X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 18:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 22:00

Nona, Julia93 lubią tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Nona pamietam ze kiedys tak nie mialaś. Pogadajz ginem, chociaz oni te plamienia olewaja, co najwyzej daja dupka albo luteine.
    Tez mam plamienia i u mnie to prog nie jest. Bo pamietam ze badalam w 7dpo proga i byl 30 a dzien pozniej plamienie. I tak przez 2 dni przerwa i znowu. A nie spadlby az tyle w jeden dzien. Jaki tego powod oczywiscie sie nie dowiedzialam.

Nona lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 17:34

Nona lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 18:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a zobaczcie na to:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb53e1414150.jpg
    Moze to jest przyczyna, to mozliwe?

Mi ta ostatnia lekarka kazala nie brac luteiny mimo plamien, jesli prog jest na dobrym (a nawet bardzo dobrym) poziomie. Jak zapytalam skad te plamienia, to powiedziala, ze tak moze byc i to nic nienormalnego jesli nie trwaja dluzej niz 3 dni. Sama nie wiem...

Nona lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sie starają albo mają mało śluzu przypomniało mi się ze ja na wakacje zaczęłam sobie brać takie ziółko Shatavari bo chciałam by mi wreszcie okres wrócił po laktacji - wrócił po 2 tygodniach ! Śluzu przez te 3 miesiące miałam tyle i to takie białko kurze ze hoho wiec może któraś zainteresuje ale czy to był śluz płodny ciężko stwierdzić bo jeszcze wtedy nie było starania

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wierzę w ciążę Nona!

Nona, Beti82, Pestkaa lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 7 marca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytanie mam do tych co biorą Luteinę dopochwowo macie ja refundowana? Bo moja gin nie chce mi jej wystawić refundowanej bo mówi ze się kontroli boli.. dziwne bo przecież chyba mam wskazania... płace za 2 opakowania w miesiącu 120zl plus 5 opakowań dupka i już wychodzi niezła sumka przez te pare miesięcy

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z.

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegającą-mama wrote:
    A pytanie mam do tych co biorą Luteinę dopochwowo macie ja refundowana? Bo moja gin nie chce mi jej wystawić refundowanej bo mówi ze się kontroli boli.. dziwne bo przecież chyba mam wskazania... płace za 2 opakowania w miesiącu 120zl plus 5 opakowań dupka i już wychodzi niezła sumka przez te pare miesięcy
    Słucham??? Jak się boi kontroli??? Jakie masz wskazania? Chyba bym ją poprosiła o odmowę na piśmie i zmieniła lekarza. Po to płacisz składki, żeby mieć refundowane leki.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam refundowaną luteinę. Jak zapomniałam poprosić o nową receptę na wizycie to wystawial mi ją endokrynolog, którego poprosiłam o to w ramach przysługi. Zero problemu a lekarka widziała mnie pierwszy raz na oczy.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 17:34

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegającą-mama wrote:
    Ja mam refundowaną luteinę, ale gin wpisuje mi zagrożenie poronieniem na każdej wizycie jako przyczynę (co jest małym naginaniem rzeczywistości, bo oprócz poronienia w wywiadzie, wszystkie usg wychodzą dobrze, nie mam już plamien ani nic), ale normalnie by pewnie nie mógł wypisać z refundacją.
    Czasem lekarze, którym dowalili kary później się boją wypisywać refundację.

Zależy też, jakie choroby są wypisane na liście wskazań do refundacji, bo to nie jest tak, że każdy lek w każdej sytuacji można przepisać na refundacje tylko są konkretne wytyczne. Czasem np. wytyczną jest wiek pacjenta i na kontroli sprawdzają tylko pesele osób, które dostały lek z refundacją.

U mojej mamy w pracy przyjeżdżała lekarka emerytka, nie ogarniała tych zasad refundacji, bo one się co parę miesięcy zmieniają i dostała karę kilka tysięcy złotych. A dorabiała sobie raz w tygodniu do emerytury. Od tego czasu już recept z refundacją nie było.

Poza tym lekarz przyjmujący prywatnie nie ma żadnego obowiązku wypisywania recept refundowanych. Można tego wymagać jedynie od lekarzy przyjmujących na nfz.

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 marca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam krwiaka i na to mi przepisuje , dodatkowo jak dwa razy zbadałam poziom proga w ciazy tez nie był szalowy (~20) ale nie wiem , może to nie wskazanie do refundacji ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chodzisz prywatnie czy na nfz?

‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ