X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Wlasnie tak zrobilam, schowany gleboko, juz nie mierze. Sluzu mialam tylko troszke, chyba najwiecej w sobote, pozniej juz coraz mniej.
    Zaginal moj ukochany kot, szukamy go od wczoraj. Zapłaczę się jesli nie wroci.
    Nikodemko, mieszkasz w domu czy w mieszkaniu? Jak to się stało, że kot zwiał? Kotek jest przyzwyczajony do wychodzenia na zewnątrz? Moja mama znalazła kiedyś uciekiniera po kilku dniach, jak późno wieczorem, gdy było już cichutko, wychodziła przed dom z suchą karmą i nią tak potrząsała i wołała kota. Później zostawiła karmę i on tak powoli, powoli podchodził. Kilka razy to powtórzyła i udało się go złapać.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Słoneczko12 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wszystkie rady i opowiedziane Wasze doświadczenia, jesteście Kochane! :)
    Lami, byłam na rozmowie w sklepie odzieżowym i pani mi powiedziała, że mam za wysokie wykształcenie i dlatego nikt nie chce mnie zatrudnić..
    Alex, za Twoją radą zacznę wiecej cv roznosic osobiście. A pracy szukam wszędzie oprócz sklepu spożywczego, bo mam słaby kręgosłup i nie mogę dźwigać.

Zaraz się zbieram i jadę zawieźć cv do kliniki weterynaryjnej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 09:49

Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości <3

“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
    ale później radość dla niego zakwitnie.”

Syr 1, 23

79f810a70fb8f58768340856f6aff5f8.png[/u
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko kotek się znajdzie. Powiedz mi zdecydowałaś się na acard? Bierzesz w tym cyklu? Ja myślę nad tym intensywnie😒

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowepole - mieszkamy w domu, mamy 3 koty i wszystkie sa wychodzace, ale wyglada to tak, ze rano ida sie zalatwic, chwile pobiegaja i wracaja do domu na caly dzien. Nigdy sie nie zdarzylo, zeby ktorys nie wrocil na noc. Na dodatek Lucek, ktory zaginal reaguje na wolanie, zawsze wracal i nie wychodzil poza podworko. Jest wykastrowany, wiec to zadne „marcowanie”... Jak nie wroci do wieczora, to sie zarycze, wiem to.

Szczesciaro - tak, wzielam pierwszy raz wczoraj na noc. Dlugo sie zastanawialam, ale zaryzykuje, moze wlasnie on pomoze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 10:02

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko ja chyba dziś wezmę. Właśnie nie zaszkodzi a może pomóc.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciaro - ty jestes teraz przed terminem @, prawda? Moze poczekaj z acardem az bedzie po? (Choc mam nadzieje, ze nie bedzie jej wcale :))

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko ja jestem świeżo po owulce(chyba) dzisiaj 15 dc.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Lami Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, oby szybko się znalazł ten Wasz Lucek. Może się zakochał? Dostanie kosza i wróci do domu, zobaczysz :)

Nikodemka lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciaro - a no tak, pomylilo mi sie :) W takim razie dokladnie tak jak ja. Stwierdzilam, ze jesli olalam calkowicie pierwsza czesc cyklu, to teraz popracuje nad zagniezdzeniem i stad tez decyzja on acardzie. Daj znac czy zdecydowalas sie wziac :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki zeby Lucek wrócił bezpiecznie do domu. Nikodemko dawaj znać!

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png

Wysłany: 19 marca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, z kotami wychodzącymi ryzyko jest niestety zawsze. Mają jednak tyle lepiej, że mają poczucie przestrzeni i nie są tak wystraszone na wolności jak kot stricte domowy, który zwieje. Jeśli nic mu się nie stało, to wróci. Spróbuj się za nim rozejrzeć i ponawoływać wieczorem jeśli dotąd nie wróci. Rozejrzyj się teraz po jakichś zakaramkach, może szopka, garaż, coś co było otwarte w nocy, gdzie mógł się schować.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszukalismy chyba wszystko co sie dalo, lacznie z podworkami sasiadow ich garazami itd, niestety bezskutecznie :(
    Masz racje. U Nas nie ma mozliwosci, zeby kot byl niewychodzacy i tak by sie wymknal. Mielismy jakis czas temu kotkę i uparlysmy sie z mama, ze nie bedziemy jej wypuszczac. W koncu wyszla sama przez uchylone okno i biegla przed siebie na nic nie patrzac. Wpadla prosto pod kola samochodu sasiada na naszych oczach. Te pieknie sobie radza, nie oddalaja sie, chodza tylko po podworku... nie wiem co moglo sie z nim stac, naprawde.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸

Wysłany: 19 marca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu to trudne mieć niewychodzącego kota, zgadzam się. Ja mam w mieszkaniu, nie ciągnie go na zewnątrz, ale i tak trzeba się pilnować. Zero otwartych okien, jeśli kot nie jest w innym zamkniętym pomieszczeniu. Latem pod moim okiem wychodzi na balkon, nieosiatkowany, co jest moim wyrzutem sumienia, ale tłumacze to sobie, że jest na 1 piętrze od strony zamkniętego patio, więc nie miałby jak stamtąd zwiać.

Jestem dobrej myśli, spróbuj sztuczki z karmą albo jakiś innym przysmakiem.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wtrącę swoje 3 grosze do porannej rozmowy ;) chyba wychodzi na to że jak się ma włosy proste to chce się kręconych jak blond to marzy się o czarnych hehe ja pol życia miałam "żal " do rodziców że wogole nie wnikali co robię, nie wysłali nigdy na żadne dodatkowe zajęcia itd ja to byłam kujonem , liceum skończyłam z najwyższa średnia w szkole i wyróżnieniem dyrektora dodatkowo trenowałam lekkoatletykę z osiągnięciami, No ale wybrałam sobie sama kierunek studiów - dietetykę bo fajnie brzmiało ... bardzo tego później żałowałam, studia dzienne tez skończyłam ze średnia 5,0 pracując na cały etat w dyskotece i dorywczo w poradni dietetycznej wiec Poprostu były dla mnie za lekkie, a zawsze chciałam być lekarzem od dziecka, ale wiecie jak się ma 20 lat to człowiek raczej myśli o innych atrakcjach. Moja mama ostatnio się obudziła i namawia mnie na studia hahha No ale ja podziękuje skończyłabym je po 40? Także tego ...

Wysłany: 19 marca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tygodnia mam ostry ból głowy , praktycznie cały dzień, nasila się po drzemce/ nocy i właśnie strzeliłam sobie duże Latte i jak ręka odjął hehe dodatkowo dwa razy więcej energi i humor lepszy, wiec jednak będę pic jedna dziennie

Wysłany: 19 marca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ma jutro Hsg te? Czekamy tu na relacje ! Wychodzi na to ze za jakieś 10 dni będzie znów fala testowania ? Ja już zaciskam za was wszystkie kciuki !!

Lami lubi tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, halo halo kochana!
    Ja testuje w Prima Aprilis... Moze z tej okazji uda mi sie obrocic w zart, to ze znowu zobacze biel -_-

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo ciagle czuje tylko prawa strone brzucha... i juz sobie wkrecam ze to moze pozamaciczna. Nie mam plamień. Tylko to jednorazowe rózowe 3 dni temu trwajace chwile :(

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, psikusa to wtedy może zrobić pogoda - niech za oknem będzie biało, a na teście wiosna :)

Meggs, też czułam dość długo owulacyjny jajnik, a czasami ten drugi. Żadna pozamaciczna!!! Pęcherzyk widać jakoś 10-12 dni po pozytywnym teście, na kiedy masz wizytę? Piątek? Może już będzie widać bąbelka 😊

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mam juz jutro, bo ide po heparyne, wiec wiem ze nic nie zobacze. A tak chciałam podejrzec w przyszlym tygodniu czy coś widać.

Lami lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ