X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko jesteś?:)

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:22

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczova - zajedz po mnie po drodze, nigdy nie bylam we Wroclawiu!
    Ja przez weekend tez nie bede miala czasu myslec, przyjezdza do nas rodzina z Olsztyna. I bardzo dobrze.
    Wkurza mnie strasznie, ze nie wiem na czym stoje. Tak jak mowisz - nidgy wiecej odpuszczania! To nie na moje nerwy.
    Jak sobie pomysle, ze dopiero mialabym miec owulacje i czeka mnie jeszcze 14 dni niepewnosci to wariuje!

Arashe - ja wlasnie nie moge wyczuc momentu, w ktorym jest az tak otwarta... mam wrazenie, ze nigdy nie jest do konca zamknieta :/ Myslisz, ze mozliwa jest owulacja przy twardej szyjce?

tęczova lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może trudno wyczuć różnice, może wcale nie była teraz twarda tylko pol na pół, bo się szykowala do owulacji kolejnej. No i tak otwarta mocno zwykle miałam tylko jeden dzień, ewentualnie dwa. A taka mocno twarda to na końcu i początku cyklu tylko u mnie. A położenie wyczuwasz dobrze?, bo to też dużo mówi.

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie, ze polozenie wyczuwam dobrze, bo sprawdzam zawsze o tej samej porze dnia, w tej samej pozycji i zauwazam wyrazne roznice.
    Eh, no nic... pozostaje mi sprawdzic jutro ten progesteron, przynajmniej mniej wiecej dowiem sie czy owulacja byla tydzien temu czy teraz.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczowa ja we Wrocławiu uwielbiam okolice rynku i starego miasta, warto przejść się wzdłóż Odry - park Staromiejski, opera, narodowe forum muzyki, fosa miejska - to wszystko jest w okol rynku, mnostwo tu uroczych knajpek. Na północ od rynku - wyspa słodowa i wszystkie okoliczne - tamka, piasek. Ostrów tumski i most tumski. Obowiązkowa jest Pergola , Hala Stulecia i zoo po drugiej stronie ulicy. Panorama raclawicka i okoliczny park jak ktoś lubi takie klimaty. I taras widokowy w sky towerze 😊

Co do imprez - pasaz Niepolda 🤩 najwieksze skupisko w jednym miejscu.

Na ulicy Igielnej jest pub 13 igieł (okolice rynku) gdzie zawsze były mega pącze alkoholowe 😊
    I też dla fanów słodyczy - Czekoladziarnia na ul Więziennej - tez rynek - najlepsza na świecie gorąca czekolada do picia 🤩

tęczova, Beti82 lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko kuruj sie tam ! Kurcze oby leki zaczely wreszcie dzialac.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Nikodemka lubi tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczova, jeśli przyjeżdżasz typowo na weekend, to tak:
    Hala Stulecia i Pergola, Hala obecnie jest w remoncie więc ogląda się tylko z zewnątrz.
    Afrykarium plus ZOO (kup bilet online wcześniej), a jeśli tłumy i Afrykarium to nie Twoja bajka, to zajrzyjcie do Hydropolis.
    Koło zoo otworzyli teraz świetną knajpę na śniadanie lub kawę i ciastko Petit Fours.
    Będąc w tamtej okolicy, jeśli jesteś fanką architektury zajrzałanym do Infopunktu WUWA, otoworzona jakiś miesiąc temu.

Potem przeniosłabym się w okolice rynku, do dzielnicy czterech Wyznań, kawa w Mleczarni z widokiem na Synagogę lub bajgiel w Central Cafe zrobią robotę. Stamtąd na Plac Wolności zobaczyć Narodowe Forum Muzyki. Obiad zjadłabym chyba w NAPA pod nasypem (od NFM już niedaleko).

Wyspa słodowa i Ostrów Tumski moim zdaniem nie jest obowiązkowy, zamiast tego może Centrum Historii Zajezdnia?

Pasaż Niepolda to już chyba passe.
    Teraz chodzi się do klubu o nazwie: Ciało (w rynku), ale tu impreza zaczyna się koło północy.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasaż Niepolda passe? Hahah a 5 lat temu wszyscy chodzili tylko tam 😋 ale ja tak biegam po imprezach ze nie zdziwiłabym się gdyby Mazowiecka w Warszawie zamkneli a ja dowiedziałabym się po 3 latach 😂

Magda - mbc, tęczova lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Pasaż Niepolda passe? Hahah a 5 lat temu wszyscy chodzili tylko tam 😋 ale ja tak biegam po imprezach ze nie zdziwiłabym się gdyby Mazowiecka w Warszawie zamkneli a ja dowiedziałabym się po 3 latach 😂
    No za „moich czasów” też tylko pasaż, ale ja studia kończyłam w 2012 więc trochę się zmieniło ;)
    Jak coś to polecam jeszcze Nietotę.

Ani0nka lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Lami Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Wrocławiu można podejść do Hydropolis no albo Afrykarium w Zoo albo Panorama Racławicka jeszcze. W sobotę jest bezpłatnie Muzeum Narodowe, ale też kilka innych obiektów, trzeba poszperać. Coś jeszcze zrobili w podziemiach Placu Solnego, ale nie byłam i nie wiem co 😀. Na stronie internetowej Wrocław.pl są zamieszczane rzeczy, które "się dzieją" w weekendy. 80% to jakieś niewiadomo co, ale można znaleźć coś fajnego 😊 A jeśli chodzi o życie nocne, to chyba jedyne miasto w Polsce, które ma takie rozbudowane i głośne życie po zmroku 😀 wystarczy wytężyć słuch. Pasaż Niepolda to całe skupowisko klubów, ale ja już od lat nie imprezuję, więc się nie znam, bo pewnie wszystko się pozmieniało. Bardzo ładnie są zrobione i oświetlone wały od Hali Targowej aż za Most Grunwaldzki, idealnie na wieczorny spacer. I wszytko wymieniła już Meggs,ja tylko powtórzyłam kilka rzeczy. Całodobowy bilet na MPK 11 zł kosztuje, więc na intensywny dzień można się wspomóc. A w Galerii Plakatu można kupić najlepsze pod słońcem plakaty Ryszarda Kaji (Kaii/Kai???) (oczywiście można je kupić przez internet, ale tak go kocham, że musiałam przemycić reklamę 😜).
    Śmiało można zapuszczać się we wszystkie uliczki Rynku, po zmroku nie zapuszczać się lepiej w okolice Nadodrza i tzw. Trójkąta (okolice Traugutta).

W Schodach Donikąd bywały jakieś koncerty jazzowe na żywo.

A do Katedry zaszlabym przy okazji speceru po wałach. Przy wejściu po lewej stronie jest taka rzeźba, jeszcze z przedszkola pamiętam z wycieczki, że to jakiś lew symbolizujący zło i pani mówiła, że trzeba mu włożyć palce w oczodoły, żeby się zła pozbyć że swojego życia. Pewnie legenda brzmiała zupełnie inaczej, bo to było 25 lat temu, ale zawsze jak przechodzę to mu te oczodoły dźgam 😁😁😁 A na Ostrowie to można jeszcze głowę w murze w katedrze znaleźć, kluskę na bramie i łysego aniołka na pomniku Nepomucena - to akurat moje zboczenie z pracy, bo z każda klasa wycieczki i legendy Ostrowa. I kłódkę na Moście Tumskim można zaczepić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 13:28

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczova - co nie? Dziewczyny wiedza wszystkooo! :D Wyslij nam jakas foteczke z Wrocka :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idealne z Was przewodniczki <3 chyba sama zaciągnę męża też na jakiś weekend do Wrocławia :) niech tylko się zrobi odrobinę cieplej :D

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Anhydra co tam u Ciebie? Jak sie czujesz? 😊

A dziękuję, że pytasz :).
    U mnie jak zwykle **ujnia z grzybnią.
    Do moich wiecznych ciążowych komplikacji właśnie dołączyła skracajaca się szyjka i mam nakaz leżenia :(. Tak więc, biorąc pod uwagę, że leżałam cały pierwszy trymestr przez krwawienia i krwiaka i teraz musze leżeć...to jeste trochę połamana :/.
    Jak tak dalej pójdzie to z jamy wypełznę dopiero w lipcu ;).

No ale najważniejsze, że z Młodym wszystko ok.
    Przedszkolanko- tak, po wielu bojach z eMkiem u nas będzie Aleksander ❤

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Lami Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Anhydra, no to faktycznie nie możesz na spokojnie ciążą się cieszyć. Ale już jesteście za połową. Najważniejsze, że wszystko pod kontrolą i maluszek zdrowy 😊

Ja z kolei dziewczyny kocham Kraków! Wpadam tam co dwa lata i zwiedzam praktycznie te same rzeczy, ale taka magia! Uwielbiam ❤️ Nawet upomnienie jedyne w życiu za picie alkoholu w miejscu publicznym mam z Karkowa 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 13:27

Anhydra, Magda - mbc lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Słoneczko12 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny za miłe słowa otuchy. Jesteście wspaniałe <3 Dziś już lepiej sie czuję, ale muszę jeszcze dość do siebie tak na 100%.

Nikodemko - dziś 11 dpo wg Ovu. Na razie nie czuję się za bardzo okresowo, ale brzuch już trochę pobolewa i szyjka nijaka..

Przedszkolanko - dużo zdrówka dla Ciebie i Polci :)

Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości <3

“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
    ale później radość dla niego zakwitnie.”

Syr 1, 23

79f810a70fb8f58768340856f6aff5f8.png[/u
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ