Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Całe 8 cm szczęścia, a właściwie plecy i zadek, które pokazała tatusiowi i lekarzowi. Za nic nie chciała współpracować, spała sobie
A mąż specjalnie dzisiaj ze mną poszedł, bo wizyta na popołudnie i był już po pracy. Ja odetchnęłam, mała idealnie wymiarami 13t4d
Serduszko 163
Lekarz dokładnie ją oglądał, pokazywał żołądek, pęcherz, stopy, dłonie. I dupkę oczywiście
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4489030c6950.jpgAni0nka, przedszkolanka:), blair., Szczęściara, Niezapominajka2, Słoneczko123, Biegającą-mama, madziorek86, tęczova, Wik89, Lami, Nona, kark, Meggs, moyeu, Arashe lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Napisze Wam na szybko i ide ryczec
A wiec tak strona lekarza opisana jakby to byla nowoczesna klinika nieplodnosci...
W rzeczywistosci zwykla przychodnia jak na nfz
Po 10 min pacjentke przyjmowal ale mowie chuj co zrobic.
Wchodze koles mega przystojny.O wiele bardziej niz na zdj ,wyglada jakby na impreze mial isc zaraz.Solarium ,zelik itd.ALe wcale nie wyluzowany raczej typ figo fago co tu malenka chciałas mow szybko i czasu nie marnuj...
Powiedzialam mu cała prawde
A ten do mnie ,ze za szybko w ogole takie leczenie bo po roku powinnam.No typowe pierdolenie z ksiazki.Nawet mi karty nie zalozyl.Nie zapytal o zadne badania.Pokazalam mu ostatnie zdj z monitoringu gdzie byly 3 pecherzyki a pozniej 1 zostal .Powiedzial ,ze na takie cos nie mozna dawac stymulacji ( to akurat wiem) ale mowi,ze mam sie rozebrac to zobaczy.Przy okazji jak gacie sciagalam on mowil ,zeby nie marnowac czasu...
Powiedzial,ze on nie robi typowego hsg ( no kurwa mac to dlaczego tak jest na stronie napisane? )
TYlko lepsze bo laparo !!!
Ja mowie tak ale to juz bardziej inwazyjne ...
Typowo koles chcialby sobie na mnie pocwiczyc robienie laparo.
Zrobil usg na lewym nic na prawym maly pecherzyk.I teraz nie wiem czy to jest to samo co bylo i sie nie wchlonelochociaz tu wygladalo na o wiele mniejsze ale moze inny sprzet.On powiedzial ,ze to wyglada jakby sie pecherzyk szykowal.No ale na koniec cyklu?...
ON powiedzial ,ze wszystko mi popekało i jest ok.I ,ze to nie sa policystyczne jajniki.Czyli standard zyciowy jeden lekarz mowi ,ze pcos ,drugi ,ze nie a trzeci moze.Przywykłam .Ja zakladam ,ze mam
NIe dostałam zadnej recepty.Jak sie ubralam patrze a na stole lezy karta skierowanie do szpitala.Wypisal mi skierowanie na laparoskopie...
POwiedzial ,ze jutro do mnie zadzwoni umowic termin.A ogolnie po laparo jak nic nie zaskoczy to mam nie marnowac kasy na takich lekarzy jak on ( serio tak powiedzial) tylko jechac do gamety do Łodzi ...
Jestem totalnie w czarnej dupie.Teraz ja sama musze podjac decyzje czy brac clo ten jeden miesiac .
NIe chce laparo tzn nie mowie ,ze nigdy ale nie teraz i nie robionej przez niego.Nie znam tego czlowieka .Jak juz to laparo chcialam w Poznaniu w szpitalu gdzie sa dobrzy lekarze od tego.
Co mam robic???
Mam skierowanie na hsg od pizdy co robi rzeź a nie hsg i moge do niej jechac za miesiac ...
Ide wyć -
Prenatalne miałam w zeszły poniedziałek
Teraz wizyta w sumie przyspieszona, za 2 tygodnie idę na "docelową". Babka mnie w rejestracji nastraszyła cytologią i poszłam szybciej, a tam w sumie stan zapalny wyszedł, który zaleczyłam już wtedy. Ale przy okazji lekarz chciał zobaczyć małą
Od zeszłego tygodnia prawie 2 cm urosła
I na 80% dziewczynka wyszła na prenatalnych, dzisiaj nie chciała się pokazać bo spała i tyłek do nas wystawiłaLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Beti82 wrote:Napisze Wam na szybko i ide ryczec
A wiec tak strona lekarza opisana jakby to byla nowoczesna klinika nieplodnosci...
W rzeczywistosci zwykla przychodnia jak na nfz
Po 10 min pacjentke przyjmowal ale mowie chuj co zrobic.
Wchodze koles mega przystojny.O wiele bardziej niz na zdj ,wyglada jakby na impreze mial isc zaraz.Solarium ,zelik itd.ALe wcale nie wyluzowany raczej typ figo fago co tu malenka chciałas mow szybko i czasu nie marnuj...
Powiedzialam mu cała prawde
A ten do mnie ,ze za szybko w ogole takie leczenie bo po roku powinnam.No typowe pierdolenie z ksiazki.Nawet mi karty nie zalozyl.Nie zapytal o zadne badania.Pokazalam mu ostatnie zdj z monitoringu gdzie byly 3 pecherzyki a pozniej 1 zostal .Powiedzial ,ze na takie cos nie mozna dawac stymulacji ( to akurat wiem) ale mowi,ze mam sie rozebrac to zobaczy.Przy okazji jak gacie sciagalam on mowil ,zeby nie marnowac czasu...
Powiedzial,ze on nie robi typowego hsg ( no kurwa mac to dlaczego tak jest na stronie napisane? )
TYlko lepsze bo laparo !!!
Ja mowie tak ale to juz bardziej inwazyjne ...
Typowo koles chcialby sobie na mnie pocwiczyc robienie laparo.
Zrobil usg na lewym nic na prawym maly pecherzyk.I teraz nie wiem czy to jest to samo co bylo i sie nie wchlonelochociaz tu wygladalo na o wiele mniejsze ale moze inny sprzet.On powiedzial ,ze to wyglada jakby sie pecherzyk szykowal.No ale na koniec cyklu?...
ON powiedzial ,ze wszystko mi popekało i jest ok.I ,ze to nie sa policystyczne jajniki.Czyli standard zyciowy jeden lekarz mowi ,ze pcos ,drugi ,ze nie a trzeci moze.Przywykłam .Ja zakladam ,ze mam
NIe dostałam zadnej recepty.Jak sie ubralam patrze a na stole lezy karta skierowanie do szpitala.Wypisal mi skierowanie na laparoskopie...
POwiedzial ,ze jutro do mnie zadzwoni umowic termin.A ogolnie po laparo jak nic nie zaskoczy to mam nie marnowac kasy na takich lekarzy jak on ( serio tak powiedzial) tylko jechac do gamety do Łodzi ...
Jestem totalnie w czarnej dupie.Teraz ja sama musze podjac decyzje czy brac clo ten jeden miesiac .
NIe chce laparo tzn nie mowie ,ze nigdy ale nie teraz i nie robionej przez niego.Nie znam tego czlowieka .Jak juz to laparo chcialam w Poznaniu w szpitalu gdzie sa dobrzy lekarze od tego.
Co mam robic???
Mam skierowanie na hsg od pizdy co robi rzeź a nie hsg i moge do niej jechac za miesiac ...
Ide wyćAż przykro czytać, jak lekarze Was traktują. Nie masz możliwości pójść na HSG normalnie do szpitala? Albo prywatnie zrobić sono? Laparoskopia to bardziej inwazyjna metoda i wtedy na pewno będziesz musiała cykl odpuścić. Skąd w ogóle jesteś? Nie ma tam jakiegoś polecanego lekarza, który zajmuje się niepłodnością?
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Jestem z Kalisza tutaj nie ma klinik.nieplodnosci.Jedynie lekarze ze szpitali z Poznania przyjezdzaja.Ta moja franca jest bardzo dobra w laparo i jak juz to bym chciala ,zeby ona to robila bo jest doswiadczona.Ale jak zrobie hsg gdzies indziej to mam droge do niej zamknieta .Bo to pizda straszna jest.Jak pojade do gamety do lodzi to ok wizyty cena ok ,hsg mozna u nich zrobić cena tez ok.Ale nie stac mnie na laparo tam
-
Alex u mnie w szpitaly w Kaliszu nie robia hsg tez tylko laparo.Ale tu za nic bym nie poszla.Pojechalam dzisiaj do Ostrowa do lekarza bo mial na stronie napisane ,ze robi hsg.A chuj nie robi
-
Ehh, przewalone
Ja nie wspominam mojego HSG zbyt dobrze, mam normalnie traumę, ale to przez lekarza konowała który je wykonywał. Mój lekarz prowadzi mnie od lipca 2017 i na wszystko skierowania wypisuje bez problemu. Szkoda, że nie masz takiej możliwości
Może faktycznie skorzystaj z tej swojej ginki i zrób tak jak ona zaleciła. Trudna decyzja. Najgorzej jak nie można znaleźć dobrego lekarza do prowadzenia ;/Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Beti- a ja jestem zwolennikiem laparoskopii z drożnością, a nie takiego rozmieniania się na drobne. Po laparoskopii nie trzeba odpuszczać nawet cyklu. Warto zrobić ją w dobrym szpitalu- to fakt. Przeciwko laparoskopii może być tylko niskie amh, a to nie pamiętam jakie masz.
Co do zdiagnozowania pco po samym usg i to na tym etapie cyklu to akurat chwali się, że takiej diagnozy nie postawił. Nie mówię, że nie masz pco, ale kryterium diagnostyczne to usg w 2-5 dc, badanie amh, badania w 2-5 dc lh,fsh, 17 oh progesteron, testosteron, androstendion i shbg oraz kliniczny obraz pacjenta (nieregularne okresy, hirsutyzm itp.). Postawienie diagnozy wyłącznie w oparciu o obraz usg jest wróżeniem...
Mnie mój ginekolog po roku też powiedział po nieudanej stymulacji, że szkoda mojego czasu i pieniędzy na chodzenie do niego (notabene teraz pracuje w najlepszej klinice niepłodności w Krakowie... a raptem 8 m-cy temu uważał, że dla mnie nic nie może już zrobić). I bardzo go doceniłam po tym tekście za uczciwe postawienie sprawy.
Nie mówię, że masz zostać przy tym lekarzu, ale z opisu - po odjęciu emocji - nie wydaje się taki najgorszy. Znam gorszych.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.