X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine - piekna dzidzia ❤️
    Szczesciaro - ja wzielam na noc przed samym snem.

Jestem zalamana. Bylismy w poszukiwaniu Lucka u jeszcze jednej sasiadki, powiedziala zebysmy nie mieli zludzen. Mamy sasiada golebiarza psychopate, ktory nienawidzi zwierzat. Mowi, ze zabil jej kota i jest tego pewna, ale nie miala na to dowodow i skopał jej psa, co zglosila na policje i sprawa jest w toku. Mowila, ze widziala naszego Lucka u niego na dzialce wczoraj popoludniu. Bylismy dzis tez u niego, to odpowiedzial tylko, ze czesto lazi po jego podworku, ale dzis go nie bylo. Sasiad z drugiej strony mowi to samo, ze na pewno on go zabil, zebysmy nie mieli zludzen. Nie mam slow...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko szok 😟

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Sunshine - piekna dzidzia ❤️
    Szczesciaro - ja wzielam na noc przed samym snem.

Jestem zalamana. Bylismy w poszukiwaniu Lucka u jeszcze jednej sasiadki, powiedziala zebysmy nie mieli zludzen. Mamy sasiada golebiarza psychopate, ktory nienawidzi zwierzat. Mowi, ze zabil jej kota i jest tego pewna, ale nie miala na to dowodow i skopał jej psa, co zglosila na policje i sprawa jest w toku. Mowila, ze widziala naszego Lucka u niego na dzialce wczoraj popoludniu. Bylismy dzis tez u niego, to odpowiedzial tylko, ze czesto lazi po jego podworku, ale dzis go nie bylo. Sasiad z drugiej strony mowi to samo, ze na pewno on go zabil, zebysmy nie mieli zludzen. Nie mam slow...

Nikodemka nie trać nadziei! Wiem, że łatwo powiedzieć zwłaszcza w sytuacji, kiedy ma się takiego sąsiada, ale mam nadzieję, że kiciuś się znajdzie. Mój zniknął mi 2 razy.

Po raz pierwszy szukałam go dobrych kilka godzin, również po sąsiadach... okazało się, że łajza spał w szafie... Nie wiedziałam czy go wyściskać czy zabić, bo na moje kilkugodzinne nawoływania zupełnie nie zareagował.

Drugi raz poszedł sobie na spacer na ogródek, to już po przeprowadzce tu gdzie teraz mieszkam. No i wołam, szukam, znów sąsiedzi. No rozstąp się ziemio, nie ma. Ja po 2 godzinach w ryk, nie byłam w stanie się uspokoić. Dopiero jak zrobiło się trochę ciemniej poszliśmy go szukać z latarkami. No i oczywiście, że błyskały się oczka pod tujami... Ale na wołanie przyjść nie łaska.

Zdaję sobie sprawę, że u Ciebie wygląda to inaczej, ale są też sytuacje które kończą się dobrze :)

Ps. Teściowie mają psa, który skacze przez siatkę. Raz odbierana ze schroniska, drugi znaleziona po drugiej stronie miasta, trzeci (i jeszcze tak z 20 innych razy) na ulicy obok...

Bardzo Ci współczuję takiej sytuacji i totalnie nie rozumiem sąsiada, ale bywają różni wariaci... tylko po co zwierzakowi krzywdę robić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 21:22

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Lami Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dopiero 23.04 połówkowe, więc równo 5 tygodni. Także jeszcze się naczekam 😀 Dobrze, że 28 mam spotkanie z dzidzią u mojej.

Sunshine, już pisałam kilka razy, ale spróbuj jeśli nie robiłaś. Jutro po podmyciu na kilka milimetrów tampon i środkowy mocz. Mi wyszło białko powyżej normy, po dwóch dniach zaniosłam jeszcze raz już tą metodą i idealne wyniki. Lepiej powtórz jutro, bo jeśli to wina wydzieliny, która zanieczyściła mocz, to niepotrzebnie dostaniesz leki. A jak się potwierdzi to wiadomo, że czegoś potrzebujesz, żeby podleczyć.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami odezwij się do mnie na priv, proszę.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel - gdyby zaginal ktorys z dwoch moich pozostalych kotow, to jeszcze mialabym nadzieje, ale ten to taka malutka sierotka, wychodzil tylko na siku i z powrotem... reagowal na imie, nigdy mu sie nie zdarzalo zniknac na dluzej niz godzine. Caly czas zerkam na okno czy nie przyszedl, ale moja mama ma racje, nie ma co robic sobie nadziei, to ten zwyrodnialec kolejny raz zamordowal komus kota i nic mu nie mozna udowodnic. Nie dodalam jeszcze, ze siedzial w psychiatryku.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Lami Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie dziada zgłosiłbym na policję, jeśli Lucek się nie znajdzie. Jak można być takim człowiekiem bez serca... Nawet jak sąsiedzi nie mają dowodów, to trzeba zgłaszać, że wiele już zwierząt tak zniknęło. Masakra...

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj w badaniu moczu wyszły mi bakterie. :/ Wizytę mam w czwartek. Powtórzyć badanie jutro czy już czekać do wizyty?

W sumie nie wiem czy to od tego, że przeczytałam wynik badania i się sugeruję, wydaję mi się, że coś lekko piecze, ale przy siku nic. Ech :P
    Ile tych bakterii? Jak pobrany mocz? Umyłas się, wytarlas czystym ręcznikiem, wlozyłaś gazik do pochwy? Ja bym powtórzyła jutro i od razu dała na posiew.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • blair. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 23:44

Wysłany: 19 marca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo posiew tak czy siak przed jakimś leczeniem będziesz musiała zrobić. A jak i tak masz sikać jeszcze raz, to daj na powtórkę ogólnego. U mnie z badaniem moczu w poprzedniej ciąży wychodziły cyrki. Zawsze przy powtórce było ok. Ale tych bakterii też nie było dużo.

Ach i czy masz leukocyty? Bo przy infekcji zwykle są. Tak też można się zasugerować czy bakterie są z zanieczyszczenia czy z infekcji. Jak bakterii niewiele i leukocytów brak to prawdopodobnie źle pobrana probka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 21:37

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko aż mnie ciarki przeszły jak przeczytałam. Jak można zrobić coś takiego obcej osobie. Wrr.. Oby kotek się znalazł. Też radzę jak Lami poszłabym to zgłosić. Tymbardziej że ma już sprawę za znęcanie się nad zwierzętami.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowepole pobrałam tak, jak trzeba. Mycie, recznik papierowy do wytarcia, tampon zalozony na pobranie.
    Bakterii 400, a leukocytów 0.
    Jedynie co mogło zaszkodzić to pobrałam o 7, bo już nie mogłam wytrzymać, a zaniosłam dopiero o 9, bo zasnęłam

Wysłany: 19 marca 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    400 bakterii w próbce? To śladowa ilość.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Nikodemko Lucek wrócił?
    Mam nadzieje ze ten psychiczny sąsiad nic mu nie zrobił 🙁

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    400 bakterii w próbce? To śladowa ilość.
    Skoro tak to poczekam do czwartku do wizyty już :)

Nikodemko właśnie, Lucek wrócił?

• tęczova Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:16

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • reset Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tak z doskoku w temacie różnych badań... Mimo tego, że mutacje mam hetero oraz mimo, że nie mam w historii poronień (ale też ciąża pierwsza, więc trudno mówić o historii) zbadałam sobie teraz jeszcze białko C i S. I wyszło za niskie, co skończyło się pilnym wprowadzeniem heparyny w zastrzykach, dodatkowo do acardu.
    Ja wiem, że wydaję się Wam pewnie nieco szalona z tymi badaniami, ale jak można zapobiegać nieszczęściom, zwłaszcza po długich staraniach, to jest to warte kolejnych 150 zł, bo tyle te białka kosztują.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lami Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, bardzo dobrze, że masz herapynę. Teraz będziesz spokojna o maluszka. A jak się czujesz? Zaczynają się pierwsze objawy?

Reset, a mogę zapytać? Mi wyszło z mutacji czynnik V Leiden i MTHFR A1298C (oba heterozygotyczne). Na heparynie już jestem od 10tc, acardu nie biorę. Jutro pierwsza wizyta u hematologa. Czy myślisz, że powinnam mieć jakoś kontynuowaną diagnostykę? Na jakieś dodatkowe badania powinnam się upierać? Poronień też nie przechodziłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 09:16

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs - nie wrocil. Ten sasiad naprawde mu cos zrobil, ja to wiem. Przeplakalam wczoraj caly wieczor, dzis rano zlapalam sie na tym, ze szukalam go na lozku, jestem zalamana. Wiem, ze to nie czlowiek, ze moze przesadzam, ale nie wyobrazam sobie, ze go nie bedzie.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • reset Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami- teraz diagnostyka nie ma sensu, masz wszystko, co możliwe (tzn. mnie lekarz tłumaczył, że jednak acard się bierze równolegle z heparyną, bo działają na inne rzeczy i ewentualnie bym o acard dopytała albo nawet sama włączyła 75 mg).
    Aha- a duphaston/ luteinę bierzesz? Mój lekarz twierdzi, że przy heparynie się powinno.

A objawów - poza zmęczeniem - nadal brak. I to mnie nieco martwi, ale może po prostu jestem w gronie tych szczęśliwców, którzy ciążę przechodzą lekko? Albo też dopadnie mnie za chwilę i wtedy się z łazienkowej podłogi nie podniosę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 09:30

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ