Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
rzepakowepole wrote:Bez przesady. Wędzone może być generalnie szkodliwe (podobnie jak z grilla), ciąża nie ma tu za wiele do rzeczy. Jak ktoś normalnie je od czasu do czasu, to z powodu ciąży nie musi sobie odmawiać.
-
Niezapominajko ojjj smuteczek 🙁 ale bejbik dobrze rośnie i pewnie sobie smacznie spał a to najwazniejsze!
Teraz odpoczywasz sobie? 🤩
Słoneczko woooow jaka krecha 😍
Wzielam apap, musialam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 13:52
Słoneczko123 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajko, ehh... Przecież to wystarczy 5 sekund dla mamy, żeby się uspokoić i cierpliwie czekać na następną wizytę. A 10tc to nie za wcześnie na genetyczne? Masz mieć u swojej lekarki? A co ze zwolnieniem? Wzięłaś chociaż na tydzień?
Meggs, a co się dzieje, że apap wzięłaś? Chyba coś mi umknęło. Brzuch czy głowa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 13:59
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Meggs pewnie ciemnieje kreska
apapem się nie przejmuj, ja biorę bardzo często bo niestety muszę na migreny z nadzieją, że pomoże. W ciąży można brać spokojnie 500 mg co 6h w razie bólu. Jak raz na jakiś czas weźmiesz to nic się Wam nie stanie
Niezapominajko rozumiem Cię z usg, ja ostatnie miałam 11 lutego, a kolejne mam dopiero 9 kwietnia -
Nie, ja juz mam dosc... na bank mam jakies zapalenie, teraz to juz co 5 minut chce mi sie siku
pojechalam do lekarki i pocalowalam klamke, nadal nie wiem co z tym posiewem itd. Wydalam sobie kase na bilet na pociag i wracam, zwariuje.
-
Sloneczko moim zdaniem dopiero ten ostatni test to pozytyw! Takze ja mysle, ze wszystko jest jak nalezy! I wlasnie dzis lub jutro bedziesz miala owu prawdopdoobnie
Nikodemko wspolczuje 😢 jeju oby to byl tylko pecherz, bierz furagin! Musi byc dobrze
Beti a u Ciebie jak tam, przyszla @? Sluchaj moja kolezanka miala dwa miesice temu zwykle hsg mowi ze bol jak przy okresie i da sie wytrzymac (ale rozumiem Cie ja tez bardzo sie boje „rzezni” szczegolnie ze ide na nfz do szpitala normalnie..), i juz jest w ciazy:)Słoneczko12 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualny
-
Wik -ten wczorajszy tez pozytyw, tylko test wysechł i zbladł
Niezapominajko - było przedwczoraj, dziś po północy i będzie jutro rano. M. ma słabe nasienie i chyba zbyt częste serduszka nie pomogą, a zaszkodzą, także dziś odpuszczamy (chyba, że M. będzie miał ochotę to nie odmowię).
A tak w ogóle to pierwszy raz tak inaczej odczuwam owu. Nie ma bólu, ale za to jest mega wysokie libido 😁 Aż sama się sobie dziwię hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 14:58
Nona lubi tę wiadomość
Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości
“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
ale później radość dla niego zakwitnie.”
Syr 1, 23
[/u
-
nick nieaktualnyAni0nka wrote:Czytam w necie ze nie można jeść makreli wędzonej w ciąży? Prawda to? Bo zjadłam dwie kanapki z makrelą i już mam wyrzuty
Generalnie makrela jest na listach ryb, co w ciąży zalecają jeść małe ilości lub wcale, ale czasem też mnie nachodzi ochota
Myślę że od czasu do czasu nie zaszkodzi, ale najlepiej jak już wędzona na gorąco
Ja też jadłam parmezan cały czas dopóki kark mnie nie uświadomiła, że jest z surowego mleka
Ale mam koleżankę, która jest technologiem żywności i mówiła, że ryzyko zakażenia listeriozą jest prawie znikome, bo tak mocno jedzenie do sklepów jest kontrolowane i ona by się w ogóle tym nie przejmowała
Więc wystarczy zdrowy rozsądekwiadomo, że ser czy ryba wędzona np. ze straganu kontrolowana nie jest, to tego lepiej unikać
-
nick nieaktualny
-
Nikodemka wrote:Sloneczko - inaczej odczuwasz owu, bo to bedzie TA owu!
ktory masz dc?
Haha zobaczymyDziś już 17 dc, trochę się owu przesunęła. I nawet wiem dlaczego! Jak już wiedziałam, że nic z tego to przestałam pić Misitogyn i nie piłam z tydzień. Wszystko zaczęło wracać na stare tory, czyli cykle 32-34-dniowe. A tego nie chcę, haha
Nona lubi tę wiadomość
Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości
“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
ale później radość dla niego zakwitnie.”
Syr 1, 23
[/u