X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Meggs kochana ja bardziej z Mazur wieś Goryń. Tam moja mama mieszka. Fajnie tak wrócić do tej ciszy, spokoj, świeżego powietrza 😘
    Goryń gmina Kisielice? To takie Powiśle najbardziej. Jeśli tak, to ja pochodzę z bardzo,bardzo niedaleka. Aż dziw bierze jaki ten świat mały.

Zawsze myślałam, że moje rodzinne okolice to Warmia, bo bliżej Olsztyna niż Mikołajek i że za Olsztynem dopiero Mazury. A tu się jakiś czas temu okazało, że Mazury tak okalają Warmię i że Ostróda to też Mazury, ale już Iława to zdaje się tak jak Kwidzyn jednak Powiśle, co dziwne jest ze względu na Jeziorak. No w każdym razie życie na pograniczu trzech województw i krain geograficznych zawsze sprawiało, że czułam się trochę z nikąd. ;) Jak mówiłam że pochodzę z Mazur to myśleli, że z Mikołajek albo Olsztyna (choć to nie Mazury), Powiśle i Warmia to w ogóle nikt nie ma pojęcia gdzie naprawdę jest. Pomorze też się kojarzy z Gdańskiem albo Kołobrzegiem. I weź tu wyjaśnij.

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 25 marca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Mam kryzys. Przy takiej temperaturze nie moge byc po owulacji, to niemozliwe. Wczoraj wieczorem mialam dziwna sytuacje, bo odszedl mi tak jakby szop gestego, ale tez rozciagliwego sluzu (przepraszam, wiem ze to obrzydliwe), pierwszy raz cos takiego widzialam. Nie mam jak jechac na proga ani dzis, ani jutro, dam rade dopiero w srode i tak zrobie, ale dzis jestem zla.

A jaka to temperatura? Mierzyłaś cały cykl? Pokaż wykres?

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Goryń gmina Kisielice? To takie Powiśle najbardziej. Jeśli tak, to ja pochodzę z bardzo,bardzo niedaleka. Aż dziw bierze jaki ten świat mały.

Zawsze myślałam, że moje rodzinne okolice to Warmia, bo bliżej Olsztyna niż Mikołajek i że za Olsztynem dopiero Mazury. A tu się jakiś czas temu okazało, że Mazury tak okalają Warmię i że Ostróda to też Mazury, ale już Iława to zdaje się tak jak Kwidzyn jednak Powiśle, co dziwne jest ze względu na Jeziorak. No w każdym razie życie na pograniczu trzech województw i krain geograficznych zawsze sprawiało, że czułam się trochę z nikąd. ;) Jak mówiłam że pochodzę z Mazur to myśleli, że z Mikołajek albo Olsztyna (choć to nie Mazury), Powiśle i Warmia to w ogóle nikt nie ma pojęcia gdzie naprawdę jest. Pomorze też się kojarzy z Gdańskiem albo Kołobrzegiem. I weź tu wyjaśnij.
    Rzepakowepole tak dokładnie tam. Jest bardzo dużo jezior dlatego kojarzone jest z powislem. Kochana teraz mieszkam w.. 😂 😂 😂 jeju jak fajnie poznać kogoś kto mieszkał tak blisko mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 15:03

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Monia będzie dziewczynka jak nic ❤️❤️
    Mi jest obojętne co będzie. Mezowi tez . ale dla mojego dobra lepiej gdyby był ten syn bo obawiam sie ze maz bedzie drazyl temat 😂

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie Mazury to przy granicy Kujaw. Olsztyn, Biskupiec Lidzbark i te dalsze miejscowości zaliczają się do Warmii. Mazury zajmują większy obszar niż Warmia ze względu na te jeziora.
    W ogóle województwa są kojarzone z największymi miastami tylko. Niestety czasami trzeba się natumaczyc gdzie się mieszka..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 08:41

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko kochana bo Ciebie pominelalam. Też miałam w tym cyklu jakby galaretka i to było w czasie płodnych. To po prostu zbity śluz. Jeżeli jest przezroczysty to zaczynają się płodne. Owu dopiero będzie.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko tule i wspieram najmocniej jak moge.
    Chyba pozostaje nam czekać na wynik proga. Rozjasbi sytuacje. Szkoda ze nie miałaś monitoringu.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to tylko soda. Niedługo maleństwo pokaże kim jest 😘

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tej sody to nawet w 1% nie biorę poważnie. Wydaje mi sie to jak z trafieniem w totka :)
    Ale zabawa fajna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 08:42

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 25 marca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Rzepakowepole tak dokładnie tam. Jest bardzo dużo jezior dlatego kojarzone jest z powislem. Kochana teraz mieszkam w Kwidzynie 😂 😂 😂 jeju jak fajnie poznać kogoś kto mieszkał tak blisko mnie
    Chodziłam do Kwidzyna do LO. No i faktycznie pochodzę z Twojego sąsiedztwa, do tej pory tam jeżdżę w odwiedziny do mamy wcale nie tak rzadko, choć wywiało mnie do Wrocławia.

Szczęściara lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, ja miałam taki czop i dopiero po 3 dniach była owulacja potwierdzona monitoringiem. Czytałam, że jak on wypadnie, to zaczynają się dni płodne. Miałam tak tylko raz w listopadzie. Rób owulaki.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Chodziłam do Kwidzyna do LO. No i faktycznie pochodzę z Twojego sąsiedztwa, do tej pory tam jeżdżę w odwiedziny do mamy wcale nie tak rzadko, choć wywiało mnie do Wrocławia.
    Az mi ciekawi skąd podchodzisz?

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj i dziś córa jak nic, teź jestem ciekawa co wyniknie z tego ;)
    Ja za to kwicze,mam wrażenie że czuje się coraz gorzej..nasmarowalam sie amolem bo zatoki mnie bola,czasem uszy. Zaraz inhalujemy sie obie bo kaszlemy a ja mam taki katar że nawet nie ma opcji by oddech nosem złapac (Nikodemko Twój śluz idealnie to opisuje). W weekend mąż przejąl wszystkie obowiązki,dzisiaj juz zostalysmy same więc leżeć nie ma szans,chyba ze i Pola polezy chociaz watpie bo stan podgoraczkowy jej minąl na szczęście to i sil ma więcej.
    Znowu marudze..

Nikodemko który to dc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 08:49

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko a gdybys jej bajki puscila to nie polezalaby troche. U nas jak mala chora to lezy na kanapie i bajkowy maraton. Ale wytrzymuje max pol godz i i tak idzie sie bawic 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 08:58

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko każdy w Takim stanie by marudzil, zatoki coś to nic przyjemnego... Jak za długo będzie się utrzymywać to bym poszła do lekarza na Twoim miejscu. Współczuję Ci, że jeszcze core masz na głowie.

Co do ubranek to moim zdaniem warto mieć parę długich body, bo słońce zajdzie i będzie chłodniej. Zwłaszcza, że wrzesien nie musi być taki ciepły. Ja bym za to nie szalala z krótkim rękawem, te większe będę już brać z długim, wtedy sam bodziak i spodenki i wystarczy :).

W sumie to muszę kupić sobie sode, bo jeszcze nie robiłam testu :P a dziś 19 tydzień się zaczął. 2 tygodnie do połówkowych, może poznam płeć...

Tęczova, może to zwiastun, ale warto męża wykorzystac w razie czego :)
    No i u Nikodemki tak samo.
    Może rzeczywiście to przesilenie

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko - u mnie juz 22dc, dlatego martwi mnie, ze ta owulacja bylaby tak pozno... Cykl mialby okolo 40 dni.
    Rzepakowe pole - nie mierzylam temperatury od poczatku cyklu (czego zaluje) sprawdzam od 7 dni i wiem, ze to bez sensu i nie powinnam tego brac pod uwage, ale wydaje mi sie, ze na tyle znam siebie i swoje poprzednie wykresy, ze przy temperaturach rzedu 36,30 - 36,40 raczej niemozliwe, ze jestem juz w drugiej fazie cyklu.
    Lami - przed chwila to samo przeczytalam o tym czopie. Zrobie niedlugo owulaka, zobaczymy...
    Szkoda, ze mam problem z odroznieniem czy szyjka jest zamknieta czy otwarta.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) U mnie test sody potwierdził płeć z prenatalnych. Mam nadzieję, że w środę też mi lekarz podejrzy i zobaczy, czy to dziewczynka :) Bo później wizyta albo pod koniec kwietnia, albo dopiero 6 maja drugie prenatalne.
    Współczuję wam tych przeziębień :/ To nic przyjemnego w ciąży, zresztą bez też. Ja miałam mega katar na początku, ale psikałam solą morską i przeszło po kilku dniach, nie zdążyło się przerodzić w coś gorszego.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko a który masz dc dzisiaj? Mi sie wydaje mimo wszystko ze jestes przed owu... mogła sie przesunac.

Przedszkolanko kurcze bardzo mi przykro ze nadal tak zle sie czujesz. I marudzenie w takiej sytuacji jest jak najbardziej zrozumiałe. A jakbyś Poli wlączyła jakaś bajke albo tablet choć na max godzine? W takich okolicznosciach to dozwolone i miałabyś chwile zeby sie połozyć.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs - juz 22 dc :(
    Przedszkolanko - Meggs ma racje. Musisz odpoczywac jak najwiecej...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogląda właśnie bajki,zaraz inhalacje,ogarniemy sie bo jeszcze w piżamach i pewnie obie przed bajkami powisimy.
    Nigdy nie chorowalam tak,zatok nigdy nie czulqm i oczywiście ciąża to idealny moment..

Nikodemko to faktycznie przesunięcie by bylo..a na szybki monitoring nie masz mozliwosci?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ