X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Lami Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje imię Paulina nie podoba mi się totalnie. Nie lubię skrótu Paula, bo miałam taką durną koleżankę, która kazała Paula do siebie mówić. I zawsze mówili do mnie Paula w domu, ale im zakazałam od czasu Pauli 😀 Więc rodzina do tej pory mówi do mnie "Patyś". Tak rzadko w ogóle słyszę swoje imię, że mogłabym zapomnieć jak brzmi 😀

Nona lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 19:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 19:34

kark lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula i Karola mi pasuje :D

a zmieniając temat,bolał mnie brzuch i teraz boli mnie znowu prawa strona i właśnie skojarzyłam,że to ta od torbieli ( dzidziuś bryka po drugiej stronie), no i mam schizę..jak boli to pewnie urósł? lutka 2x dziennie jest a ja ciemna masa zapomniałam o torbiel zapytać na wizycie..

Nona lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mieszkałam w Anglii to mówili do mnie fonetycznie "Paala", a to środkowe a było długie i płaskie i jak "o" brzmiało. I te wersje lubiłam 😀

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko niekoniecznie to torbiel rośnie, może bobo rośnie :) mnie wczoraj wieczorem bolał brzuch i był taki napięty, swedziała skóra i cała noc tak, aż spać za bardzo nie mogłam. Nie brałam nic, bo magnezu nie mam, a nospa nigdy w życiu mi na ból brzucha nie pomogła
    I dzisiaj rano wstaje, brzuch już ok, ale zauważalnie większy :)

Więc moj ciążowy mózg i ciążowa logika mówią, że bolało bo mi się brzuch rozciągał 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 20:22

Wysłany: 16 marca 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine właśnie się pocieszam,że boli za wysoko na torbiel i tego się trzymam a ból w dzień oznaczał właśnie moje tycie bo już mi pępek się robi dziwny :P ale stawiam na przepuklinę albo rozstęp mięśni buuu

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Jak mieszkałam w Anglii to mówili do mnie fonetycznie "Paala", a to środkowe a było długie i płaskie i jak "o" brzmiało. I te wersje lubiłam 😀
    Też jestem Paulina. Lubię swoje imię, nie cierpię zdrobnień. Paulinka mogą do mnie mówić tylko najbliżsi. Jak słyszę Pani Paulinko to mnie wzdryga. A Paula nie znoszę najbardziej. Ale samo imię piękne. Gdybym sama nie miała tak na imię, pewnie dałabym tak corce. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 20:37

Nona, madziorek86 lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 16 marca 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teraz jest Joasia. Syn będzie Krzyś. Druga dziewczynka jeszcze nie wiemy. Może Kasia, Małgosia, Dorotka. Lubimy te imiona z naszego pokolenia.

tęczova, Nona lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:14

blair., Wik89 lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”

Wysłany: 16 marca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczova wrote:
    Zazdroszczę Wam, tak zdrowo, że możecie już wybierać imiona :) mi się co rusz zmieniają upodobania, ale jakbym rodziła dzisiaj to byłaby Aurelia, Julianna, Juliusz lub Filip. Mój się upiera przy Jakubie, chyba zapomniał o swoim poprzedniku :P
    Ja imię pierwszego dziecka miałam wybrane jeszcze zanim poznałam mojego męża. Także wybrać można zawsze. ;)

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 16 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczova wrote:
    Joasia ślicznie, uwielbiam to imię, ale otaczają mnie same Asie :)
    Serio? Ale w Twoim wieku czy małe? Bo jak my mówiliśmy, że jest Asia to każdy się dziwił, że to takie rzadkie imię. W latach 80 nadawane często, też znam kilka ale nie w najbliższym otoczeniu.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Słoneczko12 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na imię Asia :)

Jejku, jaka śpiąca jestem, dziś i wczoraj też. Cykl mi będzie trwał ze 34 dni.. nie lubię takich długich eh. Coś się poprzestawiało.

Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości <3

“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
    ale później radość dla niego zakwitnie.”

Syr 1, 23

79f810a70fb8f58768340856f6aff5f8.png[/u
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wysłany: 16 marca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczova Julian mi się też podoba :D ale moja Kasia tak psa nazwała :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 16 marca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super są imiona, które mają dużo, różnorodnych zdrobnień, które do tego nie brzmią dziecięco, infantylnie, pasują dziecku a potem dorosłemu.

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 16 marca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Agnieszka, całe życie jestem Aga, dla męża i Poli Aguś lub Agik :D
    ale to niemodne i dla małej dziewczynki nieeee,a najpopularniejsze w moim roczniku było w czołówce!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 21:08

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla całej rodziny jestem Kaka. A jak teściowa pierwszy raz usłyszała jak moja mama mówi do mnie Kaka to wypaliła, że jal była mała to tak na kupe mówiła... 😐
    Babcie mowią Karolinko, a Misiek chyba mawet nie wie jak mam na imię 😂

Arashe, tęczova, madziorek86, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• Arashe Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś po podróży.
    Meggs cieszę się że się uspokoilas, bo już się zesresowalam i tylko szukałam kolejnego postu z wynikami.
    Madziorek ja widzę cień i czekam na rozwój wypadkow, ja takiego cienia nigdy nie miałam ^^ albo biel albo mocna.
    Odniosę się jeszcze do lekarzy i ich udziału w porodzie np fizjologicznym, który ograniczył się tylko do wypchniecia dziecka przy ostatnim skurczu i zszyciu nieszczęsnego cięcia, na które nigdy więcej nie wyrażę zgody. Położna odwala cała robote jak mówi rzepakowepole :)

A co do imion to ja przy pierwszej ciazy nie wiedziałam jakąś płeć do porodu to miałam przygotowane Tomasz i Krystyna (wtedy jedyne żeńskie imię jakiś akceptowalne, bo reszta albo będzie albo ktoś ma). Teraz w kolejce Tomasz w dalszym ciągu, choć po cichu liczę na dziewczynke druga, chyba któraś coś o tym też pisała, co się pokrywa z moimi myślami. Trzeci mógłby być syn. Dziewczynkę bym nazwała Marianna ;)

kark, madziorek86 lubią tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ