu, wiec dzis powrot do rzeczywistości
Jakos przetrwalam wszystkie rodzinne spotkania i zyczenia, choc humor tuz przed @ mialam niezaspecjalny...
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Beti może być i dzisiejszy😂😂
Tak na poważnie to w poniedziałek dzwonię do szpitala albo mnie przyjmą albo będę w domku.. Chyba trzeba starego w obroty wziąć ale szczerze jakoś nie mam na to chęci przez te bóle😒😒
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )