Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczuwam u siebie @ stulecia. Jak mnie brzuch zarwie to az zgina w pol, nie mowiac o cyckach. To bedzie ciezki czas akurat jak mam multum pracy od rana do nocy. Nimesil juz przygotowany. Dzieki za wiare dziewczyny, ale ja juz za dobrze to znam :) Jutro sikne i wszystko bedzie udowodnione. Zrobilam owulaka i jest bieluśki.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczova moze tak wyjatkowo jest po laparo? Leż dzisiaj i odpoczywaj ;*

Nikodemko pracą sie zajmiesz to moźe nie bedzie tak źle..

Julia czyli co mi pokazuje? Kiedy mam wiedzieć że pulsuje fasol a kiedy ja?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam żałować, że nie mam jednak detektoru... Kminię czy ktoś ostatnio nie był w ciąży w okolicy ze znajomych/rodziny, ale nikt mi do głowy nie przychodzi.

• Arashe Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, Holibka z testowania robiła ovulaka i miała biały, a i tak była w ciąży :) to żadne usprawiedliwienie, czekamy na jutro z kciukami

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, jak teraz sprawy się mają? A wzięłaś sobie jeszcze magnez?

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark - a jak teraz sytuacja? Moze napisz na jakiejs grupie ,czy czyms podobnym, z Twojej miejscowosci i ktos Ci pozyczy?
    Och, Przedszkolanko... z moim poziomem bolu miesiaczkowego niestety nie ma mowy o zajeciu sie praca, no ale licze na ten Nimesil, jeszcze go nie bralam, moze to cos dla mnie.
    Arashe- masz racje... sikam jutro i bedzie po krzyku.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark mocno Ci odradzam w tej sytuacji detektor. Tylko dołożysz sobie stresu. Na tym etapie wcale nie ma pewności czy złapiesz tętno malucha, będziesz się zastanawiać czy to Twoje czy jego, czy nie za wolne, że przed chwilą było, a teraz nie ma. Po co Ci to. Odpoczywaj, odpal sobie jakiś serial, poczytaj a nie wymyślaj detektor.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nimesil działa jak dla mnie podobnie jak dexak, więc w razie czego szybko się z bólem upora. Ale jeśli masz podobne nasilenie, to niestety nim dzień dochodzi do połowy ja już mam dawkę dzienna wykorzystaną. Ale u mnie podczas @ wszystkie leki przedawkowane. Później w miesiącu nie brałam już ani jednej przeciwbólowej. Nikodemko, wróciłaś do inofemu?

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami powinnam się dostać w przyszłym tyg. Mam nadzieję że uda się też załapać na symulacje. Dziewczyny nie dość że gardło boli nic jeść nie mogę to jeszcze mdłości doszły :( już bym wolala zeby to @ mnie nawiedzila.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie przed chwilą poprawił mi się humor jak z kuchni usłyszałam "Dzieci nie biegajcie, tatuś musi się teraz skupić, bo robi rosół!"

Teraz przy siku było tylko tak minimalnie krwi i to przy podtarciu, po już nic.
    Czytalam jeszcze w necie, że wit C pomaga w krwiakach, także już sobie wzięłam.

Narazie łeb mi naparza, próbuje zasnąć od 2h i nic.
    Aha i do tej pory cycki praktycznie nie bolały, a od wczoraj wieczorem, od tego krwawienia cały czas bolą. Nie wiem czy to dobrze czy źle...

Julia93, Nona, tęczova lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę przywołać tu Anhydrę, która leżała długo z krwiakiem, może coś mądrego Ci poradzi! :) Anhydrooo!!!

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    No właśnie przed chwilą poprawił mi się humor jak z kuchni usłyszałam "Dzieci nie biegajcie, tatuś musi się teraz skupić, bo robi rosół!"

Teraz przy siku było tylko tak minimalnie krwi i to przy podtarciu, po już nic.
    Czytalam jeszcze w necie, że wit C pomaga w krwiakach, także już sobie wzięłam.

Narazie łeb mi naparza, próbuje zasnąć od 2h i nic.
    Aha i do tej pory cycki praktycznie nie bolały, a od wczoraj wieczorem, od tego krwawienia cały czas bolą. Nie wiem czy to dobrze czy źle...
    Wzięłaś Duphaston, prawda? Mogą boleć od tego. Ja kilka dni brałam luteinę doustna i czułam się o wiele lepiej niż przy dopochwowej. Wieczorem wróciłam do dopochwowej i aż się boje. Progesteron nasila objawy, bo one generalnie od niego są.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark widzisz,rosołek bedzie,dzieci daja radę a u Ciebie lepiej. Próbuj się zdrzemnąć mimo wszystko. A detektor też bym Ci odradziła. Ja się nie stresuje póki co ale u Ciebie to inna sytuacja a widzisz jak to z nim jest.

Nikodemko kurcze,mam dwie koleżanki co przy @ na ip ląduja z bólem..

Rzepakowe ja np.lepiej się czuje przy lutce dopochwowej niż przy dupku.
    My zaczynamy 10 tydz.dzisiaj ;)

blair. lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 17:29

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Lami Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, Anhydra też miała bardzo dużego krwiaka, tylko on był z dala od maluszka. Kark, dlatego myślę, że żadna grawitacja nie jest wskazana. A kochana, musisz pić, bo się odwodnisz a to Cię bardzo osłabi. Ale całe szczęście, że czujesz się lepiej. Jak podpisz troszkę, to złapiesz kolejną energię.

Kurcze, wiecie co, ten 10-13 tydzień to taki powikłaniowy jest. Tak jak tłumaczył mi ten lekarz jak byłam na ip, że łożysko się rozwija, przejmuje funcje i produkcję hormonów i jest druga burza hormonalna, bo spadają i rosną i różne mogą być wtedy przeboje. Więc tak sobie myślę, że ta kosmówka zaczyna się rozrastać i wrastać w macicę i wtedy taki krwiak zaczyna się robić, bo jakiś mini skrzep się robi. I Kark mnie się wtedy te bóle zaczęły dokładnie tak jak teraz u Ciebie 11t+2 dni.

Jak byłam teraz u mojej lekarki to jej opowiadam że bolało mnie 6 dni i na 4 pojechałam. A ona, że powinnam szybciej się nawet zgłosić po duphaston. I że jak znowu zacznie bolec, to mam go brać. Kurcze, skoro on nie jest szkodliwy, to powinien być wypisany właśnie na takie "wyrazie w" zanim doataniesz się do lekarza...

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzieki Julia! Tak właśnie widziałam, ze aplikacja nie pokazuje zgodnie z tym co słyszę :) ale to chyba nie możliwe żebym slyszla identycznie po dwoch bokach ( tak jakby przy tej wystającej kości biodrowej ) hehe No ale swoje tętno na szyji to mam duuuuzo wolniejsze. A od kiedy zaczęłaś używać? Codziennie sprawdzałas na poczatku?

• blair. Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 23:51

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami - podejrzewam, ze mamy (tzn Ty mialas) podobnie z tymi bolami miesiaczkowymi. Ja do tej pory bralam ketonal forte i tez zawsze przedawkowuje. Na dodatek nie moge brac lekow oslonowych, wymiotuje po nich i mam potworny bol zoladka, dzialaja zupelnie odwrotnie niz powinny. U mnie okres to przerazliwy bol, od kiedy pamietam. Promieniuje do nog i krzyza, kilka razy w zyciu zdarzylo mi sie zemdlec... Na pewno wiesz o czym mowie. Wizyty na pogotowiu tez sa mi dobrze znane ;)
    Teczova - umiem sobie wyobrazic, co czujesz, za 2-3 dni czeka mnie to samo :/

Przezywam wszystko razem z Wami i ciesze sie, ze tu jestem i moge w tym uczestniczyc... Wszystkie urodzicie zdrowe bobasy, wiem to, nie moze byc inaczej :*

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz 9+5 tydzień , No narazie podchodzę na chłodno do tego ale będę się bawić tym bardziej, ze kolejna wizyta 20marca prenatalne dopiero, jeśli wcześniej nic nie będzie się działo...

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Ja miałam faktycznie dwa silne krwotoki około 10 i potem 11 tc...tyle, że krwiak był relatywnie mały- ok 1x1cm. Z dzieckiem nie działo się nic niepokojacego- ważne poza wielkościa krwiaka jest jego umiejdcowienie- ja miałam na biegunie dolnym, wiec nie groziło mi odklejenie łożyska. To trzeba niestety po prostu wyleżeć (ja leżałam 1.5 miesiaca). Mam teorie, że pojawiające się w tym czasie krwiaki to efekt reorganizacji kosmowki w łożysko (jest bardzo intensywne w tym czasie). Jak tylko łożysko się uformuje- krwawienie powinno ustać. Tak było u mnie przynajmniej. Aha- pomimo krwawien lekarz nie zdecydował się na odstawienie ani acardu ani heparyny (choć pewnie to przedłużył plamienie). Trzymam kciuki i głowa do góry ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 12:44

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ