Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEch, my jak braliśmy kredyt na dom to dom koszt 270, ale braliśmy 294, żeby wszystkie prowizje, podatki, notariuszy, agentke pokryć 👿
Zostało nam chyba z kredytu na remont 700 albo 800 zł 😅
A mieliśmy właśnie remont, więc zrywanie tynków, wzmacnianie ścian, gładzie, szlifowanie, wywalanie drzwi, zrywanie podłóg, naprawa co, wymiana kaloryferów... Także zanim doszliśmy do stanu deweloperskiego to też trochę zeszło 😝
Dlatego popieram Lami w 100%. Jakby się dało to nawet mniejszy kredyt byśmy wzięli, gdyby np remont byłby mniejszy. -
Dziewczyny a co myslicie. Bo chcieliśmy jechac nad morze. Maz sie boi ze bie wytrzymam 10h w aucie. Co myslicie. Jechalibysmy lipiec koncowka a poczatek sierpnia a termin mam na poczatek pazdziernika.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 10:00
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:11
Lami, Nona lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
nick nieaktualnyNona super! Będziesz mieć mega wakacje
a z wakacji wrócisz z 2 kreskami jeszcze
Beti Grecja jest świetnajak myślę o tych wszystkich przysmakach, które można tam zjeść to też bym się tam wybrała
uwielbiam grecką kuchnię!
Nikodemko Lami ma rację, co do remontuwiele miesięcy zaciskania pasa, ale dzięki temu się nie zadłużacie dodatkowo
a na pewno dacie ze wszystkim radę, kroczek po kroczku i remont będzie zrobiony!
Kark z 4 dzieci to bez problemu znajdziesz kempingi we Włoszech albo w Chorwacji z basenem, gdzie wynajmujesz cały domek i sobie odpoczniecie wszyscyz wyżywieniem też można często takie wczasy dostać
Beti82, Nona lubią tę wiadomość
-
Na pewno macie racje i jak juz wszystko bedzie gotowe to to docenie, ale wiecie jak to jest... Czas sie kurczy, odlozonych pieniedzy nie przybywa i to tak. U nas jest wlasnie plan na wykonczenie wlasnymi silami, nasi ojcowie kiedys zajmowali sie tym zawodowo, wiec duzo potrafia i pomoga
Jest juz nam tak ciezko z tym mieszkaniem u moich rodzicow, ze momentami mam ochote wybuchnac...
Jakos mnie tak ciagnie w podbrzuszu. Od jutra czas zaczac robic owulaki. -
nick nieaktualny
-
Monia, nigdy ciążowego brzuszka nie miałam, ale macie teraz dużą furkę, to siedzenie maksymalnie do tyłu i dacie radę. Tylko obowiązkowo co 1,5- 2 godziny przerwa na pochodzenie. Bo z tym nie ma żartów. Na dobrą sprawę może nawet zastrzyk heparyny profilaktycznie kilka godzin przed podróżą.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyXxMoniaXx wrote:Dziewczyny a co myslicie. Bo chcieliśmy jechac nad morze. Maz sie boi ze bie wytrzymam 10h w aucie. Co myslicie. Jechalibysmy lipiec koncowka a poczatek sierpnia a termin mam na poczatek pazdziernika.
w lipcu może być gorąco, do tego korki na drogach nad morze i znad morza, więc podróż może się wydłużyć.
Ja też rozważam wyjazd na wakacje autem i kusi mnie, żeby pojechać do Włoch czy Chorwacji, ale na pewno z noclegiem w trasie, bo wiem, że nie dam rady tak długo jechać. Gdyby nie ciąża to bym poleciała samolotem, ale tak muszę coś wykombinować
Polskie morze też rozważam. Tylko droga autem też może wiele godzin zająć, to trochę loteria czasowa
Tylko nie za bardzo mam ochotę leżeć plackiem na plaży, więc muszę ogarnąć miejsce z atrakcjami dla ciężarnych, a póki co nic mi do głowy nie przychodzi 😂Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zazdroszczę planowania wakacji
My się w tym roku nigdzie nie ruszamy, bo na wakacje to ja się będę toczyć. A tym bardziej na L4, później ZUS się przyczepi i problem. Będziemy pewnie dłużej u rodziców na działce spędzać czas
Mąż ma urlop na przełomie lipca i sierpnia 2 tygodnie, więc będzie to super czas na ogarnięcie mieszkania na 100%. Na razie zostajemy w wynajmowanym, a po połogu i jak się ze wszystkim ogarniemy to wyprowadzka w rodzinne strony
Ale najpierw też kupno i remont mieszkania
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyMonia, ale gdzie wy chcecie jechać i skąd? My mieszkamy koło Krk i do Chorwacji na południu jeździmy 10 😂
Teraz jesteśmy Bałtyk koniec czerwca to liczymy 7h z 2 przerwami, w tym 1h śniadania 😉
Sunshine, mi kempingi nie pasują 😐 No i cena bungalowów... Z 100E za noc bez wyżywienia. A mogę mieć apart w pierwszej linii morza za 40E 😉
Z ciekawości sprawdziłam ITAKE - za naszą przyszłą 6tke, HB lub AllI 5 ofet, ceny od 12tys, a hotele w cholerę od plaży i pobyt tylko tydzień.
Masakra, za Chorwację we wrześniu tuż przy plaży z restauracjami, zwiedzaniem, pubami, suvenirami i innymi daliśmy 5.5tys za 11 dni... -
nick nieaktualny
-
Kurde dziewczyny pamieta ktoras jaka ja strone podawalam na te testy chlamydia itd no nie moge tego znalezc
-
nick nieaktualnyNona, a z ciekawości ile lot na Tajwan trwa?
Ja dzisiaj sama z młoda z domu 😒
Teściowa podobno focha wczoraj strzeliła, że odkąd leżę 3 raz ma Basię, nawet jej nie uśpiła... A siedzi z innym wnukiem od 7 do 12, potem go prowadzi do szkoły, a o 16 odbiera jego i brata z przedszkola. A nam kurwa jak mi poronienie grozi nie może te 2 tygodnie posiedzieć, póki krwiak się nie zagoi?!
Zajebiście, mam nadzieję, że sobie obie nogi połamie, nawet nie przyjadę zapytać jak się ma, głupia pinda.
Jeszcze brat M z żoną wykorzystują ją ile chcą i nie ma nigdy nic przeciwko. Przecież starszy mógłby siedzieć na świetlicy! Jak ja pracowałam to Tosia jak miała na popołudnia to siedziała na świetlicy 7-11 i nikt nigdy nie powiedział o jej, biedna Tosia, ja będę z nią siedzieć i ją zaprowadzać!
A popołudniu mogliby wcześniej wracać, bo on kończy 14, ale potem czeka na nią 2h w Krk czeka, bo nie chcą wracać on busem, a ona autem. Chore! -
nick nieaktualnySunshine to wiem - my tak zazwyczaj jeździmy 1 raz na kilka dni blisko z basenem i wyżywieniem, a 2 organizowane sami za granicą. Teraz mieliśmy ap 6os, bo jeszcze szwagier z dziewczyną z nami był ☺
Tylko mnie boli, że przez następne kilkanaście lat nie będę miała śniadania gotowego rano 😞 A to jest dla mnie wyznacznik wypoczynku - jak nie muszę rano wstać i nic szykować tylko idę, wybieram, dobieram i wychodzę rozanielona 😀 -
Nona - ja tez nie podporzadkowuje juz niczego pod ciaze, w ktorej nie jestem i moge nie byc jeszcze przez dlugie miesiace. Zaczelam przyjmowac zlecenia na sierpien, podpisalam kilka umow na 2020, najwyzej bede sie martwic pozniej.
Nona lubi tę wiadomość