Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja szczerze mowiac tez wolalabym od razu zrobic laparoskopie, ale jestem w momencie, w ktorym na mysl o tym, ze mialabym szukac kolejnego lekarza, ktory mi ja zleci robi mi sie niedobrze, serio. Powiem Wam, ze wczesniej nie moglam sie doczekac kolejnych badan, zeby dowiedziec sie co jest nie tak, a teraz nawet glupie hsg bede robic od niechcenia. Psychicznie doszlam do sciany, myslalam, ze przejdzie mi po okresie, ale chyba jest coraz gorzej. Wszystko jest mi obojetne.
Dlatego trzymam sie planu tej lekarki, bo to jedyny jaki mam. -
Dobrze dobrze. Krew oddana. Pańcia zrobiła mi mega siniaka. Moge w ogole wziąć apap? Głowe mi dzisiaj rozsadzi 🙁
No i Lami albo Beti bo wy heparyne wiem napewno ze brałyście. Jak zdejmujecie to osłonke igły zeby nie rozlać? Moja tak sie trzyma ze ja wyrywać trzeba i wyplywa mi kropla... -
Meggs, puknij lekko strzykawkę żeby bąbel powietrza był przy igle, a nie na górze
I przede wszystkim bardzo delikatnie rób zastrzyk. Igłę wbijaj powoli, wyciągaj też wolno i puszczaj "fałdek" skóry powoli. To zmniejsza siniaki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 11:48
Meggs lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
U mnie metoda nieszczypiaca i bezsiniakowa. Osłonka ściągana jak powietrze przy igle - delikatnie ją jakby odkręcam, nie wyrywam do góry bo kropla może podejść i później szczypie. Później igla w dół i pykam, żeby bąbel poszedł w drugą stronę. Wbijam szybko trzymając fałd skórny. Wpuszczam patrząc kiedy wpłynie cały płyn powietrza nie wpuszczam. Powoli wyciągam, nie puszczam fałdu, przykładam mocno gazik, którym odkażałam, i dopiero po 5 sekundach puszczam delikatnie fałd, nadal z 15 sekund trzymam jednostajnym uciskiem wacik. Nic nie rozmasowuje.
Ponoć jeśli jesteś szczuplutka igle możesz wbić do polowy tylko.Meggs, Meggs lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Beti82 wrote:Rzepakowe nie strzelałam na slepo,pojechalam do lekarza ,ktory niby robi hsg.
Oczywiscie mogl powiedziec nie wiem za wczesnie ,nie teraz ,nie cos tam...Ja nie szukam lekarza ,ktory zrobi dokladnie to mu kaze.
Ale nie chce ,zeby mi robil laparo ktos kogo nie znam i nic o nim nie wiem.
Pewnie jakby nie klamal na stronie i robil samo hsg to wpisal by hsg a nie laparo.ALe jak mozna bez praktycznie zadawania zadnych pytan i bez wiedzy o pacjencie dac mu po 7 min skierowanie na laparo???
To nie jest wyrwanie zęba
Beti ja w Invimedzie po wizycie 7 min dostałam skierowanie na histeroskopie i ta krótka wizyta takie zniechęciła ze poszłam jeszcze to skonsultować na 2 wizyty i okazało się ze zupełnie noe powinnam go robić i nie omieszkałem poinformować i invimedu dlaczego więcej nie przyszłam u mojego tego ostatniego gin pierwsza wizyta trwała 1,5h sam wywiad a usg 40 min i tak zdobył moje zaufanieBeti82 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka2 wrote:Ja popieram sunshine i rzepakowepole.
Jeszcze oprócz tych, co wywołała Przedszkolanka to kozgo - zaglądasz i nie napiszesz nawet raz na 3 dni jak się czujesz? No weź 😀 kiedy wizyta?
Niezapominajka wróciłam do pracy po 2tyg mąż w delegacjach i tak czasu trochę brak. Chociaż wydaje mo się ze w pracy mam więcej energii niż jak w domu siedziałem. Dzls mam wizytę zobaczymy jak tam maluch rośnie w zeszły wtorek było 2,6cm:) jak będzie Ok to w niedziele mówimy synkowi i rodzinie bo młody ma urodziny i wszyscy będą bo narazie tylko siostra wie. A czuje się najgorzej od 16 wtedy muli i śpię jakoś niespokojnie bardzo jako miłośnik spania na brzuchu ciężko pozycje znalezcWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 12:22
-
Dziewczyny znalazłam coś dla nas hehe "zestaw imprezowy" https://allegro.pl/oferta/zestaw-imprezowy-wina-bezalkoholowe-drinki-5-7798677904?bi_s=ads&bi_m=listing%3Amobile%3Acategory&bi_c=ZTU2M2EwNzItNTZlZS00NmNjLTk0ZjEtNTNiMTYyMjUxMDRiAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=188f44a5-3790-4c01-9970-7a20df2d315f
Lami lubi tę wiadomość
-
Kurcze, nie wierze... Chyba mam jakies zapalenie, grzybice czy cholera wie co. Sikam co 10 minut, mocz jest mętny i mam troche żółtego sluzu. Az nie dowierzam! Nigdy nic takiego nie mialam, a teraz jak mam isc na badania przed hsg to jest???
-
Czytam w necie ze nie można jeść makreli wędzonej w ciąży? Prawda to? Bo zjadłam dwie kanapki z makrelą i już mam wyrzuty
-
Ani0nka wrote:Czytam w necie ze nie można jeść makreli wędzonej w ciąży? Prawda to? Bo zjadłam dwie kanapki z makrelą i już mam wyrzuty
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Meggs wrote:Anionka taka pasta pewnie Ci nie zaszkodzi, ale w ciąży nie powinno się jeść wędzonych ani ryb ani mięsa. Podczas wędzenia w mięsie wytrącają się rakotwórcze nitrozoaminy i mogą być one szkodliwe.
Bez przesady. Wędzone może być generalnie szkodliwe (podobnie jak z grilla), ciąża nie ma tu za wiele do rzeczy. Jak ktoś normalnie je od czasu do czasu, to z powodu ciąży nie musi sobie odmawiać. -
Damnn Nikodemko nie wiem mam nadzieje ze nie! A ja mam taka sytuacje, robilam posiew z miesiac temu wyszedl zle (choc nie milam widocznycch objawow) no wiec nie moglam isc na hsg, stosowalam globukki i doustnie cos na to, jutro mam miec kolejny posiew a czuje jakies takie drobne swedzenie i juz jestem przerazona ze znowu wyjdzie nieprawidlowo. Grrrr
Oczywiscie zycze Ci zeby u Ciebie to nie bylo to. Swoja droga zanim gin wezmie wymaz to Cie tez zbada wiec jak beda jakies widoczne objawy to moze od razu da na szybko globulki a posiew za jakies pare dnjII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023