Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
[Q..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 11:37
-
Beti82 wrote:Słoneczko podaj.Zawsze sie moze przydac
Dr Iwona Komorowska-Dudek przyjmuje w przychodni Primamed na ul. Łokietka. Na nfz na pewno, ale czy prywatnie to nie wiemBeti82 lubi tę wiadomość
Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości
“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
ale później radość dla niego zakwitnie.”
Syr 1, 23
[/u
-
Beti mi gin i Endo zalecał jod w ciazy. Tak jak ostatnio pisałam, nic mi nie podnosił mimo Hashimoto. Ostatnio badalam tsh jakoś w styczniu i było 1.7. A wczorajsze niecałe 0.8 więc spadło. A dawka od stycznia 100. Może maluch już sobie na tym etapie zaczyna sam radzić hormonalnie i ode mnie tyle nie bierze?Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
[Q.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 11:38
-
Beti, no właśnie nic nie szalało
Pomiędzy 1,5 a 1,7 miałam na początku
Może to kwestia uregulowania tarczycy i dobrania dobrej dawki przed ciążą, nie wiem. A może po prostu u mnie jest to TA ciąża, która jest idealna i będzie z tego śliczna córeczka
W końcu dzisiaj zaczął się 14 tc to już chyba mogę oddychać
Beti82 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Zapomniałam że Ty w razie w musisz to wszystko odstawiać
sorrka.
Co do jodu, to mi dopiero ta ginka u ktorej byłam przedwczoraj zapytała czy biore jod i ze koniecznie mam brać. Ona poleciła prenatal uno, mimo ze ma jakaś dawke niemetyli to powiesziala ze to taka iość ze nic nie zrobi.Beti82 lubi tę wiadomość
-
[QU.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 11:38
-
nick nieaktualny
-
Meggs wrote:W ogole patrzcie na to temp wzrostła do 36,8-36,9 a jest ta torbiel krwotoczna. I teraz badz madry czy pecherzyk pekl czy nie. I jak nie to i tak wykres dwufazowy a owulki nie było.
A ile jestes juz dpo?
Chyba troszke mniej niz ja
-
Niezapominajka2 wrote:No to może pękł? Kto to może wiedzieć na 100%
Prenatal ma na pewno kwas metylowany ale b12 juz chyba nie. Mi też go lekarz polecił, zastanawiam się, czy prenatal ma tak dobrze zorganizowany marketing czy rzeczywiście jest spoko 😉 bo według rankingu supli dla ciężarnych i starających się ma chyba 3,5/5 a omegamed optima forte ma 5/5 (tylko nie wiem, czy są metyle)
Ja właśnie chcę sobie rozszerzyć suplementację o żelazo, wit. b, DHA i na kolejnej wizycie podpytam co brać. Też patrzyłam na te suple z omegamed i podobają mi się, tylko ta cena..Niezapominajka2 lubi tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Przedszkolanko - aaa!!! 😍😍😍😍 piekny Miś, wyglada mi na chlopca
Nona - mi obydwie lekarki polecaly zrobic podstawowe badanie nasienie + test HBA i fragmentacje DNA, ale przeraza Nas cena...
Dziewczyny! Wszystkiego najlepszego, zrobcie dzis cos dla siebie. Dobrze, ze jestescie! ❤️Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnyNiezapominajko, u mnie Szwgier i jego żona pracują z "chemią", on nawet z toksynami, ona przeprowadza badania lab w PANie. Obie ciążę zdrowe, zero problemów, a pracowała zawsze do tak 36tc, wracała zawsze choć by na 2x w tyg już 2-3tyg po porodach, bo nie mogą przerywać badań.
A z tego co mówiła jest u nich tylko 1 młoda babka, reszta same stare babcie i też ma 2 synów, obie ciążę bezproblemowe o tak samo pracowała praktycznie do porodu.
A ona wiem, że ma problemy z zylakami i ma to dzidziczne po tacie i po babci, więc kto wie czy mutacji nie ma. -
nick nieaktualnyJa biorę od wczoraj Duphavit Pregna, ma tylko to co potrzeba i w zalecanych dawkach. I ma wypisane 2 kwasy, ale się nie znam i nie wiem czy ma ten o którym mówicie, bo pisze kwas lewomefoliowy, oprócz kwasu foliowego.
przedszkolanka:), Domi_tur lubią tę wiadomość
-
kark wrote:Ja biorę od wczoraj Duphavit Pregna, ma tylko to co potrzeba i w zalecanych dawkach. I ma wypisane 2 kwasy, ale się nie znam i nie wiem czy ma ten o którym mówicie, bo pisze kwas lewomefoliowy, oprócz kwasu foliowego.
kark lubi tę wiadomość