Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Lami Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje imię Paulina nie podoba mi się totalnie. Nie lubię skrótu Paula, bo miałam taką durną koleżankę, która kazała Paula do siebie mówić. I zawsze mówili do mnie Paula w domu, ale im zakazałam od czasu Pauli 😀 Więc rodzina do tej pory mówi do mnie "Patyś". Tak rzadko w ogóle słyszę swoje imię, że mogłabym zapomnieć jak brzmi 😀

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 19:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 19:34

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula i Karola mi pasuje :D

a zmieniając temat,bolał mnie brzuch i teraz boli mnie znowu prawa strona i właśnie skojarzyłam,że to ta od torbieli ( dzidziuś bryka po drugiej stronie), no i mam schizę..jak boli to pewnie urósł? lutka 2x dziennie jest a ja ciemna masa zapomniałam o torbiel zapytać na wizycie..

preg.png

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mieszkałam w Anglii to mówili do mnie fonetycznie "Paala", a to środkowe a było długie i płaskie i jak "o" brzmiało. I te wersje lubiłam 😀

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko niekoniecznie to torbiel rośnie, może bobo rośnie :) mnie wczoraj wieczorem bolał brzuch i był taki napięty, swedziała skóra i cała noc tak, aż spać za bardzo nie mogłam. Nie brałam nic, bo magnezu nie mam, a nospa nigdy w życiu mi na ból brzucha nie pomogła
    I dzisiaj rano wstaje, brzuch już ok, ale zauważalnie większy :)

Więc moj ciążowy mózg i ciążowa logika mówią, że bolało bo mi się brzuch rozciągał 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 20:22

Wysłany: 16 marca 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine właśnie się pocieszam,że boli za wysoko na torbiel i tego się trzymam a ból w dzień oznaczał właśnie moje tycie bo już mi pępek się robi dziwny :P ale stawiam na przepuklinę albo rozstęp mięśni buuu

preg.png

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Jak mieszkałam w Anglii to mówili do mnie fonetycznie "Paala", a to środkowe a było długie i płaskie i jak "o" brzmiało. I te wersje lubiłam 😀
    Też jestem Paulina. Lubię swoje imię, nie cierpię zdrobnień. Paulinka mogą do mnie mówić tylko najbliżsi. Jak słyszę Pani Paulinko to mnie wzdryga. A Paula nie znoszę najbardziej. Ale samo imię piękne. Gdybym sama nie miała tak na imię, pewnie dałabym tak corce. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 20:37

nick nieaktualny, madziorek86 lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 16 marca 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teraz jest Joasia. Syn będzie Krzyś. Druga dziewczynka jeszcze nie wiemy. Może Kasia, Małgosia, Dorotka. Lubimy te imiona z naszego pokolenia.

tęczova, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:14

blair., Wik89 lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”

Wysłany: 16 marca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczova wrote:
    Zazdroszczę Wam, tak zdrowo, że możecie już wybierać imiona :) mi się co rusz zmieniają upodobania, ale jakbym rodziła dzisiaj to byłaby Aurelia, Julianna, Juliusz lub Filip. Mój się upiera przy Jakubie, chyba zapomniał o swoim poprzedniku :P
    Ja imię pierwszego dziecka miałam wybrane jeszcze zanim poznałam mojego męża. Także wybrać można zawsze. ;)

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 16 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczova wrote:
    Joasia ślicznie, uwielbiam to imię, ale otaczają mnie same Asie :)
    Serio? Ale w Twoim wieku czy małe? Bo jak my mówiliśmy, że jest Asia to każdy się dziwił, że to takie rzadkie imię. W latach 80 nadawane często, też znam kilka ale nie w najbliższym otoczeniu.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Słoneczko12 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na imię Asia :)

Jejku, jaka śpiąca jestem, dziś i wczoraj też. Cykl mi będzie trwał ze 34 dni.. nie lubię takich długich eh. Coś się poprzestawiało.

Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości <3

“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
    ale później radość dla niego zakwitnie.”

Syr 1, 23

79f810a70fb8f58768340856f6aff5f8.png[/u
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wysłany: 16 marca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczova Julian mi się też podoba :D ale moja Kasia tak psa nazwała :D

preg.png

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 16 marca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super są imiona, które mają dużo, różnorodnych zdrobnień, które do tego nie brzmią dziecięco, infantylnie, pasują dziecku a potem dorosłemu.

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 16 marca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Agnieszka, całe życie jestem Aga, dla męża i Poli Aguś lub Agik :D
    ale to niemodne i dla małej dziewczynki nieeee,a najpopularniejsze w moim roczniku było w czołówce!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 21:08

preg.png

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla całej rodziny jestem Kaka. A jak teściowa pierwszy raz usłyszała jak moja mama mówi do mnie Kaka to wypaliła, że jal była mała to tak na kupe mówiła... 😐
    Babcie mowią Karolinko, a Misiek chyba mawet nie wie jak mam na imię 😂

Arashe, tęczova, madziorek86, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• Arashe Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś po podróży.
    Meggs cieszę się że się uspokoilas, bo już się zesresowalam i tylko szukałam kolejnego postu z wynikami.
    Madziorek ja widzę cień i czekam na rozwój wypadkow, ja takiego cienia nigdy nie miałam ^^ albo biel albo mocna.
    Odniosę się jeszcze do lekarzy i ich udziału w porodzie np fizjologicznym, który ograniczył się tylko do wypchniecia dziecka przy ostatnim skurczu i zszyciu nieszczęsnego cięcia, na które nigdy więcej nie wyrażę zgody. Położna odwala cała robote jak mówi rzepakowepole :)

A co do imion to ja przy pierwszej ciazy nie wiedziałam jakąś płeć do porodu to miałam przygotowane Tomasz i Krystyna (wtedy jedyne żeńskie imię jakiś akceptowalne, bo reszta albo będzie albo ktoś ma). Teraz w kolejce Tomasz w dalszym ciągu, choć po cichu liczę na dziewczynke druga, chyba któraś coś o tym też pisała, co się pokrywa z moimi myślami. Trzeci mógłby być syn. Dziewczynkę bym nazwała Marianna ;)

nick nieaktualny, madziorek86 lubią tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
‹‹ ‹ 370 371 372 373 374 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ