Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Fiorelko, strasznie mi przykro, ze jeszcze nie ujrzalas tych dwoch kresek na stałe. Zaciskam kciuki i czekam na szczesliwe wiesci jak najszybciej.
-
Dośka wrote:Dzięki Przedszkolanko 😘 Ale podobno dodruk ma być pod koniec styczna, a ja dopiero 27.01 idę do fizjo wiec do tego czasu i tak nie zacznę 😉
Właśnie zobaczyłam na suwakach, ze nasze dzieci różni równo miesiąc 😀 -
sunshine 03 v.2.0 wrote:jestem, jestem, podczytuję
mało czasu mam na wszystko ostatnio:)
ja też się wzięłam za sport nie zaczelam tak ostro jak Przedszkolanka, bo najpierw za radą fizjoterapeuty pilates i stretching, a teraz od stycznia już normalny fitness chociaz fizjo mowila zeby jeszcze z miesiac poczekac. Ale wszystko jest git, zakwasy miałam tylko raz, więc nie tak źle z formą no i o wiele lepiej się czuję, chociaż mięśni brzucha brak no i częstotliwość to 1-2x w tygodniu. Nie zawsze mam jak i siły wieczorem iść na zajęcia nie ćwiczę sama w domu, bo wiem, jak to by wyglądało 5 minut ćwiczeń i 'już nie mogę' a na zajęciach muszę całą godzinkę przećwiczyć -
Malinowa91 wrote:Apropos ćwiczeń! Któraś ćwiczyła w czasie ciąży i poleci jakieś fajne treningi?
Ja polecam Anię Dziedzic,miałam jeszcze płyty dla ciężarnych i z nimi ćwiczyłam. -
Laski do kiedy bralyscie kwas foliowy??
Chcialam zamowic bo mi sie skonczyl i czytam w opisach,ze w ` trymestrze sie mialo brac tylko... -
Beti całą ciążę. Ale w witaminach OmegaMed DHA. Nie brałam dodatkowo
Przedszkolako, bardzo współczuję babci wypadku. To już naprawdę piękny wiek. I strasznie przykro, że u schyłku życia jeszcze tyle musi wycierpieć przez czyjąś nieuwagę.
Jak do tego doszło? Sprawca nie uciekł? -
Trzymam kciuki żeby szybko z tego wyszła mimo licznych obrażeń i cieszyła się zdrowiem jeszcze ładnych parę lat 😘
Mój sąsiad z Lublina miał 104 lata. Okaz zdrowia jak twierdził. W wieku 100lat przeżył wypadek rowerowo-motorowy. On na rowerze potrącił go młody kierowca motoru. Pan powtarzał, że ma jeszcze dużo dobrego do zrobienia na świecie i dlatego został.
-
Ja tez cała ciąże brałam kwas foliowy, a nawet kilka miesięcy przed. A karmiące jakie witaminy bierzecie?Włosy mi strasznie wypadają i mam wrażenie, że wogole nie rosną...
Wczoraj na wieczór czułam już zbilizającą się kolkę nerkową.. wzięłam 2 nospy max, 2 litry wody i o 20 już leżałam w łóżku, na szczęście się nie rozkręciło. Czuje, że z tymi nerkami coś jest nie tak. -
Przedszko co za smutna wiadomość;( mam nadzieję że babcia się z tego wyliże! Daj znać jak coś będziesz wiedziała
Madziorek widzisz że się najada;) co do bioderek to wątpię że zdążysz o coś zapytać jeśli to na NFZ. Bo to masówka. Nasze badanie trwało 5 sekund i zanim zdążyłam ubrać dziecko to juz kolejni wchodzili. Dlatego poszlam pozniej w inne miejsce na drugie badanie i trzecie też tam mam pod koniec stycznia.
Beti ja brałam przed ciążą i do końca. Teraz biorę tylko tarczycowe, D3 i omega z dha. Też mi włosy lecą. Ale to sie ponoc unormuje.
Karmienie o 4.40. Nie mogłam zasnąć. A o 5.50 się rozdarła i już leży że mną w łóżku. Ale właśnie po 3 dniach idzie kupa więc pewnie o to chodziło. Mam nadzieję że uda mi się ją zaraz docycać. Padam ;(Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Madziorek, Ty z Krakowa, prawda? Jak tak to najlepsza z najlepszych do usg bioder jest dr Cyrul. Przyjmuje w kilku miejscach i wizyta to koszt od 80 do 120 zł w zależności od miejsca. Tyle, że terminy długie, ale często coś się zwalnia. Za to lekarka genialna!
talku, madziorek86 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.