X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 22:55

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam to pojedyncze krwawienie czerwona krwią a potem jeszcze plamienie 1-2 dniowe z tego co pamiętam. I wtedy beta najbardziej mi szybowała.

Kurcze Dziewczyny jak tak na to patrzeć, to ja już chyba wszystkie rodzaje schiz ciążowych i komplikacji przeszlam- poczynajac od braku skoku temp po ovitrell, poprzez plamienie w dniu miesiączki, późniejsze krwotoki i krwiaka....tak więc, cokolwiek niepokojacego u Was się wydarzyło- zapytajcie mnie, bo na pewno to przechodziłam :P. Ale pocieszające jest to, że pomimo tych wszystkich przeciwności, póki co wszystko jest ok :).

Nona, Beti82 lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciociu Anhydro, wyczerpałaś już limit ciążowych problemów, teraz już tylko rośnij 🤰❤️😍

Anhydra, Beti82 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 17:37

madziorek86 lubi tę wiadomość

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew oddana beta i prog dopiero koło 21. Boże ile to czasu. Dupek wzięty i czekam.

kark lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Lami !!! jestes? Powiedz mi bierzesz heparyne rano czy wieczorem ? Bo zaczynam sie zastanawiac...Niby ginka kazala acard rano czyli heparyne wieczorem .Ale oczywiscie ja wyczytalam,ze acard sie na noc bierze to heparyna rano.Bo musi byc 12 h przerwy.Znowu inne teorie mowia ,ze lepiej rano heparyne bo wrazie porodu (ktory statystycznie zaczyna sie w nocy albo raczej konczy w nocy haha ) jest wiekszy czas od ostatniego podania a to ma znaczenie

Ja biorę rano heparynę, wieczorem acard. Jest proste uzasadnienie takiego brania- często w ciąży przy zaburzeniach krzepnięcia zleca się oznaczenie poziomu białka anty Xa a to badanie trzeba koniecznie robić 4godziny po podaniu heparyny...no i biorąc wieczorem to ciężko to zbadać.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 21:36

Nona lubi tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciaro - jak dlugo! Moze jednak beda troche wczesniej... Ja zawsze robie w alabie i mowia mi, ze beda kolo 17.00, a ostatnio odswiezylam strone i pojawily sie juz o 14.00 :)

Ta moja obecna miesiaczka to jakis koszmar. Krwawienia nie ma jakos wybitnie duzo, ale bol jest naprawde niesamowity. I moze to glupie, ale tu tez widze zaleznosc. Jak mam owulacje z lewego jajnika (czyli z tego, z ktorego owulacja jest zawsze pozniej) to bol jest nie do zniesienia. Jak z prawego to tez boli, ale nie az tak. Ach te moje teorie...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, już mamusie, albo wkrótce mamusie, które już myślą o takich rzeczach. Jak macie rozwiązane kwestię pokoików dla dzieci? Ponieważ przed samym rozwiązaniem będziemy wprowadzać się do domu i mam dylemat, czy w ogóle myśleć o robieniu pokoiku dla malucha przed wprowadzeniem się. Oprócz naszej sypialni na piętrze mamy dwie inne. Wiadomo, że przy naszym łóżku będzie łóżeczko albo kołyska i bejbik będzie spał koło nas, ale zastanawiam się czy robić typowo dziecięcy pokoik i tam trzymać wszystkie ciuszki, pluszaki itd, z którym już dzieciatko będzie rosło. Tym bardziej, że mamy nadmiar łóżeczek od rodziny.
    Miałyście już od pierwszych miesięcy osobne pokoiki dla dzieciaczków albo planujecie?

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Słuchajcie, już mamusie, albo wkrótce mamusie, które już myślą o takich rzeczach. Jak macie rozwiązane kwestię pokoików dla dzieci? Ponieważ przed samym rozwiązaniem będziemy wprowadzać się do domu i mam dylemat, czy w ogóle myśleć o robieniu pokoiku dla malucha przed wprowadzeniem się. Oprócz naszej sypialni na piętrze mamy dwie inne. Wiadomo, że przy naszym łóżku będzie łóżeczko albo kołyska i bejbik będzie spał koło nas, ale zastanawiam się czy robić typowo dziecięcy pokoik i tam trzymać wszystkie ciuszki, pluszaki itd, z którym już dzieciatko będzie rosło. Tym bardziej, że mamy nadmiar łóżeczek od rodziny.
    Miałyście już od pierwszych miesięcy osobne pokoiki dla dzieciaczków albo planujecie?
    Ja nie miałam, mimo że pokój stał pusty. Córce zorganizowaliśmy pokój jak skończyła rok. Dziecko już tak cały czas było przy mnie, w ogóle nie korzystałaby z tego pokoju. Na ubranka wystarczyła komoda i najwygodniej było, żeby była przy łóżeczku. Na zabawki większe pudło, które wędrowało za dzieckiem. Moim zdaniem warto pokój urządzić później bo oczekiwania pojawiają się często dopiero jak dziecko troszkę podrośnie. Jak pojawi się coraz więcej rzeczy, będziesz wiedziała jakich mebli potrzebujesz, na spokojnie przemyślisz wystrój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 09:50

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach i naprawdę pod koniec ciąży będziesz miała inne rzeczy na głowie niż wybór mebelków. Ja bym zrobiła malowanie, jakieś tapety czy co tam chcecie, żeby te brudne rzeczy mieć z głowy, ale resztę zostawcie sobie na potem, serio.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Domi_tur, tęczova, Beti82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko nie liczę że będzie wcześniej. Wysyłają do Gdyni dlatego tak długo się czeka. Kiedyś jak robiłam rano do 15 było teraz masakra jakaś.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra dokładnie tak jak Nona, miała zrobiony od początku pokoik dla siostrzenicy, Mała spała tam od pierwszego dnia w domu, siostra miała wygodny fotel, chodziła tam karmic, potem wszystkie zabawki byly trzymane w jej pokoiku. Ja żałuję, że nie mamy trzeciego pokoju póki co bo też bym Mlodego kładla do swojego pokoju od początku :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściaro trzymam kciuki za wysoka betę a krwawienie może być zupełnie normalne!;)

Nona wróżę ciążę,masz mega wykres,pierwszy raz taki u Ciebie widze!

Nikodemko dalej boli?;/

Lami a ja Ci powiem tak- życie zweryfikuje:) moja byla z nami w pokoju ale swoim łóżeczku. Ja wstawalam co 30-60 min.do pokoiku ja karmić,bujać i tak calą noc. Po 3 tyg.(walka o pokarm) wziełam ja do łózka. Ja bylam bardziej wyspana,ona miała cycka pod nosem i tyle. Teraz spi w swoim łóżku ale przychodzi do mnie i przyznam,ze uwielbiam to :) przy kolejnym mysle o lozeczku ale nie wykluczam dostawki lub kokona na lozko i heja,jeszcze trochę i nie beda chcieli spac ze mna przeciez ;) po porodzie tak na lato Pola dostanie swoj nowy pokoj(teraz ma swoj ale to bardziej bawialnia tylko) a maluch swój. My bedziemy mieć salono-sypialnie i osobno pracownie z gabinetem. Ja tam i na podlodze moge spac,tak wlasnie sypialysmy przez jakis okres ;)

Nona lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    serio przedszkolanko inny wykres niz ostatnio? az se porównam.
    Serio,bardziej takie stałe miałas a ten na ciaźowy wyglada jak nic. Szczerze to bede zdziwiona i rozczarowana jak zawali @.

Nona, kark lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 22:56

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 17:38

‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ