Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Teczova - zajedz po mnie po drodze, nigdy nie bylam we Wroclawiu!
Ja przez weekend tez nie bede miala czasu myslec, przyjezdza do nas rodzina z Olsztyna. I bardzo dobrze.
Wkurza mnie strasznie, ze nie wiem na czym stoje. Tak jak mowisz - nidgy wiecej odpuszczania! To nie na moje nerwy.
Jak sobie pomysle, ze dopiero mialabym miec owulacje i czeka mnie jeszcze 14 dni niepewnosci to wariuje!
Arashe - ja wlasnie nie moge wyczuc momentu, w ktorym jest az tak otwarta... mam wrazenie, ze nigdy nie jest do konca zamknietaMyslisz, ze mozliwa jest owulacja przy twardej szyjce?
tęczova lubi tę wiadomość
-
Może trudno wyczuć różnice, może wcale nie była teraz twarda tylko pol na pół, bo się szykowala do owulacji kolejnej. No i tak otwarta mocno zwykle miałam tylko jeden dzień, ewentualnie dwa. A taka mocno twarda to na końcu i początku cyklu tylko u mnie. A położenie wyczuwasz dobrze?, bo to też dużo mówi.
-
Wydaje mi sie, ze polozenie wyczuwam dobrze, bo sprawdzam zawsze o tej samej porze dnia, w tej samej pozycji i zauwazam wyrazne roznice.
Eh, no nic... pozostaje mi sprawdzic jutro ten progesteron, przynajmniej mniej wiecej dowiem sie czy owulacja byla tydzien temu czy teraz. -
Tęczowa ja we Wrocławiu uwielbiam okolice rynku i starego miasta, warto przejść się wzdłóż Odry - park Staromiejski, opera, narodowe forum muzyki, fosa miejska - to wszystko jest w okol rynku, mnostwo tu uroczych knajpek. Na północ od rynku - wyspa słodowa i wszystkie okoliczne - tamka, piasek. Ostrów tumski i most tumski. Obowiązkowa jest Pergola , Hala Stulecia i zoo po drugiej stronie ulicy. Panorama raclawicka i okoliczny park jak ktoś lubi takie klimaty. I taras widokowy w sky towerze 😊
Co do imprez - pasaz Niepolda 🤩 najwieksze skupisko w jednym miejscu.
Na ulicy Igielnej jest pub 13 igieł (okolice rynku) gdzie zawsze były mega pącze alkoholowe 😊
I też dla fanów słodyczy - Czekoladziarnia na ul Więziennej - tez rynek - najlepsza na świecie gorąca czekolada do picia 🤩tęczova, Beti82 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:22
Nikodemka lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Tęczova, jeśli przyjeżdżasz typowo na weekend, to tak:
Hala Stulecia i Pergola, Hala obecnie jest w remoncie więc ogląda się tylko z zewnątrz.
Afrykarium plus ZOO (kup bilet online wcześniej), a jeśli tłumy i Afrykarium to nie Twoja bajka, to zajrzyjcie do Hydropolis.
Koło zoo otworzyli teraz świetną knajpę na śniadanie lub kawę i ciastko Petit Fours.
Będąc w tamtej okolicy, jeśli jesteś fanką architektury zajrzałanym do Infopunktu WUWA, otoworzona jakiś miesiąc temu.
Potem przeniosłabym się w okolice rynku, do dzielnicy czterech Wyznań, kawa w Mleczarni z widokiem na Synagogę lub bajgiel w Central Cafe zrobią robotę. Stamtąd na Plac Wolności zobaczyć Narodowe Forum Muzyki. Obiad zjadłabym chyba w NAPA pod nasypem (od NFM już niedaleko).
Wyspa słodowa i Ostrów Tumski moim zdaniem nie jest obowiązkowy, zamiast tego może Centrum Historii Zajezdnia?
Pasaż Niepolda to już chyba passe.
Teraz chodzi się do klubu o nazwie: Ciało (w rynku), ale tu impreza zaczyna się koło północy.tęczova lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Pasaż Niepolda passe? Hahah a 5 lat temu wszyscy chodzili tylko tam 😋 ale ja tak biegam po imprezach ze nie zdziwiłabym się gdyby Mazowiecka w Warszawie zamkneli a ja dowiedziałabym się po 3 latach 😂
Magda - mbc, tęczova lubią tę wiadomość
-
Meggs wrote:Pasaż Niepolda passe? Hahah a 5 lat temu wszyscy chodzili tylko tam 😋 ale ja tak biegam po imprezach ze nie zdziwiłabym się gdyby Mazowiecka w Warszawie zamkneli a ja dowiedziałabym się po 3 latach 😂
Jak coś to polecam jeszcze Nietotę.Ani0nka lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
We Wrocławiu można podejść do Hydropolis no albo Afrykarium w Zoo albo Panorama Racławicka jeszcze. W sobotę jest bezpłatnie Muzeum Narodowe, ale też kilka innych obiektów, trzeba poszperać. Coś jeszcze zrobili w podziemiach Placu Solnego, ale nie byłam i nie wiem co 😀. Na stronie internetowej Wrocław.pl są zamieszczane rzeczy, które "się dzieją" w weekendy. 80% to jakieś niewiadomo co, ale można znaleźć coś fajnego 😊 A jeśli chodzi o życie nocne, to chyba jedyne miasto w Polsce, które ma takie rozbudowane i głośne życie po zmroku 😀 wystarczy wytężyć słuch. Pasaż Niepolda to całe skupowisko klubów, ale ja już od lat nie imprezuję, więc się nie znam, bo pewnie wszystko się pozmieniało. Bardzo ładnie są zrobione i oświetlone wały od Hali Targowej aż za Most Grunwaldzki, idealnie na wieczorny spacer. I wszytko wymieniła już Meggs,ja tylko powtórzyłam kilka rzeczy. Całodobowy bilet na MPK 11 zł kosztuje, więc na intensywny dzień można się wspomóc. A w Galerii Plakatu można kupić najlepsze pod słońcem plakaty Ryszarda Kaji (Kaii/Kai???) (oczywiście można je kupić przez internet, ale tak go kocham, że musiałam przemycić reklamę 😜).
Śmiało można zapuszczać się we wszystkie uliczki Rynku, po zmroku nie zapuszczać się lepiej w okolice Nadodrza i tzw. Trójkąta (okolice Traugutta).
W Schodach Donikąd bywały jakieś koncerty jazzowe na żywo.
A do Katedry zaszlabym przy okazji speceru po wałach. Przy wejściu po lewej stronie jest taka rzeźba, jeszcze z przedszkola pamiętam z wycieczki, że to jakiś lew symbolizujący zło i pani mówiła, że trzeba mu włożyć palce w oczodoły, żeby się zła pozbyć że swojego życia. Pewnie legenda brzmiała zupełnie inaczej, bo to było 25 lat temu, ale zawsze jak przechodzę to mu te oczodoły dźgam 😁😁😁 A na Ostrowie to można jeszcze głowę w murze w katedrze znaleźć, kluskę na bramie i łysego aniołka na pomniku Nepomucena - to akurat moje zboczenie z pracy, bo z każda klasa wycieczki i legendy Ostrowa. I kłódkę na Moście Tumskim można zaczepić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 13:28
tęczova lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualny
-
Meggs wrote:Anhydra co tam u Ciebie? Jak sie czujesz? 😊
A dziękuję, że pytasz.
U mnie jak zwykle **ujnia z grzybnią.
Do moich wiecznych ciążowych komplikacji właśnie dołączyła skracajaca się szyjka i mam nakaz leżenia. Tak więc, biorąc pod uwagę, że leżałam cały pierwszy trymestr przez krwawienia i krwiaka i teraz musze leżeć...to jeste trochę połamana
.
Jak tak dalej pójdzie to z jamy wypełznę dopiero w lipcu.
No ale najważniejsze, że z Młodym wszystko ok.
Przedszkolanko- tak, po wielu bojach z eMkiem u nas będzie Aleksander ❤
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Kurcze Anhydra, no to faktycznie nie możesz na spokojnie ciążą się cieszyć. Ale już jesteście za połową. Najważniejsze, że wszystko pod kontrolą i maluszek zdrowy 😊
Ja z kolei dziewczyny kocham Kraków! Wpadam tam co dwa lata i zwiedzam praktycznie te same rzeczy, ale taka magia! Uwielbiam ❤️ Nawet upomnienie jedyne w życiu za picie alkoholu w miejscu publicznym mam z Karkowa 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 13:27
Anhydra, Magda - mbc lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Dziękuję Wam dziewczyny za miłe słowa otuchy. Jesteście wspaniałe
Dziś już lepiej sie czuję, ale muszę jeszcze dość do siebie tak na 100%.
Nikodemko - dziś 11 dpo wg Ovu. Na razie nie czuję się za bardzo okresowo, ale brzuch już trochę pobolewa i szyjka nijaka..
Przedszkolanko - dużo zdrówka dla Ciebie i PolciCzekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości
“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
ale później radość dla niego zakwitnie.”
Syr 1, 23
[/u