Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez sie czuje z Wami najlepiej i najbezpieczniej. Ciesze sie Waszymi ciazami i ciazowymi tematami, mimo ze w realnym zyciu czesto sprawiaja mi przykrosc. Po prostu wiem, ze przechodzilyscie przez to samo co ja i jestem w tym z Wami.
Tęczova - mam nadzieje, ze wroci... Poki co nie ma go, a ja siedze i wyje od godziny. -
Ja też tu z wami dobrze się czuje
mam wrażenie że przez te wątki o testowaniu
I chyba nigdy takiej totalnej gównoburzy nie było;)
sunshine ja podobnie, przeglądam sobie neta i te wszystkie listy wyprawkowe. Wiele rzeczy się dowiaduję ale chętnie zweryfikuję czy właśnie połowa z nich nie jest bezsensemLami lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
sunshine03 wrote:W sumie się nie dziwię, że tak się ludzie czepiają wszystkich tych tematów.
Robię listę rzeczy, które planuję kupić w wyprawce i naprawdę to, co można znaleźć w internecie to czasem ciężko uwierzyć. Opinie sprzeczne na różne tematy, poza tym też stek bzdur, które mieszają ludziom w głowach. Nic dziwnego, że można się pogubić, a potem być zakrzyczanym na forum, że się robiło coś nie tak
masa jest też rzeczy, które w ogóle by mi nie przyszły do głowy, a które mają znaczenie dla bezpieczeństwa dziecka. Dlatego czytam już teraz, robię listę, a zamawiać będę za parę miesięcy -
nick nieaktualnyprzedszkolanka:) wrote:Ja moge doradzić strefe wyprawki szyciowej (posciele,ochraniacze,rożki itp.itd). Bo czasem co matki wydziwiaja zbędnego to szok 😀 no ale szyję bo taka praca ;p
dzięki temu sporo wykreśliłam
a część mam oznaczone znakiem zapytania i ewentualnie kupię po porodzie, jeśli okażą się potrzebne, a pewnie w ogóle potrzebne nie będą
ale chętnie dopytam w swoim czasie, jak już będę chciała coś kupowaćpo połówkowych już będę robić bardziej intensywne poszukiwania
Dzisiaj mam prenatalne i cały czas myślę, czy dzidzia zdrowa... choć mam jakiś dziwny spokój w sobie i jestem dobrej myśli, więc mam nadzieję, że będzie wszystko dobrzeLami, tęczova, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nikodemko czuje, ze jest tak jak pisze przedszkolanka, kotek skorzystal z wiosennego powietrza i slonca po tej dlugiej zimie! Ptrzymam kciuki zeby jak najszybciej sie u Was pojawil na progu
Wow niezla ekipa sie szykuje na Prima Aprilis beda emocjeja testuje za trzy dni! Ale nadziei nie mam
Sloneczko choroba to moze byc podobno dobry znak po owu;) ja tez chora gardlo katar bol glowy ale moj maz tez takze mysle ze u mnie to akurat zbieg okolicznosci ze po owu.. Zdrowka!
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Nikodemko, my wiemy, że to musi być wszystko ciężkie, że któraś wrzuca zdjęcie z USG itd. Ale my naprawdę tak Wam kibicujemy mocno i wiemy, że za chwilę będziemy skakać i piszczeć i się wzruszać jak kolejna pokaże nam swój test
Na każdą przyjdzie czas.
Kiedyś Beti napisała, że książkę mogłybyśmy o staraniach pisać. Może to nie głupie, przecież wiemy ile daje nam forum w trakcie starań. Że wiele z nas nie rozmawia wprost z nikim w realu w tym czasie, że to tu otrzymujemy mega wsparcie, bo się rozumiemy... Może warto rozważyć, żeby gdzieś powspierać kobiety w takim czasie starań.
Osobiście w ogóle nie myślałam, że takie doły i zrezygnowanie tak szybko łapią. Sądziłam, że to będzie taki super czas, że bzykanie bez gumki, że ten książkowy rok to przecież nie tak dużo. A okazało się, że człowiek już po 3 miesiącach myśli tylko o dziecku, wszędzie widzi dzieci, ciężko cieszyć się i się uśmiechać do małych dzieci w autobusie, że zaniedbuje pracę itd. wszystkie to przecież znamy.
Nie wiem jak dałabym radę bez Was. ❤️❤️❤️ Teraz mija pół roku jak zaczęłam czytać staraniowe miesięczne wątki. Po dwóch tygodniach "ujawniłam się" na październikowym.Wik89, Meggs, blair., Słoneczko12 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
A teraz historia która streścić moje pojecie o ciąży i wyprawach do domu i szpitala. Jak pojechałam na IP kilka tygodni temu to stał facet z gigantyczną walizka i dużą torbą. Moja myśl - jeny, pojechali na wakacje i pewnie prosto z samolotu jadą na IP, bo coś się pewnie działo. Ja bym się na podróżowanie nie odważyła w ciąży samolotem, jeszcze przy końcówce.
Po dwóch kwadransach okazało się, że babeczka przyjechała po prostu na poród hahaha 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 16:32
madziorek86, Beti82, Arashe, Pestkaa lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami - wyjelas mi to z ust. Ja tez myslalam, ze starania beda pieknym, romantycznym czasem, ze na spokojnie bede czekac na cud, a tymczasem jestem juz bardzo nimi zmeczona.
Wiki - kiedy dokladnie testujesz?
Zastanawiam sie co zrobic. Pamietacie jak pisalam o lekarzu z moich stron, ktorego wszyscy polecaja i mowia, ze to cudotworca?
Jakis czas temu sie do niego zapisalam na najblizszy piatek, ale nie wiem czy jechac i wydac kolejna kase, czy odpuscic i opierac sie na planie od lekarki u ktorej bylam ostatnio. Hsg i badanie nasienia i tak zrobie, tak jak jest umowione, ale moze powiedzialby mi cos nowego. Nie wiem... -
nick nieaktualnyNikodemko ja bym zrobiła hsg i badanie nasienia tak, jak masz zalecone, a tą wizytę bym na ten moment odpuściła. Rozważyłabym ją dopiero, jak będziecie mieć wyniki jednego i drugiego. Bez tego i tak ani rusz dalej
Nikodemka, agjot1979 lubią tę wiadomość
-
Macie racje. Chyba po prostu ja przeloze, bo ciezko sie do niego dostac i skorzystam jak bede miala wyniki.
Teczova - mieszkam ponad 50 km od najblizszego schroniska, wiec tam go nie ma... zapadl sie pod ziemie