X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, mnie bardzo długo bolało po prawej stronie, ciągnęło. Owulka była z lewego. Później na USG się okazało że to maluch się wgryzał :) Teraz przy kichaniu ją czuję czasem, jak nie zdążę się schylić albo za brzuch złapać. Także luz, myśl pozytywnie! :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie owulka była z prawej i czuje prawą stronę. Mam nadzieje ze kropek nie utknął po drodze.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs a usg tez jutro ? Czy tylko po recepte?

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, ale mam niby normalna wizyte bo zwolniło się miejsce. Tylko przy becie ok 500 i tak nic nigdzie nie bedzie widać.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko rozumiem Twój strach, zwłaszcza, że mam podobnego kota, co wychodzi, słucha się jak pies i daleko się nie szlaja. Jakby znikł to bym się martwila :( Mam nadzieję, że się znajdzie.

Meggs żadna pozamaciczna! Poza tam spójrz na swój przyrost :)

Kark odpocznij i wróć na Fioletowa stronę mocy.

Co do studiów, to ja nie miałam planu na siebie i poszłam na coś tam na UG co wydawało się ciekawe, ale już po pół roku byłam pewna, że nie chce tego studiować. Ale jeden z nauczycieli tam mnie zainspirował i zmieniłam studia, pojechałam do Torunia, gdzie studia trwały 6 lat. Na 5 roku wzięłam ślub, a na 6 urodziłam dziecko i średnio w zawodzie pracować przez to mogę. Tylko dorywczo.

Lami lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko moje dwie koleżanki mialy podobnie. Jedna po tygodniu kota znalazła uwaga- w szafie ,druga dala ogłoszenie i niestety ktoś go potrącił,ale mi się wydaje że u Was to malo prawdopodobne i kotek korzysta z pogody i wroci zaraz ;)

Biegająca przybij piątke. Ja dzisiaj z bólu kawe tez wypilam. Głowa muli ale jest lepiej. Ja niskociśnieniowa a podobno wysokie jest w tym tygodniu..

Meggs daj Ty sie porzadnie zagniezdzić dziecku!! Kasia moja ma te same bóle,lekarz jej dzisiaj powiedzial że ona szczupla i wycwiczona i bedzie to bardziej odczuwac wszystko.

Ja tylko z doskoku bo spałam,ogarnęłam co dalam rade i za 1.5h na stype jedziemy..

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe, przy cp często przyrosty bety są zupełnie prawidłowe.

No nic, nie nakrecam sie, ale nie powiem jestem delikatnie zaniepokojona tym kłuciem tylko z jednej strony.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko polubiłam bo łącze się w bólu, mi kawa pomogła na cała godzinę heheh

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs ja miałam kłucia po lewej stronie podbrzusza cały ten pierwszy tydzień, jak się dowiedziałam o ciąży, czyli tak jak Ty teraz. Też schizowałam, że cp, ale oczywiście wszystko było dobrze :)

Meggs, Arashe lubią tę wiadomość

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, odnosząc się jeszcze do Twojej poprzedniej wypowiedzi - masz rację. Każdy, kto jest na tym forum dłużej, wie, że gownoburzy się nie uniknie. Pozwólcie, że wymienię tylko kilka tematów: poród naturalny, cesarka, znieczulenie, wywoływanie, karmienie piersią, dokarmianie, mleko modyfikowane, fotelik, fotelik tyłem, przodem, chusta, nosidło, papki, blw, warzywa bio, warzywa z Biedronki, słoiczki, niekapki, bidony, zwierzęta w domu, alergie, żłobek, niania, szczepienia, antybiotyki.

Ja przy drugim dziecku nie dam sobie wmówić, że coś robię źle, bo za pierwszym razem prawie nabawilam się depresji. Ale swoje zdanie też mam, mam dużo ciężko zdobytej wiedzy, więc jak ktoś pyta, to radzę. Jak pyta.

Beti82, Słoneczko12, przedszkolanka:), Arashe lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 19 marca 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, w zasadzie to może przerobimy to teraz i będzie z głowy, co?

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Słoneczko12 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choroba rozkłada mnie na dobre, czuję się fatalnie :(

Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości <3

“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
    ale później radość dla niego zakwitnie.”

Syr 1, 23

79f810a70fb8f58768340856f6aff5f8.png[/u
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Wiecie, w zasadzie to może przerobimy to teraz i będzie z głowy, co?
    rzepakowepole ja jeszcze dziecka nie mam, więc nie wiedziałam, że aż tyle tematów może być ryzykownych i źródłem gównoburzy :D :D :D

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez dzis bol glowy dopadl a glowa boli mnie baaaaardzo rzadko. Czekalam az samo minie bo kawa nie poratowalam sie bo bylby rzyg. nadal mi smierdzi.

Nikodemko mam nadzieje ze kotek wroci.

Przedszkolanko duzo sil na stypie :(

My jutro rodzinna wycieczka na Jasna Gore. Trzeba podziekowac za to co sie wyprosilo ❤

Kark - bez jaj ! Brakuje cie tu .. Wroc do nas.. 😟

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 19 marca 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    rzepakowepole ja jeszcze dziecka nie mam, więc nie wiedziałam, że aż tyle tematów może być ryzykownych i źródłem gównoburzy :D :D :D
    To tylko kilka przykładów. Mogę wymieniać dalej: bujaczki, chodziki, skoczki, spanie w łóżeczku, spanie z rodzicami, trening snu, wczesne odpieluchowanie/ późne odpieluchowanie, kąpiel po porodzie, rodzicielstwo bliskosci... Żartuje sobie trochę, ale naprawdę do wszystkiego można się przyczepić jak ktoś chce

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie się nie dziwię, że tak się ludzie czepiają wszystkich tych tematów.

Robię listę rzeczy, które planuję kupić w wyprawce i naprawdę to, co można znaleźć w internecie to czasem ciężko uwierzyć. Opinie sprzeczne na różne tematy, poza tym też stek bzdur, które mieszają ludziom w głowach. Nic dziwnego, że można się pogubić, a potem być zakrzyczanym na forum, że się robiło coś nie tak :D
    masa jest też rzeczy, które w ogóle by mi nie przyszły do głowy, a które mają znaczenie dla bezpieczeństwa dziecka. Dlatego czytam już teraz, robię listę, a zamawiać będę za parę miesięcy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 15:36

• tęczova Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:16

Szczęściara, blair. lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Lami Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowepole, lepiej nie 😀

Jedynie o co chodzi - wyrażam swoje zdanie, mam nadzieję, że kogoś nim zainspiruję, ale nie liczę, że porwę tłumy i wszyscy będą mi klaskać. Ale to nadal tylko moje zdanie. Jeśli ktoś ma inne, to ma inne. Ma prawo mieć swoje. Nie mam prawa mówić, że jego jest beznadziejne i skoro robi tak, to jest beznadziejnym, nieodpowiedzialnym rodzicem. Oczywiście nie można podporządkować tego pod każdy temat, chodzi o ogólna zasadę udanej komunikacji bez obrażania dosłownie czy między wierszami innych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 15:38

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dziękuje :*

Rzepakowe wieczorem jak wrócę to moge sie wymienic doswiadczeniem i tym co ja robilam i oczywiście co uwazam za sluszne a co za kompletny bezsens (np.sama odkrylam albo co ktos mi doradzil) ;D bedziecie mogly krytykowac, prawdopodobnie nie ruszy mnie to- wybaczcie 😀

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Tęczova mam takie wrażenie, że nawet jak się delikatnie podgotujemy, to nikt nie przeszukuje innych wątków, żeby jeszcze dowalić ani inne podobne rzeczy 😊

Beti82 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ