Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 22:02
-
Jeju coś mi się z mózgiem dzieje 🙆♀ haha przecież chciałam jeszcze Wam złożyć życzenia kochane kobietki!! wszystkie tutaj zasługujecie na spełnienie swoich macierzyńskich marzeń!! bardzo, bardzo Wam tego życzę!! 💚
Anionka żyję, dziękuję 😘 ale co to za życie 😩 czekam na powrót energii... Nadganiam też ostro w pracy, w razie gdybym jednak poszła na zwolnienie...blair., kark, Biegającą-mama, Nona, Beti82 lubią tę wiadomość
-
siedze wlasnie w szpitalu .Niestety kolo 4 rano kiedy bylam siusiu to papier byl caly z rozowej wydzieliny.ale na szczescie od tamtej pory wkladka czysta.Co do sprawdzenia i zmiany dawki 0rogesteronu niemam co liczyc .Usg nie wczesniej niz w poniedzialek sie odbedzie. Wynikow z wymazu sluzu z pochwy nie bedzie do przyszlego tygodnia.tak ze o 17 prywatna wizyta[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
kalcia64 wrote:siedze wlasnie w szpitalu .Niestety kolo 4 rano kiedy bylam siusiu to papier byl caly z rozowej wydzieliny.ale na szczescie od tamtej pory wkladka czysta.Co do sprawdzenia i zmiany dawki 0rogesteronu niemam co liczyc .Usg nie wczesniej niz w poniedzialek sie odbedzie. Wynikow z wymazu sluzu z pochwy nie bedzie do przyszlego tygodnia.tak ze o 17 prywatna wizyta
-
tak, ja jestem taka zamotana, tylko mysle o wizycie
zglos sie Pesta do pazdziernika ze juz serduszko u Ciebie jest
Pestkaa lubi tę wiadomość
-
[
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 22:03
-
nick nieaktualnyKalcia, może tydzień zwolnienia dałabyś radę wziać? Poleżeć, odpocząć?
Ostatnio seksu nie było u was? Jeżeli wydzielina jest zaróżowiona czy mimalne kropelki krwi to może to być od podrażnienia - czasem nadżerki, żylaków sromu, polipa czy właśnie seksu, bo teraz w środku jest wszystko bardziej ukrwione. Ja miałam już wszystko z tych i właśnie delikatne podbarwienia czy kropelki się zdarzały i ginka kazała się tym nie przejmować.
Natomiast ja zawsze jak mam krwawienie lub plamienie (nie śluz podbarwiony) to mam krwiaka 😒 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBeti ja mam hashi i biorę euthyrox. A nie moja endo z grudnia to wogólę mi jodid wciskała bez ciąży, tylko, że niby na hashi pomaga 👿
Ja narazie nie biorę jodu, zawsze miałam zalecenia od 2 trymestru brać jod. A przez tego pieprzonego krwiaka nawet nie wiem kiedy do endo się wybiorę, kończą mi się leki, krwi nie sprawdzę, dupa zbita 😒 -
nick nieaktualnyalex0806 wrote:Mam lekko dodatnie ANA 1 i Hashimoto, z tego względu w poradni patologii ciąży dostałam. Od 6 tc biorę i jakoś do 18 chyba będę.
Jezu, ciekawe co mi by wyszło z tych mutacji...
Je trzeba mieć na czczo? W przyszpitalnym labie się to robi czy jakies specjalne są? Ile kasy za to dawałyście? -
Beti82 wrote:Kochana ,,problem'' mam taki
-Dostalam jod juz we wrzesniu na pierwszej w zyciu wizycie u endo dala polowe 100 jodidu no czyli 50 dziennie i tak brałam ale...ja z tych co badalam sobie wtedy tsh co 3 tygodnie i zauwazylam,ze po tym jodzie mi to tsh wzroslo.Jeszcze wtedy Sung byla i ona powiedziala ,ze po jodzie faktycznie tsh sie podnosi.Wiec odstawilam
Pozniej jak w grudniu zaszlam (Cb-ale jeszcze nie wiedzialam) to rozmawialam z ta endo tylko telefonicznie i ona oczywiscie oprocz wiekszej dawki euthyroxu kazala brac jod 200 !!! Wystraszylam sie troche i zaczełam czytac i faktycznie Jod w ciazy jest bardzo wazny !!!! tak samo jak kwas foliowy.ALe dlaczego on mi podnosi dosyc sporo tsh??? WIem.ze jod szkodzi jak sie ma hashimoto .Ja niby nie mam hashimoto to dlaczego u mnie tak podnosiI w zwiazku z tym boje sie robic hsg z jodem.
Druga sprawa to wlasnie ten poziom cukru.Ja mam dosyc wyzoki na czczo 97-99 a jak zaszlam w grudniu to od razu na 103 mi skoczylo.Dobrze sie odzywiam ,ciwcze i dupa.Nie ma opcji ,zebym miala cukier ponizej 90 .I tu zauwazylam zaleznosc jak biore euthyrox 50 ( raz w tygodniu) wtedy ten cukier rano nawet ponad 100 jest jak biore 37,5 euthyrox to cukier troche mniejszy.
Naczytalam sie troche nawet na ulotce jest cos w stylu ,ze moze zmieniac poziom ...
Boje sie .bo nie chce ,zeby mi pozniej zdiagnozowali cukrzyce ciażowa przez euthyrox
Moze zamiana na letrox by pomogla? Chialabym sprobowac ,mozna tak ? wiem,ze jak sie ma hashimoto to wlasnie daja letrox .Boje sie ,ze jednak mam to hashimoto skoro takie objawy pod hashi wlasnie mam.
Ogólnie to tarczyca może wariować z takimi zmienianymi dawkami, może to od tego. Zapytaj dzisiaj endo o zmianę na letrox, zrób antyTG i anty TPO jeśli nie robiłaś. To wtedy będziesz wiedziała, czy masz Hashimoto.
Co do cukru to tak samo, może skacze przez euthyrox bo tam jest laktoza. Wypytaj o wszystko lekarzaBędzie dobrze, może faktycznie zmiana na letrox, który jest bez laktozy.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
[QU
-
kark wrote:Alex, ale to ze względu na ana czy hashi czy kombinację?
Jezu, ciekawe co mi by wyszło z tych mutacji...
Je trzeba mieć na czczo? W przyszpitalnym labie się to robi czy jakies specjalne są? Ile kasy za to dawałyście?
A encorton ze względu na te obie choroby, bo w obu są przeciwciała. Tak bardziej zapobiegawczo mi dała od 6 tc i jak widać działa. Bo poprzednia ciąża na takim samym zestawie leków, ale bez encortonu i szybko się skończyła. Chyba, że teraz dzidzia zdrowa i daje radę, a wcześniej coś było nie tak. Tego się nie dowiem
kark lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Beti82 wrote:No wlasnie przy hashi nie mozna jodu.Ale...jak sie jest w ciazy to podobno nawet jak Tobie ma zaszkodzic to trzeba dla dziecka.
I badz tu mądrym
W ciąży trzeba jod, nawet przy Hashimoto. Mi endo zapisywałaBeti82 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
[Q
-
alex0806 wrote:W ciąży trzeba jod, nawet przy Hashimoto. Mi endo zapisywała