X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 19:17

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my akurat zawsze mamy super pogodę. Na wakacje czy wypady jeździliśmy do tej pory kwiecień-listopad i nie ważne czy to Polska czy zagranica to w ciągu tych 10 lat wspólnych wakacji może łącznie 3-4 dni deszczu/wiatru były 😉

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 19:17

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Dziewczyny ratunku. Co to może być? wczoraj gorączka a dzisiaj cała w wysypce. Bardziej to czerwone plamki. Pojawiły się przed chwilą. Nie przejdzie to na małą?
    Kurcze, to może być 3-dniówka. Może przejść na dziecko jak najbardziej... U mnie dzieci w żłobku tak miały. 1 dzień gorączka, później wysypka i czasem biegunka.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bostonka byłaby na dłoniach i stopach, ewentualnie wokół ust. A ospa to takie bardziej ropne plamki. Gdzie masz tą wysypkę?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Kakr kraków-amsterdam, amsterdam-paryż, paryz-tajpei. Łącznie z 18h. Najdluzszy lot 12h. Moje dziecko luzik, juz pare razy leciala po 12-13h.
    Wooooow 😵 Szczena mi opadła. Plus 2h wcześniej lotnisko i transfer z 0.5-1h. Łącznie w podróży ponad 20h...
    Jednak loty to nie dla mnie, ja tam wolę auto i mam tyle czasu podróż ile chcę 😅

Szczęściara, a jak te plamki wyglądają i gdzie dokładnie są?
    Przechodziłaś już ospe i różyczke?

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    bostonka? ospa? do lakarza idz.
    Odra to na pewno nie bo to różowe plamki.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Bostonka byłaby na dłoniach i stopach, ewentualnie wokół ust. A ospa to takie bardziej ropne plamki. Gdzie masz tą wysypkę?
    Jest na cały ciele. Dekolt chyba najbardziej wyspany. Też obstawiam 3 dniowke.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 06:14

Nona, Beti82 lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara - u nas jest jakas epidemia bostonki, mnostwo osob choruje. Ale jesli to nie to, to moze lec do lekarza? Moze lepiej sprawdzic?

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wakacje odpuszczamy,ale nawet jak bym chciała jechać np.do zoo to nie wiem jak zus na l4 patrzy na to..

Musze napisac bo poplakalam się!
    Rok temu moja trenerka a zarazem przyjaciólka zaszła w ciaze. Beta slabo rosła ale lekarze faszerowali,szpitale itp. Nietety okazało się puste jajo. Ogólnie styczeń i luty miała złudzenia ze bedzie ok. Na zajeciach się smialysmy ze my razem zaciazymy,zeby mogła mi prowadzic aktywne 9 miesięcy i co? Wlasnie mi wyslala zdjecie testu ,piekne grube krechy z mega objawami 😍😍😍😍😍 termin prawdopodobnie na listopad,czeka właśnie na bete. Jeju,tak sie ciesze!

tęczova, Lami, Nona, Wik89, blair. lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bostonka jest tak jak pisze Alex - ręce i nogi głównie, a potem skóra schodzi. U moich maluchów 3dniówka to małe kropeczki malutkie, nie plamy...
    Ja też bym zrobiła jak Nikodemka i podeszła do lekarza.

Meggs, ja z drugiej strony mieszkam 1.5h od Zakopca i okolic. I dla mnie tylko totalne psychole tam jeżdżą 😅 Jaka przyjemność z przepełnionych szlaków, straganów jeden na drugim, zadeptania na Krupówkach. Mieszkam blisko gór i w okolice Tatr jeżdżę jak najrzadziej 😝

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 11:30

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, a jaka duża jest firma? Ja zawsze pracowałam w takich powyżej 20 osób i wtedy jak się kontroluje to zazwyczaj gina czy miał powód albo jak pracodawca zgłosi zusowi. Nigdy nie miałam kontroli, zawsze wakacje tygodniowe w ciąży 😉
    Ale takie wypady 1 dniowe też bym chciała kilka zaliczyć, żeby dzieciaki poczuły wakacje i żeby odetchnęły zanim bobo się urodzi i będzie ryczał dzień i noc za ścianą 😆

• Meggs Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ale bostonka jest tak jak pisze Alex - ręce i nogi głównie, a potem skóra schodzi. U moich maluchów 3dniówka to małe kropeczki malutkie, nie plamy...
    Ja też bym zrobiła jak Nikodemka i podeszła do lekarza.

Meggs, ja z drugiej strony mieszkam 1.5h od Zakopca i okolic. I dla mnie tylko totalne psychole tam jeżdżą 😅 Jaka przyjemność z przepełnionych szlaków, straganów jeden na drugim, zadeptania na Krupówkach. Mieszkam blisko gór i w okolice Tatr jeżdżę jak najrzadziej 😝
    No to wiesz kark o czym mówie :) jak masz coś cale zycie na wyciagniecie reki to nie jest to dla Ciebie zadna atrakcja ! Chociaz mówie ja morze lubie bardzo, ale tylko poza sezonem.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 13 jadę do lekarza. Kurde jak nie urok to sraczka..

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Przedszkolanko, a jaka duża jest firma? Ja zawsze pracowałam w takich powyżej 20 osób i wtedy jak się kontroluje to zazwyczaj gina czy miał powód albo jak pracodawca zgłosi zusowi. Nigdy nie miałam kontroli, zawsze wakacje tygodniowe w ciąży 😉
    Ale takie wypady 1 dniowe też bym chciała kilka zaliczyć, żeby dzieciaki poczuły wakacje i żeby odetchnęły zanim bobo się urodzi i będzie ryczał dzień i noc za ścianą 😆
    Jednoosobowa :p to moja działalność.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka na wlasnej dzialalnosci.
    Z tego co widze kobiety na ciazowym L4 raczej malo sie przejmuja kontrolami. Klientki podczas sesji ciazowych opowiadaja mi gdzie byly, gdzie jada na wakacje... Wydaje mi sie, ze jest tak, jak Kark pisze i raczej te kontrole dotycza lekarzy, ewentualnie ktos „zyczliwy” musialby zglosic to do zusu.

Przedszkolanko - pieknie! Widze, ze Twoje ciazowe wiruski naprawde dzialaja, czekam az przejda tez na mnie :)
    Ja mam taka przyjaciolke od dziecka, z ktora za gowniarza postanowilysmy, ze zajdziemy w ciaze w tym samym czasie haha :d
    No i poki co los naprawde tak sie obrócił, ze zaczelysmy sie starac o dziecko dokladnie w tym samym miesiacu i obydwu nam sie nie udaje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 11:47

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że też już nie myślę o ciąży. Cały czas wszytko robiłam bo ciąża. Teraz już dość. Trzeba się wziąć za siebie. Pomyśleć o wakacjach.

Nona, Meggs lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 19:18

Meggs, Beti82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 19:18

‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ