X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Słoneczko12 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blair. wrote:
    Słoneczko tak jak Beti mówi, to próbuj na nfz! Całkiem sporo można zrobić na nfz, inseminację także w razie potrzeby, tylko kwestia znalezienia lekarza który się dobrze zaopiekuje :) a samo hsg trwa naprawdę krótko i dostaniesz coś przeciwbólowego, więc nie martw się na zapas :)

Jak się zbiorę w sobie to może nawet jutro odwiedzę tą gin, którą poleciła mi moja endokrynolog. Podobno dobrze zajmuje się parami starającymi się o dziecko.. cóż trzeba ją przetestować.
    Wiem, panikara ze mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 20:51

madziorek86, Wik89 lubią tę wiadomość

Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości <3

“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
    ale później radość dla niego zakwitnie.”

Syr 1, 23

79f810a70fb8f58768340856f6aff5f8.png[/u
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, a Ty nic nie czulas przy swojej torbieli? Kurcze, mam jutro caly dzien zdjecia, nie moge ich odwolac, tak to bym poszla gdziekolwiek na usg... ta kolka nie przechodzi.

Edit: czytasz mi w myslach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 20:52

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Meggs, a Ty nic nie czulas przy swojej torbieli? Kurcze, mam jutro caly dzien zdjecia, nie moge ich odwolac, tak to bym poszla gdziekolwiek na usg... ta kolka nie przechodzi.
    Przy tej pierwszej krwotocznej to nic, tylko ból owulacyjny trwał 3 dni. Ale orzy tej drugiej to juz kłucie było niezle. Jakby mnie skurcz zlapal z boku. Juz nawet pozamaciczns podejrzewalam. Ale na usg wyszla torbiel gladkościenna obok tej krwotocznej tylko dwa razy wieksza od niej 🙄 i to w tydzien sie zrobila. Teraz mam obie nadal i nadal takie wielkie ale nie bola. Czuje moze jajnik raz na 4 dni przez 3 min.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • blair. Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 23:42

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs może miałaś więcej jajeczek i się w torbiele pozamieniały. Na pewno się wchłoną;)
    Słoneczko długie starania mogą zdołować. Myślę że hsg to kolejny krok w diagnostyce skoro owulację masz a nie wychodzi. Moja koleżanka była w podobnej sytuacji bo starania intensywne, owulacja była i dopiero hsg pomogło. Także na spokojnie;) czasem musimy się dłużej postarać żeby coś wyszło.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczko, z jakiego wojewodztwa jestes? Musisz trafic na dobrego lekarza i bedzie dobrze, da sie zrobic hsg na nfz ze znieczuleniem, wiec niczym sie nie martw i dzialaj!
    Blair - dzis nie mam jak dojechac, ale jak jutro nie uda mi sie nigdzie zapisac, to pojade po zdjeciach. Tylko pewnie bede musiala zmyslec jakis silny bol :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex no to jest właśnie śmieszne bo mam usg z tyg wcześniej i jest sama torbiel krwotoczna i nic wiecej a po tyg druga z nikąd 😋 ale torbiele olewam, ginka kazała wiec jej ufam.

Madziorek fajnie ze nam sie ujawniłaś 😊 co tam u Ciebie?

madziorek86 lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Słoneczko12 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wiele słów pocieszenia, naprawdę dobrze jest mieć w Was wsparcie <3
    Czasami mało się udzielam, ale często po prostu nie mam wiedzy, by się wypowiadać. Poza tym jestem czasem trochę wycofana i nie potrafię Wam się wtrącić w dyskusję. Ale dziękuję, że mnie przygarnęłyście do siebie, bo czuję się tu komfortowo :) Jeszcze raz DZIĘKUJĘ :*

Jutro podejdę do gabinetu tej ginki i w ogóle zorientuję się ile kosztuje wizyta itd.

madziorek86, Pestkaa, Nikodemka, Wik89, Meggs, blair., fiorella82 lubią tę wiadomość

Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości <3

“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
    ale później radość dla niego zakwitnie.”

Syr 1, 23

79f810a70fb8f58768340856f6aff5f8.png[/u
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 23:11

blair. lubi tę wiadomość

• madziorek86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczko no i super, jutro zrobisz duzy krok do przodu! :) kciuki!
    Madziorek znalazlam Ciebie i Meggs i Sloneczko;) oj musze odkurzyc mojego insta bo ostatnie zdjecie sprzed pieciu lat :D

Ja juz odliczam dni do czwartkowego hsg, mam ogrom pracy a nie moge sie skupic na nie bo mysle o tym badaniu:p z niepokojem oczywiscie:p

Nikodemko no to faktycznie sprobuj jutro podjechac podejrzec na usg jaka sytuacja

Słoneczko12, Pestkaa lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko bo to moc fioletowej strony :* Jedziemy na tym samym wózku. Dobrze to Meggs ujęła - każda z nas niezależnie czy już jest w ciąży czy nadal robi wszystko by w niej być, wie jak to jest, wie jak smakuje rozczarowanie, strach... znalazłyśmy się tu wszystkie po coś 😉 Słoneczko uszy do góry. Wyśpij się i stań jutro twardo i mocno prawą nogą! ;)

Jutro oczywiście melduję obecność na testowaniu! 😀 Powodzenia dziewczyny! 💪✊

Słoneczko12, madziorek86 lubią tę wiadomość

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki wlasnie zrobilam sobie coreczke :P
    Moge isc spac.Jutro rano zagladam i chce widziec foto II kresek 💕

przedszkolanka:), madziorek86, Meggs, Pestkaa, blair., Wik89, Lami, tęczova, Słoneczko123, Magda - mbc, Szczęściara, Biegającą-mama, sunshine03, Arashe lubią tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Madziorek owocnych starań 😊 za 2 tygodnie chcemy widzieć tłuściutkie krechy na teście!

A u mnie chyba bez zmian. Mam tylko większe cycki, które bolą ale tak stabilnie codziennie tak samo 😊 tak to nadal jem wszystko, cera beznadziejna , mdłości brak. Taka ciaża , jak nie ciąża 😊 a wizyta zgadza sie w czwarteczek!

No i kciukasy za poranne siki ! By wszystkie były pozytywne 🤩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 22:04

madziorek86 lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Beti82 lubi tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam, z każdym dniem dostaję kolejny gigantyczny dowód na to, że tak bardzo cieszę się, że Was mam i że po prostu mamy siebie 🤗 Tu jest taka dawka zrozumienia, pocieszenia i zaopiekowania się, jakiej niezawsze można doświadczyć od osób, które znamy latami. Serce zawsze rośnie.

Słoneczko, przykro mi z powodu małpy wstrętnej. Ale niech popycha Cię ona do poważnejszych kroków. Nie myśl o tym, że hsg boli! Jeśli to będzie droga do Twojego szczęścia, to będziesz później wdzięczna za ten chwilowy ból, którego ewentualnie doświadczysz. Ale na ten moment w ogóle o tym nie myśl! Musisz znaleźć dobrego lekarza, który będzie działał, a nie będzie kazał czekać, bo jest czas, co z tego, że jest, chcecie bobaska i osoby, którym się powierzacie mają Wam w tym pomóc. Super, że masz jutro rozmowy o pracę, ściskam kciuki! 😊 Zobaczysz, że czasami jeden ruch włącza gigantyczną machinę zmian. Jutro dostajesz pracę!

Nikodemko, a jak owulak?

Dziewczyny testujące jutro! Jeny! Niech się dzieją piękne rzeczy! Żebyście żartowały o śniegu na trawniku, o tym, że nie zadzwonił budzik do pracy i innych pierdołach, ale niech testy pokażą prawdziwe dwie krechy! Żeby naprawdę tworzyły się maleńkie serduszka w Waszych brzuchach! ❤️❤️❤️

5 kwietnia jest pierwszy nów księżyca tej wiosny. Księżyc zacznie rosnąć, pierwszy raz z piękną, świeżą i wiosenną siłą dodająca energii ludziom. Jeśli macie ochotę to jest to idealny czas na wylanie na papier swoich marzeń i zapramowanie ich w głowie 😊 Czyli czas tworzenia mapy marzeń albo mapy celów (jak kto woli) na cały rok. Jak macie na nią ochotę, to w najbliższych dniach pozbierajcie kilka kolorowych gazet, przygotujcie klej, nożyczki, kolorowe pisaki i blok z kolorowymi arkuszami. Jak któraś będzie chętna to dajcie znać, dam więcej wskazówek i popodsyłam linki.

Instagrama założę jutro 😀

przedszkolanka:), Nikodemka, blair., Słoneczko123, Meggs, Beti82 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dołączyłam do grona stalkerow na insta ;-) Ponieważ mam jeszcze miesiąc przerwy, to zaglądam tu z doskoku, na insta jestem chyba częściej, fajnie widziec wasze buźki. Nitka 1809 to ja. Trzymam kciuki za jutrzejsze tesciochy, za dzisiejsze seksy i za święty spokój tych co już nie muszą testować. Buziaki :-*

Magda - mbc, Nikodemka, Słoneczko123, Wik89, Beti82 lubią tę wiadomość

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biel 😒 odstawiam dupka i czekam na malpiszona. To byłoby za piękne żeby się miało udać.😪 Tęczova chociaż Ty wysikaj dwie.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:18

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny mam nadzieje ze to kiepskie prima aprilisowe zarty z tymi bielami na testach?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ