X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 10:42

• Meggs Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko a ile Ci przesypia ciągiem w nocy? Zaraz będziemy Ci pewnie zazdrościc 😁 i jakie macie dziennie przyrosty?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, rzeapakowa się wypowie profesjonalnie ale ja od siebie napisze, ze bym nie wybudzala 😂 Ja mam w domku jedno wybudzanie, drugie teraz nie. Mleko dalej mam ( po nocy piersi eksplodują ) , No i Hanka mimo, ze bardziej wymagająca w dzień to w nocy o wiele spokojniejsza, Miki do roku czasu potrafił się budzić co godzinę i się domagać czegoś , mimo, ze zasypiał sam , smoczek, głaskanie , lulanie nic nie dawało. Teraz każdej koleżance mówię by nie wybudzala 😂 Jeśli robi siku , kupę, a ubranka robią się za małe to rośnie. Wiem , ze mówi się ze w nocy mleko "tłuste" , ale skąd wiesz , ze u Ciebei na wieczór takie się nie zrobiło 😂 Zobacz jak Laura ładnie rośnie z jej mega nocnym spaniem 😉
    Ostatnio, ktoś wstawiał na fb screeny z poradnika dla matek z lat 80 i tam było żeby od drugiego miesiąca rezygnować z nocnych karmien 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 06:48

Meggs lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 00:03

• talku Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, super wieści od doktora. W końcu jesteś w dobrych rękach.
    Przepięknie zdjęcie Kapselka 😍😍 1200 gramów, to też taki średni chłopak się szykuje. Ciekawe ile mój już waży.
    A jak ten mięśniak się teraz zachowuje? Nie urósł? Oglądal go dokorek?
    I jak łożysko? Cofnęło się trochę?

Nona, nie lubię za biel ☹️ ale mega zazdroszczę wakacji!
    Gdzie dokładnie lecicie? Gdzieś Andaluzja?

Ja już się wakacji nie mogę doczekać a cała rodzina się puka w głowę że chcemy lecieć z 6cio miesięcznym dzieckiem we wrześniu. Nawet mój M zaczął pytać "a może w Polsce zostaniemy?" "A z takim małym można w samolocie?" "A to dużo bagażu trzeba zabrac" jak ja go trzepne!

Nona lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wczoraj BYŁO a potem mega skurcze krzyżowe które ustąpiły po 2 godz.. Wzięłam magnez nie wiem czy dobrze zrobiłam ale jak to by były porodowe to magnez by nic nie wskórał.. Dzisiaj poprawka😂😂

talku, Dośka, Nona, Wik89, Biegającą-mama, madziorek86, blair., Słoneczko123, Lami lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • talku Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh i dzisiaj idę z przyjaciółkami na swieteczno-noworoczna kolację! Przyleciała nasza przyjaciółka ze Szkocji i idziemy poszaleć na mieście, o ile w moim stanie można mówić o jakimkolwiek szaleństwie 😊😊😊
    Ale tydzień leżałam w domu praktycznie. Mam nadzieję, że moja szyjka się nie skróci bardziej od jednego wyjścia na kolację do restauracji.

Beti, mi nic nie drętwieje. Ale wiem, że tak się czasami zdarza. Skonsultuj z lekarzem. Kiedy masz wizytę?

Ja za to wczoraj omdlałam. Mierzyłam sukienkę u krawcowej, bo oddałam na poprawki. Mam krawcowa pod blokiem, przeszłam się do niej dwie minuty i u niej musiałam stać ok.5-7 minut na lekkim obcasie bo zaznaczała długość. Zaczął mnie oblewać zimny pot, metaliczny posmak w ustach, świat mi wiruje. W ostatniej chwili usiadłam ehhh.
    Mam nadzieję, za to jednorazowe a nie zaczyna się brak możliwość stania dłużej niż minutę. Albo od tego duphastonu się tak dziwnie czuję bo ostatnio w kuchni też tak mi się zrobiło.
    Zdarzało się Wam tak zasłabnąć od dłuższego stania?

Nona, Lami lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko super, że udało się przenieść do doktora W! Cudny synuś! 😍

Talku ja miałam raz podobną akcje, uważaj na siebie!

Ja z Jagienką codziennie mniej więcej robie to samo i kąpiemy ją koło 19:00, potem karmienie i w łóżeczku jest koło 20:00. Często jest dokarmianie i wiercenie i zasypia tak koło 22:00. Ja nie budzę, budzi się koło 5:00, przewijamy, karmimy i kładziemy dalej. Rano już różnie raz nam śpi do 7:00, raz do 9:00

madziorek86, talku lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

talku lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

talku lubi tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku, ja sie z Jurkiem spakowałam do jednej najwiekszej walizki. Maz do kabinowki. Wzielam saszetki do prania Lowelli. Pampersy i mleko lecialy z fotelikiem samochodowym w pokrowcu. Ja lecialam jeszcze z gondolą, dobrze, ze sie sklada na plasko, bo mandżur był niezły, nie powiem że nie! :D
    I nie byl to dla nas problem. Jak Nona mowi, jak latalas i nie masz teraz trzesawy, ze obozeoboze takie malutkie moje dziecko (btw. uwazam, ze nie ma nic zlego w trzesawie, sa rozne charaktery po prostu), to latac bedziesz. 6mies to juz spacerowka i rozszerzanie diety. Ogarniesz kompaktową, co się złoży w chińskie osiem i miłych wakacji :D

Ja np. mam propozycje USA na sierpien, ale chyba zostaniemy w Pl, bo zlobek, ja wracam do pracy w sierpniu, musialabym wykorzystac caly urlop 2020 itp. Ale tak jak Nona, uwazam ze to beda najgorsze wakacje. Musze zorganizowac choc kilka dni zagarnico :D

Nona, Lami lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 10:42

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, mowia, zeby wybudzac przez pierwszy miesiac i ja bym juz teraz nie wybudzała. Jesli martwisz sie o laktaację (choc jesli budzisz sie w plamach mleka to raczej nie musisz) to zamiast odciagac do ulgi po prostu oproznij piersi i zamroz mleko. Takie nocne mleko bardzo sie przyda nawet za kilka miesiecy do kaszek.

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona - nie lubie za biel!
    Talku - miesniak na szczescie juz nie rosnie i poki co nadal jest w tym samym miejscu. Lozysko sie podnioslo, tylko mały jest ulozony poprzecznie i to tak, ze kopie sobie w miesniaka :d Lezy tak juz od polowkowych, ciekawe czy sie przekreci...
    Powiem Ci, ze ja tez mam juz problem z dluzszym staniem i chodzeniem. Ostatnio zrobilo mi sie slabo w budowlanym. Czuje, ze to juz trzeci trymestr i nie moge sobie pozwolic na to, co wczesniej. My wczoraj bylismy ze znajomymi na gruzinskim zarciu i tez ledwo tam wysiedzialam. Dobrze, ze bylo duzo poduszek, oblozylam sie dookola jak glupia :D

A propo przyrostow. Czy wiekszosc z Was kupowala wage? Wiem, ze przy wczesniaku kupilabym na pewno, ale w innych przypadkach jest must have?

Nona lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś się nie mogłam ogarnąć przez te święta, ale nadrabiam Was dzielnie!

Nikodemko, Kapselek cudowny 😍😍
    Nona, odpoczywaj na zapas bo niedługo będą nieprzespane noce :p
    Szczęściaro, ja żem mówiła, że Twój Szymek doczeka terminu albo i nawet dłużej :p taki charakter 😂😂😂

Niezapominajko, nie popełniaj tej ciężkiej zbrodni, śpij ile wlezie 😍

Nona, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko to jest trudny temat. Ja myslalam, ze wystarczy mi wypozyczona i w efekcie za wypozyczenie zaplacilam tyle ile kosztowałaby mnie wlasna a teraz tak czy siak mam pozyczoną od Lami. Chcialam ja juz kilka razy oddac, ale caly czas jest we mnie niepewność... Przyrosty masy ciała u dziecka sa tak naprawde jedynym obiektywnym wskaznikiem skutecznosci karmienia. Wiec moim zdaniem przy problemach z kp, jesli komus na tym zalezy i nie chce podac butli przy pierwszych watpliwosciach to regularne wazenie pozwala sie upewnic, ze wszystko jest ok lub nie ok.

Jesli natomiast ktos karmi mm albo dziecko rosnie hak na drozdzach i to widac to waga jest zbedna.

Slowem, nie kupowałabym przed porodem ale gdyby przyszlo mi do glowy wypozyczenie fo chyba bym kupiła.

Nikodemka, Magda - mbc lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• talku Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, całe szczęście że mięśniak nie rośnie. Może i dobrze że chłopak leży miednicowo skoro i tak masz mieć CC. To może chociaż na szyjkę za szybko nie będzie naciskał (o ile to ma znaczenie). Mój był już głową w dół a ostatnio się przekręcił trochę i jest bardziej po skosie i lekarz twierdził że dla mojej skróconej już szyjki to dobrze. A do porodu tyle że się może jeszcze kilka razy obrócić.

Co do wagi, ja nie planowałam kupować. Ale ostatnio dostałam od cioci. Ale raczej skłoniłabym się do tego co pisze Rzepakowe- kupić można w pół godziny po porodzie jak będziesz miała wątpliwości czy przybiera.

Co do latania i wakacji, to my jesteśmy latający, sam lot mnie nie przeraża, raczej gdzieś na bliższa trasę się wybierzemy 2-3-4h max. A ilość bagażu 🙈🙈 no jestem sobie w stanie wyobrazić że trochę tego trzeba zabrać.
    Jest szansa że Stasiek będzie miał już 6.5 miesiąca więc może się uda wziąć jakaś malutka turbo składaną spacerówkę. I właśnie myślałam czy lepiej żeby był na cycku tylko czy żeby miał już rozszerzoną dietę, ale to pewnie wyjdzie w praniu.

Muszę tylko temu chłopu mojemu przegadać do rozumu bo się matek, babć, teściowych na słuchał "olaboga co za pomysł, małe dziecko, siedzieć w domu, jak Wy się zabierzecie, a jak coś się stanie".
    Mnie tylko zastanawia czy z takim maluchem odpoczniemy. Koleżanka sugerowała że lepiej jechać z drugą parą wtedy możemy iść razem do basenu, razem popływać w morzu bo ktoś pobawi się z dzieckiem. Dla mnie to trochę dziwne...my zawsze na wakacje latami sami. Raz byliśmy paczką ale potem znowu zdecydowaliśmy się na wakacje w dwójkę bo tak czujemy się niezależni i możemy odpoczywać jak lubimy. A tu starszą że przy dziecku to nic nie zobaczysz, nie popływasz w basenie, nie odetchniesz bo bobas 24h.
    Będę tu na pewno śledzić Wasze wakacyjne wojaże i korzystać ze sprawdzonych trików 😊😊

Nona, Barcelona ahh 😍😍 nie byliśmy jeszcze!

Ja uwielbiam knajpki, kolacje, drineczki w babskim towarzystwie. Także szykuje się udany wieczór (oprócz tych drineczkow, no cóż) 😉😉
    A 25.01 mam zaproszenie od jednej z tych dwóch najbliższych przyjaciółek na imprezę urodzinową. Kończy 30lat!! Ciekawe czy się dokulam i czy lekarz da zgodę na trochę więcej aktywności

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

talku lubi tę wiadomość

• talku Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urlop zaklepany, czekamy na syna, będziemy obserwować co to za typ nam się trafi i maj/czerwiec zaczniemy szukać lotów i miejscówki.
    Muszę znaleźć coś na bookingu/Airbnb żeby było mieszkaniem/apartamentem ale żeby serwowali śniadania, bo nienawidzę robić śniadań na wakacjach. Muszę mieć na gotowe 🙈🙈🙈😂

Nona lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
‹‹ 2296 2297 2298 2299 2300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ