Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko jesteś?:)

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:22

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczova - zajedz po mnie po drodze, nigdy nie bylam we Wroclawiu!
    Ja przez weekend tez nie bede miala czasu myslec, przyjezdza do nas rodzina z Olsztyna. I bardzo dobrze.
    Wkurza mnie strasznie, ze nie wiem na czym stoje. Tak jak mowisz - nidgy wiecej odpuszczania! To nie na moje nerwy.
    Jak sobie pomysle, ze dopiero mialabym miec owulacje i czeka mnie jeszcze 14 dni niepewnosci to wariuje!

Arashe - ja wlasnie nie moge wyczuc momentu, w ktorym jest az tak otwarta... mam wrazenie, ze nigdy nie jest do konca zamknieta :/ Myslisz, ze mozliwa jest owulacja przy twardej szyjce?

tęczova lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może trudno wyczuć różnice, może wcale nie była teraz twarda tylko pol na pół, bo się szykowala do owulacji kolejnej. No i tak otwarta mocno zwykle miałam tylko jeden dzień, ewentualnie dwa. A taka mocno twarda to na końcu i początku cyklu tylko u mnie. A położenie wyczuwasz dobrze?, bo to też dużo mówi.

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie, ze polozenie wyczuwam dobrze, bo sprawdzam zawsze o tej samej porze dnia, w tej samej pozycji i zauwazam wyrazne roznice.
    Eh, no nic... pozostaje mi sprawdzic jutro ten progesteron, przynajmniej mniej wiecej dowiem sie czy owulacja byla tydzien temu czy teraz.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczowa ja we Wrocławiu uwielbiam okolice rynku i starego miasta, warto przejść się wzdłóż Odry - park Staromiejski, opera, narodowe forum muzyki, fosa miejska - to wszystko jest w okol rynku, mnostwo tu uroczych knajpek. Na północ od rynku - wyspa słodowa i wszystkie okoliczne - tamka, piasek. Ostrów tumski i most tumski. Obowiązkowa jest Pergola , Hala Stulecia i zoo po drugiej stronie ulicy. Panorama raclawicka i okoliczny park jak ktoś lubi takie klimaty. I taras widokowy w sky towerze 😊

Co do imprez - pasaz Niepolda 🤩 najwieksze skupisko w jednym miejscu.

Na ulicy Igielnej jest pub 13 igieł (okolice rynku) gdzie zawsze były mega pącze alkoholowe 😊
    I też dla fanów słodyczy - Czekoladziarnia na ul Więziennej - tez rynek - najlepsza na świecie gorąca czekolada do picia 🤩

tęczova, Beti82 lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko kuruj sie tam ! Kurcze oby leki zaczely wreszcie dzialac.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Nikodemka lubi tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczova, jeśli przyjeżdżasz typowo na weekend, to tak:
    Hala Stulecia i Pergola, Hala obecnie jest w remoncie więc ogląda się tylko z zewnątrz.
    Afrykarium plus ZOO (kup bilet online wcześniej), a jeśli tłumy i Afrykarium to nie Twoja bajka, to zajrzyjcie do Hydropolis.
    Koło zoo otworzyli teraz świetną knajpę na śniadanie lub kawę i ciastko Petit Fours.
    Będąc w tamtej okolicy, jeśli jesteś fanką architektury zajrzałanym do Infopunktu WUWA, otoworzona jakiś miesiąc temu.

Potem przeniosłabym się w okolice rynku, do dzielnicy czterech Wyznań, kawa w Mleczarni z widokiem na Synagogę lub bajgiel w Central Cafe zrobią robotę. Stamtąd na Plac Wolności zobaczyć Narodowe Forum Muzyki. Obiad zjadłabym chyba w NAPA pod nasypem (od NFM już niedaleko).

Wyspa słodowa i Ostrów Tumski moim zdaniem nie jest obowiązkowy, zamiast tego może Centrum Historii Zajezdnia?

Pasaż Niepolda to już chyba passe.
    Teraz chodzi się do klubu o nazwie: Ciało (w rynku), ale tu impreza zaczyna się koło północy.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasaż Niepolda passe? Hahah a 5 lat temu wszyscy chodzili tylko tam 😋 ale ja tak biegam po imprezach ze nie zdziwiłabym się gdyby Mazowiecka w Warszawie zamkneli a ja dowiedziałabym się po 3 latach 😂

Magda - mbc, tęczova lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Pasaż Niepolda passe? Hahah a 5 lat temu wszyscy chodzili tylko tam 😋 ale ja tak biegam po imprezach ze nie zdziwiłabym się gdyby Mazowiecka w Warszawie zamkneli a ja dowiedziałabym się po 3 latach 😂
    No za „moich czasów” też tylko pasaż, ale ja studia kończyłam w 2012 więc trochę się zmieniło ;)
    Jak coś to polecam jeszcze Nietotę.

Ani0nka lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Lami Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Wrocławiu można podejść do Hydropolis no albo Afrykarium w Zoo albo Panorama Racławicka jeszcze. W sobotę jest bezpłatnie Muzeum Narodowe, ale też kilka innych obiektów, trzeba poszperać. Coś jeszcze zrobili w podziemiach Placu Solnego, ale nie byłam i nie wiem co 😀. Na stronie internetowej Wrocław.pl są zamieszczane rzeczy, które "się dzieją" w weekendy. 80% to jakieś niewiadomo co, ale można znaleźć coś fajnego 😊 A jeśli chodzi o życie nocne, to chyba jedyne miasto w Polsce, które ma takie rozbudowane i głośne życie po zmroku 😀 wystarczy wytężyć słuch. Pasaż Niepolda to całe skupowisko klubów, ale ja już od lat nie imprezuję, więc się nie znam, bo pewnie wszystko się pozmieniało. Bardzo ładnie są zrobione i oświetlone wały od Hali Targowej aż za Most Grunwaldzki, idealnie na wieczorny spacer. I wszytko wymieniła już Meggs,ja tylko powtórzyłam kilka rzeczy. Całodobowy bilet na MPK 11 zł kosztuje, więc na intensywny dzień można się wspomóc. A w Galerii Plakatu można kupić najlepsze pod słońcem plakaty Ryszarda Kaji (Kaii/Kai???) (oczywiście można je kupić przez internet, ale tak go kocham, że musiałam przemycić reklamę 😜).
    Śmiało można zapuszczać się we wszystkie uliczki Rynku, po zmroku nie zapuszczać się lepiej w okolice Nadodrza i tzw. Trójkąta (okolice Traugutta).

W Schodach Donikąd bywały jakieś koncerty jazzowe na żywo.

A do Katedry zaszlabym przy okazji speceru po wałach. Przy wejściu po lewej stronie jest taka rzeźba, jeszcze z przedszkola pamiętam z wycieczki, że to jakiś lew symbolizujący zło i pani mówiła, że trzeba mu włożyć palce w oczodoły, żeby się zła pozbyć że swojego życia. Pewnie legenda brzmiała zupełnie inaczej, bo to było 25 lat temu, ale zawsze jak przechodzę to mu te oczodoły dźgam 😁😁😁 A na Ostrowie to można jeszcze głowę w murze w katedrze znaleźć, kluskę na bramie i łysego aniołka na pomniku Nepomucena - to akurat moje zboczenie z pracy, bo z każda klasa wycieczki i legendy Ostrowa. I kłódkę na Moście Tumskim można zaczepić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 13:28

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczova - co nie? Dziewczyny wiedza wszystkooo! :D Wyslij nam jakas foteczke z Wrocka :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idealne z Was przewodniczki <3 chyba sama zaciągnę męża też na jakiś weekend do Wrocławia :) niech tylko się zrobi odrobinę cieplej :D

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Anhydra co tam u Ciebie? Jak sie czujesz? 😊

A dziękuję, że pytasz :).
    U mnie jak zwykle **ujnia z grzybnią.
    Do moich wiecznych ciążowych komplikacji właśnie dołączyła skracajaca się szyjka i mam nakaz leżenia :(. Tak więc, biorąc pod uwagę, że leżałam cały pierwszy trymestr przez krwawienia i krwiaka i teraz musze leżeć...to jeste trochę połamana :/.
    Jak tak dalej pójdzie to z jamy wypełznę dopiero w lipcu ;).

No ale najważniejsze, że z Młodym wszystko ok.
    Przedszkolanko- tak, po wielu bojach z eMkiem u nas będzie Aleksander ❤

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Lami Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Anhydra, no to faktycznie nie możesz na spokojnie ciążą się cieszyć. Ale już jesteście za połową. Najważniejsze, że wszystko pod kontrolą i maluszek zdrowy 😊

Ja z kolei dziewczyny kocham Kraków! Wpadam tam co dwa lata i zwiedzam praktycznie te same rzeczy, ale taka magia! Uwielbiam ❤️ Nawet upomnienie jedyne w życiu za picie alkoholu w miejscu publicznym mam z Karkowa 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 13:27

Anhydra, Magda - mbc lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Słoneczko12 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny za miłe słowa otuchy. Jesteście wspaniałe <3 Dziś już lepiej sie czuję, ale muszę jeszcze dość do siebie tak na 100%.

Nikodemko - dziś 11 dpo wg Ovu. Na razie nie czuję się za bardzo okresowo, ale brzuch już trochę pobolewa i szyjka nijaka..

Przedszkolanko - dużo zdrówka dla Ciebie i Polci :)

Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości <3

“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
    ale później radość dla niego zakwitnie.”

Syr 1, 23

79f810a70fb8f58768340856f6aff5f8.png[/u
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ