X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs a o której wyniki :D?

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti a gdyby tak zacząć wszystko od nowa? Poszukać w Poznaniu w klinice polecanego lekarza, opowiedzieć mu wszystko, spisać sobie na kartce i zobaczyć co on powie i spróbować zaufać? Bo teraz masz podejście - zapiszę się na HSG. A może po prostu zapisz się do lekarza i pójdź tak jak on Cię poprowadzi. Najwyżej zainwestujesz kolejne dwa miesiące na uzupełnienie diagnostyki. Jak lekarz powie, że jednak lepiej laparoskopia? Ale taki dobry lekarz, któremu ufasz! Mówię Ci spróbuj na spokojnie z tymi forami staraczek z okolicy.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Beti a gdyby tak zacząć wszystko od nowa? Poszukać w Poznaniu w klinice polecanego lekarza, opowiedzieć mu wszystko, spisać sobie na kartce i zobaczyć co on powie i spróbować zaufać? Bo teraz masz podejście - zapiszę się na HSG. A może po prostu zapisz się do lekarza i pójdź tak jak on Cię poprowadzi. Najwyżej zainwestujesz kolejne dwa miesiące na uzupełnienie diagnostyki. Jak lekarz powie, że jednak lepiej laparoskopia? Ale taki dobry lekarz, któremu ufasz! Mówię Ci spróbuj na spokojnie z tymi forami staraczek z okolicy.
    Mysle o tym tylko problem w tym,ze nie stac mnie na ewentualna laparo w prywatnej klinice

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)

Wysłany: 14 marca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. Ej, ale przecież masz skierowanie do szpitala na laparoskopię tak? To jak lekarz Ci powie, że masz zrobić laparoskopię, to pójdziesz z tym skierowaniem choćby na Polną. Skierowanie nie jest nigdy do konkretnego szpitala.

Nona lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, a może zrób nowy wątek na ciążowym głównym?
    Napisz tytuł "Dobry lekarz/klinika - Kalisz/Poznań i coś tam jeszcze co chcesz".
    Na ciążowym w większości są babki, które już swoje odchodziły i podczas starań i teraz w ciąży.
    Napisz po krótce co i jak, na czym Ci zależy, że już kilku ginów-tępaków zaliczyłaś i chcesz, żeby ktoś się Tobą zajął.
    Kilka osób Cię zrąbie, ale napewno dostaniesz sporo podpowiedzi 😘

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti Kochanie tulę Cię mocno i musisz się mocno zastanowić nad tym wszystkim ❤️

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko Beti narazie nie chce laparo, bo jej koleżance zrąbali i nie chce, żeby jakiś burak jej też krzywdę zrobił. Wczoraj o tym pisała.

Beti82 lubi tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym lekarz prywatnie może wypisać skierowanie do szpitala na konkretny zabieg. Mój mąż ostatnio był w prywatnej klinice laryngologicznej gdzie zdiagnozowali mu polipa i dostał skierowanie na usunięcie. Oczywiście szpital chciał wyniki badań i to weryfikował, ale nie albie go zapisali na podstawie tego skierowania. Na bank wszystkie kobiety nie robią laparo prywatnie po diagnostyce w klinikach.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Nikodemka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjazd na weekend opada, nie mamy ani czasu, ani pieniedzy... W weekend maz pracuje do 19.00, a pozniej mamy rodzinna impreze, wiec moze uda sie po niej i to moja jedyna nadzieja. Jakos opadłam z sił.

Dziewczyny, u mnie w szpitalu robia takie badania labolatoryjne:
    Szyjka macicy - tlenowo
    Szyjka macicy - beztlenowo
    Szyjka macicy - grzyby
    Pochwa - tlenowo
    Pochwa - grzyby

Czy ktores z nich to biocenoza albo mucha? Sorry jesli moje pytanie jest glupie, ale totalnie nie jestem w temacie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 09:12

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 19:22

Beti82 lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 marca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Tylko Beti narazie nie chce laparo, bo jej koleżance zrąbali i nie chce, żeby jakiś burak jej też krzywdę zrobił. Wczoraj o tym pisała.
    Tak wiem, ale to skierowanie jest trochę ważne. Jak lekarz któremu zaufało zleci laparoskopię, to skierowanie już ma.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny mam takie pytanie, jak zakończyć wykres na ovu:)?

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• reset Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti- jak Cię czytam, to trochę jakbym czytała o własnych staraniach. No i niestety, w moim przypadku konkluzja jest taka, że poza ogarniętym lekarzem, trzeba mieć własny plan na siebie i go realizować. Mnie o tyle łatwiej, że wiele badań miałam w ramach pakietu z pracy, więc sporo oszczędzałam, kłując się co i rusz, ale nawet teraz w ciążę zaszłam biorąc na własną rękę lamettę i monitorując cykl tylko za pomocą regularnych badań estradiolu, lh i progesteronu.

Mówiąc wprost- w Twoim wieku bym się nie rozmieniała na drobne, tylko szła histerolaparoskopię z drożnością. Brutalnie i z grubej rury, ale szkoda czasu.
    Po drugie - branie clo bez sprawdzenia innych rzeczy (a czy M. się badał?!) jest bz sensu. Możesz mieć np. drożny tylko jeden jajowód i wtedy będziesz stymulowała się z jajnika, z którego i tak ciąży nie będzie... Możesz mieć endometriozę, adenomiozę, zapalenie endometrium, polipy itp. i co Ci da trucie się hormonami?

Po drugie- porządna diagnostyka PCOS, bo z tego, co piszesz, to nie jest to potwierdzone. Zbadaną masz IO? Może przydałaby Ci się metformina?

Po trzecie- ja jestem zwolennikiem tych badań, nawet inwazyjnych, bo teraz tak... można np. zajść w ciążę, ale przykładowo polip w macicy utrudni jej zagnieżdżenie i utrzymanie. Albo - można wywołać sztucznie owulację, ale np. w przypadku endometriozy jakość komórek jajowych jest kiepska, więc trzeba by je mocno podkoksować (a wiek też tu nie sprzyja). A, no i właśnie - jakie masz AMH? Bo branie clo tylko po to, by sprawdzić, czy może coś się uda kosztem tracenia rezerwy jajnikowej to bezsensu. Ja się stymulowałam, ale startowała z AMH ponad 7, potem po drillingu i tak miałam AMH 3.5, co w wieku 33 lat jest w górnej granicy normy.

Po czwarte- ja w ogóle badałam się maniakalnie, ale np. dzięki temu wiedziałam, co wlączyć na etapie starań oraz co włączyć po zajściu (typu sterydy itp.). Teraz mam poczucie, że zwiększa to moje szanse na utrzymanie ciąży.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lami Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, kurcze każda ma inny program bólu. Moja kolezanka (teraz 5 mc) miesiąc temu trafiła do szpitala z wysokim ciśnieniem i odwodnieniem i władowali jej uwaga straszna rzecz... wenflon! Na drugi dzień zadzwoniła do mnie spanikowana, że to było strasznie bolesne, że taki wenflon to masakra, ból nie do zniesienia, bo nie mogła zgiąć ręki, a później podeszło jej krwią i nadal boli...
    Mówię: dziewczyno!!! Kup sobie glukometr i dźgaj się 5 razy dziennie, bo Ty dziecko wypchnąć musisz, a to wenflon nie będzie.

Ja bym po prostu nie słuchała takich koleżanek. Gdyby to był ból okropny to robiliby na znieczuleniu ogólnym albo tym w kręgosłup.

Mysle, że ból porównywalny do pasty cukrowej na bardzo zarośniętej pipce i udach. A czego nie robi się dla wakacji, a tym bardziej dla bejbika. Przeżyjesz! Serio! Tylko się nie nakręcaj!

Czytałam wczoraj, że ból podobny do bolesnej miesiączki. Ale nie naparza przecież 3 dni, tylko ile, z 20 minut?

sunshine03 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero

Wysłany: 14 marca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Beti, kurcze każda ma inny program bólu. Moja kolezanka (teraz 5 mc) miesiąc temu trafiła do szpitala z wysokim ciśnieniem i odwodnieniem i władowali jej uwaga straszna rzecz... wenflon! Na drugi dzień zadzwoniła do mnie spanikowana, że to było strasznie bolesne, że taki wenflon to masakra, ból nie do zniesienia, bo nie mogła zgiąć ręki, a później podeszło jej krwią i nadal boli...
    Mówię: dziewczyno!!! Kup sobie glukometr i dźgaj się 5 razy dziennie, bo Ty dziecko wypchnąć musisz, a to wenflon nie będzie.

Ja bym po prostu nie słuchała takich koleżanek. Gdyby to był ból okropny to robiliby na znieczuleniu ogólnym albo tym w kręgosłup.

Mysle, że ból porównywalny do pasty cukrowej na bardzo zarośniętej pipce i udach. A czego nie robi się dla wakacji, a tym bardziej dla bejbika. Przeżyjesz! Serio! Tylko się nie nakręcaj!

Czytałam wczoraj, że ból podobny do bolesnej miesiączki. Ale nie naparza przecież 3 dni, tylko ile, z 20 minut?
    Akurat z tym wenflonem to ja koleżanke rozumiem. Nienawidze. Miałam w planie porodu, że nie chce. Musieli podać oksytocynę, więc wbili. Pierwsze co zrobiłam jak przenieśli nie na poporodową, to na własnych nogach poszłam do dyżurki, żeby mi to wyjęli. Patrzyli na mnie jak na wariatkę. Ale mnie nie bolało wtedy krocze tylko wenflon.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti gadaj z Reset bo koleżanka widać ma ogromną wiedzę, też długo się starała i widać ze wie o czym piszę, niech ona Ci podpowiada bo ja np, chce dla Ciebie dobrze ale nie mam takiego doświadczenia rozumiesz ❤️? Tulę ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 09:27

Beti82 lubi tę wiadomość

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Rozumiem. Ej, ale przecież masz skierowanie do szpitala na laparoskopię tak? To jak lekarz Ci powie, że masz zrobić laparoskopię, to pójdziesz z tym skierowaniem choćby na Polną. Skierowanie nie jest nigdy do konkretnego szpitala.
    Tak ale on niestety zabrał to skierowanie.Dziwne ale tak wlasnie zrobil.Napisal na nim moj nr tel i powiedzial ,ze zadzwoni umowic termin

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti przykro mi że trafiłaś znowu na uja. Wiem że brzydko na niego mówię ale dla mnie to nie gin. Nawet nie zapytał o Twoje dotychczasowe badania itd. Dobry gin tak nie robi. Najpierw ogląda wyniki potem poczynia kroki. Obyś trafiła na kogoś kto nie traktuje pacjentki przedmiotowo. Duzo sił Ci życzę. I pomyśl na tym hsg u tamtej. Wiem że zawiodła ale moze nie będzie tak źle.

Beti82 lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Beti82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Beti- jak Cię czytam, to trochę jakbym czytała o własnych staraniach. No i niestety, w moim przypadku konkluzja jest taka, że poza ogarniętym lekarzem, trzeba mieć własny plan na siebie i go realizować. Mnie o tyle łatwiej, że wiele badań miałam w ramach pakietu z pracy, więc sporo oszczędzałam, kłując się co i rusz, ale nawet teraz w ciążę zaszłam biorąc na własną rękę lamettę i monitorując cykl tylko za pomocą regularnych badań estradiolu, lh i progesteronu.

Mówiąc wprost- w Twoim wieku bym się nie rozmieniała na drobne, tylko szła histerolaparoskopię z drożnością. Brutalnie i z grubej rury, ale szkoda czasu.
    Po drugie - branie clo bez sprawdzenia innych rzeczy (a czy M. się badał?!) jest bz sensu. Możesz mieć np. drożny tylko jeden jajowód i wtedy będziesz stymulowała się z jajnika, z którego i tak ciąży nie będzie... Możesz mieć endometriozę, adenomiozę, zapalenie endometrium, polipy itp. i co Ci da trucie się hormonami?

Po drugie- porządna diagnostyka PCOS, bo z tego, co piszesz, to nie jest to potwierdzone. Zbadaną masz IO? Może przydałaby Ci się metformina?

Po trzecie- ja jestem zwolennikiem tych badań, nawet inwazyjnych, bo teraz tak... można np. zajść w ciążę, ale przykładowo polip w macicy utrudni jej zagnieżdżenie i utrzymanie. Albo - można wywołać sztucznie owulację, ale np. w przypadku endometriozy jakość komórek jajowych jest kiepska, więc trzeba by je mocno podkoksować (a wiek też tu nie sprzyja). A, no i właśnie - jakie masz AMH? Bo branie clo tylko po to, by sprawdzić, czy może coś się uda kosztem tracenia rezerwy jajnikowej to bezsensu. Ja się stymulowałam, ale startowała z AMH ponad 7, potem po drillingu i tak miałam AMH 3.5, co w wieku 33 lat jest w górnej granicy normy.

Po czwarte- ja w ogóle badałam się maniakalnie, ale np. dzięki temu wiedziałam, co wlączyć na etapie starań oraz co włączyć po zajściu (typu sterydy itp.). Teraz mam poczucie, że zwiększa to moje szanse na utrzymanie ciąży.
    Tak wiem.Tez sie boje ,ze mam drozny tylko jeden jajowód ten z ktorego cb byla.
    Mąż przebadany wszystko u niego ok
    AMH mam bardzo wysokie 10,5 ale robione w 21 dc -ginka franca powiedziala obojetnie kiedy .Inni lekarze stwierdzili ,ze nie wazny ten wynik bo nie zrobiony na poczatku cyklu.No ale nawet jezeli to mi nie wyjdzie na poczatku cyklu 2 ...
    Mam zbadana IO -tu wszystko w porzadku

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, Lami! Używasz pasty cukrowej?! Sama robisz?
    Bo ja zawsze depilator albo wosk u kosmetyczki, ale w ciąży nie chcę się na ból i stres narażać 😌
    I czytałam o tej paście, że podobno mniej boli. To prawda?
    Bo z goleniem w tej ciąży nie wyrabiam - w niedzielę się goliłam, a mam już pachy i nogi gorsze od eMka 😲

‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ