X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny a myślicie ze ten mój bezowulacyjny po tej cb to jednorazowa wpdka czy organizm nie ogarnal i nadal myśli ze jest w ciąży?
    Jak to w ogóle jest z okresem w takim bezowulacyjnym? To tam ma sie złuszczać jak nic nie urosło?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs nie pomoge ale tez jestem ciekawa.U mnie zawsze musialam czekac na owu.Nawet 35 dni ale bez owu okres nie przyszedl.A ktory masz dc? mialas kiedys pozna owu?

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko no cos Ty. Będzie dobrze. Umów się kochana do lekarza na wymazy. Zrób laparo. Odrazu zajdziesz. Coś czuję że u mnie bez tego też nie ruszy. Daje sobie jeszcze czas do lipca i potem nie ma zmiłuj. Nie testuje dziś. Przedszkolanko już siku nocne poplynelo. Jutro sikne.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs a skąd przypuszczenia że ten jest bezowulacyjny? Na podstawie usg czy niskich temp?

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    U mnie w zasadzie w piątek wieczorem poszło 6 podpasek i 2 podkłady na łóżko :/
    Tu nawet nie chodzi o wielkość (chociaż dziecko ma 47mm, a krwiak na oko na długość ma 1.5 długości dziecka) tylko umiejscowienie. Znalazłam w necie fajny rysunek:
    57ba06e7d0241f4fmed.png
    W poprzedniej ciąży miałam 2 krwiaczki, ale jak Anhydra przy dziecku i była kwestia, żeby nie urosło za dużo, że może dziecko oderwać czy jakoś tak.
    Teraz jest kwestia, że on jest na kosmówce, w tym miejscu pogrubionym, gdzie ma się tworzyć łożysko i mam już ubytek w tym miejscu na kosmówce, tak mi ginka powiedziała na usg.

Dzisiaj narazie minimalnie krew i plamienia, cieszę się jak dziecko :)

Może pocieszyć Cię fakt, że u mnie z tego niby centymetrowego krwiaka tyle krwi leciało, że zalałam podłogę w IP i po moim badaniu do umycia podłogi musieli wzywać dwie salowe. ..dosłownie leciało ciurkiem. Byłam przerażona. Niemniej jednak na wpisie lekarz okresil intensywność krwawienia jako....uwaga..."mierny"...no więc nie wiem co dla nich oznacza silne krwawienie. Chyba jak człowiekowi jakaś tętnica pęknie ;).
    A to, że przy wstawaniu więcej leci to normalne- jAK leżysz to się zbiera i potem naraz wszystko ewakuuje. Dlatego niekiedy nie zalecają leżenia....żeby szybciej krwiak się opróżniał. Ważne abyś niczego nie dźwigała teraz i dużo odpoczywała.

kark lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Pestkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Ej dziewczyny a myślicie ze ten mój bezowulacyjny po tej cb to jednorazowa wpdka czy organizm nie ogarnal i nadal myśli ze jest w ciąży?
    Jak to w ogóle jest z okresem w takim bezowulacyjnym? To tam ma sie złuszczać jak nic nie urosło?
    złuszcza się błona śluzowa macicy (endometrium) i właściwie nie ma to związku czy było jajeczko czy nie ;)

• XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy moge jechać na basen ? Chodzicmi o jakieś bakterie czy cos?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie zrobilo cos ma ustach. Opuchniete i troche szczypie. Nie jest to opryszczka bo opryszczki sa raczej na brzegu ust nie ? To jest jak sie styka gorna warga z dolna i taki pryszcz zakonczony biala kropeczka. Oczywiscie jestem cała w strachu bo opryszczka jest niebezpieczna w ciazy niee? Nie wiem czy to afta bo nigdy nie mialam :( ehm co wogole moge na to uzywac ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti no właśnie troche sie boje ze u mnie tez tak bedzie musiało byc. Bo owu miałam zawsze. Nawet w tym cyklu co trwal 42 dni. To owu była w okolicach tego 28 dc. Dzisiaj 21 dc. Temp niska.

Szczęściara byłm w 16 dc na monicie i nie było zadnego pęcherzyka dominującego, endo 5,7 mm. Ginka powiedziala ze po cb najpewniej bedzie to bezowulacyjny.

A co do złuszczania to wiem przeciez zw złuszcza sie endometrium a nie jajko, ale bez owulacji nie m stymulacji estrogenami i endo nie rośnie, to co ma sie tam złuszczac?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 15:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 16:00

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzieś czytałam ze miesiączkę się nazywa tylko wtedy właśnie gdy występuje ok 14 dni po owulacji , jeśli nie było owulacji to chyba nie liczy się tego jako cykl tylko krwawienie miedzycyklowe czy coś takiego ale nie wiem ;) bo przecież nawet lekarze używają terminu "cykl bezowulacyjny"

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark No ja się tak za bardzo nie znam, wiem że każda sytuacja inna , ale wierze że będzie dobrZe u Ciebie !

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 22:48

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, czyli jest szansa, ze jestes jeszcze przed owulacja, moze zjawi sie lada dzien, oby.
    Ja teraz sprawdze czy to prawda, ze owulacje z lewego jajnika mam zawsze pozniej niz z prawego. Jesli tak, to w najblizszym cyklu bedzie 13-14dc, byloby pieknie, bo te czekanie jest frustrujace.
    Po okresie robie posiew itd, zbadam tez kwas foliowy i bede czekac na HSG.
    Maz zamowil Fertilman, Mace i wyslal mi takiego smsa:
    "W konfrontacji strumienia ze skałą, strumień zawsze wygrywa - nie przez swoją siłę, ale przez wytrwałość." Takie wysylanie cytatow jest totalnie nie w jego stylu, ale chyba wiedzial co robi, bo troche sie pozbieralam.

Biegającą-mama, Pestkaa, przedszkolanka:), Słoneczko12 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Anhydra, ja w sumie już nawet nie od chodzenia mam czy wstawania, tylko... Kurcze, jak to określić? Od siku samego, od tych chyba mięśni Kegla i zwieracza. Bo jak siadam to nie ma nic, dopiero potem są kropelki i jak kończę to trochę leci, a przy podcieraniu już bardziej śluz czerwono-brązowy. Sory za opis, nie wiem jak to ładniej i bardziej elegancko opisać...

Przedszkolako, mi w każdej ciąży wychodziła 8ka :/ Teraz została mi pustka na ostatnią, ale jest mało miejsca i nawet rok temu pytałam o to teścia to mówił, że już pewnie nie wyjdzie, a tu tydzień temu mnie bolało i chyba jednak kolejna ciąża z kolejnym zębem wychodzącym będzie :/

Monia ja miałam pierwszą i jedyną opryszczkę w ciąży z synem, nic się nie stało. To niby wirus, ale podobno nie ma wpływu na dziecko.

Nikodemko, byłam pewna, że te testy coś wróżyły na ten cykl :( A masz już plamienia, bo mówiłaś, że wczoraj powinny być?

Ciekawa sprawa z tą witaminą C w ciąży. 1 artykuł pisze max dawka 0.1g, 2 artykuł 1g, kolejny znalazłam o jakimś Ameryk. doktorze, który leczył właśnie poronienia itd i zaleca 4g w I trymestrze...

Zaraz wchodzę na owu i nadrabiam wasze wykresy!

Niezapominajko, no co Ty! Na spokojnie jak wytrzeźwieje pogadaj z nim. Jak nie pamięta to na spokojnie mu przypomnij. Niech wyjaśni o co mu chodzi, co go boli i o tym pogadajcie. A mieszkanie zawsze może Ci połowę w darowiźnie zapisać i będzie wasze wspólne i nie będziecie ani on ani Ty się bać.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko alkohol to zlo zwłaszcza jak ktoś lubi sie kłócić i wywlekac stare brudy w alko.
    Wiem co mówię bo mieszkam z tesciami gdzie on jest alkoholikiemm.

Ale na trzeźwo pogadacie sobie to napewno M bedzie glupio na to co zrobil. Bedzie dobrzem

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia muszę Cię zmartwić ale opryszczka może pojawić się wszędzie na wardze po boku, na środku pod wargą pod nosem w nosie, niektórym nawet na policzkach się roznosi. Ale taka opryszczka nie jest groźna. Nie możesz tego miejsca dotykać i często buc ręce i broń Cię Panie Boże abyś dotykała swoich miejsc intymnych bezpośrednio po dotknięciu tego miejsca bo opryszczka miejsc intymnych jest niebezpieczna dla zdrowia a nawet zycia płodu. Wiec facet minetki niech Ci nie robi:)

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko powiem Ci coś- nie jesteś sama a czasem takie awantury mam na trzeźwo- rzadko bo rzadko ale bywa tak ze mnie wygania z domu a mieszkamy u jego rodziców i każe mi się pakować. Ale wtedy ja przeginam stad takie akcje. Mysle ze gdybyśmy mieszkali zupełnie oddzielnie - chodzi mi o to, że to jest moje i jego mieszkanie po równo wtedy nie byłby taki mocny. Wytrzeźwieje i przemyśli i przeprosi także Kochanie nie martw się myśl tylko o Swoim Skarbie w brzuszku a tatus tylko trochę z alko przesadził

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko bardzo mi przykro ze doświadczyłaś takich nieprzyjemności. Wiesz jednak ze to nie Twój mąż a alkohol. Wiem ze to marne wytłumaczenie , ale prawdziwe. Musicie porozmawiać na spokojnie. Wytłumaczyć sobie wszystko i może na przyszłość ustalić pewne zasady. Jeżeli łapie dziwne akcje po alko to może niech nie pije. Proste rozwiązanie. A dzieciaczka nie skreślaj! Coś Ty! Nosisz pod sercem najpiękniejszy skarb i nie wierze że nie chciałabyś by go tam nie było.

Nikodemko, chyba wolałabym bez tej owu. Bo z owu koło 30 dc i tak już nic nie bedzie a tylko wszystko sie tak mega przeciaga w czasie. Piękny sms od męza :)

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ