Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Dla mnie totalnie odpadają Alanki, Dorianki i tego typu. Kubusie to łobuzy z reguły. I moje ostatnie odkrycie - Maksymilian ok, Maksym to już wybrakowany intelektualnie skrót. Dlatego, gdyby padło na Tymona, to pewnie byłby Tymoteusz w metryce wpisany hahaha 😁 Uważam, że to gigantyczny błąd pracować z dziećmi przed urodzeniem swojego, człowiek durnieje. Jeden Jaś był jednym z najlepszych uczniów, jakich miałam, a czterech pozostałych brrrr. No i nie wybiorę takiego, bo widzę od razu wszystkie moje stracone nerwy 😀 Karol napadł na mnie z nożyczkami, Piotruś wbijał dzieciom ołówki gdzie się dało, Mateusz był największym arogantem świata itd. A Tymka i Nikodema żadnego nie miałam hahaha 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 08:52
Magda - mbc lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
U mnie oczywiście nie moze byc za kolorowo.Pecherzyk jest 19 mm ale za waski troche i.polozna mówi, ze najlepiej jutro dac zastrzyk 😭 Tylko,ze jutro.niedziela a to pregnyl jest i samemu sie tego nie podaje.Musze szukac pielegniarki na jutro.Zalamana jestem
-
tęczova wrote:Jak piszesz o Jerzym to mam przed oczami mojego wujka, który jest strasznym kutasem
jak zobaczymy siusiaka na usg to będziemy mieć straszną zagwozdkę.
haha, mojego męża kolega ma brata, Jurka właśnie i skubaniec jest tak przystojny, że głowa mała!💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Kurcze, Beti, nawet nie wiedzialam, ze pecherzyk moze byc za waski... Moze podjedz jutro na IP i ktos Ci zrobi zastrzyk?
Teczova - przywiez koniecznie te wiruski... Wlasnie skonczylam plakac. Trafilam na jakis artykul, w ktorym kobiety opisywaly czym jest dla nich macierzynstwo, ogarnal mnie strach, ze nigdy tego nie doswiadcze. Zanim sie obejrze minie rok staran, a tak naprawde 2 lata bez zabezpieczania sie, a od tamtej pory nawet nic nie „zatrybilo”. Ten cykl mnie dobija... Moja dzisiejsza temperatura to 34,42, zadnego wzrostu. Nie wiem czy ten pecherzyk pekl, czy nie peknie wcale i kiedy bede miala okres, na kiedy mam przekladac te hsg... nie wiem nic.
-
Betiiiinkooo
Nie załamuj się! Jest pęcherzyk to jest super ważne! Pielęgniarkę znajdziesz, poszukaj w necie numerów telefonów i na pewno się uda! To przecież jeszcze nie są powody do załamaniaNiech jeszcze podrośnie do jutra, nabiera kształtów i eksploduje piękną i pełnowartościową komóreczką
hehe dobrze Ci powiedziała
jutro będzie idealnie!
Nos do góry!U mnie się bardziej przeciągnie, a mamy testować razem
Więc proszę o cierpliwość i proszę skupić się na misji do wykonania - co możesz zrobić, a nie o czym gdybać
Nikodemko, nie mierzyłaś temperatury od początku to się nią teraz nie przejmuj tak mocno. Zrobisz proga za kilka dni i to Ci ta więcej informacji.Wszystkie znaki o zwiastującej owu były więc teraz ich nie neguj! Sama tempka nie jest wyznacznikiem czy wyszło jajeczko, Niech cierpliwość będzie z Tobą!
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Ja pracowałam tyle lat w szkole, że niestety każde imię już przerobiłam- nawet imię Agaton 😱😂😂😂
-
Meggs wrote:Beti a czemu tego samemu nie można podac? Przeciez wstrzykuje sie pewnie tak samo. Ale pęcherzyk masz piękny 😊 mowiłam ze wystrzeli!
A ovitrelle podskornie sie daje tak jak heparyne pewnie
-
Nikodemka wrote:Kurcze, Beti, nawet nie wiedzialam, ze pecherzyk moze byc za waski... Moze podjedz jutro na IP i ktos Ci zrobi zastrzyk?
Teczova - przywiez koniecznie te wiruski... Wlasnie skonczylam plakac. Trafilam na jakis artykul, w ktorym kobiety opisywaly czym jest dla nich macierzynstwo, ogarnal mnie strach, ze nigdy tego nie doswiadcze. Zanim sie obejrze minie rok staran, a tak naprawde 2 lata bez zabezpieczania sie, a od tamtej pory nawet nic nie „zatrybilo”. Ten cykl mnie dobija... Moja dzisiejsza temperatura to 34,42, zadnego wzrostu. Nie wiem czy ten pecherzyk pekl, czy nie peknie wcale i kiedy bede miala okres, na kiedy mam przekladac te hsg... nie wiem nic.
Nikodemko wiem co czujesz. Ja starałam się 14cs, w 12cs czyli równo po roku zobaczyłam 2 kreski, z których nic nie wyszło, beta tylko lekko się odbiła (7), spadła (3) i okres przyszedł praktycznie o czasie. Z jednej strony cieszyłam się, że „coś drgneło” a z drugiej, byłam załamana. Jak po 2 miesiącach znowu zobaczyłam 2 kreski, a beta wynosiła „4”, to liczyłam się z tym, że będzie tak samo, ale z 4 zrobiło się 30 a potem 114 i 440.
Musisz wierzyć, walczyć i nie poddawać się. U mnie kończył się okres i brałam się w garść i szukałam nowych badań, nowych pomysłów. W szczęśliwym cyklu zapisałam nas nawet do kliniki żeby dowiedzieć się wszystkiego o IUI i IVF.
Trzymam kciuki!Domi_tur, Pestkaa, Wik89 lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Nikodemka wrote:Kurcze, Beti, nawet nie wiedzialam, ze pecherzyk moze byc za waski... Moze podjedz jutro na IP i ktos Ci zrobi zastrzyk?
Na ip nikt nie zrobi.To juz mi nawet polozna powiedziala.Nie podadza Ci zastrzyku bez skierowania od lekarza ,ze maja podac -
Beti to internety i telefon w ruch. Może rodzina, znajomi, ktoś zna jakąś pielęgniarkę. Wiem, że jesteś wkurzona, że musisz teraz jeszcze latać za pielęgniarką, ale jeden, dwa telefony i jestem przekonana, że nikt nie odmówi Ci pomocy
działaj, działaj!
-
Teraz patrze na zdj wpisała mi wymiary 1,99 x 1,4 cm
Jak nie znajde zadnej pielegniarki na jutro to moge dzisiaj wieczorem przyjechac i ona mi zrobi.
CO radzicie?
Pecherzyk po zastrzyku tez chyba rosnie jeszcze? -
Domi_tur wrote:Beti, a w internetach laski piszą że same sobie robią albo mąż 😂😂😂
Chociaz wiem,ze on chetnie zrobi -
Magda-mbc - nie poddam sie, ale mam juz moment typu „sciana”. Nie mam chwilowo na to wszystko sily.
Akurat kiedy umowilam sie na te hsg i mialam plan, to trafil sie cykl, w ktorym wszytko sie poprzestawialo i bedzie trwal ponad 40 dni, pierwszy raz w moim zyciu. Tak samo jest z badaniem nasienia... Juz drugi raz odwolywalismy je ze wzgledu na chorobe meza. Czasem mam wrazenie, ze mi po prostu nie jest dane zajsc w ta ciaze.
Madziorek - nie mierzylam od poczatku, ale mierze juz od 11 dni, czyli sugerujac sie progesteronem od czasu kiedy bylam jeszcze sporo przed owulacja, wiec mysle, ze teraz jest juz wiarygodna i powinnam wylapac skok... Nawet nie wiem kiedy isc na tego proga, eh
Beti - mi na ip robia zastrzyki rozkurczowe bez problemu i z marszu podczas okresu, ale w sumie ide z bolem, wiec to co innego... -
Beti, dzwoń do niej, że przyjedziesz wieczorem czy popołudniu. Kurcze, wiemy wszystkie, że USG może się mylić, w sensie, że pomiary niedokładne wychodzą. Nie czekaj na żadne jutro i stresowanie które w niedzielę zrobi zastrzyk.
Arashe lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Też bym Beti podejrzała na necie i zrobiła sama albo poprosiła kogos z rodziny. Powiedz w ogole czemu masz pregnyl a nie ovitrelle ?
Anionka Agaton to była firma ktora w moim domu rodzinnym robiła zabudowe kuchni i szafy wnękowe 😂 nie wiem jak można tak dziecko nazwać.
Nikodemko a jak testy owu? Masz jeszcze pik? Moze pecherzyk nie pękł? Ja bym sprawdziła jeszcze na mniej czulym teście, może te niekoniecznie są dla Ciebie jsk tak długo pokazują pik lh.
-
Ja bym pojechała dzisiaj, a jak nie to jutro robiła sama :p żadna filozofia, trzeba mieć igłę insulinówkę i lecisz 😂
Ja się wyszkoliłam, jak mój dziadek leżał w domu i kazali mu podawać morfinę domięśniowo, pielęgniarka zostawiła igły i kazała robić -
Lami wrote:Beti, dzwoń do niej, że przyjedziesz wieczorem czy popołudniu. Kurcze, wiemy wszystkie, że USG może się mylić, w sensie, że pomiary niedokładne wychodzą. Nie czekaj na żadne jutro i stresowanie które w niedzielę zrobi zastrzyk.
Bo kurde przeciez ktoras kiedys mowila ,czy gdzies czytalam na watku,ze przy 18 mm juz daja zastrzyk.
A przeciez on jeszcze podrosnie.Liczac ,ze bylam o 8.30 rano .Pojade wieczorem to tam moze za duzo nie urosnie ale zawsze cos .I pozniej liczac od podania to jest chyba 36 h na pekniecie
Bo mowila ,ze jak podany jutro rano to w pn wieczorem mam sie bzykac dopiero
Dobrze mysle ?
Chociaz ona cos tez powiedziala ,ze te wymiary sie dzieli czyli 1,99 +1,4=3,39 :2=1,69Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 09:47