Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Julia i Alex, coś tam myślę, że nie raz czuje, ale sporadycznie, ja bym tego ruchami nie nazwała, bo dla mnie to muszę czuć parę razy dziennie, by powiedzieć, że czuję ruchy. Co ciekawe w poprzedniej ciąży czułam chyba od 18 tygodnia takie codzienne i wiele razy, więc liczę, że teraz też się pojawia.
A Wy czujecie? -
Arashe wrote:Julia i Alex, coś tam myślę, że nie raz czuje, ale sporadycznie, ja bym tego ruchami nie nazwała, bo dla mnie to muszę czuć parę razy dziennie, by powiedzieć, że czuję ruchy. Co ciekawe w poprzedniej ciąży czułam chyba od 18 tygodnia takie codzienne i wiele razy, więc liczę, że teraz też się pojawia.
A Wy czujecie?Jeszcze chwila i pewnie poczujemy
Arashe lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Szczęściara oby ta owulka po clo była owocna !
Meggs?!Szczęściara lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Juz już , dopiero wstawili mi wyniki, masakra ile czekania.
Beta z dziś : 245,0 😍
48 h temu 87,1 przyrost 181%.
Zbadam następny raz w piątek, bo już mam dosyć tego stresa i jak będzie dobrze to już nie badam.
Czuje nic ciązowego, jajnik nawala i tyle.
Aaa i Anionka wspaniale 🤩🤩🤩 piękny dorodny kropek!
Beti82, alex0806, sunshine03, Lami, przedszkolanka:), Szczęściara, Biegającą-mama, blair., Ani0nka, Słoneczko123, madziorek86, tęczova, Wik89, Pestkaa, Arashe, moyeu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyXxMoniaXx wrote:Dlaczego kark usunela konto ?
Nie wiem w sumie, co to znaczy... Może ktoś inny jej się zalogował na konto i tak wypisywał i usunął potem konto? -
Meggs u Ciebie na blizniaki sie chyba zanosi
Meggs lubi tę wiadomość
-
Podejrzewam, że przez pierdzielony wrzesień. Tam nie można napisać ani słowa. Jak masz psa - jesteś popierdzielona, bo zje ci dziecko i zarazi, bo na pewno dopiero co zjadł kupę. Jak cieszysz sie, że będzie 500+ to jesteś nic nie wartym darmozjadem i zerujesz na innych. Jak masz wózek 3w1 to jesteś ignorantem i nie dbasz o dziecko i bezpieczeństwo, bo w takim foteliku nie powinnaś przewieźć ani metra dziecka. Jak wkładasz dziecko w domu do fotelika samochodowego to je trujesz, bo to toksyny. Jak jesz ciastko w ciąży albo pijesz zieloną herbatę to doprowadzisz do poronienia. I można by wymieniać jeszcze długo...
Kark, wróć tu do nas! Spieprzamy obie z tego września i tyle. Mam nadzieję, że przeczytasz. Szkoda nerwów na tę ciągłe przepychanki tam... Ciśnienie się podnosi tylko.Beti82, Arashe lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Znowu przez przypadek tu weszłam, bo zobaczyłam Twój nick Lami i myślałam ze to na wrześniu coś napisałaś. Przepraszam, ze Wam się tu wcisnę, ale przykro mi się zrobiło po tym co napisałaś. Nie wiem czy mnie również tak odebrałas, ale ja np bardzo lubiłam z Tobą wymieniać różne poglądy i lubiłam Cię czytać- kibicuje tez mocno Twojemu maluchowi. Byłam na forum w poprzedniej ciąży i niestety pewne tematy są draZliwe- nie będę wypowiadać się za innych, ale ja uważam ze pierwsze wypowiedzi po których kark stwierdziła, ze nie będzie się udzielać nie były w niczym złe. Każda z nas tak samo jak i zreszta kark napisała swoje zdanie. Każdy przecież robi jak uważa, a dyskusja jest tylko dyskusja. W życiu nigdy nie ma sytuacji ze każdy się z każdym zgadza. Przykro mi po prostu, ze kark odeszła, a Ty tez masz takie zdanie jakie masz. Mimo wszystko skoro takie decyzje podjęliście to ja osobiscie je szanuje i ściskam Was obydwie mocno życząc nudnych ciąż.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 18:31
-
Anionka,Meggs rosną malychy aź miło-prosze już ich nie stresowac
Co do opinii i forum- dziewczyny ZAWSZE znajdzie się "lepsza" matka,wszechwiedząca, zostaniecie nie raz zjechane,źe dajecie słoiki/nie daj Boze od 4m./że nie kp/że dajecie smoczek/źe jestescie wyrodne bo uzywacie pampersów dla wygody a nie pieluchy bio itp.itd. juź to przeszłam 😀 jestesmy kobietami,przyszlymi lub obecnymi matkami, doceniajmy a nie wiecznie oceniajmy. Łatwo widzieć czyjes bledy ale nikt nie widzi ile za tym stoi trudu i lez.
Ja tam chetnie rad poslucham(jak sa mądre i maja cel) ale zawsze zrobie po swojemu 😀Meggs, blair., blair., blair., Ani0nka, Pestkaa, Arashe lubią tę wiadomość
-
Meggs betka pięknie rośnie. Chyba już starczy tego stresu. Ciesze się że jednej staraczki mniej..
Kark wracaj do Nas. Niestety czasami na forum taki jad że szkoda gadać. Wiadomo każdy ma prawo coś powiedzieć ale czasami lepiej siedzieć cicho bo i tak będzie się tą najgorszą matką.Meggs lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Lami wrote:Podejrzewam, że przez pierdzielony wrzesień. Tam nie można napisać ani słowa. Jak masz psa - jesteś popierdzielona, bo zje ci dziecko i zarazi, bo na pewno dopiero co zjadł kupę. Jak cieszysz sie, że będzie 500+ to jesteś nic nie wartym darmozjadem i zerujesz na innych. Jak masz wózek 3w1 to jesteś ignorantem i nie dbasz o dziecko i bezpieczeństwo, bo w takim foteliku nie powinnaś przewieźć ani metra dziecka. Jak wkładasz dziecko w domu do fotelika samochodowego to je trujesz, bo to toksyny. Jak jesz ciastko w ciąży albo pijesz zieloną herbatę to doprowadzisz do poronienia. I można by wymieniać jeszcze długo...
Kark, wróć tu do nas! Spieprzamy obie z tego września i tyle. Mam nadzieję, że przeczytasz. Szkoda nerwów na tę ciągłe przepychanki tam... Ciśnienie się podnosi tylko.
Kark wracaj, tutaj przecież jest fajna atmosfera i szkoda nerwów na wrześniowki.
Mama Zuzia oczywiście że każda może mieć swoje zdanie. Ale niektóre z dziewczyn tam swoich racji bronią tak zaciekle i z jadem że aż szkoda się odzywać.
Beti82, Lami lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Lami mam podobne odczucia. Taka strasznie jędzowata atmosfera tam jest, nie można nic napisać bo zaraz się na siebie rzucają z jadem. Kilka dziewczyn normalnie tam pisze, a pozniej zostanie zjechanych.
Kark wracaj, tutaj przecież jest fajna atmosfera i szkoda nerwów na wrześniowki.
Mama Zuzia oczywiście że każda może mieć swoje zdanie. Ale niektóre z dziewczyn tam swoich racji bronią tak zaciekle i z jadem że aż szkoda się odzywać.
Alex, niestety z doświadczenia Ci powiem ze to tak jak w życiu- zawsze takie osoby będą i mimo ze mi tez nie podoba się rzucanie się na kogoś z zębami, to sama tego doświadczałam w pierwszej ciąży. Zaczęłam takie osoby ignorować, bo nie z każdym w życiu nam będzie zawsze po drodze, ale szczerze to ja np i myśle ze większość dziewczyn bardzo kark kibicowaliśmy i się tez martwimy o jej sytuacje z krwiakiem, wiec wrzucanie wszystkich do jednego worka nie jest fajne. W życiu tak jak i w internecie- trzeba brać poprawkę na to, ze nie każdy będzie się z nami zgadzał. Kark po dwóch wiadomościach, gdzie dziewczyny z uśmiechem i naprawdę grzecznie napisały ze wożenie dziecka w foteliku powypadkowym nie jest bezpieczne się obraziła. Ok, skoro ja to uraziło to ma do tego przecież prawo, ale nie zarzucajmy zawsze złych intencji i objeżdżania z góry na dół po tym jak ktoś napisze informacje, która jest potwierdzana wszem i wobec przez różnych doradców i ekspertów. Myśle ze nikt tego nie robi dlatego żeby być górą i uważa się za mądrzejszego (bynajmniej ja), ale ja osobiscie życzę wszystkim rodzicom naokoło dobrze, wiec napisałam swoje zdanie. A to jak ktoś zrobi i czy z rad skorzysta to już jest inna sprawa. Forum zbiera różnych ludzi o różnych poglądach. Mam nadzieje, ze Ty nie uciekniesz, bo jednak się z Wami zżyłam. Nie przeszkadzam już tutaj, buźka i przepraszam za wtrącanie się nie w swój wąteksunshine03, marchev lubią tę wiadomość