Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Julia ja jestem na duomoxie..ale akurat jego mam na zapalenie gardla..
Ogrzewam i chodze z glowa owinieta ,widzi mnie tylko Pola,nawet nie pyta co mam na głowie😂😂ale cii,wysmaralam,potrzymalam pod inhalacja,ogrzalam i jakby ciut lepiej bo lapię oddech. Jest nadzieja!
Nikodemko hsg po @ sie robi tak? Który to bedzie dc u Ciebie?Wik89 lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanko - dobrze, ze czujesz ulge choc troche, oby bylo lepiej z kazdym dniem. Zjedz cos wartosciowego! moge podeslac Ci rosolek
Tak, hsg po @, u mnie bedzie to 8dc. -
Teczova - dokladnie opisalas moj dzisiejszy nastroj. Tez mam dolek i nie wyobrazam sobie, ze zobacze kiedys dwie kreski na tescie, nie wierze w to totalnie. Jeszcze miesiac temu cieszylam sie z perspektywy kolejnych badan, a teraz mi sie po prostu nie chce ich robic. Na ten cykl nawet sie nie napalam, bo juz nie raz mialam nadzieje, a pozniej byl placz, wole czekac na okres.
-
Lami, zaakceptowałam zaproszenie!
U mnie dużo się działo ostatnio, zaraz Wam opowiem, bo ja w ogóle nie byłam świadoma takich rzeczy wcześniej.
W brzuchu jest chłopak (Jerzy albo Karol)
Ja w 23+5 trafiłam do szpitala z szyjką 0,6cm i po jałowym wymazie z szyjki 5.03 miałam zabieg w zzo i założyli mi szew ratunkowy na szyjkę, który ściągną w 37tc. Genralnie mam niewydolność cieśniowo-szyjkową, przy ewentualnych kolejnych ciążach (chociaż na ten moment jestem zdania, że kolejnych nie będzie) szew obowiązkowo w okolicach 15tc.
A teraz przez to jestem praktycznie uziemiona w domu, wychodzę tylko do labo na badania i na wizyty. Nic mi nie wolno robić.
Generalnie wszystko zaczęło się na połówkowych. Po zrobieniu usg transwaginalnego okazało się, że szyjka w niecałe 2 tygodnie zeszła z 4.3cm na 3.11cm. Lekarz więc pobrał wymaz z szyjki i pochwy i miałam przyjść za 10dni na kontrolę. Przyszłam szyjka 3.0cm więc lajtowo, w wymazie wyszedł skąpy gbs, a tego się generalnie nie leczy. Ale mój gin uznał, że da mi antybiotyk i globulki i widzimy się za tydzień. No i przyszłam za tydzień i z szyjki zostało 0.6cm i miała spore rozwarcie od strony dziecka, więc biegiem zadzwonił do szpitala, uprzedził, że przyjadę, pobrali szybko ponownie wymaz, a że byłam na końcówce antybiotyku, to były duże szanse, że wyjdzie jałowy i szybko zrobią zabieg. W międzyczasie wstawałam tylko siku. Na szczęście nie miałam żadnych skurczy itp.
Teraz wszystko jest dobrze, mały ma już kilogram, powoli wkraczamy w 3 trymestr i mam nadzieję, że dotrwamy do tego 37tc bez przygód.
Co prawda w wymazie, który lekarz pobrał mi po szpitalu wyszły e.coli (przyniosłam najprawdopodbniej ze szpitalnej toalety) i znowu biorę antybiotyk, ale mam nadzieję, że jak to wybije, to będzie już okej i nie będzie potrzeby wcześniejszego zdejmowania szwu.
Także jak wiemy ciąża to nie choroba, ale uważajcie na siebie.
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Dziewczyny kochane niestety nie pociesze...Tez mam dola :(i w nic juz nie wierze
-
Jejka Magda... Ale się porobiło u Was... Kurcze, kochana ciężko powiedzieć odpoczywaj, bo już pewnie jajko znosisz od leżenia. Ale jeszcze trochę i będziesz trzymała w ramionach pięknego bobaska. Dużo siły! 😘
Magda - mbc lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualnywitam się po weekendzie! Pogoda była cudna, spędziłam weekend u rodziny na wsi
wygrzewałam się na słoneczku z kotem
zaczynam właśnie drugi trymestr (wiem, że niektóre aplikacje piszą, że dopiero 14+0, ale moja Ciąża+ pisze, że to dzisiaj i ta wersja mi się dużo bardziej podoba)
w tym tygodniu będą wyniki sanco, mam nadzieję, że będzie wszystko ok
Przedszkolanko zdrówka! oby szybko przeszło
Dziewczyny głowa do góry. Dzisiaj kiepski dzień, ale jeszcze słońce wyjdzie, nie traćcie nadziei!
Nikodemko tą temperaturą się nie przejmuj, skoro nie mierzyłaś cały miesiąc, to jeden tydzień pomiarów nie ma sensu, czekaj spokojnie na hsg! Nie możesz po wyrywkowych temparaturach stwierdzić, że owu nie było.
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:22
Magda - mbc lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Monia - nie przepracuj sie!
Caly dzien przespalam, robota stoi, ale nawet nie mialam sily sie podniesc z lozka. Do tego znowu mam cos z zoladkiem i modle sie, zeby to nie byla grypa zoladkowa, bo w sobote wpadla do mnie niespodziewanie kolezanka z choroba, swietnie. Niech ten tydzien sie juz skonczy. -
Julka tak mi się przypomniało;) jakbyś miała ochotę i czas to w sobotę w zdrowej rodzinie są ciekawe warsztaty z komunikacji prenatalnej z dzieckiem i można się zapisać niezależnie od tygodnia ciąży;) ja idę z dwiema ciężarnymi koleżankami;) Z ZuzkąLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Od 9 do 10
Tylko trzeba zadzwonić i zapytać, czy są jeszcze miejsca. Jak w sobotę nas zapisywałam to były
Tu masz linka:
https://www.facebook.com/events/379542459550586/
Mmmm grilla bym pożarłaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 20:23
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵