Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza - 18.03, zgadza sie?
Ogolnie ciaza to byl (jest) dla mnie swietny czas. Bede tesknic za brzuchem i kopniakami. Tylko chyba ta koncowka nie moze byc zbyt piekna :d -
nick nieaktualny
-
Z heparyna niestety jest problem, bo lekarze mają dość mocne kontrole pod tym względem i potem kary
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 09:51
Nona lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Nikodemka wrote:Iza - 18.03, zgadza sie?
Ogolnie ciaza to byl (jest) dla mnie swietny czas. Bede tesknic za brzuchem i kopniakami. Tylko chyba ta koncowka nie moze byc zbyt piekna :dWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 09:52
Nikodemka lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Ja bralam 150 na wlasna reke, ale to ja. Chcialam miec dziecko, to bralam 😂potem w ciazy i tak musialam brac 150, a 75 mam brac codziennie - zalecenie hematologa. I tu jest clue - kolezanka niech zachrzania do dobrego hematologa (heparynka na recepte za 3zl wypisywana potem przez KAZDEGO lekarza), bo bez odpowiednich supli (moich i Beti ) acardu i heparynki, to moze sie starac latami.
A Ty Beti moze i acard 75 bralas, ale neoparin z grubej rury - 0.6Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 15:16
Nona lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualny
-
Oczywiscie moj post jest troche na wyrost, bo MRHFR to nic strasznego. Wezmiesz dobre suple i po sprawie.
Przy PAI V Leiden R2 jest gorzej, bo trzeba leków i specjalistów i uwagi. Ale to jest do przeskoczenia. Ja po wynikach i ogarnieciu sprawy w 3cs bylam w ciazy a w 1cs mialam biochem. Drugi odpuscilam, bo bylismy w Hiszpanii, tam bylo 40st i sie balam wozic heparyne. Takze Nona, nie martw sie!
Zobacz ile tu jest heparynek: Alex, Lami, Meggs, Beti, ja, Fiorelka teraz. Bedzie dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 15:27
Nona lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualny
-
Magda - mbc wrote:Ja bralam 150 na wlasna reke, ale to ja. Chcialam miec dziecko, to bralam 😂potem w ciazy i tak musialam brac 150, a 75 mam brac codziennie - zalecenie hematologa. I tu jest clue - kolezanka niech zachrzania do dobrego hematologa (heparynka na recepte za 3zl wypisywana potem przez KAZDEGO lekarza), bo bez odpowiednich supli (moich i Beti ) acardu i heparynki, to moze sie starac latami.
A Ty Beti moze i acard 75 bralas, ale neoparin z grubej rury - 0.6
Z grubej rury sobie zapodalam tylko to 0,6 po owu hahahMagda - mbc, Nona lubią tę wiadomość
-
Ja mialm tak, ze bez tego nie moglam zajsc. Ale w wiekszosci jest tak, ze sie zachodzi i porania do 12tc.
W cb bylam na samych acardzie 150, nie bralam wtedy heparyny, bo nie mialam wynikow. Acard lykalam dla sportu.
To mnie utwierdzilo w przelonaniu, ze zeby zajsc i nie poronic musze byc obstawiona od owulacji, nie pozytywnego testu.
Podejrzewam, ze ja, gdybym sie kula od 2kresek to bym roniła, dla mnie byloby to za pozne wlaczenie heparyny. Ja mam jednak trombofilie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 15:28
Nona lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Beti82 wrote:Nie ja mam 75 acard i 40 neoparin
Z grubej rury sobie zapodalam tylko to 0,6 po owu hahahBeti82, talku lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Nona wrote:ale Magda zajsc sie zachodzi tylko cb albo poronienia? Czy latwiej zajsc na acardzie/heparynie? Bo koleżanka jets mamą 2 aniołków i myślę czy taki acardzik na własną rękę jej ułatwi zajście...
Magda - mbc, Słoneczko123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magda - mbc wrote:No, czyli dobrze rozmiękczyłaś mieszkanko, żeby zarodek nie miał szans przestać rosnąć i teraz jest piękną Basieńką 💓
Dlatego ja zawsze i wszedzie zwolennikiem od owuNona lubi tę wiadomość
-
Ja ide z J. do neurologopedy w ten piatek. Troche na wyrost, ale czuje, ze powinnam isc. Bo wlasnie czytalam ze asymetria wplywa na rozwoj mowy, jedzenie itp. tak jak napisalas. My co prawda z jedzeniem problemow nie mamy, ale jedzenie w kawalkch ewidentnie mu przeszkadza i dlugo sie przyzwyczaja do grudek czy drobniej posiekanych rzeczy zabim przestanie pluc. Nie mam dzieci innych wiec brak mi porownania wiec ide.💙11.06.2019
💙 05.08.2021