Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 17:28

Nona lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 15:57

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark - ja sie wczoraj za Ciebie wymodlilam... Musi sie dobrze skonczyc, musi.
    Teczova - niedobrze, ze @ sie rozkrecila, ale baaardzo dobrze, ze laparo pomogla na bol! Zazdroszcze :) Teraz w kolejnym cyklu zajdziesz!

Ja nie testuje... Nie wiem co mi sie stalo, ale chyba naprawde mam uraz po tych ostatnich pozytywach. W ogole mnie nie ciekawi co by wyszlo. Zrobie test jutro albo pojutrze jesli dzis nie przyjda plamienia. A wiem, ze przyjda, bo czuje, ze @ sie zbliza.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark kochanie nie wiem co napisać. Bądź dzielna. Jeszcze nie wszystko stracone. Bobo jest bardzo silne i będzie się trzymała mamusi. Leż i myśl pozytywnie. Może to nie głupi pomysł z tym basenem. Trzymam za Was kciuki.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark jeszcze będzie dobrze! Krwiak jest duży, krwi musi być dużo, skoro się opróżnia. Póki z krwią nie lecą takie wielkie skrzepy, wyglądem jak wątróbka to jest ok.
    Trzymam mocno kciuki. Leż plackiem i odpoczywaj!

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biało. @ nie ma nic nie boli. Mocz rozwodniony bo o 1 piłam. Noc nie przespana gorączka a dziś ogromny ból gardła.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Szczęściara lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara słuchaj ja 2 dni przed pozytywnem tez miałam ogromny ból gardła! 😁😁

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczova - to mozliwe, bo ja bede celowac w Karowa albo Starynkiewicza :) Czuje wlasnie duzy bol po pierwszym siku, wzielam nospe. Obstawiam, ze dzis zaczna sie plamienia, znam ten stan doskonale...:(

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kozgo Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja nie mogłam wejść bo była niby jakaś przerwa techniczna a widzę ze tu reszta pisała.

Kark bardzo mi przykro naprawdę mocno trzymam za Was kciuki i nie obwiniaj się kochana nawet ostatnio był artykuł ze kobiety w ciszy mogą dźwigać nawet po 15kg wiec napewno nie ma w tym Teojej winy odpoczywajcie i niech dupek zmniejsza krwiak:*tule mocno

Nikodemka ja tez tak miałam w ostatnim cyklu ze zwlekałam z testem i finalnie nigdy nie siknelam z obawy przed kolejna biela mino wszystko trzymam kciuki

Teczova widać ze laparo pomogła wiec w tym cyklu pomoże zajść w ciąże :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczova wrote:
    Dziewczyny po biochemie, czy Wasz okresbw cyklu z cb był jakiś inny? Mój się zaczął dopiero w 17 dpo (zawsze 13, max 14 dpo) i leci ze mnie, za przeproszeniem, jak z zarżniętej świni :( może coś tam się zadziało po drodze, czego nie wyłapałam.
    U mnie okres przyszedł jakoś 18-19 dpo , jedeń dzień lekkich brązowych plamień a potem następne 2 dni jakby ktoś kran odkręcił krew (a normalnie mam bardzo skąpy okres). Krew przez 4 dni i potem 2 dni plamień. Bolał troche brzuch , ale do zniesienia. I po sprawie :)
    Testy Ci zadne nie wyszły? U mnie wychodziły delikatne kreski, ale beta spadała.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczova u mnie wlasnie jakby ktos swinie zarznal i same skrzepy byly..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 15:57

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona a jak u Ciebie przeczucia ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Lami Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczova, kochana, teraz nie ma co rozmyślać czy nie przeoczyliśmy jednak biochem. Myślę, że to ta laparoskopia z jednej strony poprawiła jakość, bo nie ma bólu, ale przecież tam miałaś wszystko przepychane, teraz po prostu te tkanki się usuwają. Za dwa dni zaczynaj acard :)

Nikodemko trzymam cały czas kciuki :*

Szczęściara, przykro mi z powodu bieli :( A w razie czego zdążysz do lekarza przed owulacją, żeby dostać progesteron na drugą fazę?

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegającą-mama wrote:
    Przedszkolanko możesz napisać jaki detektor kupiłaś? On mierzy tętno czy tylko odsłuchuję ? Słyszałaś te tętno cały czas np 30s czy tylko przez chwilkę ? Ja wczoraj w jakimś przypływie amoku kupiłam w aptece Angelika Sound mini, z boku trochę jakby przy kości łonowej znalazłam tętno ale jak podłączyłem aplikacje to przez chwile pokazywało 140 potem zanikało potem wskakiwalo 80-30 , nie wiem czy ta aplikacja na komórkę dobrze mierzy, czy to faktycznie było tętno płodu, ogólnie jestem zła na siebie ze się skusiłem, dobrze ze nic nie powiedziałam dla mojego ;)
    Ja mam angel sounds mini chyba. Ale nie wiem czy słyszałam fasolke. Na poziomie 80 to nasze. Miałam 140-170 ale on jest tak czuly że nie wiem czy to jelita czy serduszko.niby słychac bicie serca ale czy to fasolki to nie wiem,wydaje mi sie że mu szybciej bije. Jeszcze mam tyłozgiecie to nie wiem czy przez to moge miec problem ze znalezieniem póki co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 10:15

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczowa no to całkiem możliwe ze to biochemiczna mogła być. Okres będzie obfitszy i mocniejszy. Ale wszystko samo się oczyści taki plus. U mnie teraz po cb cykl bezowulacyjny. Ale no wierze ze organizm wie co robi. Trzymaj sie kochana! Nastepnym razem uda sie już tak na 9 miescy :)

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ