Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
My też wczoraj graliśmy w planszówki.
Dzisiaj spaliśmy do 11.
A z tym zakończonym krwawieniem pp porodzie chyba się pochwaliłam przedwcześnie, bo dziś różowy śluz. No chyba że to plamienie okołoowulacyjne. Oby nie, bo liczyłam że karmienie piersią = wolność od okresu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzieki za kciuki :*
Wizyte mam na 16:40, oszaleje od rana.
Meggs - co Ty mowisz, jestes najlepsza mama dla Wikusia na swiecie, nie bez powodu Cie wybral. Wiedzialas jak zareagowac, nic zlego sie nie stalo. Wyobrazam sobie jak wielki to strach.
Czy ktoras z Was uzywala/uzywa butelki Medela Calma? Zastanawiam sie miedzy nia a Avent Natural. -
Meggs zgadzam sie z dziewczynami .Nic sie nie stalo bo jestes najlepsza mamą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2019, 20:52
-
Nikodemka wrote:Dzieki za kciuki :*
Meggs - co Ty mowisz, jestes najlepsza mama dla Wikusia na swiecie, nie bez powodu Cie wybral. Wiedzialas jak zareagowac, nic zlego sie nie stalo. Wyobrazam sobie jak wielki to strach.
Czy ktoras z Was uzywala/uzywa butelki Medela Calma? Zastanawiam sie miedzy nia a Avent Natural.
https://www.dobreliski.pl/pl/p/Butelka-dla-niemowlat-120-ml-MIMIJUMI/1717
Tak mi wpadla w oko bo wyglada jak cycek -
Dzięki dziewczyny. Na Was zawsze można liczyć! Wiem że jeszcze dużo stresujących sytuscji przed nami, ale wiadomo że jako mama chciałabym zapobiec i uniknąć większości z nich. Stąd odczywiście pretensje do siebie ze może można było zapobiec tej sytuacji. Już nie mówie o stresie o maluszka 😔
Nikodemko co do butelek to ja miałam obie - calma i avent natural. Aventa nie uzyłam. Calmy zajechaliśmy dwie. Fajna butelka, bo dziecko musi na niej pracować by wytworzyć podcisnienie. U nas na kpi się sprawdziła. Nie było problemu z powrotem do piersi. Nie wiem co prawda jak teraz by było, bo od miesiąca butelki Wiki nie miał w buzi. Jedyna wada to ze nam te butelki szybko się psuły - zaczynały przepuszczać , tak że mleko z nich kapało jak ze zwykłej butelki , a tanie nie są.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2019, 21:11
Nikodemka lubi tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Dzieki za kciuki :*
Czy ktoras z Was uzywala/uzywa butelki Medela Calma? Zastanawiam sie miedzy nia a Avent Natural.
U mnie położna, ktora jednocześnie jest doradczynią laktacyjna najbardziej właśnie poleca Madela Calma, potem Lovi (ta nie wersja nie zaburzajaca ssania), Dr Brown i Lansiloh. Aventa Natural wogole mówi żeby nie brać pod uwagę bo podobno zaburza ssanie i jak się butelkę przechyli to zawartość kapie.
Ja kupiłam tę butelkę Lovi i Madela❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Martek&M wrote:U mnie położna, ktora jednocześnie jest doradczynią laktacyjna najbardziej właśnie poleca Madela Calma, potem Lovi (ta nie wersja nie zaburzajaca ssania), Dr Brown i Lansiloh. Aventa Natural wogole mówi żeby nie brać pod uwagę bo podobno zaburza ssanie i jak się butelkę przechyli to zawartość kapie.
Ja kupiłam tę butelkę Lovi i MadelaNona lubi tę wiadomość
-
Szczesciaro nic sie nie odzywasz ?
Tulisz juz Jezuska ?Lami, talku lubią tę wiadomość
-
Meggs, Martek - dzieki za opinie. Czyli decyduje sie na Medele.
Beti - czytalam o niej, ale jakos nie urzekly mnie opinie W tej Medeli chodzi o to, co napisala Meggs. Smoczek jest tak skonstruowany, ze dziecko moze utrzymac naturalny odruch ssania.
Mi bardzo zalezy, zeby karmic i piersia i butelka (choc wiem, ze moze byc roznie), od wrzesnia wracam do zdjec na Ślubach, nie dam rady ich robic z Kapselkiem na cycu 🙈 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U nas medala w ogóle nie poszła, mimo że dawałam szybko po urodzeniu. Po prostu mam egzemplarz lenia cycowo-butelkowego. Najlepiej jakbym jej dawała szklanką pić.
My po chrzcinach. Jakoś ogarnęłam ten bajzel na 16 osób plus Ninkę. Krzyczała przed wodą święconą jak diablica, a jak już ją polewali to w ogóle masakra 😂 Oczywiście nie obyło się bez komplikacji, bo nie mieliśmy prądu na ponad 2 h od 18 do 20, więc trochę mnie to zdenerwowało, bo ani herbaty ani jedzenia podgrzać ani zmywarki włączyć, no ale już po wszystkim. Jestem jednym słowem styrana. Od piątku cały czas robota od rana do nocy. Jutro jedziemy do zoo, ale z rana lekarz. Nina od 3 dni po pobudce i spionozowaniu kaszle odrywajacym się mokrym kaszlem. To chyba efekt odstawienia zagęszczacza. Boję się że jeszcze dostanie jakiegoś zapalenia jeśli to mleko się dostanie do oskrzeli/płuc. Już wczoraj mieliśmy jechać na pogotowie, ale przestała kaszleć i do końca dnia spokój, dzisiaj to samo. Ehh.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualny