X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz oczywiscie zaczynam zalowac, ze nie mierzylam temperatury. Nigdy wiecej takich eksperymentow z odpuszczaniem, bo pozniej panikuje i pluje sobie w brode. Nigdy przenigdy nie mialam temperatury tak niskiej jak 36,02, juz zaczynam sobie wkrecac, ze jednak tej owulacji nie bylo.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Słoneczko12 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko - a ile dpo owu jesteś i jak się ma ta temperatura do całości wykresu?

Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości <3

“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
    ale później radość dla niego zakwitnie.”

Syr 1, 23

79f810a70fb8f58768340856f6aff5f8.png[/u
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko rzuć ten termometr w kąt! Może cały miesiąc miałaś niskie temperatury, a tego nie wiesz. Mierzenie tylko dwóch wyrwanych dni nie ma sensu, przecież wiesz.
    Głowa do góry, a termometr schowaj do następnego cyklu :)

Nikodemka lubi tę wiadomość

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja bym mimo wszystko poszła na zajęcia albo robiła coś, co będzie mnie rozwijać - kursy, może nauka języka. Bo tak to zajmujesz czas unikaniem tego, co nie sprawia Ci przyjemności zamiast szukać nowych dróg. Pamiętaj, że to działanie pozwala nam się rozwijać. ;)

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Dobry wieczór, czy można się przyłączyć? 😊
    Opowiedz Nam coś o sobie ;)

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczko - no wlasnie, nie prowadzilam wykresu, wiec mam swiadomosc, ze ta moja temperature mozna rozbic o kant wiadomo czego :) Ale ja, jak to ja, jak widze, ze cos jest inaczej niz zwykle, to juz zaczynam sledztwo. Gdybym miala obstawiac na podstawie testow, to owulacja byla wczoraj albo przedwczoraj.

Sunshine - dzieki za ustawienie do pionu, masz racje! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 08:17

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko ja bym intensywnie szukała pracy na Twoim miejscu. Wysłała nie kilka, a kilkadziesiąt cv i szukała swojego szczęścia dalej. Często praca nawet nie trafiona lub trafiona daje odpowiedź na to, co by się chciało robić ze sobą. A kolejne studia nie mają już zwyczajnie sensu, kiedy się nie pracuje, bo dla pracodawcy masz zero doświadczenia. Poza tym większość studiów niewiele uczy tak naprawdę oprócz tego, że zajmuje mnóstwo czasu.

• Słoneczko12 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko - spójrz na mój wykres, bo ja bym się mogła sprzeczać z ovu o wyznaczoną owulację, bo testy, śluz itd. Może tak jak i u mnie, masz dziś owulację!

Syr 1, 23

• Słoneczko12 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Słoneczko ja bym intensywnie szukała pracy na Twoim miejscu. Wysłała nie kilka, a kilkadziesiąt cv i szukała swojego szczęścia dalej. Często praca nawet nie trafiona lub trafiona daje odpowiedź na to, co by się chciało robić ze sobą. A kolejne studia nie mają już zwyczajnie sensu, kiedy się nie pracuje, bo dla pracodawcy masz zero doświadczenia. Poza tym większość studiów niewiele uczy tak naprawdę oprócz tego, że zajmuje mnóstwo czasu.

Zdaję sobie z tego sprawę. Szukam pracy od dawna, ale bez skutku. Byłam na kilkunastu rozmowach o pracę (jeszcze przed rozpoczęciem obecnych studiów), ale nic z tego nie wyszło. Nie wiem dlaczego mnie nie chcą.. Ogólnie studiuję w Łodzi i dojeżdżam około 1,5h na zajęcia i w sumie to mnie tak zmeczylo. Cóż, szukam dalej.

Syr 1, 23

• Lami Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko, już wszystko zostało napisane, więc nie będę powielać. Tylko jeśli chodzi o pracę, może zmień rodzaj szukanej pracy? W sklepie odzieżowym, jakimś pepco, hostelu można spotkać wspaniałych ludzi! I właśnie nie patrz na doświadczenia zawodowe, które możesz wynieść, tylko przede wszystkim na ludzi, których możesz zyskać. Oni na nas działają czasami destrukcyjne, ale ci właściwi nas inspirują, dają energię i pozwalają podejmować mądre decyzje. Pamiętaj, pracę po miesiacu możesz zmienić 😊 Nikt Cię tam nie zatrzyma 😊 Tulę mocno! A ciasta świetna sprawa :) Może w jakiejś dalszej perspektywie jakaś kawiarnia/cukiernia?
    U mnie na przedmieściach dwie babeczki otworzyły lokal z BUŁAMI! Są otwarte od rana do 15 chyba (jeszcze nigdy tam nie doszłam, ale kiedyś sie wybiorę). I mają też zupy, jakieś sałatki, koktajle. Wszystko na zdrowo. I to działa! Kurcze, mieszkam w typowej sypialni Wrocławia i takie rzeczy mają popyt. Fajnie 😊

Nikodemko, strzel jeszcze za chwilę jednego owulaka. I czym się stresujesz? Miałaś fajne testy, piękny wyrzut, jest dobrze wszystko :)

Szczesciara, jak samopoczucie? Brzuch już nie pobolewa?

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej dziewczyny:) widzę dzisiaj poważne rozmowy. Słoneczko jeśli czujesz że studia to nie dla Ciebie i chciałabyś szukać pracy to tak zrób. Wypisanie plusów i minusów może pomóc;) ja studiowałam 5 lat a zaraz po podjęłam pracę w żłobku chociaż to odbiegało konkretnie od mojego wykształcenia. Dopiero po 2 latach męki tam przez szefową, zwolniłamsię i zaczęłam pracę w fundacji. I tam poczułam się spełniona. I jakbym teraz miała wybierać kierunek studiów to na pewno byłby inny, chociażby na magisterce.
    Słoneczko A gdzie szukasz tej pracy? Najlepiej poroznosić cv osobiście. Z doświadczenia rekrutera ci to mówię;) I najważniejsze to dobre cv, aktualna klauzula żeby pracodawca się odezwał.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami - dzisiejszy owulak taki sam, jak wczoraj wieczorem, czyli odrobine bledszy. Zlapala mnie chwilowa panika, ale juz sobie wytlumaczylam, ze jest ok :)

Lami lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Lami Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A śluz jak? Nadal płodny? Oczywiście, że Jet ok. I nie stresuj się termometrem. Ale uczciwie nie mierz tempki, schowaj go gdzieś!

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 06:22

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tak zrobilam, schowany gleboko, juz nie mierze. Sluzu mialam tylko troszke, chyba najwiecej w sobote, pozniej juz coraz mniej.
    Zaginal moj ukochany kot, szukamy go od wczoraj. Zapłaczę się jesli nie wroci.

Lami lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami miło że pytasz. Właśnie wstałam znowu ciężka noc. Chcę już wyzdrowiec i żeby moje maleństwo też było zdrowe 😔😔. U mnie na razie wszytko ok brzuch nie boli ale nie chwale dnia. Czuję lekko lewą stronę ale nic nie boli..chcialam zmierzyć temp ale to bez sensu po takiej nocy. No nic czekam co przyniesie ten dzień. Aaa i wczoraj czułam takie jakby ukucie..

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Lami Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, mało skromnie - ja też lubię swoje miasto 😁 Wrocław nigdy nie śpi, to było super jak jeszcze szalałam za "młodu". Mieszkałam z rodzicami 10 minut na piechotę od Rynku. Na Polibudzie studiowałam prawie dwa semestry 😂, ale nie pogodziłam z polskim, a tam już kończyłam licencjat i było roboty.

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Meggs, mało skromnie - ja też lubię swoje miasto 😁 Wrocław nigdy nie śpi, to było super jak jeszcze szalałam za "młodu". Mieszkałam z rodzicami 10 minut na piechotę od Rynku. Na Polibudzie studiowałam prawie dwa semestry 😂, ale nie pogodziłam z polskim, a tam już kończyłam licencjat i było roboty.
    Lami, a który Ty jesteś rocznik, jeśli można zapytać? Też studiowałam polonistykę, ale tylko dwa lata. ;)

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem 89, ale studia zaczęłam z 90, bo byłam rok w Anglii. Licencjat robiłam w Kolegium, a magisterkę na Uniwerku.

Szczęściara, to to wczoraj pękł na pewno. Zdrowiej szybko ze swoim dzieciątkiem!

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko doskonale Ciebie rozumiem. Też jakby w moim życiu rodzice dyktowali mi co mam zrobić ale do czasu. Mój tata jak miałam 19 lat chwilę przed maturą. Nie chciałam do niej podchodzić bo byłam w głębokiej depresji.. Ale dzięki mojemu M podeszłam.. Stawiałam sobie cele że muszę że tata byłby dumny ze mnie. Ale i tak nie wychodziłam z depresji czasami było nawet gorzej. Bałam się że nie podołam. Chciałam składać papiery na studia ale w głowie myśl czy ja dam radę po co tam się pcham. I nie złożyłam i nie poszłam do pracy.. Dopiero po roku stanęłam na nogi. Znalazlam pracę choć nie była to praca wymarzona ale od czegoś trzeba zacząć. Potem druga.
    Także kochana przemysl sobie czy chcesz takiego życia bo czasami nie warto robić coś na siłę bo co inni powiedzą. Liczysz się Ty☺️

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ