Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ani0nka wrote:Beti myszko to dopiero 9dni po, u mnie tez tak wczesnie nic nie widać, wiec spokojnie idź za tydzień i zobaczysz, u mnie była owulacja 21 dnia
-
Nikodemko to
http://www.biogenetik.pl/pl/p/PAKIET7-6-bakterii-ukladu-moczowo-plciowego-Chlamydia%2C-Ureaplasma%2C-Mycoplasma%2C-Neisseria/21Nikodemka lubi tę wiadomość
-
Beti, teraz musisz dać sprzyjające warunki, żeby jajeczko dojrzewało. Nie stresuj się niepotrzebnie. Wiem, wiem, że łatwo mówić, ale zrobiłaś wszystko, teraz zostaje bzykanko i czekanko na zastrzyk, żebyś nie ominęła! Zadzwoń jutro i zapytaj o ten zastrzyk.
I Kobitki, jutro wstajemy z większym entuzjazmem. Trzeba wypędzić tę zimę. W zeszłym roku na początku kwietnia przyszło lato i trzymało się do sierpnia. Śpijcie dobrze!Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Beti- dziewczyny mają rację. Specjalnie dla Ciebie sprawdzilam moje notatki. U mnie dopiero zaczęły się wykluwać ok 11 dc- to znaczy miały ok 11mm (endo było 5.7 mm) i były ledwo co odrożnialne od pozostalych (a też mam drobnicę, tzn.typowy obraz widotorbielowatosci na jajnikach). Co ciekawe w 14 dc były już 3 o wielkości ok 16 mm! Ostatecznie dotrwały dwa a z jednego jest mój 500-gramowy Olek
. Po Clo nie zawsze owu jest w 14 dc! Ja miałam chyba w 16-17 dc (ovitrell podawalam sobie przy wielkosci 19 mm).
Lami, Beti82 lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Lami wrote:A zastrzyk można samemu dać?
A zastrzyki z ovitrell/Lametty czy innego specyfiku działającego na pekniecie, zazwyczaj robi się samemu. To prosty zastrzyk w fald skóry na brzuchu- analogicznie jak Clexane
. Ja też trochę panikowalam, bo był to mój pierwszy zastrzyk, ale obyło się bez problemu.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Dzieki dziewczynki ale ja mam pregnyl a tego dziadostwa akurat sie samemu nie podaje wrr.
Wiem,ze roznie przychodzi owu po clo.Chcialam isc wcześniej na monit,zeby wiedziec co z bzykaniem haha w tamtym miesiacu sie wybzykalismy za wczesnie 😂 -
Nikodemko tak myślałam ze skoczy. Owu pewnie w ostatnich 3 dniach była. U mnie w tym cyklu tez tak było ze w 16 dc miałam pozytywnego owulaka i myślałam ze jest owulka ale jej jednak nie było i była dopiero w 23 dc.
-
Eh, no i bedzie zamieszanie z tym hsg... Chyba mimo wszystko zbadam jutro tego proga, zeby miec pewnosc. Inaczej nie mam jak tego potwierdzic.
-
Beti pozostaje bzykac sie na dniach,clo zadziała na pecherzyki spokojnie.
Nikodemko a serduchowaliscie? Jak tak to super,nie pozostaje nic innego jak i tak czekac..
Anhydra będzie Oluś u Ciebie?
Ja jestem po bezsennej nocy. Przez polowe Pola plakala i dusila sie kaszlem.. ja teź pluca wypluwam,boli mnie cala klatka. Jedyne to ciut mi zatoki puscily,ale wydaje mi sie ze antybiotyk za slaby niestety i jedziemy obie do lekarza ..oczywiście o 8 juz miejsc nie było ale wcisnęla nas jako pilne. niech przesłucha,może coś doradzi bo ja juź mam dosc..jeszcze Pola mi taką jazde urzadzila rano,że brak słów..mam nadzieję że ten dzień się szybko skończy. I znowu marudze ehh. -
Zastanawia mnie tylko szyjka, bo w ostatnich dniach caly czas byla nisko i twarda (otwarcia/zamkniecia nie umiem rozpoznac), a wtedy kiedy test wychodzil pozytywnie ewidentnie byla wysoko i miekka. Takze wiem, ze nic nie wiem. Tym bardziej, ze tak wyglada moj dzisiejszy owulak, ktory wczoraj byl juz negatywny:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6918229057cf.jpg
Przedszolanko - wiecej serduszkowalismy tydzien temu, teraz tez jako tako. Marudzisz, bo masz prawo kochana! Oby to nie bylo jakies zapalenie oskrzeli, dobrze ze jedziecie do lekarza. -
Sloneczko - ile dpo jestes? Przykro mi z powodu tych wszystkich zlych wydarzen... Nie przejmuj sie komentarzami o marnowaniu zycia, to tylko i wylacznie Twoje zycie i Twoje decyzje, nic nikomu do tego. Wierze, ze podjelas dobra decyzje i teraz wszystko po kolei zacznie sie ukladac
-
Nikodemko tylko monit w takiej sytuacji... albo test ciążowy 😊
Przedszkolanko może antybiotyk nie trafiony? Dobrze, ze idziecie do lekarza. Mam nadzieje ze da Wam cos co zadziała.
Słoneczko przykro mi z powodu prababci i cioci. Co do studiów to jest to Twoje zycie i masz prawo decydować o nim sama. Jeżeli czulaś ze te studia to nie to , to nie ma co sie meczyc i ciagnac ich na siłe tymbardziej ze praca w pozniejszym zawodzie równiez nie sprawialaby Ci przyjemnosci. Rodzina sie nie przejmuj, najlatwiej sie ocenia a to nie oni przezyja zycie za Ciebie. Mam nadzieje ze masz nowy plan na siebie i dzieki jego realizacji poczujesz sie szczesliwa 😊 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:22
Nikodemka lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Teczova, Nikodemko, oby to odpuszczanie cyklu wyszło Wam na dobre. Mocno ściskam kciuki 😘
Słoneczko, nie martw się. Pogadają, pogadają i przestaną. Nie pozwól, żeby to wpływało na Twoje samopoczucie. Popłakałaś jeden dzień i wystarczy. Teraz wstawaj i ruszaj dalej! Decyzja jest dobra, bo jest Twoja i zgodną z tym co czujesz! Nie ma lepszego wyznacznika 😊 Głowa do góry!tęczova lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Przedszkolanko, współczuję, nie dość że człowiek chory to jeszcze niewyspany
Nikodemko nie wykluczone, że to po prostu 2 owulacja. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie jeśli szyjka jest otwarta, to dałoby się do jej ujścia włożyć mały palec, a jak zamknięta to konkretnie, a by była bliżej, by łatwiej badać to najlepiej chyba w przykucu.
Słoneczko, ja może studiow nie rzucalam, ale zmieniałam, i też musiałam się nasluchac, że zmarnowałam to i tamto. Współczuję nawarstwienia problemów