Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyprzedszkolanka:) wrote:Alex nie pocieszasz mnie!;p ale zaraz mdłości miną i pojda w zapomnienie. A z lekarzem to super wyszło
Meggs kombinuj,może spróbuj u jednego,drugiego..więc jest nadzieja!
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanko - aaa!!! 😍😍😍😍 piekny Miś, wyglada mi na chlopca
Nona - mi obydwie lekarki polecaly zrobic podstawowe badanie nasienie + test HBA i fragmentacje DNA, ale przeraza Nas cena...
Dziewczyny! Wszystkiego najlepszego, zrobcie dzis cos dla siebie. Dobrze, ze jestescie! ❤️przedszkolanka:), Pestkaa, Nona lubią tę wiadomość
-
kark wrote:Kalcia, może tydzień zwolnienia dałabyś radę wziać? Poleżeć, odpocząć?
Ostatnio seksu nie było u was? Jeżeli wydzielina jest zaróżowiona czy mimalne kropelki krwi to może to być od podrażnienia - czasem nadżerki, żylaków sromu, polipa czy właśnie seksu, bo teraz w środku jest wszystko bardziej ukrwione. Ja miałam już wszystko z tych i właśnie delikatne podbarwienia czy kropelki się zdarzały i ginka kazała się tym nie przejmować.
Natomiast ja zawsze jak mam krwawienie lub plamienie (nie śluz podbarwiony) to mam krwiaka 😒Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 12:32
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ufff maz na zabral na obiad stad to opoznienie
Moj maluch rosnie jak na drozdzach. Na tym etapie jest jeszcze wiekszy niz moja duza Jula.
Ma 2.6 cm i jest starszy z usg . Termin mi sie przesunal z 12 na 9 październik. Wszystko ok. Nastepna wizyta 5.04.sunshine03, kark, Arashe, przedszkolanka:), Lami, Pestkaa, Beti82, Ani0nka, Nikodemka, Biegającą-mama, Słoneczko12, Niezapominajka2 lubią tę wiadomość
-
Cabrera wrote:Dzień dobry
ja też pozwolę sobie wbić się tu na chwilę, głównie do Meggs - ja mam te same mutacje co ty, tylko jeszcze mthfr i pai w homozygocie (czyli gorszą wersję).
Potwierdzam leczenie: metyle, acard + heparyna (u mnie od pozytywa, bo ten nas zaskoczył, ale przy iui czy ivf byłoby od owulacji).
Generalnie nie jest to powód o zmartwień (warto jednak pamiętać o heparynie niezależnie od ciąży, przy długich podróżach samochodem czy przy dłuższych lotach).
Przeciwciala możesz zbadać, ceny są wysokie, tak jak Beti pisze, warto porównywać je w różnych laboratoriach, ale mimo to trzeba liczyć się z ze sporym wydatkiem (na wszystko pójdzie ponad 1000/1500 plnpytanie czy chcesz iść w tak szeroką diagnostykę na tym etapie????
oprócz Ana warto zbadać jeszcze:
przeciwciała antykardiolipinowe (w klasie IgM lub IgG),
przeciwciała przeciwko β2- glikoproteinie(w klasie IgM lub IgG),
antykoagulant toczniowy (LA)
przeciwciała przeciwjądrowe ANA (miano i typ świecenia) – jeśli dodatni, immunoblot dla 16 antygenów
przeciwciała przeciwplemnikowe ASA
przy problemach z owulacją przeciwciała przeciwjajnikowe
przy wcześniejszych poronieniach – p. przeciw antygenom łożyska
I niestety też nie każdy lekarz mimo trombofilii zapisuje heparynę refundowaną (ja musiałam obejść to udając się do poradni leczenia chorób naczyń). Niestety czasami trzeba o to zawalczyć.
I jeszcze jedna kwestia: neoparin czy clexane (tutaj zacytuję Szwagierkę, która jest Angiologiem (lekarzem od żył): w ciąży zaleca się clexane (niby neoparin i clexane składy mają dokładnie te same, ale tylko clexane przeszła odpowiednie testy, a ciąża to jednak nie jest najlepszy czas na zażywanie nietestowanych odpowiednio leków).
Clexane refundowane kosztuje ok 32 pln za 10 zastrzyków (nierefundowane ponad 100 pln/10 sztuk).
Trochę się rozpisałam, mam nadzieję, że jednak mimo wszystko pozytywnie odbierzesz mój wpis (taki był mój zamysł), bo chciałabym w sumie tylko napisać, że nawet z tymi nieszczęsnymi mutacjami udaje się naturalnie
Miłego dniaja wiem ze mam zdolność do przeasadzania, ale po prostu bałabym sie bardzo kolejnej straty. U mnie pai-a 4g tez homo, mthfr i v r2 hetero. Zbadam jeszcze to ana. I postaram się spokojnie czekać na rozwoj wydarzeń 😊
-
[Q..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 11:35
-
nick nieaktualnyMeggs, sprawdź cenę w labo zanim będziesz biegać po lekarzach i się prosić! U mnie popatrzyłam teraz to ana jest za 25zł 😉 No, ale za to mutacje ceny jak u Beti - 255-270zl za jedną 😐
Monia, twoje bobo goni przedszkolankowe, dlatego takie duże 😆
Kalcia, taki śluz - gluty żółte jak najbardziej od infekcji. Ja teraz miałam infekcję i to praktycznie bez śluzu i bez zapachu, a wyszło, że jest grzybek i jeszcze coś tam.
A od kiedy bierzesz globulki? Może sobie podrażniłaś przy wkladaniu?
No narazie chyba faktycznie nic Ci innego nie zostaje jak czekać na wyniki i usg.
Poleż puki masz wolne, na razie zero seksu do wyników/scanu i zobaczysz co i jak, czy będzie lepiej ☺ -
Cabrera wrote:Dzień dobry
ja też pozwolę sobie wbić się tu na chwilę, głównie do Meggs - ja mam te same mutacje co ty, tylko jeszcze mthfr i pai w homozygocie (czyli gorszą wersję).
Potwierdzam leczenie: metyle, acard + heparyna (u mnie od pozytywa, bo ten nas zaskoczył, ale przy iui czy ivf byłoby od owulacji).
Generalnie nie jest to powód o zmartwień (warto jednak pamiętać o heparynie niezależnie od ciąży, przy długich podróżach samochodem czy przy dłuższych lotach).
Przeciwciala możesz zbadać, ceny są wysokie, tak jak Beti pisze, warto porównywać je w różnych laboratoriach, ale mimo to trzeba liczyć się z ze sporym wydatkiem (na wszystko pójdzie ponad 1000/1500 plnpytanie czy chcesz iść w tak szeroką diagnostykę na tym etapie????
oprócz Ana warto zbadać jeszcze:
przeciwciała antykardiolipinowe (w klasie IgM lub IgG),
przeciwciała przeciwko β2- glikoproteinie(w klasie IgM lub IgG),
antykoagulant toczniowy (LA)
przeciwciała przeciwjądrowe ANA (miano i typ świecenia) – jeśli dodatni, immunoblot dla 16 antygenów
przeciwciała przeciwplemnikowe ASA
przy problemach z owulacją przeciwciała przeciwjajnikowe
przy wcześniejszych poronieniach – p. przeciw antygenom łożyska
I niestety też nie każdy lekarz mimo trombofilii zapisuje heparynę refundowaną (ja musiałam obejść to udając się do poradni leczenia chorób naczyń). Niestety czasami trzeba o to zawalczyć.
I jeszcze jedna kwestia: neoparin czy clexane (tutaj zacytuję Szwagierkę, która jest Angiologiem (lekarzem od żył): w ciąży zaleca się clexane (niby neoparin i clexane składy mają dokładnie te same, ale tylko clexane przeszła odpowiednie testy, a ciąża to jednak nie jest najlepszy czas na zażywanie nietestowanych odpowiednio leków).
Clexane refundowane kosztuje ok 32 pln za 10 zastrzyków (nierefundowane ponad 100 pln/10 sztuk).
Trochę się rozpisałam, mam nadzieję, że jednak mimo wszystko pozytywnie odbierzesz mój wpis (taki był mój zamysł), bo chciałabym w sumie tylko napisać, że nawet z tymi nieszczęsnymi mutacjami udaje się naturalnie
Miłego dniaWpadaj czesciej
Cabrera lubi tę wiadomość
-
[Q.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 11:35
-
[Q
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 09:25
-
Przedszkolanko i Monia ! super wieści
Myślicie, by liczyć termin właśnie z usg? bo z tego to mi wyszło aż 22, a ovu 28 sierpień.
Alex ja mam to samo przy jajecznicy czy omlecie. Przed ciaza uwielbiałam, jajecznicy zjem troche, ale omletu nie tknę
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:No wlasnie Meggs jak juz to bym chyba tez to ANA badala .Bo o ile dobrze zrozumialam przy tym sie sterydy dostaje .A reszte i tak mamy brac
choc mowie widzialam kilka dziewczyn z zespolem antyfosfolipidowym i na encortonie.
A co do ana to bada sie ana 1 i dopiero jak wyjdzie pozytyw to ana2 i 3.Beti82 lubi tę wiadomość
-
Beti ja mam cały brzuch w siniakach
Ale czego się nie robi dla dziecka
Arashe mi ta jajecznica bardzo smakowałaTylko robienie zwiększało mdłości
Jakby któraś potrzebowała to dzisiaj darmowa dostawa na MelissieArashe lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Sunshine u mnie zależy jeszcze od dnia,ale ciut lepiej też jest(ale nie kraczę!;p).
Nikodemko przyjaciołka mi caly czas truje o chlopcu i w aucie mialam taka samą mysl! A jak mi opowiadaj dr co dzidziuś robi to od razu pomyślałam "typowy facet w dniu kobiet" hahahami i parka fajnie i córy dwie wiec obojętnie,przeraza tylko siurak hahaha ;p
Monia wspanialeurodzimy jeszcze razem
i kozgo!
Arashe u mnie jest wszystko do dnia (dzis dzien do przodu z usg) ale zgadza sie z owu wiec termin bedzie tylko jedenpamiętaj,że pozniej każdy bobas rosnie juz w swoim tempie
moja byla malutka 2890 a patrz jaka Julka od Moni kobieta
-
A co do encortonu to przy zespole antyfosfolipidowym też zapisują.
Ja przy moich mutacjach mam refundowaną heparynę i encorton mi gin też zapisał refundowanyza 100 sztuk zapłaciłam 26 zł, a wcześniej za 20 tyle samo dałam, jak mi babka w poradni patologii ciąży wypisała na 100%
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyalex0806 wrote:Beti ja mam cały brzuch w siniakach
Ale czego się nie robi dla dziecka
Arashe mi ta jajecznica bardzo smakowałaTylko robienie zwiększało mdłości
Jakby któraś potrzebowała to dzisiaj darmowa dostawa na Melissie
Ja miałam siniaki, jak Em. robił zastrzyki (chyba chciał się za coś na mnie ogryźći to taki siniaki na pół brzucha (ale wychodziły tylko z lewej strony).
Teraz sama robię zastrzyki i już zostają tylko takie małe punkciki, czasami mały siniaczek. Boję się tylko zastrzyków, jak już brzuch będzie duży...
Ale każda staraczka dla Malucha zniesie wszystko -
Pierwsza wiadomość, są wyniki, myślałam, że będzie więcej na czerwono
Przypuszczałam, że jakieś dziadostwo mam. Dobrze, że od tego 10 tygodnia miałam heparynę.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a49c3f7ffd89.jpgSzczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero