Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Lami wrote:Przedszkolanko, ja mam zapisane chłopięce: Tymon, Szymon, Maksymilian i Nikodem. Kurtyna, koniec pomysłów 😀
Mnie się Szymon bardzo podoba, ale nie pasuje do nazwiska.
Więc wybierać będziemy między Jerzym Janem a Karolem Gustawem :p
Dziewczynka miała być Kaja (bez drugiego)Lami, Pestkaa lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Alex, to nie wiem czy to nie jest wina Twojej płacowej... Zatelefonuj do niej najpierw. Poproś, żeby wysłała ci na maila "dane do formularza ZUS - Z3", które wysyłała po tych 33 dniach do Zusu, na podstawie których teraz wypłacane są zasiłki chorobowe. Wiele powiedzą 😊 Zaufaj mi, że wiele winy leży po stronie pań płacowych, które później mówią, "że ona tak wpisała w system i tak wyliczyło". ZUS wysyła to, co dostał w wyliczeniach od zakładu pracy.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami wrote:Alex, to nie wiem czy to nie jest wina Twojej płacowej... Zatelefonuj do niej najpierw. Poproś, żeby wysłała ci na maila "dane do formularza ZUS - Z3", które wysyłała po tych 33 dniach do Zusu, na podstawie których teraz wypłacane są zasiłki chorobowe. Wiele powiedzą 😊 Zaufaj mi, że wiele winy leży po stronie pań płacowych, które później mówią, "że ona tak wpisała w system i tak wyliczyło". ZUS wysyła to, co dostał w wyliczeniach od zakładu pracy.
Mówiła dzisiaj, że tak wychodzi, bo to średnia odkąd tam pracuję czy coś. Jeszcze 33 dni nie minęły, teraz miałam od początku marca 2 dni w pracy, 1 dzień urlopu i reszta L4. Dopiero minie na początku kwietnia 33 dni. Ciekawią mnie te weekendy właśnie, czy płacą czy nie. Dopytam w środę tej koleżanki, która w ZUS pracowała kiedyś. Bo mnie to ciekawi, czy oni się nie machnęli w obliczeniach.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:13
Magda - mbc, Słoneczko123, Beti82, Pestkaa, Ani0nka, Szczęściara, Lami, Meggs, blair., Biegającą-mama, Arashe lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Mój to Aluś od Aleksandrusia 🥰 bo nie podoba mi się Olek a Alan też nie
wiec Aleksander-Aluś-Alek😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 20:27
-
Tęczova nie wiem o ktorej będę sikać 😂😂 zazwyczaj koło 4 wstaje biorę eutyrox siusiu i spać. Mam nadzieję że będziemy w podobnym czasie testować. He muszę wstać przed moim żeby nie stresował co chwilę 😂 😂 😂
Nawet nie mówiłam kiedy test bo by czatowal 😂 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 20:38
Lami, tęczova lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Lami - jestem za Nikodemem (patrz nick 👈) hihi
Ja kompletnie nie wiedzialabym jak nazwac chlopca, ale bardzo chcialabym miec taki dylemat...
Przedszkolanko, mam nadzieje, ze naprawde zwolnilas miejsce dla mojej Neli, bo akurat mam totalny psychiczny zjazd. -
Szczęściara wrote:Monia Alex sikam w poniedziałek. Dziś 10dpo albo 11. Nie nic jeszcze nie mam. Pewnie dojdzie po niedzieli.
pewnie będzie w poniedziałek
Szczęściara lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Julia93 wrote:Alex - no mi tłumaczyła ta ze Strzelec że sterydy w pierwszym trymestrze mają znaczącą rolę, później dziecko już jest na tyle silne że przeciwciała krzywdy nie wyrządzają.
Będę spokojniejsza
Bo Królik całe G**** tłumaczy, tylko święta dieta i w ogóle. Ja poszłam w 6 tc do niej to jeszcze marudziła, że późno przyszłam po ten steryd i powinnam od początku brać. A ja w sumie nie byłam pewna, ile ciąża się utrzyma, czekałam zresztą na wizytę do niej. A później miałam iść z wynikami morfologii ale się na nią wypięłam, bo było wszystko ok i olałam. Idę teraz, więcej nie pójdę pewnie jak odstawię steryd. Bo nie chcę znowu o diecie słyszeć. A ona ani USG nie robi, ani badań nie zleca. Jedynie co to kariotypy nam dała na NFZ.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 21:17
Julia93 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵