Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczęściara wrote:Meggs kochana ja bardziej z Mazur wieś Goryń. Tam moja mama mieszka. Fajnie tak wrócić do tej ciszy, spokoj, świeżego powietrza 😘
Zawsze myślałam, że moje rodzinne okolice to Warmia, bo bliżej Olsztyna niż Mikołajek i że za Olsztynem dopiero Mazury. A tu się jakiś czas temu okazało, że Mazury tak okalają Warmię i że Ostróda to też Mazury, ale już Iława to zdaje się tak jak Kwidzyn jednak Powiśle, co dziwne jest ze względu na Jeziorak. No w każdym razie życie na pograniczu trzech województw i krain geograficznych zawsze sprawiało, że czułam się trochę z nikąd.Jak mówiłam że pochodzę z Mazur to myśleli, że z Mikołajek albo Olsztyna (choć to nie Mazury), Powiśle i Warmia to w ogóle nikt nie ma pojęcia gdzie naprawdę jest. Pomorze też się kojarzy z Gdańskiem albo Kołobrzegiem. I weź tu wyjaśnij.
-
Nikodemka wrote:Mam kryzys. Przy takiej temperaturze nie moge byc po owulacji, to niemozliwe. Wczoraj wieczorem mialam dziwna sytuacje, bo odszedl mi tak jakby szop gestego, ale tez rozciagliwego sluzu (przepraszam, wiem ze to obrzydliwe), pierwszy raz cos takiego widzialam. Nie mam jak jechac na proga ani dzis, ani jutro, dam rade dopiero w srode i tak zrobie, ale dzis jestem zla.
A jaka to temperatura? Mierzyłaś cały cykl? Pokaż wykres? -
rzepakowepole wrote:Goryń gmina Kisielice? To takie Powiśle najbardziej. Jeśli tak, to ja pochodzę z bardzo,bardzo niedaleka. Aż dziw bierze jaki ten świat mały.
Zawsze myślałam, że moje rodzinne okolice to Warmia, bo bliżej Olsztyna niż Mikołajek i że za Olsztynem dopiero Mazury. A tu się jakiś czas temu okazało, że Mazury tak okalają Warmię i że Ostróda to też Mazury, ale już Iława to zdaje się tak jak Kwidzyn jednak Powiśle, co dziwne jest ze względu na Jeziorak. No w każdym razie życie na pograniczu trzech województw i krain geograficznych zawsze sprawiało, że czułam się trochę z nikąd.Jak mówiłam że pochodzę z Mazur to myśleli, że z Mikołajek albo Olsztyna (choć to nie Mazury), Powiśle i Warmia to w ogóle nikt nie ma pojęcia gdzie naprawdę jest. Pomorze też się kojarzy z Gdańskiem albo Kołobrzegiem. I weź tu wyjaśnij.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 15:03
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Ogólnie Mazury to przy granicy Kujaw. Olsztyn, Biskupiec Lidzbark i te dalsze miejscowości zaliczają się do Warmii. Mazury zajmują większy obszar niż Warmia ze względu na te jeziora.
W ogóle województwa są kojarzone z największymi miastami tylko. Niestety czasami trzeba się natumaczyc gdzie się mieszka..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 08:41
11.2015 pjp(*)
Nikodemko kochana bo Ciebie pominelalam. Też miałam w tym cyklu jakby galaretka i to było w czasie płodnych. To po prostu zbity śluz. Jeżeli jest przezroczysty to zaczynają się płodne. Owu dopiero będzie.
11.2015 pjp(*)
Szczęściara wrote:Rzepakowepole tak dokładnie tam. Jest bardzo dużo jezior dlatego kojarzone jest z powislem. Kochana teraz mieszkam w Kwidzynie 😂 😂 😂 jeju jak fajnie poznać kogoś kto mieszkał tak blisko mnie
Szczęściara lubi tę wiadomość
-
Nikodemko, ja miałam taki czop i dopiero po 3 dniach była owulacja potwierdzona monitoringiem. Czytałam, że jak on wypadnie, to zaczynają się dni płodne. Miałam tak tylko raz w listopadzie. Rób owulaki.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
rzepakowepole wrote:Chodziłam do Kwidzyna do LO. No i faktycznie pochodzę z Twojego sąsiedztwa, do tej pory tam jeżdżę w odwiedziny do mamy wcale nie tak rzadko, choć wywiało mnie do Wrocławia.
11.2015 pjp(*)
U mnie wczoraj i dziś córa jak nic, teź jestem ciekawa co wyniknie z tego
Ja za to kwicze,mam wrażenie że czuje się coraz gorzej..nasmarowalam sie amolem bo zatoki mnie bola,czasem uszy. Zaraz inhalujemy sie obie bo kaszlemy a ja mam taki katar że nawet nie ma opcji by oddech nosem złapac (Nikodemko Twój śluz idealnie to opisuje). W weekend mąż przejąl wszystkie obowiązki,dzisiaj juz zostalysmy same więc leżeć nie ma szans,chyba ze i Pola polezy chociaz watpie bo stan podgoraczkowy jej minąl na szczęście to i sil ma więcej.
Znowu marudze..
Nikodemko który to dc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 08:49
-
Przedszkolanko a gdybys jej bajki puscila to nie polezalaby troche. U nas jak mala chora to lezy na kanapie i bajkowy maraton. Ale wytrzymuje max pol godz i i tak idzie sie bawic 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 08:58
-
Przedszkolanko każdy w Takim stanie by marudzil, zatoki coś to nic przyjemnego... Jak za długo będzie się utrzymywać to bym poszła do lekarza na Twoim miejscu. Współczuję Ci, że jeszcze core masz na głowie.
Co do ubranek to moim zdaniem warto mieć parę długich body, bo słońce zajdzie i będzie chłodniej. Zwłaszcza, że wrzesien nie musi być taki ciepły. Ja bym za to nie szalala z krótkim rękawem, te większe będę już brać z długim, wtedy sam bodziak i spodenki i wystarczy.
W sumie to muszę kupić sobie sode, bo jeszcze nie robiłam testua dziś 19 tydzień się zaczął. 2 tygodnie do połówkowych, może poznam płeć...
Tęczova, może to zwiastun, ale warto męża wykorzystac w razie czego
No i u Nikodemki tak samo.
Może rzeczywiście to przesilenie
-
Przedszkolanko - u mnie juz 22dc, dlatego martwi mnie, ze ta owulacja bylaby tak pozno... Cykl mialby okolo 40 dni.
Rzepakowe pole - nie mierzylam temperatury od poczatku cyklu (czego zaluje) sprawdzam od 7 dni i wiem, ze to bez sensu i nie powinnam tego brac pod uwage, ale wydaje mi sie, ze na tyle znam siebie i swoje poprzednie wykresy, ze przy temperaturach rzedu 36,30 - 36,40 raczej niemozliwe, ze jestem juz w drugiej fazie cyklu.
Lami - przed chwila to samo przeczytalam o tym czopie. Zrobie niedlugo owulaka, zobaczymy...
Szkoda, ze mam problem z odroznieniem czy szyjka jest zamknieta czy otwarta. -
Hej dziewczyny
U mnie test sody potwierdził płeć z prenatalnych. Mam nadzieję, że w środę też mi lekarz podejrzy i zobaczy, czy to dziewczynka
Bo później wizyta albo pod koniec kwietnia, albo dopiero 6 maja drugie prenatalne.
Współczuję wam tych przeziębieńTo nic przyjemnego w ciąży, zresztą bez też. Ja miałam mega katar na początku, ale psikałam solą morską i przeszło po kilku dniach, nie zdążyło się przerodzić w coś gorszego.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Nikodemko a który masz dc dzisiaj? Mi sie wydaje mimo wszystko ze jestes przed owu... mogła sie przesunac.
Przedszkolanko kurcze bardzo mi przykro ze nadal tak zle sie czujesz. I marudzenie w takiej sytuacji jest jak najbardziej zrozumiałe. A jakbyś Poli wlączyła jakaś bajke albo tablet choć na max godzine? W takich okolicznosciach to dozwolone i miałabyś chwile zeby sie połozyć. -
Ogląda właśnie bajki,zaraz inhalacje,ogarniemy sie bo jeszcze w piżamach i pewnie obie przed bajkami powisimy.
Nigdy nie chorowalam tak,zatok nigdy nie czulqm i oczywiście ciąża to idealny moment..
Nikodemko to faktycznie przesunięcie by bylo..a na szybki monitoring nie masz mozliwosci?