Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lubię, za Wasze BYŁO. Ja już chyba nie pamiętam co to seks 🤔🤔🤔
U nas Święta na spokojnie. Wczoraj byliśmy u mojej babci a potem u nas nocowała mama z siostrą. Dzisiaj rano odwieźliśmy siostrę na pociąg, mamę do domu a my wróciliśmy do siebie. Obejrzeliśmy Kopciuszka, listy do M i dużo rozmawialiśmy. Całkiem spokojny i przyjemny dzień.
Stasiek się bardzo mało rusza, nie wiem czemu. Nawet po szklance wody czy jedzeniu. On tak ma bardzo rzadko więc ja się oczywiście już denerwuje.
A skoro mowa o okresach, to ja mam pytanie: ile się krwawi po porodzie? Podobnie SN jak CC? Czy jednak po cesarce to tak czyszczą macicę, że się prawie nie krwawi? -
Talku ja krwawiłam 7 tygodni, znaczy tak, po tych 7 tygodniach miałam czysta bieliznę. Długo ale mi duzo krwi ubyło wiec może dlatego, nie wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2019, 00:49
-
U mnie po porodzie jak zakładali szew to się krew "lała" tak mocno, ze słyszałam odgłos wodospadu 😜 Dostałam chyba nawet wtedy kroplówkę z czymś ( oksytocyna?) a i tak plamiłam bardzo długo : chyba z 10 tygodni ... a po pierwszym porodzie bardzo krociutko , niemowlęcej niż 2 tygodnie. Po cesarce nie wiem jak jest, ale jak widzisz nawet u jednej kobiety za każdym razem może być inaczej.
Wczoraj mama wyjęła moja książeczkę zdrowia: czas trwania porodu 2h druga faza 5min 😂 Zazdro hehe chociaż się przyznała , ze krótko karmiła piersią bo wystatczylo ze zajechali do teściów to kazali dać butelke bo dzieci płaczą . Ach Ci teściowie 😉
Dziś u nas obiad dla rodziców M wiec jak się nie odezwę przez tydzień to mnie nie szukajcie ☠️ -
O kurde, strasznie długo się krwawi.
Myślałam, że krócej 🙈🙈🙈
No nic, widzę że nie ma reguły, ale jak zobaczyłam te podpaski porodowe ostatnio go mnie przerażenie ogarnęło 😬
U nas dzisiaj znowu na spokojnie dzień. Zaraz śniadanko w dwójkę zjemy, potem coś tam M pogotuje i na 15:30 przyjdzie moja babcia, mama, brat i siostra mamy. Śmiesznie tak być najstarsza wnuczka, najstarsza córka bo te moje rodzeństwo a na nawet siostra mojej mamy to są wszytsko gówniarze 😁😁 więc takie młodzieżowe u nas te święta. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja po sn i krwawilam ponad 6 tygodni, później plamienia. Jak szłam do gina przed końcem 8 tygodnia to dopiero było czysto. Talku te podpaski mogą przerażać ale uwierz mi że będą zbawieniem
dla mnie najlepsze były z canpool Plus majtki wielorazowe siateczkowe z horien. Tylko pierwszy dzien używałam tych jednorazowych bo mnie wnerwiały. Siateczkowe lepiej trzymały się na tyłku.
Jeju kiedy to było... Laura za tydzień kończy 4 miesiące!
U nas też wczoraj było ;p w konspiracji u rodziców, więc mniej ekstremalnie ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2019, 09:14
talku, Ani0nka lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
My wczoraj spedzilismy caly dzien na graniu w planszówki, a wieczór na „wigilii” z przyjaciolmi i przez chwile poczulam sie jakbym nie byla w ciazy, bo zaszalalam i wrocilam do domu o 1:30
Oprocz tego jem bez opamietania raz sledzia, raz ciasto.
Jutro wizyta u dr W! Trzese gaciami. Czuje sie jakby to byla pierwsza wizyta od polowkowych, bo te u buca byly bezwartosciowe.Niezapominajka2, talku, madziorek86, Pestkaa, Nona, tęczova, Wik89, Kijanka, alex0806, Malinowa91 lubią tę wiadomość
-
U nas wczoraj wieczorem Wiki jadł tak łapczywie że tak się zachłysnął że zastygł 😳 coś pomiędzy rzyganiem a nie oddychaniem... gdzieś się zachlysnąl 😭 szybka akcja na brzuch , klepanie i zaczął płakać a nosem wysmarkał mleko... 😱 przerażająca sytuacja , jeszcze do teraz mam ciarki i stresa przy kazdym karmieniu. Masakra. Pol nocy sprawdzałam czy oddycha. Jestem chyba tragiczną matką i sie nie nadaje 😭
-
Meggs, norma. Mi jak miała tydzień w trakcie jedzenia zakaszlała i zapadła w tak głęboki sen, ja byłam sama, myślałam, że nie oddycha, że się zachłysnęła. Całą noc przepłakałam. Ćwiczyłam z nią jak kazała ortopeda i coś strzeliło, nie wiem czy u niej czy nie, cały dzień oglądałam ręce i nogi czy jej czegoś nie złamałam. Dałam do buzi witaminę D płacz i znowu sen głęboki też myślałam, że ją udusiłam, oczywiście od razu znalazłam artykuł o uduszony dziecku od Wit D we Francji. Głowa do góry, wiele sytuacji przed nami 😜Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Nikodemko, czekam na tą Twoją wizytę prawie jak na swoje 😊😊
Tyle na nią czekałaś i to już jutro.
Daj znać co powiedział doktor na wszystkie Twoje pytania 😊
Alex, zapisałam nazwy tych polecanych podpasek i gaci. Skoro Wy już nie pamiętacie połogu to pewnie i moje przerażenie minie jak już będę miała Staśka przy sobieNikodemka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny