Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Sasanka daje nadzieje. 12dpo beta negatywna, a po kilku dniach juz pozytyw
Anionka - gratuluje :*
Madziorek - wypoczywaj, relaksuj sie i wyslij nam tu jakas piekna fotke!kark, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 17:34
Słoneczko12, Beti82, madziorek86, kark, Meggs, Pestkaa lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
[Q.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 11:36
-
[
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 09:26
tęczova lubi tę wiadomość
-
Chodzę do fajnej endo, przejmuje się pacjentem, odpowiada na wszystkie pytania i wizyty trwają tyle ile potrzeba (kiedyś byłam chyba ze 40 minut). Ona przymuje w Sieradzu, niecałe 50 km od Kalisza. Jak chcesz podam Ci namiaryCzekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości
“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
ale później radość dla niego zakwitnie.”
Syr 1, 23
[/u
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 17:34
madziorek86, Beti82 lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 17:35
madziorek86, Beti82 lubią tę wiadomość
Kto rano wstaje ten robi siku
pięknego dnia ❤️ Dziś jadę na targi makijażowe w Warszawie, któraś z Was się wybiera?
-
nick nieaktualny
-
Kark o no widzisz to mnie teraz zaskoczyłaś
Cieszę się z Twojego beżu, a jak Ci się leży? Wszystko oki? Czy plecy bolą? -
Madziorek, wypoczywaj! I czekamy na fotkę
Kurcze, Sasanka dowód na to, że po nieudanym zagnieżdżeniu organizm jest gotowy na następne i zaskakuje dość szybko. Fajnie, że się udało. Może tu do nas trafić jak wejdzie na fiolet
Trochę wczoraj poczytałam o tych genach i wychodzi, że ten dziad czynnik V Leiden i czynnik II (protrombiny) to jednak najgorsze z możliwych, które są do wykrycia tym testem dna. Obojętnie czy hetero czy homo, niosą największe spustoszenie. I najczęściej przy tych mutacjach genów dochodzi do zakrzepicy. Na 68 ciąż nieleczonych kobiet tylko 6 urodziło dzieciaczki. Ponad 60% ciąż utraconych do 10 tygodnia.
Pozostałe mutacje w genach mthrf oba, V HR2 i PAI-1 w dużym skrócie zwiększają jedynie ryzyko wystąpienia trombofilii, a co za tym idzie zakrzepicy (jeśli w ogóle można w trakcie ciąży powiedzieć o "jedynie" zwiększonym ryzyku). Ale całe szczęście, że też przepisują na to heparynę, bo jak już pójdzie się po nitce do kłębka, to po drodze pewnie jeszcze inne rzeczy się znajdzie, które też będą wskazaniami.
Więc dobrze, że brałam ten acard zanim dostałam heparynę i, że jak napisała wczoraj sunshine, synuś taki silny, że te 10 tygodni nic się nie zadziało. W poniedziałek pójdę po skierowanie do hematologa i od razu chirurga naczyniowego na dopplera, może uda mi się dostać w słynnej ciążowej 7-dniowej kolejce. Jeśli nie idę prywatnie. Wiem, że jeśli pierdzielona zakrzepica ruszyła 15 lat temu w okresie dojrzewania, czyli wzmożonych zmian w organizmie, będzie chciała za wszelką cenę ruszyć i teraz.
Ciociu Anhydro, kazałaś się nawoływać, zaraz będę szukać jeszcze Twoich wpisów sprzed kilku dni. Ty też masz ten czynnik V Leiden? Z czymś jeszcze powinno się to jeść oprócz heparyny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 07:45
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero