X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie czuje z Wami najlepiej i najbezpieczniej. Ciesze sie Waszymi ciazami i ciazowymi tematami, mimo ze w realnym zyciu czesto sprawiaja mi przykrosc. Po prostu wiem, ze przechodzilyscie przez to samo co ja i jestem w tym z Wami.

Tęczova - mam nadzieje, ze wroci... Poki co nie ma go, a ja siedze i wyje od godziny.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tu z wami dobrze się czuje ;) mam wrażenie że przez te wątki o testowaniu ;) I chyba nigdy takiej totalnej gównoburzy nie było;)
    sunshine ja podobnie, przeglądam sobie neta i te wszystkie listy wyprawkowe. Wiele rzeczy się dowiaduję ale chętnie zweryfikuję czy właśnie połowa z nich nie jest bezsensem ;)

Lami lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 22:53

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    W sumie się nie dziwię, że tak się ludzie czepiają wszystkich tych tematów.

Robię listę rzeczy, które planuję kupić w wyprawce i naprawdę to, co można znaleźć w internecie to czasem ciężko uwierzyć. Opinie sprzeczne na różne tematy, poza tym też stek bzdur, które mieszają ludziom w głowach. Nic dziwnego, że można się pogubić, a potem być zakrzyczanym na forum, że się robiło coś nie tak :D
    masa jest też rzeczy, które w ogóle by mi nie przyszły do głowy, a które mają znaczenie dla bezpieczeństwa dziecka. Dlatego czytam już teraz, robię listę, a zamawiać będę za parę miesięcy :D
    Ja moge doradzić strefe wyprawki szyciowej (posciele,ochraniacze,rożki itp.itd). Bo czasem co matki wydziwiaja zbędnego to szok 😀 no ale szyję bo taka praca ;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek, TSH i prolaktyna super! Tamtych trzech nie komentuje, bo nie znam się.

madziorek86 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Ja moge doradzić strefe wyprawki szyciowej (posciele,ochraniacze,rożki itp.itd). Bo czasem co matki wydziwiaja zbędnego to szok 😀 no ale szyję bo taka praca ;p
    Przedszkolanko moimi ulubionymi ostatnio wpisami, które cztałam na blogach są rzeczy, które okazały się zbędne w wyprawce :D dzięki temu sporo wykreśliłam :D a część mam oznaczone znakiem zapytania i ewentualnie kupię po porodzie, jeśli okażą się potrzebne, a pewnie w ogóle potrzebne nie będą :D

ale chętnie dopytam w swoim czasie, jak już będę chciała coś kupować :D po połówkowych już będę robić bardziej intensywne poszukiwania :D

Dzisiaj mam prenatalne i cały czas myślę, czy dzidzia zdrowa... choć mam jakiś dziwny spokój w sobie i jestem dobrej myśli, więc mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze

Lami, tęczova, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek tsh i prolaktyna super. Na reszcie się niestety nie znam też :(

madziorek86 lubi tę wiadomość

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko czuje, ze jest tak jak pisze przedszkolanka, kotek skorzystal z wiosennego powietrza i slonca po tej dlugiej zimie! Ptrzymam kciuki zeby jak najszybciej sie u Was pojawil na progu ;)

Wow niezla ekipa sie szykuje na Prima Aprilis beda emocje :D ja testuje za trzy dni! Ale nadziei nie mam :/

Sloneczko choroba to moze byc podobno dobry znak po owu;) ja tez chora gardlo katar bol glowy ale moj maz tez takze mysle ze u mnie to akurat zbieg okolicznosci ze po owu.. Zdrowka!

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Lami Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, my wiemy, że to musi być wszystko ciężkie, że któraś wrzuca zdjęcie z USG itd. Ale my naprawdę tak Wam kibicujemy mocno i wiemy, że za chwilę będziemy skakać i piszczeć i się wzruszać jak kolejna pokaże nam swój test :) Na każdą przyjdzie czas.

Kiedyś Beti napisała, że książkę mogłybyśmy o staraniach pisać. Może to nie głupie, przecież wiemy ile daje nam forum w trakcie starań. Że wiele z nas nie rozmawia wprost z nikim w realu w tym czasie, że to tu otrzymujemy mega wsparcie, bo się rozumiemy... Może warto rozważyć, żeby gdzieś powspierać kobiety w takim czasie starań.

Osobiście w ogóle nie myślałam, że takie doły i zrezygnowanie tak szybko łapią. Sądziłam, że to będzie taki super czas, że bzykanie bez gumki, że ten książkowy rok to przecież nie tak dużo. A okazało się, że człowiek już po 3 miesiącach myśli tylko o dziecku, wszędzie widzi dzieci, ciężko cieszyć się i się uśmiechać do małych dzieci w autobusie, że zaniedbuje pracę itd. wszystkie to przecież znamy.

Nie wiem jak dałabym radę bez Was. ❤️❤️❤️ Teraz mija pół roku jak zaczęłam czytać staraniowe miesięczne wątki. Po dwóch tygodniach "ujawniłam się" na październikowym.

Wik89, Meggs, blair., Słoneczko12 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine to powodzenia na badaniach i daj znac jak tam bobo :)
    Fajne wpisy są u Mamyginekolog, widzialam ze byl tez o wyprawce ;)

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Lami Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz historia która streścić moje pojecie o ciąży i wyprawach do domu i szpitala. Jak pojechałam na IP kilka tygodni temu to stał facet z gigantyczną walizka i dużą torbą. Moja myśl - jeny, pojechali na wakacje i pewnie prosto z samolotu jadą na IP, bo coś się pewnie działo. Ja bym się na podróżowanie nie odważyła w ciąży samolotem, jeszcze przy końcówce.
    Po dwóch kwadransach okazało się, że babeczka przyjechała po prostu na poród hahaha 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 16:32

madziorek86, Beti82, Arashe, Pestkaa lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami - wyjelas mi to z ust. Ja tez myslalam, ze starania beda pieknym, romantycznym czasem, ze na spokojnie bede czekac na cud, a tymczasem jestem juz bardzo nimi zmeczona.

Wiki - kiedy dokladnie testujesz?

Zastanawiam sie co zrobic. Pamietacie jak pisalam o lekarzu z moich stron, ktorego wszyscy polecaja i mowia, ze to cudotworca?
    Jakis czas temu sie do niego zapisalam na najblizszy piatek, ale nie wiem czy jechac i wydac kolejna kase, czy odpuscic i opierac sie na planie od lekarki u ktorej bylam ostatnio. Hsg i badanie nasienia i tak zrobie, tak jak jest umowione, ale moze powiedzialby mi cos nowego. Nie wiem...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko ja bym zrobiła hsg i badanie nasienia tak, jak masz zalecone, a tą wizytę bym na ten moment odpuściła. Rozważyłabym ją dopiero, jak będziecie mieć wyniki jednego i drugiego. Bez tego i tak ani rusz dalej

Nikodemka, agjot1979 lubią tę wiadomość

• tęczova Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:16

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:16

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje. Chyba po prostu ja przeloze, bo ciezko sie do niego dostac i skorzystam jak bede miala wyniki.
    Teczova - mieszkam ponad 50 km od najblizszego schroniska, wiec tam go nie ma... zapadl sie pod ziemie :(

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine trzymam kciuki za wizytę 😁 daj nam koniecznie znać co u kropka.

A co z Nona? Czemu milczy?

sunshine03 lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko a kiedy badania męża?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 kwietnia chocby sie walilo i palilo!

Lami, madziorek86 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby się mąż znów nie rozchorował 😋

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ