Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Dzwoniła ginka zapytać jak sytuacja. Powiedziała, że zadzwoni rano. Chyba nie ma nadziei, skoro tak chce sprawdzać.

Teraz musiałam siku, lało się ze mnie bardziej niż podczas okresu.

Boże, gdybym miała jakieś bóle brzucha, plamienia, zmęczenie... Najgorsze w tym wszystkim to maleństwo, które sobie słodko śpi i o niczym nie wie.
    Ale to dobrze, że nie masz bóli. To znaczy, że nie ma poronienia. Krwiak się opróżnia i dlatego tak bardzo krwawisz. Spokojnie. Pomyśl, czy w szpitalu nie byłabyś trochę spokojniejsza.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 22:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 15:56

Beti82, Niezapominajka2, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu Kark modle sie za Ciebie.Musi byc dobrze.

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 17:28

Beti82, Słoneczko12, Nikodemka, blair. lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowe chodziło mi o to, że przez te 1.5tyg od wizyty nie miałam. Z najmłodszą przy 2 mini krwialach (w porównaniu do tego) miałam bóle i plamienia, od razu wiedziałam, że jest nie tak, dostałam leki i leżałam.
    Teraz mam mocne bóle od wczoraj od 18, przed chwilą brałam nospe, bo co chwilę się budzę przez ból nie mogę spać.

Od powrotu od gin o 19.20 leżę plackiem, tylko wczoraj wieczorem kibelek. Narazie M i tak jest w domu do pon, jak się uspokoi to znaczy, że jest nadzieja, jak nie to i będzie pod ręka, żeby do szpitala jechać.
    Gin mówiła to samo, że to duża ciąża, może być nawet tak, że będzie mi krew potrzebna. W szpitalu jedyna różnica na tą chwilę by była, że dawaliby mi nocnik do siku.
    Moja mama też wie, bo przed wizytą dzwoniłam czy może z dziećmi posiedzieć. Chce się jutro zająć dziećmi i obiadem.

Dzięki za modlitwy. Staram się modlić, ale co zaczynam to mi myśli schodzą i zaczynam ryczeć.
    Wiem, że to strasznie brzmi, ale wolałabym wczoraj usłyszeć, że ciąża obumarła, że nic nie można było zrobić niż widzieć tą wielką czarną pustkę naokolo śpiącego bobasa. Tak mi źle przez to, że ono żyje, czuje się jakbym nie dopilnowała mojego dziecka, jakby to było przeze mnie, jakbym je świadomie usuwała z siebie. Bo to nie jest tak, że trudno nie miałaś na to wpływu, tego krwiaka nie było, musiałam przeholować i potem zaczął się powiększać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 01:38

• Lami Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, to nie jest Twoja wina, organizm nie dał żadnego sygnału, nie miałaś pojecia. Poza tym robiłaś normalne czynności.
    Jedź rano na ip, zostaw dzieciaczki z mamą. Dadzą ci glukozę, jakieś witaminy, będziesz miała więcej sił.
    Tulę mocno :*

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Kark ;( tule i wspieram mocno i wierze ze bedzie dobrze !!!

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to się boję jechać... Jak leżę to nic nie leci albo takie minimum jak przy podcieraniu przy końcówce okresu - bardziej plamienie. A jak wstalam od wczoraj 2x (przed chwila znowu na siku) to leci krew już nie taka jak jechalam gin czyli róż, tylko taka typowo okresowa bordo-czerń.
    Wczoraj o 21 było jej sporo, zalalam kibel i przelalo 2 podpaski, teraz o 5 ten sam kolor, ale mniej, taka niecala podpaska.
    Nie wiem czy to dobrze, czy mamy jakiekolwiek szanse, boje sobie dawac nadzieje... Szczególnie jak patrze na to usg i widze, że w miejscu gdzie w zeszly poniedzialek mialam sliczne jasne lozysko jest teraz wielka, czarna dziura.

Przepraszam, ze was tak martwie. M spi z mloda w innej sypialni, nawet nie mam do kogo sie teraz przytulic...

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 22:47

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark mocno trzymam kciuki! Miałam już dwa razy te zalanie krwią , za pierwszym razem krwi tyle jak okres x10 po dniu się zmniejszała potem zostawało brązowe plamienie. U Ciebie dzidzia jest już duża , mocno się trzyma! Trzeba leżeć, i na spokojnie - mi siostra załatwiła buteleczkę ziolek uspakajających , one podają je na porodówce wiec można , pare razy skorzystałam .. To na pewno nie wina wysiłku, ja w pierwszej ciazy biegałam, ćwiczyłam, pływałam, sprzątałam nawet dźwigałam a nic nie było, teraz jest ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 07:27

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę a się zastanawiam nie da rady jakoś usunac tego krwiaka oprócz wchłonięcia? Kark będzie wszystko dobrze musi być ❤️

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko możesz napisać jaki detektor kupiłaś? On mierzy tętno czy tylko odsłuchuję ? Słyszałaś te tętno cały czas np 30s czy tylko przez chwilkę ? Ja wczoraj w jakimś przypływie amoku kupiłam w aptece Angelika Sound mini, z boku trochę jakby przy kości łonowej znalazłam tętno ale jak podłączyłem aplikacje to przez chwile pokazywało 140 potem zanikało potem wskakiwalo 80-30 , nie wiem czy ta aplikacja na komórkę dobrze mierzy, czy to faktycznie było tętno płodu, ogólnie jestem zła na siebie ze się skusiłem, dobrze ze nic nie powiedziałam dla mojego ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usunąć się może sam, tylko mi oderwie wtedy całą kosmówkę, a to wyrok dla bobo.

Średnio spałam, miałam porąbane sny, ale co się dziwić...

Miałam już obchód z rana i przytulaki od wszystkich. M ma potem zawieźć maluchu do moich rodziców to od razu ma mi kupić koszule nocne, podkłady i majty siatkowe, jakby faktycznie trzeba było jechać do szpitala.
    Aktualnie postanowiłam, że jeżeli do pon będę nadal krwawić to jadę do szpitala, bo boję się być sama jak M jest w pracy na tyle godzin.
    Aktualnie minimalne krwawienie znowu taka jaśniejsza krwią, nie to ciemne okresowe.

Patrzyłam na to zdjęcie na usg i wygląda to tak, że od góry jest ten krwiak, naokoło niego jakby jasne przebarwienia resztki kosmówki. Potem mam takie cienie w dół jakby rozwarstwienie i ono jest tak naokoło mniej więcej 3/4 bobo, na dole jest tylko czysto, bez cieni, normlanie.
    No i na jednym zdjęciu widać wyrostek bobo, dopiero teraz to zauważyłam. Chyba sterczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 15:56

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark to trzeba czekac Kochanie na rozwój sytuacji, musi być dobrze już nie jedna miała ogromnego krwiaka i było wszystko oki, tu tez tak musi być ❤️

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Lami Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark kochana, musi się z tej krwi opróżnić, żeby zaczął się zmniejszać. Może weź jakiś pojemnik dzisiaj na wzór basenu, tak żebyś nie musiała napinać mięśni przy wstawaniu. Jak on opróżni się z krwi to będzie lżejszy i nie będzie tak ciągnął. I myślę że Soko lekarka wczoraj poznym wieczorem zadzwoniła do Ciebie, to śmiało zadzwoń do niej ok 9/10 i zapytaj co masz robic.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark myślałam sobie trochę o tym krwawienii i tak na chłopski rozum , jeśli Twój krwiak ma tak duży wymiar i się oczyszcza nawet częściowo to możesz krwawic spokojnie jak na okres, bo przecież macica ma normalnie z 7,5 cm. Tak mi się wydaje

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 17:28

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoś dzisiaj testuje?

‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ