X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, my jak braliśmy kredyt na dom to dom koszt 270, ale braliśmy 294, żeby wszystkie prowizje, podatki, notariuszy, agentke pokryć 👿
    Zostało nam chyba z kredytu na remont 700 albo 800 zł 😅
    A mieliśmy właśnie remont, więc zrywanie tynków, wzmacnianie ścian, gładzie, szlifowanie, wywalanie drzwi, zrywanie podłóg, naprawa co, wymiana kaloryferów... Także zanim doszliśmy do stanu deweloperskiego to też trochę zeszło 😝
    Dlatego popieram Lami w 100%. Jakby się dało to nawet mniejszy kredyt byśmy wzięli, gdyby np remont byłby mniejszy.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myslicie. Bo chcieliśmy jechac nad morze. Maz sie boi ze bie wytrzymam 10h w aucie. Co myslicie. Jechalibysmy lipiec koncowka a poczatek sierpnia a termin mam na poczatek pazdziernika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 10:00

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:11

Lami, Nona lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona super! Będziesz mieć mega wakacje :D a z wakacji wrócisz z 2 kreskami jeszcze :)

Beti Grecja jest świetna :) jak myślę o tych wszystkich przysmakach, które można tam zjeść to też bym się tam wybrała :D uwielbiam grecką kuchnię!

Nikodemko Lami ma rację, co do remontu :) wiele miesięcy zaciskania pasa, ale dzięki temu się nie zadłużacie dodatkowo :) a na pewno dacie ze wszystkim radę, kroczek po kroczku i remont będzie zrobiony! :)

Kark z 4 dzieci to bez problemu znajdziesz kempingi we Włoszech albo w Chorwacji z basenem, gdzie wynajmujesz cały domek i sobie odpoczniecie wszyscy :) z wyżywieniem też można często takie wczasy dostać :)

Beti82, Nona lubią tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno macie racje i jak juz wszystko bedzie gotowe to to docenie, ale wiecie jak to jest... Czas sie kurczy, odlozonych pieniedzy nie przybywa i to tak. U nas jest wlasnie plan na wykonczenie wlasnymi silami, nasi ojcowie kiedys zajmowali sie tym zawodowo, wiec duzo potrafia i pomoga :) Jest juz nam tak ciezko z tym mieszkaniem u moich rodzicow, ze momentami mam ochote wybuchnac...

Jakos mnie tak ciagnie w podbrzuszu. Od jutra czas zaczac robic owulaki.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 19:16

• Lami Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, nigdy ciążowego brzuszka nie miałam, ale macie teraz dużą furkę, to siedzenie maksymalnie do tyłu i dacie radę. Tylko obowiązkowo co 1,5- 2 godziny przerwa na pochodzenie. Bo z tym nie ma żartów. Na dobrą sprawę może nawet zastrzyk heparyny profilaktycznie kilka godzin przed podróżą.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Dziewczyny a co myslicie. Bo chcieliśmy jechac nad morze. Maz sie boi ze bie wytrzymam 10h w aucie. Co myslicie. Jechalibysmy lipiec koncowka a poczatek sierpnia a termin mam na poczatek pazdziernika.
    Monia a może po drodze zrobicie sobie nocleg w jakimś mieście/miejscowości po drodze? Gdzieś, gdzie jest jakaś atrakcja do zwiedzania :) w lipcu może być gorąco, do tego korki na drogach nad morze i znad morza, więc podróż może się wydłużyć.

Ja też rozważam wyjazd na wakacje autem i kusi mnie, żeby pojechać do Włoch czy Chorwacji, ale na pewno z noclegiem w trasie, bo wiem, że nie dam rady tak długo jechać. Gdyby nie ciąża to bym poleciała samolotem, ale tak muszę coś wykombinować :)
    Polskie morze też rozważam. Tylko droga autem też może wiele godzin zająć, to trochę loteria czasowa :)
    Tylko nie za bardzo mam ochotę leżeć plackiem na plaży, więc muszę ogarnąć miejsce z atrakcjami dla ciężarnych, a póki co nic mi do głowy nie przychodzi 😂

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 19:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 19:17

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę planowania wakacji :) My się w tym roku nigdzie nie ruszamy, bo na wakacje to ja się będę toczyć. A tym bardziej na L4, później ZUS się przyczepi i problem. Będziemy pewnie dłużej u rodziców na działce spędzać czas :) Mąż ma urlop na przełomie lipca i sierpnia 2 tygodnie, więc będzie to super czas na ogarnięcie mieszkania na 100%. Na razie zostajemy w wynajmowanym, a po połogu i jak się ze wszystkim ogarniemy to wyprowadzka w rodzinne strony :) Ale najpierw też kupno i remont mieszkania :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, ale gdzie wy chcecie jechać i skąd? My mieszkamy koło Krk i do Chorwacji na południu jeździmy 10 😂
    Teraz jesteśmy Bałtyk koniec czerwca to liczymy 7h z 2 przerwami, w tym 1h śniadania 😉

Sunshine, mi kempingi nie pasują 😐 No i cena bungalowów... Z 100E za noc bez wyżywienia. A mogę mieć apart w pierwszej linii morza za 40E 😉

Z ciekawości sprawdziłam ITAKE - za naszą przyszłą 6tke, HB lub AllI 5 ofet, ceny od 12tys, a hotele w cholerę od plaży i pobyt tylko tydzień.
    Masakra, za Chorwację we wrześniu tuż przy plaży z restauracjami, zwiedzaniem, pubami, suvenirami i innymi daliśmy 5.5tys za 11 dni...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark no to pozostaje samemu sobie organizować wyjazdy :) większe apartamenty na pewno też znajdziecie :)
    A biuro podróży na czymś zarobić musi, więc wyższe ceny mnie nie dziwią w ogóle

Nona lubi tę wiadomość

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny pamieta ktoras jaka ja strone podawalam na te testy chlamydia itd no nie moge tego znalezc :/

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, a z ciekawości ile lot na Tajwan trwa?

Ja dzisiaj sama z młoda z domu 😒
    Teściowa podobno focha wczoraj strzeliła, że odkąd leżę 3 raz ma Basię, nawet jej nie uśpiła... A siedzi z innym wnukiem od 7 do 12, potem go prowadzi do szkoły, a o 16 odbiera jego i brata z przedszkola. A nam kurwa jak mi poronienie grozi nie może te 2 tygodnie posiedzieć, póki krwiak się nie zagoi?!
    Zajebiście, mam nadzieję, że sobie obie nogi połamie, nawet nie przyjadę zapytać jak się ma, głupia pinda.
    Jeszcze brat M z żoną wykorzystują ją ile chcą i nie ma nigdy nic przeciwko. Przecież starszy mógłby siedzieć na świetlicy! Jak ja pracowałam to Tosia jak miała na popołudnia to siedziała na świetlicy 7-11 i nikt nigdy nie powiedział o jej, biedna Tosia, ja będę z nią siedzieć i ją zaprowadzać!
    A popołudniu mogliby wcześniej wracać, bo on kończy 14, ale potem czeka na nią 2h w Krk czeka, bo nie chcą wracać on busem, a ona autem. Chore!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine to wiem - my tak zazwyczaj jeździmy 1 raz na kilka dni blisko z basenem i wyżywieniem, a 2 organizowane sami za granicą. Teraz mieliśmy ap 6os, bo jeszcze szwagier z dziewczyną z nami był ☺
    Tylko mnie boli, że przez następne kilkanaście lat nie będę miała śniadania gotowego rano 😞 A to jest dla mnie wyznacznik wypoczynku - jak nie muszę rano wstać i nic szykować tylko idę, wybieram, dobieram i wychodzę rozanielona 😀

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona - ja tez nie podporzadkowuje juz niczego pod ciaze, w ktorej nie jestem i moge nie byc jeszcze przez dlugie miesiace. Zaczelam przyjmowac zlecenia na sierpien, podpisalam kilka umow na 2020, najwyzej bede sie martwic pozniej.

Nona lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku. Co to może być? wczoraj gorączka a dzisiaj cała w wysypce. Bardziej to czerwone plamki. Pojawiły się przed chwilą. Nie przejdzie to na małą?

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ