X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko - czytasz mi w myslach. Wlasnie zamawialam pajace na zamek z hm :) A z body przez glowe juz mnie pocieszylyscie, bo mialam przez chwile stracha, ze polamie dziecko :D
    Fiorella - super, ciag dobrych wiesci trwa :)
    Dośka - bardzo mi przykro...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • talku Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiorella82 wrote:
    Hahaha, a wiesz że się rozglądałam za Tobą? Nie wiem czemu, zawsze jak jestem gdzieś w takim miejscu przyglądam się każdemu podejrzliwie czy to aby czasem nie ktoś "znajomy" z forum. Jeśli byłaś z mężem i miałaś żółtą kurtkę to Cię widziałam. Rzuciła mi się w oczy dziewczyna, bo miała ładne loki. Ja byłam na podgórskiej, od 8 do 10.20 siedziałam pod gabinetem położnych.
    Mam już wyniki i wszystko ok. Nawet TSH mi spadło do 1,9 (przed badaniem nie zazywalam euthyroxu).

Hahah ja też na podgórskiej, ale to nie byłam ja ☺️☺️☺️ czyli się gdzieś minęłyśmy.
    Teraz będę w piątek do południa, wpadasz? :)
    Będziesz tam do kogoś chodzić? Czy tylko robić badania? Kiedy następna wizyta?
    Super, że wyniki prawidłowe!

Właśnie sie zastanawiam czy mogę mieć skierowanie od prywatnego gina a zrobić w Medicover? Wiecie coś o tym?

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Hahah ja też na podgórskiej, ale to nie byłam ja ☺️☺️☺️ czyli się gdzieś minęłyśmy.
    Teraz będę w piątek do południa, wpadasz? :)
    Będziesz tam do kogoś chodzić? Czy tylko robić badania? Kiedy następna wizyta?
    Super, że wyniki prawidłowe!

Właśnie sie zastanawiam czy mogę mieć skierowanie od prywatnego gina a zrobić w Medicover? Wiecie coś o tym?
    Ja trafiłam ostatnio do super babki i już się nakręciłam że chce z nią rodzic, a tu się okazało że jest ostatni dzień w pracy bo przenosi się do Warszawy. Dziewczyna ma swoje konto na insta, które udostępnia na znanylekarz.pl - Anna Parzynska. Co do skierowan, ja zwykle wale prosto z mostu że chodze prywatnie i wyciągam skierowanie od mojego prywatnego z pytaniem czy może mi to samo zlecić, ewentualnie coś od siebie dodać. Zwykle się da, bo wskazania na badania nie odbiegają od siebie. Wtedy lekarz z medico wystawia skierowanie na te badania i z tym skierowaniem robię badania.

talku lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero nadrobilam więc tylko na szybko:

Słoneczko nie pozostaje Ci nic innego jak leżeć i pachnieć:D

Nikodemko luzik,dla mnie przez głowę i na zamek są najlepsze;)

Talku właśnie z Pola to zaliczylam(dluuuugie 4h spacery,kp i fit mamy 😁 piękny czas,powtarzam go hihi ;),

Dośka strasznie mi przykro.. który to był tc?

Lili zdjęcia nie widziałam,ale widzę że masz modelkę w domu 😍 gratuluję 2 miesiecy!

A moja przyjaciółka po ciężkim porodzie,ale urodziła dzielnie o 14😍😍😍

Słoneczko123 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam dla obecnych i przyszłych mam

https://mamadu.pl/145635,karmienie-piersia-przeciwwskazania-stres-i-smutek-tez-do-nich-naleza?FBNT=

Bo jak tu było powiedziane szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko nie ważne co je

Talku z tego co wiem musi być skierowanie od lekarza z medicoveru ale tak jak Fiorella mówiła jak poprosisz gina w medi to wystawi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 07:07

talku, sunshine 03 v.2.0 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko 12, na poprzedniej wizycie było już serduszko 😔

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka bardzo mi przykro ;(

Talku skierowanie na badania w medicoverze musi być z medi. U nas tak jest i labo tylko na te pakiety przyjmuje albo prywatnie, przez co super bo kolejek nigdy nie ma.

Ja coś słabo ogarniam, czytam was i zapominam odpisać bo Laura ostatnio wyczaiła że matka się gapi na to dziwne coś i mi zabiera telefon... takze przy niej ograniczam

talku lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 11:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka współczuję, u mnie 1,5roku temu była identyczna sytuacja - 12tc, zamiast usg gentycznego skierowanie do szpitala.
    Na szczęście teraz leży obok mnie mały urwis i wynagradza trudy tamtej sytuacji. Bo wtedy było bardzo, bardzo ciężko :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona dodałam Cię do przyjaciółek! Podzielisz sie ze mna notatkami o snie?
    Jakis czas temu myslalam, ze nie potrzebuje, bo dziecko idzie spac miedzy 19 a 20, budzi sie raz na jedzenie miedzy 3 a 4, potem dopiero około 7 i już wstaje.

Niby teraz może być ten regres, ale obecnie pobudki 1,3,4,5,6,7, choć chodzi spać zazwyczaj 19-20, chyba że popołudniu spędzamy dzień poza domem i wtedy przyśnie w aucie albo wózku i rutyna zaburzona to 21 zasypia max. Chodzę jak zombi :/

o tej 1 zazwyczaj je dużo, ale potem różnie czasem smoczek potrzebny, czasem przytulanie i głaskanie, a czasem 30 ml mm, bo więcej nie chce.

A za jakiś miesiąc, 2 to maksymalnie, jak wyrośnie z dostawki (już się średnio mieści) chcę przenieść do swojego pokoju, bo w naszej sypialni duże łóżeczko się nie zmieści i trochę mnie przeraża wizja latania po kilkanaście razy do pokoju obok co noc :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 08:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 21:48

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun u nas Laura jakiś czas temu też co chwilę wstawała, chociaż ona zwykle pięknie spała w nocy. A tu pobudki co chwila. Teraz przeszło. Myślę że to regres ;)
    Taka wiosna tej zimy że leje i leje ;/ wczoraj i dzisiaj bez spaceru będzie bo nie da się ruszyć. No chyba że na chwilę przestanie to wezmę ją na rękach i polecę do sklepu, bo w lodówce światło A mąż będzie wieczorem dopiero. A nie chce mi się wózka znosić na 5 minut ;/ już chyba wolałabym śnieg. Jutro meningo mamy to też taksówką I tyle.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 4 lutego 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka wrote:
    Przedszkolanko 12, na poprzedniej wizycie było już serduszko 😔
    Przepraszam,polubiłam przypadkiem.
    Przykro mi..dużo sił dla niej :*

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 4 lutego 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ulewa. W planie dzisiaj sprawy ,ale autem wiec luz :D

Co do spania nie chwalę,bo wiadomo😂😂🤞🤞

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 19:23

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Dośka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umiem sobie wyobrazic co czują, ja przeżywałam biochema, a tu prawie 2 trymestr. 😔

U nas noc ok, udało mi się podać Jagusi drugą dawkę paracetamolu bez większego wybudzenia. Póki co temperatura ok, więc oby tak zostało.

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 01:42

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doska ojej przykre bardzo ;(

Niezapominajko do mnie też jakiś czas temu tak nagle się zapowiedziała pielęgniarka z samego rana. Mi to pasowalo, bo chociaż miałam z kim pogadać ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 21:49

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dziwna sprawa z pielęgniarką, u nas żadnej nie było do tej pory ;) A widziałam że w książeczce jest miejsce na taką wizytę niby.
    Lami, współczuję. Pewnie jakiś regres/skok/przetwarzanie czegoś? Skoro już w miarę poustawiane funkcjonowanie miala.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 2496 2497 2498 2499 2500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ